
FOTO: Radio Oltenia Craiova

În paralel cu lupta propriu-zisă, în zona medicală, cu această pandemie de coronavirus, statele lumii vor mai duce un război, la fel de nemilos și important, anume pentru securitatea alimentară, fiind pusă la încercare capacitatea unui stat de a asigura cât mai mult din necesarul de hrană pentru populație, scrie jurnalistul Vlad Macovei într-un editorial pentru Agrointeligența.
Ca urmare a pandemiei de coronavirus, scrie autorul, statele lumii vor intra într-un război pentru asigurarea securității alimentare.
"Este vorba de capacitatea unui stat de a-și asigura cât mai mult din necesarul de hrană al populației, de ușurința cu care cetățenii pot accesa o mâncare de o calitate bună, la prețuri rezonabile, de rapiditatea cu care poți interveni către cele mai vulnerabile regiuni și categorii sociale, de posibilitatea de a ajuta statele din jur și în acest fel de a crește influența și avantajele pe care țara respectivă le poate obține, în ajutor medical, în schimburi comerciale și în decizii strategice”, explică Vlad Macovei.
Potrivit acestuia, în acest context, este momentul ca întreaga clasă politică din România să își dea mâna în realizarea unui Pact Național pentru Siguranța Alimentară, care să cuprindă mai multe măsuri, printre care o „strategie națională privind patriotismul alimentar”.
„Atunci când ai două produse alimentare, unul din producția internă și celălalt din import, la același nivel de preț și cu o calitate similară, este normal să îl preferi pe cel din producția internă. Simplu, clar, eficient”, scrie Vlad Macovei.
Profesorul Avram Fițiu, reputat agronom, a propus zece sfaturi despre cum să ne hrănim sănătos și eficient în această perioadă, planul punând accentul pe hrana țărănească.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Fie că este vorba despre feminism, planificarea familiei (ați auzit de Centrul de Planificare a Familiei din Basarabia? I se mai spune și Centrul Național de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală), avort, vaccinare, schema cu SIDA (și mai recent agenda HPV), contaminarea pusă la cale și tot mai mare cu PCB-uri ( (poly-chlorinated biphenyls) din alimentația noastră și apa potabilă (ce provoacă o mulțime de efecte inclusiv sterilitatea), chemtrail-urile, radiația electromagnetică, radioactivitatea, eutanasia, războiul, foametea, sau promovarea tot mai puternică și neîncetată a unei alegeri de stil de viață homosexual, rezultatul dorit este același: moarte și depopulare.
Mai vreți exemple? Codex alimentarius, interdicția impusă de UE de a culege ciuperci și vreascuri de foc din pădure, de a lăsa animalele din gospodărie libere pe ulița satului! Vă las pe voi să mai adăugați.
Soluția, cât și dacă se va putea, este gospodăria individuală pentru asigurarea strictă a nevoilor familiei. Din păcate, ce nu a distrus colectivizarea forțată și-a făcut-o românul cu mâna lui. El a preferat să-și vândă bucățica lui de pământ moștenit din tată în fiu și să se mute la oraș.
Acum ar trebui un exod invers și pe scară foarte mare. Din păcate câți mai știu să crească un animal pe lângă casă sau să cultive pământul? Pe bunicii și părinții noștri (care au această experiență) i-am ostracizat. Ne aducem aminte de ei numai când îi amenințăm să voteze candidatul nostru politic preferat.