Marea minciună: „Paradisul verde” e un nou coșmar roșu. Energia „verde” nu înseamnă economie de bani, ci este de 4 până la 6 ori mai scumpă decât cărbunele și gazul

De Irina Bazon  /  

Activista Partidului Democrat din SUA, Alexandria Ocasio Cortez, militantă înfocată a ideologiei roșiei necoapte încă. Foto: stoppingsocialism.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea e vrăjită în ultimii ani cu energia „verde” pentru o „lume mai curată” care „va salva planeta” de la „apocalipsa climatică”. În realitate vorbim de bazele unei noi ideologii - să-i spunem „climatismul” - o altă mască a sinistrului comunism.  Stephen Moore,  de la organizația americană FreedomWorks, co-fondator al Comitetului pentru Eliberarea Prosperității și fost consilier economic principal al lui Donald Trump, scrie împreună cu E.J. Antoni, un cercetător la Centrul de Analize de Date din cadrul Heritage Foundation, o analiză pentru publicația Epoch Times din SUA, în care demonstrează că așa zisul „green deal” devenit deja „green new deal” este și o mare minciună financiară.

Am tradus materialul pentru cititorii ActiveNews:

Președintele Joe Biden continuă să susțină că folosirea energiei eoliane și solare va însemna economie de bani pentru consumatori. Însă alocarea de mai multe subvenții guvernamentale către „energie regenerabilă” este o caracteristică esențială a strategiei anti-inflație a Casei Albe, anunțată recent de Biden.

Probabil că a preluat această idee de la John Kerry, „țarul” în problemele climatice al administrației, care a afirmat recent că „[energia] solară și eoliană sunt mai puțin costisitoare decât [cea bazată pe] cărbune, petrol sau gaz”. Pete Buttigieg, secretarul pentru Transport al lui Biden, a făcut aceleași afirmații despre miile de dolari pe care șoferii i-ar putea economisi dacă vor cumpăra mașini electrice.

Nimic nu poate fi mai eronat.

Promotorii energiei „verzi” sunt adesea maeștri în a se juca cu cifrele, pentru că doar așa capătă sens ideea generării de energie electrică eoliană și solară. Susținătorilor precum Kerry le place să pună accent pe costurile scăzute de operare ale energiei solare și eoliene, întrucât acestea nu necesită achiziții constante de combustibil.Ignorarea duratei de viață relativ scurte a componentelor sistemelor de energie solară și eoliană și a investițiilor inițiale mari poate crea iluzia că energia solară și eoliană funcționează la costuri mai mici decât cea bazată pe combustibili fosili sau pe energia nucleară.

Dar să vedem care este situația reală. Costul nu este doar ceea ce se plătește în cazul vânzării cu amănuntul pentru gaz sau energie. Costul include și taxele care sunt plătite pentru a subvenționa acest tip de energie. Un studiu din 2017 al Departamentului de Energie din SUA a constatat că pentru fiecare dolar subvenționat de guvern per unitate BTU [British Thermal Unit] de energie produsă din combustibili fosili, către energia eoliană și solară se duc cel puțin 10 USD.

Aceasta nu înseamnă nicidecum o economisire de bani.

Motivul pentru care subvențiile sunt atât de mari este faptul că energia solară și eoliană au costuri suplimentare în comparație cu sursa de energie concurentă mai fiabilă. Sursele de energie „verzi” nu sunt valabile permanent, ceea ce înseamnă că producția lor nu poate fi modificată pentru a corespunde cererii. Vântul nu suflă mai tare, iar soarele nu strălucește mai puternic doar pentru că există un vârf al consumului de energie electrică.

În schimb, entitățile care utilizează combustibili fosili, cum este o centrală care funcționează pe bază de cărbune, pot crește producția atunci când este cea mai mare nevoie și o pot reduce atunci când cererea scade.

Introducerea pe scară largă a utilizării energiei solare și eoliene ar necesita baterii scumpe instalate pe scară largă pentru a se asigura că oamenii vor avea energie și atunci când vântul încetează să mai bată sau când nu este soare, așa cum se întâmplă în fiecare noapte.

Așadar, spre deosebire de gazul natural fiabil și flexibil, energia solară și eoliană necesită soluții de stocare pe scară largă: sisteme masive de baterii care nu sunt nicidecum prietenoase cu mediul și sunt, de asemenea, extrem de scumpe. Și, din moment ce bateriile nu au o durată nelimitată, ele se adaugă atât la cheltuielile inițiale, cât și la costurile de întreținere pe timpul duratei de viață a unei stații de generare a energiei solare sau eoliene.

Aceeași problemă există și în cazul mașinilor electrice. Prețul afișat pe vehiculele electrice este considerabil mai mare decât pentru mașinile convenționale care funcționează pe benzină, iar ideea referitoare la așa-zisele economii în timp presupune faptul că energia electrică pentru reîncărcare este gratuită. Dar nu este gratuită, iar costurile cu energie electrică cresc aproape la fel de repede ca prețurile la gaze.

Astfel de factori sunt în mod constant ignorați de Kerry și de alți activiști care militează pentru energia „verde”.

Pentru a evalua în mod corect sursele de energie diferite și a oferi o comparație valabilă, U.S. Energy Information Administration utilizează Costul Echilibrat al Energiei (LCOE) și Costul Echilibrat de Stocare (LCOS). Aceste măsuri iau în considerare costurile inițiale, durata de viață a sistemelor de generare și stocare, costurile de întreținere și alimentare cu combustibil, cheltuielile de dezafectare, subvențiile etc. și le compară cu cantitatea de energie electrică produsă în intervalul duratei de viață a unei centrale electrice.

Cifrele nu mint: energia „verde” înseamnă o risipă totală de resurse.

LCOE și LCOS pentru parcuri solare și eoliene pe uscat sunt de patru ori mai scumpe decât gazul natural. Dar parcurile eoliene din larg sunt cele mai scumpe – de șase ori mai scumpe decât gazul natural.

Imaginați-vă că plătiți de patru până la șase ori mai mult în fiecare lună pentru aceeași cantitate de energie electrică! Aceasta este lumea „paradisului verde” pe care administrația Biden o dorește pentru America.

Dar asta nu e toată povestea. E chiar mai rău decât atât, deoarece costurile energiei electrice afectează foarte mult costul de producție pentru aproape orice altceva. De exemplu, în cazul producției de aluminiu, o treime din costul total de producție este constituit doar de energia electrică.

Imaginați-vă ce ar însemna creșterea de patru ori a prețurilor la energia electrică și cum ar influența acest lucru prețurile tuturor bunurilor și serviciilor pe care le cumpără oamenii. Dacă credeți că inflația este acum la un nivel grav, așteptați până când țara va fi dependentă de energia eoliană și solară, atunci veți vedea creșteri REALE de prețuri.

Și, în ciuda faptului că datele oficiale ale guvernului contrazic propriile lui afirmații, administrația Biden – inclusiv Kerry – continuă să răspândească neadevăruri cu privire la energia eoliană și solară. Ei speră că nimeni nu le va verifica fabulațiile.

La extrem, doar faptul de a dori ca povestea lor să fie adevărată o face adevărată.

În tot acest timp, clasa de mijloc este împovărată de [niveluri record de] 4 dolari pe galonul de benzină, iar afacerile de pretutindeni sunt afectate grav de creșterile de prețuri la motorina, care a ajuns la 5 dolari pe galon. Wall Street Journal avertizează că ar putea avea loc întreruperi ale energiei electrice din cauza dependenței excesive de energia eoliană și solară.

La un moment dat, dacă se va continua cu această insistență în direcția introducerii energiei verzi, întreaga țară va începe să arate precum California, unde benzina costă 6 dolari pe galon, luminile se întrerup, iar mașinile electrice rămân blocate din cauza întreruperilor de curent. Dacă acesta este viitorul nostru „verde”, atunci americanii ar trebui să nu-și dorească să aibă parte de un asemenea viitor.

Nota ActiveNews: În România, benzina este deja de două ori mai scumpă ca în SUA. 1 galon este aproximativ 4 litri (3,78), ceea ce înseamnă că americanii plătesc prețul „scandalos” de circa 1 dolar (4,5 lei) pe litrul de benzină. Românii dau deja 2 dolari pe litru...

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • aspenter2002 06.06.2022 08:23
  Bateriile mașinilor electrice trebuie schimbate la 7 ani,costă enorm. Nu vor putea fi incărcate mașinile electrice simultan dacă majoritatea ar avea mașini electrice,de aceea vor trebui să aibe toți contoare 'smart' conectate între ele,altfel rețeaua nu ar face față. Plus mercurul și litiul din baterii cam în 20 de ani se va vedea în pânza freatică.
 • Mircea Dragan 06.06.2022 19:25
  Poate sa-mi raspunda ''duamna'' aia de pe scena cu ce inlocuim centralele pe carbune?Cu gaze? Care gaze?
 • Orizont 06.06.2022 21:47
  De la 1 iulie , gubernu' mieu 666 a uitat de excrementele pe care le ingurgita in frunte cu Ciolanu, cum ca plafonarea la electricitate va fi pe cel putin UN AN ! Asadar , furnizorii anunta n(a)orodul ca pretul Kilowatului va fi marit cu 120% la 2 RON !!!
  Economistul Mircea Cosea a averizat din nou ca aceste mariri vor alimenta bugetul de stat DOAR o perioada limitata de timp , iar efectele spre sfasitul anului vor fi catastrofale prin falimentarea consumatorilor casnici , falimentul firmelor si inevitabila explozie sociala !
 • Orizont 06.06.2022 21:50
  Cati dintre romani au inteles ca acest guvern securist ii vrea morti numai sa poata primi argintii lui Iuda din diabolicul PNRR?
 • __ 07.06.2022 00:43
  ce combustibil, doar cu o berică se face căldurică. Dar ce vreau să spun: la masinile (electrice) poluatorul sunt cauciucurile (chestie descoperită recent).

  Acuma problema.de fond e că deștepții lumii ar face avort (pentru sustenabilitate, zic ei), deci de ce ar băga tehnologii cu adevărat sustenabile și nu cârpăceli și capcane mortale. Sunt sans mari ca geniile care ne puteau scoate din nesustenabilitate sunt avort/evit -ate deja.
 • Tic 07.06.2022 01:49
  Energia verde este pt îmbogățirea băieților elitelor deștepte.Dar bateriileTesla, care sunt mari consumatoare de resurse gen litiu, mercur, elicele din fibra de carbon care sunt practic indestructibile, dar care trebuiesc înlocuite la un nr de ani nu prea mare(sunt pur și simplu îngropate), fundamentul acestor eoliene este cât un bloc de 2 etaje(solul furat agriculturii sau ecosistemelor naturale nu mai poate fi recuperat), deteriorarea habitatului natural al tuturor speciilor de animale din zonele câmpurilor eoliene), deteriorarea traseelor de zbor ale păsărilor și ca atare distrugerea multor lanțuri trofice), toate acestea(sunt doar un om care încearcă sa pună în ordine și în balanță cele văzute) sunt neglijabile în ochii hraparetelor păsări de pradă.
  Criza Climatica o fac chiar ei, tâmpiții din elite, împreună cu oligofreni gen Greta și politicieni gen cei verzi(activistele ecologiste se pot numi verze), sau chiar cei din partide isterice, pardon, istorice.
  Adevăratele energii curate, sunt ținute sub lacăt!
  Profesor dr ing Printz de la Universitatea tehnica din Innsbruck într-o expunere de mai mult de doua ore asupra electroauto, a devoalat toate aceste halucinații demne de Elena Ceaușescu, dansul subliniind faptul ca în cazul unei aprinderii a bateriei, nu se poate face nimic sa poată fi stinsă (iar aceasta sta sub scaunele mașinii). Nu mai vorbim de câmpul electromagnetic generat despre ale cărui efecte asupra omului nu ar fi neglijabile. Nu o sa iasă nimic bun pt noi din acest Haos voit. Demenții ăștia cred ca dacă au ajuns la bani și au comandat tot felul de experți sa le pună în aplicare ouăle clocite ale capetelor lor pline de aburii drogurilor, îl pot substitui pe Dumnezeu! Nici nu vreau sa îmi închipui cum se va termina aventura asta pt ei, căci bine nu le va fi!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncanaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala

15:30

Nu ne vrea in Schengen, dar ne vrea copiii homosexuali. Propagandă homosexuală pentru copii, în Republica Moldova, sponsorizată de Olanda