Cora Muntean: Mama noastră

De Cora Muntean  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum câteva zile, în metrou era o adolescentă care luase o poziție provocatoare. În pantaloni scurți mulați, mai mult chiloți, fata își întindea lasciv picioarele lungi până la jumătatea vagonului.

Toți bărbații, tineri sau moși, erau cu bale la gură. Deși părea preocupată de melodia pe care o asculta în căști, fata era conștientă de efectul pe care îl avea și să crăcea și întindea și mai mult.

O doamnă, cu față de fostă profesoară de matematică, s-a dus la ea și i-a spus: "Domnișoară, stai mai decent, nu e frumos și nici bine pentru dumneata". Și a început urgia.

Fata, care părea, totuși, de condiție bună, i-a spus că e o "babă proastă", iar audiența a dat din cap că așa e. Un moș libidinos a zis: "E cald. Ți-e ciudă că nu mai ești tânără ".

Mi-am amintit azi de acest episod. În metrou spre Pipera. O mamă cu un adolescent. Băiatul își ținea picioarele întinse. A trecut un bărbat, aproape a călcat pe el, i-a împins picioarele și a spus: "Ce nesimțiți sunt tinerii ăștia, stau lungiți de nu ai loc de ei!".

Mama i-a prins băiatului picioarele de sub genunchi și i le-a adunat.

Atunci am observat că tânărul avea o dizabilitate neuromotorie. Și un ușor retard psihic. Cum îi aduna mama picioarele, încerca să stea așa, i le aduna și el pe ale ei, apoi se întindea iar.

Mă uitam discret la ei, era o legătură fantastică.

Deodată, mama a început să plângă. Încerca să se stăpânească, să-și ascundă ochii.

Băiatul i-a văzut lacrimile, și-a adunat picioarele, apoi, cu palma trecea ușor pe obrazul mamei, pe urma lacrimilor. Și-a pus capul pe pieptul ei ca într-un refugiu de vreme rea.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Tic 18.08.2022 13:17
    Of, Doamne.
  • Năzuim-spre-Înviere 18.08.2022 13:27
    Ați atins un punct sensibil.
    Ce vremuri trăim... Doamne, ai milă!
  • Andri 18.08.2022 16:14
    Te ia plansul cu adevarat
  • __ 18.08.2022 17:19
    fetele astea ar trebui învățate (cu blândețe, că evident sunt sensibile) dar nu cred că se ocupă nimeni de ele.
    eu am pus un videoclip pe big ol' screen ( https://youtu.be/6eYAEK7P0U8 -muzica dance, hot) și s-au înroșit instant trei copii de-ai mei, ăia care înțeleg, ceo mai mari.
  • DanielaBMED 18.08.2022 18:14
    Vremuri triste...! Valea plangerii. Acum si raul este mai vizibil. Si poate si mai contagios. Insa fiecare om poate fi inteles ! Dumnezeu stie povestea fiecaruia dintre noi, de aceea ne rabda si ne asteapta sa ne luminam si sa ne intoarcem la El. Noi stim foarte putin unii despre altii. De aceea ne si judecam unii pe altii ; punem eticheta : ”PAF” ! Si trecem mai departe, intr-ale noastre pacate, slabiciuni, suferinte, ispite, revolte...
  • CA 19.08.2022 08:35
    ....Acum cativa ani, pe vreamea când Rareș Bogdan mai facea si emisiuni( pe vremea aceea parea ca are intentii si principii bune si de neclintit )a facut o emisiune, catre miezul noptii, cu mamele copiiilor cu boli rare, incurabile...Am auzit atunci , de la o mama, o afirmatie ce m a cutremurat si mi rasuna si azi minte: " Poate vi se pare absurd, dar SINT O MAMA CARE ÎSI DORESTE SA TRAIASCA MACAR O ORA DUPA MOARTEA COPILULUI EI.DACA MOR EU NU ARE CINE SA L AJUTE !" Bineinteles ca emisiunea a ramas fara ecou, toate promisiunile moderatorului s au diminuat in in timp si in angajamente politice.....
  • Maria888 19.08.2022 12:41
    Dar oare despre cum se imbraca romanii la Biserica Duminica nimeni nu vorbeste? Doamnele cu capul descoperit, chiar daca vin periodic la biserica deoarece sunt din comitetul de organizare, domnii cu blugi mulati si bebelusul de bere pe deasupra deoarece si tricoul sau camasa sunt 2 masuri mai mici si domnii vor sa ne arate bunastarea, tineri si tinere si nu chiar tineri in diverse forme de imbracaminte sport asa incat mulata se vede linia lenjeriei, copilasi cu tricouri cu diverse personaje de desene animate si chiar diavoli, copilasi cu bentitte cu urechiuse care arata ca niste cornite, copilasi cu jucarii colorate si monstruoase din specia pokemoni - unicorni lgbtq si carti de colorat (ca sa nu se plictiseasca de Sfanta Liturghie de altfel). Dar si parintii au telefoane mobile si chiar doamnele si domnii mai in varsta "evlaviosi" doresc sa isi auda telefoanele si chiar sa le studieze la Sfanta Liturghie si chiar la epicleza. La Prohodul Maicii Domnului o fata cauta pe telefon ceva pe google si evident se impiedica de toti oamenii din procesiune.
    Sa nu comentam si ce se intampla la Botez si Cununii ambele Sfinte Taine.
    Cand nu se va mai plictisi romanul de Dumnezeu atunci se va lumina si adolescenta din metrou ca "Lolita" este o drama nu o comedie romantica si barbatii care se holbau la ea NU MERITA sa o vada cat de frumoasa este si frumusetea ei nu este o moneda ca sa aiba succes in viata cum poate o sfatuiesc "de bine" matusicile chiar si cele mai evlavioase din familie, cu aerul ca ii impartasesc din secretele Universului.

    Doamne iarta-ma ca sunt cea mai rea pacatoasa am contemplat atat greselile aproapelui in timpul Sfintelor Tale Slujbe si Taine ca le-am si listat.
  • prejby 24.08.2022 12:08
    Bre Maria, matale te duci la biserică sa te uiți la alții sau sa asculți slujba? Te duci pentru Dumnezeu sau ca să ai motive de bârfă?
  • Floreas 06.09.2022 12:19
    Realitatea cotidiana vazuta cu ochj de soim si inima de aur!
    Multumim , Doamna!
Ultima oră

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO