Avertisment de la guvern pentru multinaționale: Românii nu mai sunt SCLAVII nimănui!

De Tudor Matei  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele 68.194 de grupuri de firme considerate multinaționale au primit un avertisment dur din partea unui membru al guvernului României.

Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, a declarat că marile companii private ar trebui să fie conștiente de faptul că românii nu sunt sclavii nimănui și au dreptul să muncească pe salarii decente. Aceasta a mai spus că facilitățile fiscale pe care le face statul român le vor permite să crească veniturile angajaților lor.

"Marile companii private trebuie să înțeleagă faptul că românii nu mai sunt sclavii nimănui și că trebuie să muncească și ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salariile cum sunt în Uniunea Europeană, dar în mod sigur își vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaților lor, în condițiile în care statul român le face facilități fiscale.Ne dorim de la mediul de afaceri să-i dăm cât mai multe facilități fiscale, să avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decât este peste tot în Uniunea Europeană din punct de vedere al fiscalizării, dar în același timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scăzut de la 24% la 19%, din taxa de stâlp care nu se mai colectează, din accizele scăzute la începutul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scăzut de la 16% la 5% și de la anul o să fie zero, în condițiile în care dăm mediului de afaceri toate aceste facilități, ne așteptăm ca banii respectivi să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă și către partea de investiții, să meargă și către partea de salarizare, ca să poată aduce cât mai mulți români în clasa de mijloc", a explicat Olguța Vasilescu.
 
Declarația vine în contextul în care salariile bugetarior ar urma să crească de câteva ori, urmând a depăși cu mult veniturile din zona privată.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

15:41

Datoria publică a României a depășit jumătate din valoarea PIB-ului. Revista Presei

14:45

Reacțiunea: 21 de rubini - un film smintitor

14:15

Mihai Tîrnoveanu: Mihai Eminescu ne spune că cine atacă Biserica Ortodoxă Română numai român nu e. Tocmai de aceea, 21 de rubini sunt 30 de arginți!

13:41

Trump a scăpat ca prin minune de procesul documentelor clasificate

13:30

Drulă, Armand și cu Fritz bagă scama în chibiț. Luminița Arhire: AȘA GRĂIT-A LIICEANU...

12:49

Date Eurostat: A scăzut numărul autorilor, jurnaliștilor și lingviștilor români

11:31

Șoc în lumea sportului! Hocheistul Alexander Reichenberg a murit subit la 31 de ani

10:29

Pr. Ioan Istrati: În genunchi vă rog: întoarceți-vă la Dumnezeu! Lumea ca Emaus

09:45

Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

09:06

O elevă din Iași a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba spaniolă, fără a studia limba la școală și fără meditații

08:55

Corpurile a șase bărbați ucraineni, care încercau să fugă de război, au fost găsite în Tisa

08:45

Florin Piersic ar urma să fie operat din nou, la Matei Balș, unde a fost transportat cu o aeronavă SMURD

08:22

Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO: ”Am decis să continuăm dialogul”

01:10

8 mai, Sărbătoarea MINUNII care se petrece ÎN FIECARE AN la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul: pulberea sfântă și vindecătoare care se ridică în aer

01:00

8 mai: Sfântul Măritul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, vulturul iubit de Iisus, Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, Sfânta Cuvioasă Emilia