DANSER ENCORE! Protestul Vrem să dansăm a cuprins întreaga Europă. De ce mișcarea are culoarea ROȘIE? VIDEO

De Ștefania Brândușă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste anti-restricții nu au loc doar în România (așa cum încearcă unii să sugereze), ci in foarte multe țări europene. Un exemplu elocvent este Franța unde, dincolo de clasicile proteste stradale, artiștii muzicieni au stârnit un adevărat val de proteste… cântate, scrie Vestea.net.

UPDATE: Un cititor ActiveNews cu ochi de lunetist a observat că „protestatarii prin cântec” au afișate ecusoane ale Partidului Comunist Francez. Noi remarcasem doar culoare roșie, predominantă, a „dansatorilor liberi”. C'est la vie!

În piețe, pe străzi, în malluri, în gări, ca din senin apar artiști instrumentali și vocali și interpretează DANSER ENCORE (Dansează iar), o melodie lansată de puțin timp și ale cărei versuri-manifest vorbesc despre „absurdites sur ordonance”, adică despre măsurile anti-pandemie luate fără nici o noimă, fără logică și care, dincolo de efectul relativ medical, în fapt lovesc în libertatea individului și țintesc dresarea cetățeanului, sintetizează colegii noștri.

ActiveNews a prezentat clipul artiștilor francezi, tradus în română, la scurt timp după apariția protestului dansant al grupului „HK Saltimbank(video mai sus).

De atunci s-a declanșat practic o serie de proteste tip flashmob care a cuprins întreaga Europă, cum este și acesta din Marsilia:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • SOLED 28.04.2021 02:35
    Daca o sa va uitati atenti la prima inregistrare, foarte bine regizata, o sa vedeti mai multi indivizi care au "ecusoane" mari cu PCF (partidul comunist francez). Eu nu zic ca nu e buna libertatea, numai sa fim atenti pe mana cui intra libertatea noastra. Se repeta scenariul revolutiei romane. Intr-o brambureala totala, niste oamenii bine coordonati, cu lozinci, cantece si promovare bine ticluita ocupa centrul societatii civile.
  • ActiveNewsRo 28.04.2021 11:05
    Foarte buna observatia Dvs! Va multumim! Chiar nu le vazusem. O sa o introducem in articol. Noi remarcasem doar culoarea predominanta a „dansatorilor”: culoarea rosie, desigur. Acum se leaga. Cam asa se intampla de fiecare data. E cunoscut din batrani ca balaurii au mai multe capete.
  • Orizont 28.04.2021 12:49
    In spatele mesajului pentru libertate , observ o evidenta componenta ritualica , intens practicata in ultimii ani de inaintemergatorii antihristului... Iarasi imi vin in minte profetiile unei vizionare catolice din Franta pe nume Marie -Julie Jahenny , despre haosul revolutiilor si contrarevolutiilor care vor cuprinde acesta tara si mare parte din Europa in curand :
    https://youtu.be/bwqkfkKvB1s
  • Lykon 28.04.2021 02:53
    Poate da Domnul si ne inspiram si noi!
    Un protest nu doar original si elegant dar si inteligent. Un protest itinerant, ca spectacol, cu impact emotional desi nu dureaza mult si nu are nevoie, cred, de aprobari speciale.
    Candva, in istoria noastra au existat societati ale tinerilor (Arboroasa de ex.) care cultiva constiinta nationala si dadeau sperante.
  • Lykon 28.04.2021 03:02
    Stimata redactie, vreau sa stiti ca paginile
    dvs. sunt monitorizate si sabotate continuu. A devenit o adevarata aventura sa postez aici. Mesajul e sters instantaneu, butoanele ingheata, pagina devina alba samd. Mi se intampla doar aici. Poate, va rog, puteti face ceva.
  • NDorin 28.04.2021 06:46
    In plandemia asta au ieșit din subteran la lumină puzderie de fii ai Satanei pe tot pământul, împinși toți de la spate să facă lucrarea lui. Am văzut toți inima și fețele lor, am văzut și mulțime de oi proaste mișcându-se după direcția vântului! Din această piesă de teatru mizerabil trăită de toată lumea are de câștigat numai însuși Satana, tatăl minciunii și ucigașul Adevarului! Aceasta, din păcate, se va termina numai printr-un teribil război, un război animalic! Poate, atunci lumea își va mai intra in fire!
  • ActiveNewsRo 28.04.2021 11:03
    Mulțumim pentru sesizare. Sa stiti ca ni se intampla si noua. Mergem cu Dumnezeu inainte!
  • Orizont 28.04.2021 12:48
    In spatele mesajului pentru libertate , observ o evidenta componenta ritualica , intens practicata in ultimii ani de inaintemergatorii antihristului... Iarasi imi vin in minte profetiile unei vizionare catolice din Franta pe nume Marie -Julie Jahenny , despre haosul revolutiilor si contrarevolutiilor care vor cuprinde acesta tara si mare parte din Europa in curand :
    https://youtu.be/bwqkfkKvB1s
  • Enya 28.04.2021 12:53
    Nu mi-a placut de la inceput aceasta melodie plangioasa, lenta, care numai revolutionara nu este!! Am suspectat-o si eu imediat ca fiind o lucratura abila, cu un alt scop decat cel aparent vizibil!

    Dacii mergeau la lupta cu balaurul cu cap de lup, care in viteza si cu vantul prin el, scotea suieraturi ce bagau groaza in dusmani si panica in caii acestora! Iar astia fac piruete de balet, canta cu voci de opera, rad, se imbratiseaza, danseaza cu placere si bucurie si isi zambesc unii altora cu drag??? Cand toata planeta este sub asediul final al non-umanilor prin marionetele lor psihopate din toate tarile????????????????????

    Mai tineti minte la inceputul farsei covid cum cantau prin Italia cantonete prin balcoane, de iti venea sa vomiti de minciuna si manipularea servita?? Ambele sunt din acelasi scenariu.

    Mai e ceva: prin aceste dansuri si cantari se elibereaza presiunea mondiala, aia care ar rupe totul daca s-ar coagula intr-o lupta cu adevarat revolutionara!

    Nu, aceasta miscare abila cu sloganurile democratiei cantate nu a fost confiscata din mers de sistem, ci a fost creata chiar de sistem, de oculta satanista.
  • Orizont 28.04.2021 14:51
    Parca e un preludiu la distopia Gulagului de sub guvernarea antihristului..
  • balaurul de aur 28.04.2021 12:53
    E in acelasi timp trist si periculos daca libertatile fundamentale ne sint aparate doar de niste saltimbanci exaltati care-si arunca ridicol mainile in aer intr_un dans ridicol si inutil. Eu cred ca asta e doar o diversiune patetica. Nu asa se apara libertatile si nu asa se darama regimurile cu orientare totalitara. Asa se comporta copii la "maternelle", adica la gradinita. Asteptam reactii reale de la indivizi reali si puternici, nu de la indivizi infantiliati, chiar daca si ei "sprijina dansan" ideile importante si reale ale celor care inca mai au nevoie si inteleg ce inseamna libertat individuale. Ce ni se intampla nu e joaca si nu e opereta. Eu personal nu cred ca pot sa-i aplaud.
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție