27 ianuarie, Ziua internațională a holocaustului. Shimon Peres: Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre zile ale Europei sub nazism, România a salvat viețile multor evrei iar 400.000 dintre ei au mers și au clădit Israelul. Mulțumesc poporului român!

De Ioana Ivan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


27 ianuarie a fost declarată Ziua internațională de comemorare a holocaustului ce marchează sfârșitul holocaustului nazist și eliberarea lagărelor de concentrare Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Spre deosebire de Ungaria, România nu a trimis evrei la Auschwitz.

„Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre zile ale Europei sub nazism, România a rămas pe baricade și a salvat viețile multor evrei care locuiau aici, iar 400.000 dintre ei au mers și au clădit Israelul. Pentru aceasta doresc să mulțumesc poporului român!”, a spus președintele Israelului Shimon Peres, pe 12 august 2010, la Cotroceni, cu ocazia vizitei sale oficiale în România (video).

Vocea președintelui Israelului se alătura celor ale altor iluștri reprezentanți ai poporului evreu care au preamărit poporul român pentru contribuția lui la salvarea evreilor din Bucovina (Traian Popovici), din Regat (Regina Mamă și Patriarhul Nicodim Munteanu) și din nordul ocupat al Ardealului (Raoul Șorban). Nu mai puțin de 70 de cetățeni români se află pe lista Drepților între Popoare ai statului Israel.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • emanuel 27.01.2015 14:56
    COMENTARIU INUTIL... IN ROMANIA NU A FOST NICIODATA HOLOCAUST... SUNT DOAR MIZERII JIDOVESTI...RUSINE...
  • Arcas 27.01.2019 21:01
    @Valerian Stan
    Din nefericire sustinatorii holocaustului sunt adeptii impunerii acestuia cu forta si bazat pe marturii subiective nu pe cercetarii libere si pe dovezi concrete. Exista o intreaga literatura care contesta modul in care este reprezentat holocaustul si autori care ridica critici asupra modului in care este reprezentat si impus acesta! Ceea ce duce la decredibilizarea holocaustului este, in plus, incercarea de a impune un sentiment de vinovatie generala tuturor oamenilor si tuturor generatiilor ulterioare acelui moment pentru faptul ca acesta a avut loc! Desi premiza, faptul ca holocaustul a avut loc, are nevoie de discutie libera si corecta!
  • V Stan 27.01.2020 08:35
    Alo, și ce caută numele meu în ce scrii tu aici? Te-ai rătăcit?
  • kjlkjlkj 28.01.2019 09:27
    căutați pe youtube și ascultați și ce are de spus Fred Leuchte despre Auschwitz
  • Pacatosu Cel Mai Mare 28.01.2019 19:24
    Ma gandesc eu asa, (ca taran prost ce sunt) sa-i dau in judecata pe cei care au pornit razboiul/razboiele mondiale 1 si 2. Pe adevaratii vinovati care au pornit razboiele si pe care le pornesc si astazi....marii bancheri si profitori care ne impinge sa ne omoram intre noi.
  • Neptune 27.01.2023 09:52
    Si de bine ce Peres recunoaste ca le am salvat vietile, a trebuit sa le platim despagubiri si sa facem temenele in fata lor ca sa nu ii suparam. Perfect aplicabil proverbul, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Iar ca si tara suntem amestecati cu Germania, Polonia, Ungaria unde probabil au avut loc cu adevarat holocaustul. Sau cel putin asa se spune ca a avut loc.
  • FlorinG 06.03.2023 12:10
    Mare greseala au facut romanii in razboi. Uneori trebuie facuta curatenie totala.
  • Dinu Dușceac 27.01.2024 15:12
    Nu a existat un asa-zis "holocaust", cel putin nu in Romania din ce am citit. Si pun aici ce au spus alti evrei (!) despre asta.
    „Despre Antonescu însă nu pot să nu arăt că, oricum, a fost singurul în toată Europa care a cutezat să i se opună lui Hitler, să-i țină piept într-o chestiune de onoare personală pentru acesta, în care nici Petain, nici cardinalii nu i-au spus nu. În vreme ce floarea aristocrației germane, generalii și feldmareșalii acoperiți de medalii și decorații stăteau smirnă în fața lui și tremurau, iar el făcea spume la gură și alerga urlând de la un capăt la altul al încăperii, Antonescu i-a ținut piept în propriul lui bârlog de la Berchtesgaden; dârz, cu modestia cuvenită, a scăpat de la moarte câteva sute de mii de suflete de evrei.” (…) „Si pot afirma ca nici un evreu din Romania nu a fost predat nazistilor pentru a fi trimis in lagarele de concentrare din Germania sau din Polonia. Nici unul!” (Nicolae Steinhardt – „Jurnalul fericirii”)

