S-a lansat aplicația de mobil „Mall Țărănesc”, locul unde putem cumpăra produse românești de la producători autohtoni

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Creștem România Împreună în colaborare cu W3 Development SRL aduc un plus de implicare în comunitățile locale și anunță lansarea aplicației de mobil MallȚărănesc, prin intermediul acesteia propunându-și să creeze un mediu social adresat micilor producători locali și familiilor de la oraș, informează un comunicat de presă.
 
Este prima aplicație de acest fel, și singura, destinată producătorilor locali și conceptului de economie locală. Un fel de Tinder, adresat familiilor de la oraș și producătorilor de la țară.

„Credem că la baza relației între producător și consumator, nu trebuie să stea achiziția de produse, ci o relație socială, pentru că aceasta asigură sustenabilitate în timp. Paradigma modului în care a evoluat marketing-ul și comunicarea la început de mileniu III ne arată acest lucru. Nu mai sunt de ajuns doar promovarea valorilor intrinsece ale produselor, ci apartenența la grup, caracterul social cu care vine o achiziție sau recunoașterea. Iar dacă localizăm în jurul României cele enunțate anterior, am adăuga caracterul de autenticitate, multifațetat, datorită diferitelor moduri în care se manifestă la micii producători locali.

Cu ecosistemul MallȚărănesc ne dorim să creăm o comunitate sustenabilă de producători și consumatori, bazată pe încredere. Ori asta înseamnă, încă o dată, mai mult decât o relație comercială." declară Mihai Mihu, coordonator proiect MallȚărănesc.

Din devotament și încredere față de produsele micilor producători, Asociația Creștem România Împreună, invită utilizatorii să descopere și să interacționeze cu gospodarii din mediul rural, prin intermediul acestei aplicații creând relații stabile între părțile implicate. Aplicația permite contactarea producătorilor prin mesaje, telefonic, dar și fizic, aceasta având buton de "direcții”, prin intermediul acestora clientului generându-i-se ruta către curtea producătorului.

Este un proiect simplu, de actualitate și foarte relevant pentru România, întrucât sprijină micii producători să se dezvolte, să își prezinte gospodăriile sau micile afaceri, iar ulterior să vândă produsele, prin intermediul platformei online, respectiv să își extindă aria din care își pot atrage clienții. Una dintre cele mai mari probleme pentru acești producători este distribuția și vânzarea, iar aplicația MallȚărănesc vine chiar în întâmpinarea acesteia, creand în aceste momente o punte socială între producător și cumpărător. Cifrele unui studiu în mediul rural arată că bună parte dintre locuitorii de aici doresc să devină antreprenori. La ora actuală pe platforma MallȚărănesc.ro sunt peste 1300 de gospodari care își prezintă gospodăria/ mica afacere, fiind cea mai mare bază de date de producători locali din România. Această comunitate îi ajută atât pe cei care sunt la început de drum, cât și pe cei deja dezvoltați.

Platforma MallȚărănesc își propune să dezvolte un ecosistem în care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural să poată găsi soluții pentru a ajunge pe mesele clienților. După lansarea Harta gospodarilor, componentă care dă o dimensiune geografică reală clară, site-ul MallȚărănesc vine să completeze profilul gospodăriei și să genereze un mecanism de interacțiune între cei ce doresc să vândă și cei ce doresc să cumpere.

Noua platformă MallȚărănesc vine să ofere o vedere clară asupra gospodarului, dând informații despre certificatele de producător, autorizații DSV sau alte înscrisuri, dând astfel posibilitatea potențialului client să aleagă în deplină cunoștință. În cazul meșterilor populari, încărcarea certificatelor care atestă acest statut este posibil de asemenea.

Inițiatorii și-au propus să găsim producătorii locali și să-i prezentăm României întregi, făcând astfel mai ușoară legătura dintre cumpărător și producător, unind comunitățile urbane de cele rurale și încurajând consumul de produse românești. Acum scoatem micii producători tradiționali din mediul online și îi aducem mai aproape de toți cei care își doresc să consume local, sezonier și sănătos. Nu în ultimul rând, aplicația știe când un utilizator a ajuns în curtea unui producător, ulterior vizitei clientului fiindu-i solicitată o evaluare a gospodăriei. În acest fel, folosind comunitatea, ne dorim să identificăm dintre producătorii locali pe cei mai gospodari, acestora oferindu-le cele mai bune soluții de a se face cunoscuți.

Informații pe scurt la adresa: https://malltaranesc.ro/aplicatie. Aplicația este disponibilă momentan în Google Play.


Despre Mall Țărănesc

Platforma on-line www.malltaranesc.ro este o inițiativă unică în România, o platormă online destinată producătorilor agricoli din țară. Proiectul a fost lansat în 2017 și unește peste 1300 de mici producători cu aproximativ 10.000 de consumatori dornici de produse tradiționale, crescute și realizate local. Producătorii de pe această platformă au o gospodărie de subzistență sau o mică fermă, unde muncesc zilnic cinstit și curat. În platformă puteți găsi ferme care au tot soiul de brânzeturi, ouă de găină și carne, dar și prăvălii care produc dulcețuri, miere și obiecte de artizanat. Însă mai presus de produse, găsiți oamenii din spatele acestor produse.

Despre W3 Development

Compania W3 Development este furnizor de servicii digitale din 2011. Cu o vastă experiență în domeniul digital, principala sa preocupare o reprezintă furnizarea de servicii de dezvoltare web și aplicații mobile, în decursul timpului fiind implicată în peste 500 de proiecte. A câștigat diferite premii la festivaluri de profil din România.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”