Alin Ușeriu, părintele proiectului Via Transilvanica, a participat la ediția 41 a podcastului „Pe Drept Cuvânt”, realizat de Florentin Țuca.
Alin Ușeriu a fondat organizația „Tășuleasa Social” acum 24 de ani, când mișcările ONG-iste din România abia începeau. Prin programele sociale, de mediu și culturale de la Tășuleasa Social, Alin și colegii lui au schimbat în bine destinele individuale ale miilor de tineri cu care au lucrat - și pe care i-au învățat ce înseamnă să te pui în slujba altora.
Între toate proiectele pe care le-a coordonat prin Tășuleasa Social, „Via Transilvanica - Drumul care unește” are strălucirea unui proiect cu adevărat măreț. Cărarea de 1400 de kilometri, care traversează România de la Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, a devenit, în cuvintelle lui Alin Ușeriu, cel mai bun ambasador al României.
Am vorbit cu Alin despre formarea lui personală, despre anii petrecuți în Germania, cu lecțiile învățate acolo, despre ambițiile cu care s-a întors în România - și lecțiile învățate aici. Alin ne-a povestit cum a luat naștere Via Transilvanica, ce reprezintă acest drum de lungă distanță pentru România turistică, dar mai ales ce putem câștiga dacă ne facem bagajele și pornim pe un drum care, așa cum garantează Alin, ne va conduce către noi înșine.
Despre Via Transilvanica: https://www.viatransilvanica.com/
Despre organizația Tășuleasa Social: https://www.tasuleasasocial.ro/
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.