    Teșu Solomonovici laudă România pentru următoarele lucruri din anii 1940-1944:

    "– au fost redeschise toate școlile evreiești din România, închise de regimurile precedente și au fost înființate multe școli noi;
    – a fost creată, pentru prima dată în România, o universitate evreiască;
    – au fost redeschise, pentru evrei, spitalele evreiești și azilele de bătrâni care mai înainte fuseseră rechi­zi­ționate de armată;
    – au fost reînființate cele două teatre evreiești, de la București și Iași;
    – au fost înființate cantine gratuite pentru evreii săraci;
    – evreii aflați în lagărele de muncă obligatorie sau în închisori au fost mereu aprovizionați cu îmbrăcă­minte și medicamente;
    – evreii deportați în Transnistria au fost aprovizionați cu îmbrăcăminte, alimente, medicamente, unelte gospo­dărești și unelte specifice meseriașilor;
    – cu sprijinul « Centralei Evreilor » au fost readuși în România, deci salvați, din Transnistria cca 2.000 de copii orfani;
    – autorii evrei și-au putut publica o serie de lucrări (numai eu am scos trei) […] ;
    – nicicând, ca pe vremea lui Ion Antonescu, Teatrul „Barașeum” n-a avut și nu va avea asemenea săli arhipline, deși funcționau două săli;
    – nicicând n-au făcut asemenea dever cafenelele, ceai­năriile, restaurantele evreiești, magazinele alimentare evre­iești, tot atâtea prilejuri de adunări evreiești;
    Urmăriți colecția „Gazeta evreiască” din acei ani: pentru fiecare zi e anunțată cel puțin o manifestare evreiască, spectacol de teatru/revistă, concert, conferință."
  • INJECTIA FINALA 28.01.2024 02:18
    Cei care se plâng de holocaustul nazist, sunt astăzi, în Teritoriile Palestiniene Ocupate și, în mod special, în Gaza, autorii unui cumplit holocaust, un apocaliptic genocid fără precedent în istoria modernă.
    Să zăvorești, intr'un fel de Pitești în aer liber, peste două milioane de palestinieni, să'i umilești, batjocorești, să'i înfometezi, să'i calci în picioare, să-i terorizezi în permanență, să'i torturezi și să'i ucizi, să-i intemnitezi , cu miile, fără judecată timp de ani lungi și grei, să le furi, prin violență, micile parcele de teren, să le dărâmi casele cu buldozerul, să'i închizi între ziduri de beton înalte, sa'i supraveghezi 24 din 24, de zeci de ani, cu sistemele de monitorizare cele mai perfecționate din lume, sa'i violentezi ca pe niște fiare sălbatice, să le interzici dreptul la o reprezentare politică reală, și dreptul de a avea un stat național independent sau a trăi demn în cadrul unui stat binational, cu reprezentanți democratic aleși...
    Un regim de apartheid mult mai teribil decât în Africa de Sud, care printr-o acțiune de mare valoare simbolică cere Curții internaționale de justiție judecarea Israelului pentru crima de genocid împotriva palestinienilor și adoptarea, în urgență, a măsurilor vitale de încetare a focului și de autorizarea ajutoarelor umanitare (printre altele).
    Și iată că CIJ , în formulări forțate, admite câteva cereri ale Africii de Sud , dar își înghite limba când trebuie să ceară stoparea focului.
    Se pare că președinta CIJ avea foc în măruntaie că înghițea des pahare de apă...
    Sau poate era șantajată sau amenințată să fie aruncată intr'o groapă?...

    DIN CAUZA ACEASTA ne urăsc visceral musulmanii din lumea întreaga, pentru ce suferă palestinienii din cauza Israelului și pentru războaiele nedrepte de cotropire, jefuire și exterminare împotriva musulmanilor din Irak, Afganistan, Libia etc etc...
  • viorel craciun 28.01.2024 16:52
    Simplu , fiindca fiecare avem internet si putem verifica " Vrajeala propagandistica a lui Perez " IN VORBA DA , IN FAPTA NU .Deci , citim despre "ANA PAUKER " comunista evreica DE ORIGINE RUSA , care a controlat tot sistemul de stat roman , dupa 1945 IN ROMANIA , pana la Ceausecu in 1968 , ( Dupa IESIREA LUI CU CEHOSLOVACIA " , Deci , te uiti pe internet , si aflii cine a FOST SILVIU BRUKAN ( BRUKNER ) , maestrul loviturii de stat din 89 , promotorul lui Iliescu , Gelu Voican Voiculescu , Petre Roman , Victor Stanculescu , Magureanu ( totata echipa ceea de AUR " a Introducerii " DEMOCRATIEI IN ROMANIA " la fel ca ANA PAUKER si altii( EMIL BODNARAS metc ) la " INTRODUCEREA COMUNISMULUI IN ROMANIA IN 45 .Deci te uiti pe internet si citesti cine este " ZOE PETRE -" sefa " LUI CONSTANISECU EMIL , PRESEDINTE DEMOCRAT condus de evrei , Deci de uiti pe internet , si afli cine a fost " ELENA UDREA " , promovata de " BITTNER " laga Basescu , cu toate rezultatele ei magnifice de atunci , deci te uiti pe internet si aflii " Relatia Presedintelui actual cu " mai marii din " FINANTA MONDIALA SIONISTA " deci te uiti pe internet " cati infractorii mari evazionaisti ai devalizat ROMANIA " , DECI TE UITI PE INTERNET SI INTELEGII CA ROMANIA ESTE CONDUSA DE " EVREU " DUPA VREMEA LUI EMINSECU SI PANA ACUM SI CEL PUTIN IN VIITORUL DE 50 DE ANI APROPIAT .RESTUL ESTE DOAR ALEGEREA TA SI " VRAJEALA LOR " PRIVIND " HOLOACAUST , SI DATORIA PROOVATA MAI RECENT DE CATRE EI " EVREI " a ROMANIEI privind " HOLOCAUSTUL ROMAN" Dar exploatarea acestui stat , de catre " ei evrei " prin asa zisa " DEMOCRATIE " NU O VEDE NIMENI ? Dar oare nu vede nimeni cum agricultura romana este pusa [e butuci , pentru asa zisa " AFACERE EVREIASCA CU CEREALE CU ASA ZIS TRANZIT ROMAN " PENTRU ASA ZISE " TARI SARACE " Rusine , pentru statul roman , asa zis " SUVERAN SI INDEPENDENT " , DAR ASA CUM A FOST 150 DE ANI ,ASA VOM RAMANE SI ACUM " CU RUSINEA SI CU VORBA " La omorat pe Ceausecu , in 89 , singurul care s-a opus lor , ca sa conduca si " zapciuiasca democratic ROMANIA.
  • Davinci 17.03.2024 12:40
    S-au revansat la greu nu prin comicii ecranului mic ci pe scena politica a anilor 40 si 50 etc. Mă gândeam si eu la dacii Anna Pauker/Robinshon, Leonte Rautu/ Oingenstein, Nicolski/ Goddberg, Teohari Georgescu/ Burah Tescovici, BIrladeanu, VOitec, Vasile Luka si mulți. , mulți alltii. Daca mai adăugăm holocaustul la greu scris in Cartea Neagră A COmunismului editată de istorici mari in Franța si in care spune ca pe timp de pace după cel de-al doilea război mondial au murit peste 100 de milioane de oameni in țările proaspăt populare este clar ca se impune un nou proces al comunismului unde evreii / kazaharii trebuiesc judecați. Apoi procesul Pacifcului unde Japonia a măcelărit poporul Chinez de ordinul zecilor de milioane. Nici azi nu a fost facut acest proces al Paficului si se știe dece. Recent o jurnalista de origine chineză a fost găsită moarta într-un hotel din sudul Californiei . Dorea ca procesul Pacifcului sa aibă loc.

    Ce nau diresc sa adaug sint vorbele lui Benjamin Freedman evreul care nu minte si vorbește despre declarația de la Balfour unde Anglia, Evreii marxiști din Germania si S.U.A. au trădat Germania facind ca Palestina sa fie data evreilor . Benjamin a fost consilierul președintelui american WIlson si prezent la acea... tranzacție. Un detaliu nu lipsit de importanta este menționat de Benjamin Freedma anume despre Ziua iertării la evrei si rugăciunea KOL NIDRE> Iată ce spune dumnealui!
    Dumneavoastră știți ce fac evreii de Ziua Iertării, care credeți că este așa de sacră pentru ei? Eu știu, pentru că am fost unul din ei. Ceea ce spun nu este din auzite. Sunt aici să vă prezint fapte.
    În Ziua Iertării, ca evreu, intri în sinagogă și rostești o rugă, singura rugă care te obligă să rămâi în picioare. Această rugă scurtă se repetă de trei ori: ea se numește Kol Nidre. Ruga se referă la un acord pe care-1 faci în clipa aceea cu Atotputernicul Dumnezeu, în sensul că orice promisiune, declarație sau jurământ pe care-1 vei face în următoarele 12 luni să fie nul și neavenit. Jurământul nu va fi jurământ; promisiunea nu va fi promisiune. Acestea nu vor avea nicio valoare.
    Cu atât mai mult, Talmudul reamintește evreului că ori de câte ori face o promisiune sau un jurământ, să nu uite că legământul făcut sub Kol Nidre, de Ziua Iertării, îl scutește de respectarea lor.
    Deci, cât de mult ne putem noi baza pe loialitatea evreilor? Ne putem baza pe loialitatea lor la fel de mult cât s-au bazat germanii pe loialitatea lor, în 1916. Și, fără îndoială, noi, americanii, vom avea aceeași soartă pe care au avut-o germanii, și din aceleași motive.
    Benjamin H. Freedman
    Benjamin H. Freedman a fost una dintre cele mai uimitoare, dar și contradictorii personalități ale secolului trecut. Născut în 1890, acesta a fost un om de afaceri evreu de succes în New York City, fiind principalul acționar al companiei Woodbury Soap. După cel de-al doilea război mondial, a întrerupt contactul cu organizațiile evreiești și și-a petrecut restul vieții cheltuind o mare parte din averea sa evaluată la cel puțin 2,5 milioane dolari, pentru a prezenta opiniei publice structurile de putere ale evreilor care dominau Statele Unite. De aceea mărturiile sale sunt extrem de valoroase, deoarece provin chiar din interiorul celor mai înalte nivele ale organizațiilor evreiești și mașinațiunilor acestora puse la cale pentru a-și câștiga și menține puterea asupra națiunii americane. Freedman a lucrat alături de Bernard Baruch, Samuel Untermeyer, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Joseph Kennedy, John F. Kennedy și multe alte personalități de vază ale societății americane.
Ultima oră

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă