Arhitectura peisagistică post-covid: Parcuri plutitoare sau de tip labirint, în numele distanțării sociale

De Raluca Oanță  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lume nouă prinde contur în jurul nostru, coronavirusul aducând în viața noastră reguli și realități noi, de la parcuri labirint în Viena sau plutitoare în Danemarca, la restaurante tip seră la Amsterdam, toate gândite să țină oamenii la cât mai mare distanță unii de alții.

În Danemarca, scrie Rador, este propusă o rețea de parcuri publice plutitoare, care să permită oamenilor petrecerea timpului în natură, în "deplină siguranță”. Arhitectul australian Marshall Blecher și studioul danez de design Fokstrot au dezvăluit planurile – și primele imagini – ale Parkipelago-ului.

Astfel, grădinile plutitoare dispuse una lângă alta la fel ca un arhipelag vor fi ușor de accesat cu barca, în canoe, dar și înot.

Viena, anunță Rador, propune parcuri tip labirint, în care oamenii să nu se întâlnească niciodată. Oamenii se vor putea auzi, însă nu se vor putea vedea sau atinge unul de altul: vor intra distanțați prin porți diferite, după care vor pătrunde într-o rețea labirintică de alei verzi, bine delimitate între ele.

Soluția vieneză pentru persoanele care vor să se bucure de vegetație în liniște și siguranță se numește „’Parc de la Distance’,” și va fi primul parc din lume născut din distanțarea socială, notează sursa citată.
„Acest parc este conceput pentru a crea o distanță fizică sigură între vizitatorii săi. După pandemie, parcul va rămâne util, putând fi folosit de oricine dorește să scape puțin de haosul orașului și să se izoleze un timp ”, explică Chris Precht

Gardurile vii care vor delimita cărările individuale vor avea aproximativ doi metri înălțime și un metru și jumătate lățime, iar pasarelele, realizate din granit roșu, vor garanta vizitatorilor dornici de plimbări solitare o distanță de cel puțin doi metri unul de altul. Între aleile mărginite de copaci și flori parfumate, vizitatorii vor putea parcurge 6-700 de metri singuri, sau alături de propriii parteneri.
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu părintele Filotheu Monahul de la Mănăstirea Petru Vodă și Av. Marina-Ioana Alexandru, despre semnele vremurilor, Antihristul, semnul, numele și numărul fiarei

Poeții Carlos Aquasaco și David Noria despre Constantin Barbu la Festivalul Internațional de Poezie de la Tomis

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Arcas 17.05.2020 21:10
    Pai ce nevoie mai au de parteneri? Sau partenerul poate fi pe o alee, la 2 metri distanta... de siguranta!
Ultima oră

23:00

Magda Ursache: Fără Duh și fără Slovă? ”Între arta profană și cea religioasă este aceeași deosebire ca între o groapă și un monument”

22:34

Florin Palas: Dumitru Moldovan, ultimul luptător din rezistența armată anticomunistă de pe versantul nordic al Munților Făgăraș (+ 12 octombrie)

22:02

Cuvânt trezvitor al Părintelui Gheorghe Calciu: “Nu va lăsați intimidați de etichetele presei. Nu vă lăsați doborâți! Dacă-L ai pe Dumnezeu, ai într-adevăr vârtute și poți să răstorni cu bărbăția ta toate capcanele satanei”

21:55

Fostul prim-ministru al Scoției Alex Salmond s-a prăbușit și a murit subit după un discurs ținut în Macedonia de Nord

21:23

BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume a depășit active de 11,5 mii de miliarde de dolari, un maximum istoric

21:15

Trei ani fără robul lui Dumnezeu Marcel Petrișor ( + 12 Oct. 2021 ). VIDEO-INTERVIU: Despre cinstirea Sfinților din închisori

20:58

Tudor Avrigean: JUSTIȚIA, DREPTATEA ȘI KATEHONUL

20:30

MIZA NISTRU. 12 octombrie 1808: Rusia anexează Moldova și Țara Românească, după convenția semnată de Napoleon I și Alexandru I

19:22

Doliu în sportul mondial: A murit un atlet britanic de doar 28 de ani, care a reprezentat Marea Britanie la Campionatele Europene - VIDEO

18:20

12 octombrie: Sfinții Mucenici Prov, Tarah și Andronic; Cuviosul Cosma Melodul, episcop de Maiuma; Sfânta Muceniță Anastasia fecioara

17:36

Peste 6,5 milioane de români în diaspora: Suntem fruntași în Europa la capitolul emigrație - Revista presei 7-11 octombrie 2024

16:46

Globaliștii și-au dat jos masca! – Ceva foarte rău e pe cale să se întâmple...

15:44

Iohannis a beneficiat de sume uriașe din bani publici pentru a-și satisface mofturile - Victor Ciutacu îi numără lui Iohannis terenurile de golf: “Vila Lac 3 ar trebui redenumită Vila Lac Trei Găuri” - VIDEO

14:22

FENOMENUL ORTODOX ROMÂNESC DE LA SFÂNTA PARASCHEVA – Foto/Video

13:00

Alexandra Spireanu: "Care este Adevărul?"