Argentina nu intră în BRICS – Milei merge cu SUA, Israel și Ucraina

De Ștefan Constantinescu  /  

Javier Milei fluturând steagul Israelului în timpul unui miting electoral

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalul consilier economic al noului președinte argentinian Javier Milei a declarat că Argentina nu va adera la BRICS de la 1 ianuarie 2024.

În luna august, Argentina și alte cinci state (Iran, Arabia Saudită, Egipt și Emiratele Arabe Unite) au primit invitații de intrare în BRICS.

Diana Mondino, considerată principala candidată la funcția de ministru de Externe, a declarat pentru Sputnik că nu înțelege deocamdată care ar fi avantajele dacă Argentina ar adera la BRICS.

Însă, dacă ele există, viitorul guvern le va analiza.

„Nu știu de ce există atâta interes pentru BRICS”, a comentat Mondino.

Milei însuși și-a manifestat opoziția față de o eventuală aderare la BRICS și s-a declarat reticent să facă afaceri cu China, cu Brazilia și cu Rusia.

El este considerat promotorul unei politici de apropiere de Statele Unite, dorind să înlocuiască moneda națională cu Dolarul american.

Într-o emisiune, el a declarat:

„Nu voi colabora cu comuniștii, deoarece nu respectă condițiile elementare ale comerțului liber, ale libertății și democrației.”

Însă a promis că nu se va amesteca în afacerile pe care companiile argentiniene le desfășoară cu BRICS.

Deși, într-o declarație anterioară etichetase regimul din China drept „asasin”Beijingul l-a felicitat pe Milei pentru victoria sa în alegeri.

Ceva mai reținută a fost reacția Moscovei.

Făcând aluzie la declarațiile lui Milei, din campania electorală, în care și-a manifestat sprijinul pentru Ucraina în războiul cu Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat:

„Am notat un număr de declarații ale dlui Milei din campania electorală, însă ne vom concentra și îl vom judeca pe baza declarațiilor pe care le va face după învestire.”

Milei este și un apropiat al Israelului, declarând că a dorit să se convertească la Iudaism, însă s-a gândit că respectarea strictă a Sabatului l-ar împiedica să-și îndeplinească sarcinile de președinte al țării.

De asemenea, în campania electorală, Milei a declarat că una dintre primele sale călătorii ca președinte va fi la Ierusalim, unde dorește să mute și ambasada țării sale.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Scapa cine poate 20.11.2023 15:39
  Ramane de vazut ce va face pentru popor... ca prea arata ca un "produs" al scolii globaliste de-alde Trudeau sau Macron
 • Augusta 20.11.2023 16:17
  "Nu voi colabora cu comuniștii", tipul asta e prost de-a binelea! dar SUA ce sunt? neo-comunisti si bolsevici pe deasupra.
 • ciolannis6case 20.11.2023 16:51
  Pai din acest motiv a și fost impus președinte mascariciul asta!
 • Rusi 21.11.2023 17:19
  Dupa unele declaratii constat ca mintea lui este varza.
Ultima oră

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu