

Grupul austriac Schweighofer a anunțat că vinde compania Cascade Empire, care deține peste 14.000 de hectare de păduri, și divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, către compania suedeză GreenGold Group.
Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.
Pădurile deținute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare și sunt localizate în județele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava.
Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piața românească în 2003, iar în prezent operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajați.
În luna februarie, astriecii de la Holzindustrie Schweighofer au recunoscut că 70 de camioane sosesc pe zi, în medie, la fabricile de cherestea operate de compania care se ocupă cu prelucrea lemnului. Un astfel de camion transportă 20 de tone, ceea ce înseamnă că Schweighofer reușește să taie 1.400 de tone pe zi. Într-un an de zile, aceștia reușesc să taie 420.000 de tone de lemn.
Gerald Schweighofer este omul decorat de Ion Iliescu și cu legături și la actualul președinte Klaus Iohannis.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
- Sursa: https://data.worldbank.org/indicator/AG.LND.FRST.ZS
La
https://monsafety.files.wordpress.com/2015/04/forest-lung.jpg
puteți vedea o imagine foarte sugestivă a ceea ce înseamnă pădurile.
https://act.greenpeace.org/page/21116/action/1
Pădurile, pe lângă factorul estetic, asigură protecția faunei, previn eroziunea solului, atenuează inundațiile și purifică aerul.
O nouă propunere legislativă va permite scoaterea definitivă a oricărei păduri din Fondul Forestier Național, inclusiv cele din parcurile naționale și naturale ale României. Astfel, va fi permisă defrișarea în inima celor mai valoroase păduri ale României, pădurile virgine și cvasi-virgine, ultimele rămase din Europa. Acestea își vor pierde statutul de zone cu protecție integrală. Dacă până acum jaful lor se făcea ilegal, vă dați seama ce va însemna legalizarea acestui jaf!
Propunerea legislativă a fost votată recent de către Senat și urmează să intre în dezbatere într-o ședință comună a trei comisii din Camera Deputaților.
Oare suedezii știu ceva ce noi nu știm?