Cora Muntean: Mama noastră

De Cora Muntean  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Acum câteva zile, în metrou era o adolescentă care luase o poziție provocatoare. În pantaloni scurți mulați, mai mult chiloți, fata își întindea lasciv picioarele lungi până la jumătatea vagonului.

Toți bărbații, tineri sau moși, erau cu bale la gură. Deși părea preocupată de melodia pe care o asculta în căști, fata era conștientă de efectul pe care îl avea și să crăcea și întindea și mai mult.

O doamnă, cu față de fostă profesoară de matematică, s-a dus la ea și i-a spus: "Domnișoară, stai mai decent, nu e frumos și nici bine pentru dumneata". Și a început urgia.

Fata, care părea, totuși, de condiție bună, i-a spus că e o "babă proastă", iar audiența a dat din cap că așa e. Un moș libidinos a zis: "E cald. Ți-e ciudă că nu mai ești tânără ".

Mi-am amintit azi de acest episod. În metrou spre Pipera. O mamă cu un adolescent. Băiatul își ținea picioarele întinse. A trecut un bărbat, aproape a călcat pe el, i-a împins picioarele și a spus: "Ce nesimțiți sunt tinerii ăștia, stau lungiți de nu ai loc de ei!".

Mama i-a prins băiatului picioarele de sub genunchi și i le-a adunat.

Atunci am observat că tânărul avea o dizabilitate neuromotorie. Și un ușor retard psihic. Cum îi aduna mama picioarele, încerca să stea așa, i le aduna și el pe ale ei, apoi se întindea iar.

Mă uitam discret la ei, era o legătură fantastică.

Deodată, mama a început să plângă. Încerca să se stăpânească, să-și ascundă ochii.

Băiatul i-a văzut lacrimile, și-a adunat picioarele, apoi, cu palma trecea ușor pe obrazul mamei, pe urma lacrimilor. Și-a pus capul pe pieptul ei ca într-un refugiu de vreme rea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Tic 18.08.2022 13:17
  Of, Doamne.
 • Năzuim-spre-Înviere 18.08.2022 13:27
  Ați atins un punct sensibil.
  Ce vremuri trăim... Doamne, ai milă!
 • Andri 18.08.2022 16:14
  Te ia plansul cu adevarat
 • __ 18.08.2022 17:19
  fetele astea ar trebui învățate (cu blândețe, că evident sunt sensibile) dar nu cred că se ocupă nimeni de ele.
  eu am pus un videoclip pe big ol' screen ( https://youtu.be/6eYAEK7P0U8 -muzica dance, hot) și s-au înroșit instant trei copii de-ai mei, ăia care înțeleg, ceo mai mari.
 • DanielaBMED 18.08.2022 18:14
  Vremuri triste...! Valea plangerii. Acum si raul este mai vizibil. Si poate si mai contagios. Insa fiecare om poate fi inteles ! Dumnezeu stie povestea fiecaruia dintre noi, de aceea ne rabda si ne asteapta sa ne luminam si sa ne intoarcem la El. Noi stim foarte putin unii despre altii. De aceea ne si judecam unii pe altii ; punem eticheta : ”PAF” ! Si trecem mai departe, intr-ale noastre pacate, slabiciuni, suferinte, ispite, revolte...
 • IC XC NI KA 19.08.2022 00:15
  Nu știm nimic .. numai Dumnezeu știe inima noastră, a fiecăruia ..de aceea judecata nu este a noastră ..ci a Lui Dumnezeu ..

  Două prostituate, una crescută de o măicuță și alta crescută de o prostituată. Dumnezeu le va judeca la fel?
 • CA 19.08.2022 08:35
  ....Acum cativa ani, pe vreamea când Rareș Bogdan mai facea si emisiuni( pe vremea aceea parea ca are intentii si principii bune si de neclintit )a facut o emisiune, catre miezul noptii, cu mamele copiiilor cu boli rare, incurabile...Am auzit atunci , de la o mama, o afirmatie ce m a cutremurat si mi rasuna si azi minte: " Poate vi se pare absurd, dar SINT O MAMA CARE ÎSI DORESTE SA TRAIASCA MACAR O ORA DUPA MOARTEA COPILULUI EI.DACA MOR EU NU ARE CINE SA L AJUTE !" Bineinteles ca emisiunea a ramas fara ecou, toate promisiunile moderatorului s au diminuat in in timp si in angajamente politice.....
 • Maria888 19.08.2022 12:41
  Dar oare despre cum se imbraca romanii la Biserica Duminica nimeni nu vorbeste? Doamnele cu capul descoperit, chiar daca vin periodic la biserica deoarece sunt din comitetul de organizare, domnii cu blugi mulati si bebelusul de bere pe deasupra deoarece si tricoul sau camasa sunt 2 masuri mai mici si domnii vor sa ne arate bunastarea, tineri si tinere si nu chiar tineri in diverse forme de imbracaminte sport asa incat mulata se vede linia lenjeriei, copilasi cu tricouri cu diverse personaje de desene animate si chiar diavoli, copilasi cu bentitte cu urechiuse care arata ca niste cornite, copilasi cu jucarii colorate si monstruoase din specia pokemoni - unicorni lgbtq si carti de colorat (ca sa nu se plictiseasca de Sfanta Liturghie de altfel). Dar si parintii au telefoane mobile si chiar doamnele si domnii mai in varsta "evlaviosi" doresc sa isi auda telefoanele si chiar sa le studieze la Sfanta Liturghie si chiar la epicleza. La Prohodul Maicii Domnului o fata cauta pe telefon ceva pe google si evident se impiedica de toti oamenii din procesiune.
  Sa nu comentam si ce se intampla la Botez si Cununii ambele Sfinte Taine.
  Cand nu se va mai plictisi romanul de Dumnezeu atunci se va lumina si adolescenta din metrou ca "Lolita" este o drama nu o comedie romantica si barbatii care se holbau la ea NU MERITA sa o vada cat de frumoasa este si frumusetea ei nu este o moneda ca sa aiba succes in viata cum poate o sfatuiesc "de bine" matusicile chiar si cele mai evlavioase din familie, cu aerul ca ii impartasesc din secretele Universului.

  Doamne iarta-ma ca sunt cea mai rea pacatoasa am contemplat atat greselile aproapelui in timpul Sfintelor Tale Slujbe si Taine ca le-am si listat.
 • prejby 24.08.2022 12:08
  Bre Maria, matale te duci la biserică sa te uiți la alții sau sa asculți slujba? Te duci pentru Dumnezeu sau ca să ai motive de bârfă?
 • Floreas 06.09.2022 12:19
  Realitatea cotidiana vazuta cu ochj de soim si inima de aur!
  Multumim , Doamna!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol