

Medicul sanitar șef de stat pentru orașul Sankt Petersburg, Natalia Bașketova, a semnat un decret privind reintroducere regimului obligatoriu de purtare a măștii de protecție în instituțiile de servicii sociale din oraș.
Potrivit documentului, în săptămâna 5-11 decembrie, incidența totală a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și cu alte infecții virale respiratorii acute, în rândul populației, a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. După cum se mai specifică, în rândul copiilor, incidența reprezintă 55%, informează Rosbalt, citată de Rador și ȘtiripeSurse.
În plus, se spune, a crescut numărul pacienților cu semne de forme severe și moderate de infecții virale respiratorii acute, care necesită spitalizare. Autoritățile din oraș întreprind o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor bolilor respiratorii acute.
De exemplu, se reintroduce regimul obligatoriu de purtare a măștilor de protecție în instituțiile care oferă servicii sociale. În plus, este reintrodusă o interdicție privind internarea planificată a copiilor în spitale. De asemenea, este interzis accesul vizitatorilor în spitale și instituții de tip închis.
Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise, unde se formează aglomerări.
Se reintroduce obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.
ACTUALIZARE: Aceste date transmise de ȘtiripeSurse cu citarea Rador nu se confirmă. Cu toate acestea practica terorii constă în următoarele măsuri, așa cum au fost transmise de Interfax și semnalate de un cititor ActiveNews:
Moscova. 13 decembrie. INTERFAX.RU - Inspectorul sanitar principal de stat din Sankt Petersburg, Natalia Bașkhetova, a semnat un decret care vizează îmbunătățirea măsurilor de prevenire a bolilor virale.
Potrivit documentului publicat pe site-ul Rospotrebnadzor pentru Sankt Petersburg, există o complicație a situației epidemice din oraș.
„În perioada 5-11 decembrie, incidența cumulată a gripei și a altor forme de ARI a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. Nivelul pragului epidemic săptămânal pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani a fost depășit cu 71,1%. Copiii au reprezentat 55% din structura totală a morbidității. A crescut numărul pacienților cu semne de infecții respiratorii acute severe și moderate care necesită spitalizare”, se arată în decret.
În Sankt Petersburg se iau o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor de boală. „Se va introduce un regim de măști în instituțiile de servicii sociale de toate formele de proprietate”, se arată în document (publice și private - n.n.).
În plus, se introduce un regim de măști în organizațiile medicale cu pacienți internați și ambulatorii.
Printre noile măsuri se numără interzicerea spitalizării planificate a copiilor în spitale.
Excepțiile sunt pacienții cu boli în cazul cărora nu este posibilă o amânare.
Rospotrebnadzor cere, de asemenea, ca spitalizarea să respecte condițiile care exclud transmiterea nosocomială a infecțiilor, inclusiv delimitarea fluxurilor de pacienți, ținând cont de etiologia presupusă.
Potrivit decretului, vizitatorii nu vor avea voie să intre în spitale și instituții închise. Se va face o excepție pentru îngrijitorii pacienților grav bolnavi.
Cursurile în instituțiile de învățământ vor fi suspendate dacă 20% dintre elevi sunt absenți.
De asemenea, în instituțiile de învățământ va fi introdusă obligativitatea termometriei.”
SLAVĂ și RUSIEI!
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
O mască pe muia sa
Concubina'r respira
Și lumea s'ar bucura
Kiril în vizor l'ar lua
I'ar trimite o ghiulea
Și tar s'ar incorona
Peste toată Siberia
Și ar face'o baie gheață
Să uite de'atata greață
De crimele lui Putin
De marele asasin
Și cu crucea l'ar lovi
În moalele capului
Apoi s'ar călugări
Si'ar sorbi multe căldări
De sânge nevinovat
Patriarhul blestemat!
https://www.interfax.ru/russia/876754
Moscova. 13 decembrie. INTERFAX.RU - Inspectorul sanitar principal de stat din Sankt Petersburg, Natalia Bașkhetova, a semnat un decret care vizează îmbunătățirea măsurilor de prevenire a bolilor virale.
Potrivit documentului publicat pe site-ul Rospotrebnadzor pentru Sankt Petersburg, există o complicație a situației epidemice din oraș.
"În perioada 5-11 decembrie, incidența cumulată a gripei și a altor forme de ARI a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. Nivelul pragului epidemic săptămânal pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani a fost depășit cu 71,1%. Copiii au reprezentat 55% din structura totală a morbidității. A crescut numărul pacienților cu semne de infecții respiratorii acute severe și moderate care necesită spitalizare", se arată în decret.
În Sankt Petersburg se iau o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor de boală.
"Se va introduce un regim de măști în instituțiile de servicii sociale de toate formele de proprietate", se arată în document.
În plus, se introduce un regim de măști în organizațiile medicale cu pacienți internați și ambulatorii.
Printre noile măsuri se numără interzicerea spitalizării planificate a copiilor în spitale. Excepțiile sunt pacienții cu boli în cazul cărora nu este posibilă o amânare.
Rospotrebnadzor cere, de asemenea, ca spitalizarea să respecte condițiile care exclud transmiterea nosocomială a infecțiilor, inclusiv delimitarea fluxurilor de pacienți, ținând cont de etiologia presupusă.
Potrivit decretului, vizitatorii nu vor avea voie să intre în spitale și instituții închise. Se va face o excepție pentru îngrijitorii pacienților grav bolnavi.
Cursurile în instituțiile de învățământ vor fi suspendate dacă 20% dintre elevi sunt absenți. De asemenea, în instituțiile de învățământ va fi introdusă obligativitatea termometriei.
Ciudată treabă. Nici la Rosbalt nu apare măsura din spații deschise https://www.rosbalt.ru/piter/2022/12/13/1980592.html
și nici la sursa primară, decretul tovarășei din Sankt Petersburg
http://78.rospotrebnadzor.ru/c/document_library/get_file?uuid=434a9733-dc2d-4d2c-ba3c-3357c6e4db2e&groupId=935484
Cu toate acestea, măsurile se înscriu în practica terorii covidiste. Notăm și
Cele mai bune practici internaționale împotriva COVID-19 și a altor infecții incluse în rezoluția finală a conferinței de la Sankt Petersburg
16.12.2022 г.
Cea de-a III-a Conferință internațională științifică și practică privind combaterea noilor infecții cu coronavirus și a altor boli infecțioase s-a încheiat la 16 decembrie la Sankt Petersburg. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Prezidențială Boris Elțîn. Biblioteca prezidențială Elțîn.
Peste 300 de delegați au participat la eveniment. Secțiuni tematice ale conferinței au fost disponibile pentru vizionare online. În fiecare zi, aproximativ 1,5 mii de persoane erau conectate la emisiune.
Conferința a cuprins două sesiuni plenare, șapte sesiuni paralele și două mese rotunde, în cadrul cărora participanții s-au axat pe profilaxia vaccinală, evoluția agentului cauzal și modificările clinice și patogenetice asociate, precum și pe un nou subiect, sindromul postvaccinal.
O atenție deosebită a fost acordată cooperării științifice și tehnice, precum și exemple de asistență în abordarea provocărilor și în combaterea altor boli infecțioase.
Conferința a servit încă o dată drept platformă pentru schimbul de bune practici în prevenirea, controlul și tratamentul COVID-19, iar rezultatele sale vor contribui la dezvoltarea unei abordări globale pentru a răspunde amenințărilor biologice actuale.
Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, în discursul său de la finalul conferinței, a remarcat că extinderea geografică a participanților la eveniment reflectă importanța problemelor discutate nu doar pentru Rusia, ci și pentru întreaga comunitate mondială. În discursul său a subliniat necesitatea unei interacțiuni suplimentare și a consolidării instrumentelor multilaterale de cooperare.
La finalul conferinței a fost adoptată o rezoluție care reflectă principalele rezultate ale discuțiilor din cadrul reuniunilor și meselor rotunde. Rezoluția menționează că știința a devenit un pilon de încredere atât în dezvoltarea de instrumente pentru diagnosticarea, prevenirea și tratamentul COVID-19, cât și în luarea deciziilor de gestionare. Pandemia a devenit un factor declanșator al unei cooperări științifice și umanitare internaționale sporite și al schimbului de informații privind progresele științifice în combaterea bolilor infecțioase.
Potrivit rezoluției, participanții la conferință au reafirmat importanța tehnologiilor moderne în asigurarea bunăstării epidemiologice a populației, au subliniat importanța vaccinurilor în prevenirea bolilor infecțioase, au solicitat o atenție sporită pentru studierea evoluției noii infecții cu coronavirus și a fenomenului "post-covida" și au confirmat importanța unirii eforturilor și a cooperării internaționale în combaterea COVID-19 și a altor boli infecțioase.
https://www.rospotrebnadzor.ru/about/info/news/news_details.php?ELEMENT_ID=23711