Vorbitori de marcă la lansarea "Jurnalului unui Savant Român în America"

De Andreea Ilie  /  

(FOTO: Olivian Breda)

(FOTO: Olivian Breda)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a fost din nou, alături de editura Filos și de dr. Richard Constantinescu, la cea de-a doua lansare din București a "Jurnalului unui Savant Român în America."

image-2014-05-30-17383921-46-jurnal-popa-coperta

De la volumul 1...

Theodor Paleologu unul dintre vorbitorii prezenți la lansare a declarat, printre altele, că „Este o carte admirativă față de Statele Unite”, în pofida spiritului anti-americanist care se resimte în România, nevoia de a-i privi de sus pe americani, o tentație a „occidentalismului european” .

083

„Sper ca până la sfârșitul anului să vorbim despre un al doilea volum al acestei colecții”, a declarat, ieri, în cadrul lansării de la Librăria Bastilia (Librarium) , Ionuț Trandafirescu, directorul Editurii Filos.

Prin intermediul celui mai sus menționat, al dr. Richard Constantinescu, editorul și îngrijitorul acestei colecții, „Vorbim despre o carte a unui moldovean care vine la București și care scrie despre America”, precizează acesta, care a dezvăluit, deasemenea, cu această ocazie, că anul acesta va apărea și cel de-al doilea volum al bogatei colecții de însemnări ale marelui savant Grigore T. Popa.

...La volumul 2

„Spectatorii istoriei”, așa cum este numit al doilea volum este o colectie de texte semnate Grigore T. Popa, din revista pe care a inițiat-o și condus-o, „ Însemnări ieșene”, completate cu alte texte din publicații naționale.

136

„În perioada ieșeană, Grigore T. Popa a scris aproape zilnic (...) chiar dacă era anatomist, cu descoperiri importante în neuro-anatomie (...) A debutat traducând o carte, din limba germană. A început cu un act de smerenie, cu o traducere, când era în clasa a IX-a, scriindu-i unui profesor din Germania. ”, menționează dr. Constantinescu.

„În București, am cunoscut îndoiala și marea mizerie”- Grigore T. Popa, despre perioada petrecută în București

Ulterior, a plecat în Statele Unite, perioadă pe care o descrie în Jurnalul său, într-un mod incredibil de detaliat, după cum a relatat Daniel Mazilu (Tecuci): „mi-am pus întrebarea dacă înaintea lui a mai fost cineva care să scrie un asemenea fel de text, pentru că atunci când veți citi cartea aceasta, veți avea un șoc (...) este uluitor, doar Google Earth ar putea descrie spațiul cum îl descrie el. ”

101

 

(FOTO: Olivian Breda)

Grigore T. Popa - un model 

Dr. Richard Constantinescu a binevoit să dezvăluie despre Grigore T. Popa, „cel care reprezintă spiritul jertfelnic al medicinei românești”, faptul că „A fost numit ministru al Învățământului și a rezistat un sfert de oră”, după ce, inițial, a refuzat.

Tot Dr. Constantinescu povestește că Paul Cortez, în 1990, a zis despre Grigore T. Popa că „Era un bărbat frumos, zvelt, distins, mi se părea ca ar putea concura cu oricare din cei mai fermecatori artisti ai Hollywood-ului” .
Mai mult decât atât, „A scris și a vorbit despre om și era foarte apropiat de studenți”...

grigore-t-popa-portret-impresionant

„În 1947, pe 15 aprilie, Grigore ținea conferința despe Morala creștină și timpurile actuale, dacă mai este posibilă astăzi, credința în Iisus Hristos, în vremurile în care sala plină cu tot felul de personalități ale vremii, megafoane în afara ateneului, foarte mulți studenți, pentru că era foarte iubit de studenți și el rostea niște cuvinte care poate niciun teologoc la acea vreme nu ar fi avut curajul să le rostească, cu sovietici în sală, cu oameni cu arme, care erau infiltrați la acea conferință... și concluzia acelei conferințe, susținută de un om de știință, care își începuse activitatea cu un studiu despre evoluționism: mai multă știință, dar mai multă morală creștină...moment în care l-au inconjurat, urma să fie arestat (...). Într-o relatare a părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, acesta a povestit că se spune că auziseră studenții că profesorul lor urmează să fie arestat și, în halate albe, cu bisturie, au venit să-l apere pe profesorul lor”, povesește dr. Constantinescu.

 

Destinul lui Grigore T. Popa s-a încheiat în mod tragic pe la 56 de ani, însă, spune dr. Richard Constantinescu, „nu vârsta (...), ci modelul pe care l-a lăsat Grigore T. Popa...” e important de oferit societății românești, care se află, actual, într-o lipsă acută de modele morale.

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  4. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  5. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu