
FOTO: romaniajournal.ro

Gura Humorului din județul Suceava a fost inclus recent într-un top al celor mai frumoase 30 de orașe din Europa.
Clasamentul a fost făcut de agențiile de turism din Japonia, iar operatorii l-au clasat în top pentru clădirile sale colorate, stațiunea fiind una dintre cele mai importante din Bucovina.
„E vorba de istorie, e vorba de tradiții. Sărbătorile în Bucovina, în general, și în Gura Humorului sunt spectaculoase, poți vedea obiceiuri de mult uitate în alte părți. Cred eu că cel mai mare avantaj pe care îl are un turist care vizitează Gura Humorului e că orice păcat îl face seara, dimineața are unde să și-l ierte, foarte aproape,” spune Marius Ursaciuc, primarul orașului Gura Humorului.
Un oraș înconjurat de munți împăduriți, unde râul Moldova și-a croit cale pe aceste meleaguri. Gura Humorului le oferă celor care ajung aici peisaje încântătoare și liniște. Cele două pârtii, deschise în această perioadă doar în weekend, atrag iubitorii sporturilor de iarnă.
Bucatele sunt și ele pe lista motivelor pentru care turiștii vin la Gura Humorului.
„Avem o bucătărie destul de bogată, cu preparate din carne de porc, de exemplu, care sunt foarte căutate, cu afumături, cu pastrame, cârnați, tobă, chișcă, caltaboși, preparate din carne de miel, pastramă, friptură de miel plus cârnăciorii de miel sau de berbecuț, batalul făcut la proțap sau făcut în jar. Lucrând cu casele, cu gospodarii din sat, laptele este proaspăt de vacă, iaurtul îl facem de casă, ouțele de casă, găini, cocoși, gâște, rațe. Tot ce își dorește fiecare,” spune Florin Asandului, bucătar, potrivit digi24.ro.
Autoritățile locale au în plan asocierea cu alte localități turistice din județul Suceava. Împreună ar urma să convingă tot mai mulți turiști că merită să bată drumul până în Nordul Moldovei.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.