96 de ani de la nașterea lui Jean Constantin, unul din clasicii comediei românești. VIDEO cu o selecție de momente haioase cu îndrăgitul actor (21 august 1927 - 26 mai 2010)

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jean Constantin s-a născut în 21 august 1927, într-o familie de greci. Multă vreme s-a crezut că a fost născut, de fapt, în 1928; actorului i-a convenit această confuzie, necontrazicându-i pe cei care l-au „întinerit” cu un an. El s-a născut în aceeași zi cu un alt mare actor, Toma Caragiu, mai vârstnic însă cu doi ani.

Mama lui s-a numit Caliopi, iar tatăl, Constantin. Numele său de familie era Jean și nu Constantin, cum multă lume a crezut, mereu. Deși mult timp a circulat informația că ar fi la origine rom, actorul nu a confirmat niciodată aceste zvonuri. A făcut în schimb haz de ele. Comunitatea romă din Constanța susține că Jean Constantin nu era membru al acestei etnii, în schimb era cunoscut în oraș ca fiind grec. Datorită tenului său măsliniu, actorul a fost ales, de mai multe ori, să joace, în filme, roluri de țigan.

La început, a lucrat ca normator într-o fabrică din Constanta. Aici a pus bazele unei „brigade” artistice. Debutul său ca artist a avut loc la Casa de Cultură din Constanța. A lucrat în secția de estrada din cadrul Teatrului de Stat "Fantasio" până la pensionare.

La începutul anilor 1960, Jean Constantin a început să joace în filme. La sfârșitul acestui deceniu este distribuit în producțiile de succes „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969, Radu Gabrea) și „Canarul și viscolul” (1969,Manole Marcus) Din 1970 începe să primească și să se impuncă prin roluri comice, în compania actorilor Toma Caragiu,Puiu Călinescu,Iurie Darie,Sebastian Papaiani și Dem Rădulescu. În 1973 colaborează pentru prima oară cu regizorul Sergiu Nicolaescu în filmul Nemuritorii. Serialul Toate Pânzele Sus (1976), în regia lui Mircea Muresan, îi aduce un alt rol cu mare priză la public. Câțiva ani mai târziu joacă în comedia Nea Marin Miliardar, în regia lui Nicolaescu.

Între anii 1980 și 1990 este prezent într-un număr mai mic de producții, în mare parte comedii. Este distribuit, în continuare, de Sergiu Nicolaescu în filmele sale. După o pauză de șapte ani, a revenit pe platou cu rolul nea Florică din „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” (2006). Ultimele sale filme,Spraviețuitorul (2008) și Poker (2010), au fost regizate de vechiul și veșnicul său colaborator Nicolaescu. Jean Constantin a apărut, deasemenea, în serialul Regina, difuzat de postul Acasă TV.

În 2009 și 2010, actorul a fost internat de mai multe ori, din cauza problemelor cardiace. A trecut la cele veșnice miercuri, 26 mai 2010, în apartamentul său din Constanța. Vestea decesului său a fost făcută publică de către actorul Alexandru Arsinel. Jean Constantin a fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța la data de 28 mai.

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 23.08.2023 00:29
    Dumnezeu sa-l odihneasca,iar noi sa-l pomenim,căci multa bucurie de viață ne-a adus!
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre