71 de ani de la moartea lui Stalin, cel mai sângeros criminal din istorie, hiena care ne-a luat Basarabia și Bucovina

De Anca I. Apostol  /  

Caricatură apărută după semnarea Pactului Hitler - Stalin (Molotov - Ribbentrop) din 23 august 1939, în publicația Evening Star, realizată de Clifford K. Berryman, cu textul „Oare cât va dura luna de miere?”

Caricatură apărută după semnarea Pactului Hitler - Stalin (Molotov - Ribbentrop) din 23 august 1939, în publicația Evening Star, realizată de Clifford K. Berryman, cu textul „Oare cât va dura luna de miere?”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foaie verde de pelin,
La o cârciumă-n Berlin
Hitler și cu Mussolin’
Stau la masă cu Stalin!
… Nu beu țuică, nu beu vin,
Ci beu sânge de Român!
Alelei, jupân Staline,
Om hain, suflet de câine,
Ridicat-ai sabia,
Ne luași Basarabia,
Dar noi mult n-o vom lăsa
Și-napoi ne-o vom lua!
Foaie verde de pelin,
Hitler și cu Mussolin’,
Foarte rău v-ați plănuit
Când Ardealu’ ne-ați răpit
Că l-ați luat de la creștini
Și l-ați vândut la străini,
La păgâni, la venetici,
Care nu sunt de pe-aici,
La spurcații de maghiari,
Barbarii cei mai barbari!…
 
 
(Rapsodul D. V. Condoiu din Câmpofeni, 1940, Tg. Jiu, Jud. Gorj)
 
La data de 21 decembrie 1879 se năștea Iosif Vissarionovici Stalin, cel mai sângeros conducător din istorie.

Stalin s-a născut sub numele de Iosif Vissarionovici Djugașvili în orasul Gori, Georgia, care la acea vreme era parte integrantă a Imperiului Rus. El a fost al treilea și singurul copil supraviețuitor a unui ciubotar și a unei casnice.

În 1899, înainte de a absolvi, renunță la educația religioasă și este absorbit de mișcarea revolutionară rusă anti monarhică. În timp ce ocupa funcția de contabil în T’bilisi, Stalin răspândea propaganda Marxistă în interesul organizației Social Democratice locale printre lucrători feroviar. În 1902 organizează mișcări de protest și de aceea este urmărit și arestat de poliția imperială. Un an mai târziu este exilat în Siberia. Reușește să scape și revine în Georgia în 1904.

Când Partidul Social Democratic Muncitoresc Rus (PSDMR) s-a împărțit în Mensevici și Bolșevici în 1903, Stalin a fost atras de militanții Bolsevici conduși de Vladimir Lenin. Stalin a fost arestat și exilat de poliția imperială în 1908 din cauza activităților sale ilegale subversive. A scăpat în anul următor fiind din nou de mai multe ori arestat și exilat. În 1912 Lenin l-a ridicat pe Stalin, care de acum avea pseudonimul de „om de fier”, la conducerea Comitetului Central al Partidului Bolșevic.

Stalin a devenit Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în 1922, în urma morții lui Vladimir Ilici Lenin, câștigând în anii deceniului al treilea lupta pentru putere cu Lev Troțki și consolidându-și pe deplin autoritatea odată cu Marea Epurare, o perioadă de represiune cruntă al cărei apogeu a fost atins în 1937. După ce a luat sub influența URSS mare parte din Europa în urma celui de-al Doilea Război Mondial, incluisv România, cultul personalității s-a extins. În România, Brașovul a fost denumit Stalin și în el s-a născut Vladimir Tismăneanu din părinții lui agenți sovietici, ca miile care au invadat România agresând-o cu anticreștismul lor bolnav.

Sub Stalin, care a înlocuit Noua Politică Economică (NEP) cu planurile cincinale, (introduse în 1928) și agricultura individuală cu agricultura cooperatistă. Colectivizarea forțată a întâmpinat opoziția țăranilor și proprietarilor, Stalin reprimându-i brutal.

În acest timp, Stalin a argumentat că fracționismul Partidului Comunist aflat la putere ar putea slăbi Uniunea Sovietică în fața inamicilor externi. Pe durata deceniului al patrulea, el, practic, a eliminat opoziția politică prin intermediul sistemului foarte dur al exilului intern și prin execuții, iar prin asigurarea de beneficii anumitor segmente ale populației, a câștigat sprijinul sau cooperarea lor cu regimul.

Deși rapoartele oficiale înregistrează 3 milioane de morți ca urmare a represiunii din Uniunea Sovietică, istoricii aduc alte cifre, mult mai înspământătoare.

Astfel, estimările din timpul regimului stalinist se învârt între 8 și 61 de oameni omorâți, în timp ce biograful lui Stalin însuși admite că au murit 20 de milioane de oameni.

În timpul "Marii Epurări" a lui Stalin au murit, între 1937 și 1938 conform documentelor sovietice declasificate "doar" 681 692 de persoane adică o medie de 1.000 de execuții pe zi. În timpul regimului țarist, au fost executat 3,932 de persoane între 1825 și 1910.

Istoricii consideră că cifra reală a victimelor este undeva între 950 000 și 1,2 milioane. Aceștia consideră că KGB-ul a falsificat documentele, ascunzând numărul real al oamenilor uciși de epurarea stalinistă.

Succesorul lui Stalin și prim-secretar al partidului, Nikita Hrușciov, a denunțat folosirea represiunii în masă și cultul personalității.

Stalin a murit pe 5 martie 1953, la câteva zile după una din celebrele sale petreceri nocturne alături de aghiotanții săi după cum se spune. La 1 martie 1953, după un dineu întins pe durata întregii nopți, alături de ministrul de interne Lavrenti Beria și viitorii premieri Gheorghi Malenkov, Nicolai Bulganin și Nikita Hrușciov, Stalin a cedat, suferind un atac cerebral care i-a paralizat partea dreapta a corpului. El a murit patru zile mai târziu, la 5 martie 1953, la vârstă de 73 de ani. În mod oficial, hemoragia cerebrală a fost declarată drept cauză a morții. Trupul său a fost mumificat și păstrat în Mausoleul lui Lenin până la 3 octombrie 1961, când a început destalinizarea în Uniunea Sovietică, după care a fost îngropat lângă zidul Kremlinului, unde acum stă Vladimir Putin.

Citiți și Lenin și Hitler nu au fost OKay ci au fost O, Gay! O spun Arhivele KGB și CIA

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • emanuel 05.03.2015 12:00
    nenorocitul asta a omorat mai multi oameni decat au murit pe tot decursul celui de-al 2-lea razboi mondial. ar trebui sters din istorie...
  • Pavel Dumitru 05.03.2015 19:12
    Ce face ateismul...
  • o persoana 06.03.2015 14:12
    Sunteti sigur ca are legatura cu credinta? Atunci cum va explicati fundamentalismul ilamic, sau razboaiele "sfinte" - pentru putere - de-a lungul istoriei, care se continua si astazi?
  • Basarab Padureanu ► o persoana 05.03.2018 09:03
    Stimata persoana, nu credeti tot ce va serveste propaganda oficiala.
  • Poenaru2016 05.03.2021 21:04
    Moartea unui om este o tragedie, moartea a un milion de oameni este o statistica (I. V. Stalin). Umbra lui bantuie din nou deasupra Europei si iata ca si asupra Americii. Cum zicea un proroc al bolsevismului: ceea ce a inceput in Rusia in 1917 se va termina in America
  • Andri 05.03.2022 13:43
    Duhul antihristic care l-a posedat nu a murit, ci a acaparat alte suflete de conducatori.
    Despre acest stalin ce sa zicem. Pana la urma din oameni a iesit, din oameni a fost nascut. Iata ce penurie de intuneric a dat secolul trecut prin el si alti lideri asemenea lui, e clar ca cel de acum o sa fie mai intens.
  • Poenaru2016 ► Andri 05.03.2024 20:02
    Cobori Doamne pe pamant
    Sa vezi Stalin ce-o facut
    C-o facut din cal magar si tiganu secretar
    C-o facut din vaca capra si tiganca deputata !
    (Din folclorul maramuresan din anii '950)
  • Sascha 05.03.2022 12:58
    Fie-i țărâna beton și lui și boșorogului fariseu, cu trabuc,de lângă el. Blestemați sa fie, în vecii vecilor !!!!!
  • Sabin G 05.03.2023 16:56
    Și alcoolic?
  • mariusmioc 05.03.2022 13:31
    Nicolae Ceaușescu, alături de Gheorghiu-Dej în delegația trimisă la Moscova pentru a asista la înmormîntarea lui Stalin https://mariusmioc.wordpress.com/2013/03/05/60-de-ani-de-la-moartea-lui-stalin-nicolae-ceausescu-alaturi-de-gherghiu-dej-in-delegatia-trimisa-la-moscova-pentru-a-asista-la-inmormintare/
  • Stefan P 05.03.2023 16:30
    5 martie 1953, moare Stalin, dar trăiește și azi prin Institutul Elie Wiesel, USR, obligativiști, pandemiști, slăvitorii Ucrainii, măncătorii de gândaci, răbdătorii de frig și toți cei ce vor încă să pună umărul la imunizarea, digitalizarea și verzificarea universală!
  • paul1111 06.03.2023 17:56
    Si "Dreptcredinciosul Tar" ce a facut ?
    El pe cati a omorat oficial dar mai ales neoficial ?
    Sute de milioane de oameni traiau intr-o mizerie crunta si multi dintre ei mureau de cele mai banale boli in timp ce familia tarista se lafaia in zecile de palate aurite la propriu intr-un lux orbitor.
    Poporul era obligat sa munceasca in Siberia unde murea de foame si de frig ca sa extraga vagoanele cu aur trimise tarului.
    Din cauza dictaturii tariste a aparut comunismul, pentru ca a fost compromisa ideea de libertate si de proprietate privata.
    Bineinteles ca in cazul unei revolutii se trece de la o extrema la alta.
    Oricum poporul rus a dus-o mai bine in comunism decat de vremea tarului. Asta e clar.
  • Passagero 05.03.2024 23:33
    Poporul rus a dus-o mai bine in comunism din cauza celor hrapite de la altii, cum ar fi de exemplu 2 tezaure cu mult aur furate romanilor si a dezvoltarii fortelor de productie, cum ziceau chiar comunistii, adica a progresului masinist, nu din cauza comunismului in sine. Toate popoarele au dus-o mai bine dupa ce s-a terminat flagelul mondial, nu doar rusii aflati sub comunism, ba celelalte popoare neaflate sub comunism au dus-o mult mai bine decat rusii si cei aflati sub comunism.
  • Davinci 06.03.2024 03:46
    Vorba lui Tzutzea daca Stalin nu cistiga invam creștinismul cu dicționarul german pe genunchi. Nu fac apologia lui Stalin dar daca se citește declarația de la Balfour sau ședință din 1961 a lui Benjamin Freedman cum America, Anglia si Evreii marxiști din Germania au sabotat Germania atunci vom înțelege multe. Benjamin fiind evreul care nu minte si fost șef cabinet al președintelui WIlson martor la aceasta declarație. Mișcarea legionară este ținută ascunsă si interzisă cea care a luptat împotriva bolșevismului.
    Dar ce spune Alexandr Soljenitzin laureat al premiului Nobel pentru pace?
    Trebuie să înțelegeți că principalii lideri bolșevici care au preluat Rusia nu erau ruși.
    I-au urât pe ruși.
    I-au urât pe creștini.

    Conduși de ura rasială, au torturat și au sacrificat milioane de ruși fără nici cea mai mică remușcare.
    Revoluția din octombrie nu a fost ceea ce voi numiți „Revoluția Rusă”.
    A fost invazia și cucerirea populației ruse.
    Mulți dintre compatrioții mei au suferit crime oribile pe care niciodată în întreaga istorie a umanității nu au trebuit să le sufere popoarele sau națiunile.
    Acest fapt nu poate fi subestimat.

    Fără evrei nu ar fi existat bolșevism.
    Pentru un evreu, nimic nu este mai jignitor decât adevărul.
    Din 1918 până în 1957, teroriștii evrei însetați de sânge au ucis 66.000.000 de oameni.

    Bolșevismul a efectuat cel mai mare masacru uman din toate timpurile.
    Faptul că cea mai mare parte a lumii ignoră astăzi această realitate este o dovadă că media globală în sine este în mâinile ucigașilor."
    .
    Aleksandr Solzhenitsyn - Two Hundred Years Together

    SI ca sa intelegeti ce au făcut alogenii de. Emil Constantinescu si Andrei Severin veți înțelege ca actul lor este si mai criminal in aceste timpuri.

    La 2 iunie 1997 are loc trădarea lui Emil Constantinescu si a lui Adrian Severin care renunță la Basarabia și Bucovina prin „Tratatul de la Neptun”

    Si atunci?
  • INJECTIA FINALA 06.03.2024 06:51
    "ACESTE CAMIOANE AU FOST INVENTATE SUB
    STALIN(=DJUGASHVILI, IN GEORGIANA INSEAMNA FIUL EVREICII) DE IUDEUL BOLSHEVIC,
    CRIMINALUL GENOCIDAR DE RUSI NEVINOVATI
    DIN TOATE CATEGORIILE SOCIALE , ISAI DAVIDOVITCH BERG – vedeti -l in situl cu linkul indicat in introducere.
    DECI CAMIOANELE MORTII SUNT
    INVENTIE IUDAICA SI AU FUNCTIONAT SUB DICTATURA CRIMINALA A UNUI IUDEU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'

    Citat din Ion Coja
  • Thermidor 06.03.2024 12:40
    Cateva asaugiri necesare:
    1. Fara a minimaliza teroarea si milioanele de morti care i-au cazut victime, Stalin nu este cel mai mare criminal din istorie, fiind devansat de Mao Te Dun.
    2. In tineretea revolutionara, Stalin a fost angajat al rafinariei Rothschild din Tiflis.
    3. Transilvania apartine azi Romaniei datorita lui Stalin. La sfarsitul razboiului, anglo-americanii (dragii nostri "aliati strategici" de azi) voiau sa dea Ungariei nord-vestul Ardealului. O comisie sovietica a prezentat atunci lui Stalin cele 3 variante: teritoriul sa fie incorporat Ungariei, sa ramana independent sau sa fie retrocedat Romaniei. Stalin a ales ultima varianta, declarand textual: "Pe romani i-am inteles ca ne-au atacat, le luasem Basarabia, dar ungurii ne-au atacat fara niciun motiv si trebuie pedepsiti". Astfel ca, atunci cand il acuzam ca ne-a luat Basarabia si Bucovina, trebuie sa mentionam si ca datorita lui Stalin am pastrat Ardealul.
    4. Comentariile de mai sus cum ca duhul lui Stalin bantuie azi globalistii progresisti sunt false. Neobolsevismul de azi este leninist, trotkist si maoist. Stalin s-a opus revolutiei mondiale, haituindu-l pe Trotki pana l-a asasinat in 1940. Stalin a fost si dusmanul curentului homosexualist introdus de Lenin si scos azi de sexomarxisti din lada de gunoi a istoriei.
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  8. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  9. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”