24 ianuarie: Unirea Principatelor Române. Cuza: Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie. Vă iubiți Patria, veți ști a o întări. Să trăiască România! HORA UNIRII cântată de frumoasa noastră Maria Tănase (VIDEO)

De Redacția  /  

Foto: ziarulunirea.ro

Foto: ziarulunirea.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 24 ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas important pe calea infăptuirii statului național unitar român. (Ascultați în bază Hora Unirii cântată de Maria Tănase)

Ideea unității de neam, limbă și cultură în cele trei țări române a reprezentat un deziderat de veacuri, la cristalizarea căruia și-au adus contribuția numeroase figuri marcante ale istoriei. Prima unire a fost realizată în 1600 de către Mihai Viteazul, care a reușit să aducă sub sceptrul său cele trei țări românești. Chiar dacă a fost de scurtă durată, destrămată de un context internațional nefavorabil, amintirea acestei uniri nu s-a mai stins niciodată, constituind un punct de reper important pentru urmași.

În secolele XVII-XVIII, conștiința națională începe să se contureze tot mai pregnant. Deschizători de drum, cărturarii moldoveni Grigore Ureche și Miron Costin au insistat asupra originii comune a celor trei neamuri românești. Apoi, episcopul greco-catolic Inocențiu Micu-Klein și reprezentanții de seamă ai Școlii Ardelene (Samuil Micu, Gheorghe Șincai, Petru Maior) au contribuit la elaborarea și afirmarea unei ideologii naționale.

În primele decenii ale secolului XIX, ideea unirii politice a românilor de pretutindeni a ajuns să se impună ca o necesitate obiectivă. Revoluțiile de la 1821 si 1848 înmulțesc glasurile care afirmă unitatea de neam și țară, iar lupta tuturor românilor pentru împlinirea acestui nobil deziderat se intensifică, devenind o problemă europeană.

Tratatul de pace semnat de către marile puteri la Paris, în 1856, după înfrângerea Rusiei în Războiul Crimeii, stabilește consultarea populației din cele două Principate Române cu privire la problema unității statale, prin organizarea unor adunări ad-hoc. A devenit evident că Unirea va putea fi impusă numai din interior, printr-o amplă mobilizare a tuturor românilor. Liderii unioniști au întemeiat o formațiune politică numită Partida Națională, care a ieșit învingătoare în lupta pentru constituirea adunărilor ad-hoc.

Acestea au exprimat, prin rezoluțiile adoptate, dorința unirii Principatelor sub numele de România, sub conducerea unui principe străin, cu moștenirea tronului. Convenția de la Paris (1858), document ce devine Constituție, stabilea unirea parțială (legislativă) a Munteniei și Moldovei sub numele de Principatele Unite, precum și faptul că fiecare țară va avea domnul său, care va cârmui cu ajutorul miniștrilor.Conform acestei Constituții, la 5 ianuarie 1859, colonelul Alexandru Ioan Cuza, reprezentantul Partidei Naționale, a fost ales în unanimitate ca domnitor al Moldovei. În Țara Românească, la București, fracțiunile conservatoare au fost înfrânte în cele din urmă de către unioniști, sub presiunea populației. La 24 ianuarie 1859, Adunarea Electivă îl alege ca domn tot pe Alexandru Ioan Cuza, înfăptuind astfel unirea Principatelor Române într-un singur stat.

Statul condus de Alexandru Ioan Cuza era însă ciuntit: Basarabia, Nordul Bucovinei și Dobrogea erau sub stăpânire străină.


Proclamația de la Iași a domnitorului Alexandru Ioan Cuza către națiune, din 11 decembrie 1861, aduce oficial la cunoștință că:
Unirea este îndeplinită.

Naționalitatea Română este întemeiată.

Acest fapt măreț, dorit la generațiunile trecute, aclamat de Corpurile Legiuitoare, chemat cu căldură de noi,  s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante și s-a înscris în datinile Națiunilor.

Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. El a întărit silințele noastre prin înțelepciunea poporului și a condus Națiunea către un falnic viitor.

În zilele de 5 și 24 Ianuarie ați depus toată a voastră încredere în Alesul nației, ați întrunit speranțele voastre într-un singur Domn.

Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie.

Vă iubiți Patria, veți ști a o întări.

Să trăiască România!
HORA UNIRII CÂNTATĂ DE MARIA TĂNASE
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (21)
  • Cc Cc 24.01.2017 09:19
    Trăiasă România!
  • Adevaruri despre dacisti 24.01.2017 10:04
    "(...)într-un singur Domn", nu într-un rege. Mare atenție, că deosebirea e fundamentală!
    Domn am avut de la Dioclețian și Constantin cel Mare, Domn trebuia să avem până la a doua venire a lui Hristos.
    Regalitatea barbar-apuseană ne-a separat de poate cel mai important element al conștiinței romanității noastre orientale: titlul imperial al conducătorului statului. Și ne-am pricopsit, în loc, cu o mizerie de titlul găsit pe toate drumurile: cel de rege.
    Regalitatea barbar-apuseană nu are ce căuta la noi. Am făcut mortală greșeală să o primim odată; să nu încercăm un nou suicid pompând viață în ea în continuare. Lăsați-o să moară că a făcut destul rău.
  • 1 24.01.2021 10:23
    corect!
  • Lykon 24.01.2023 11:53
    Subscriu! Mare adevar ati spus!
    Neamul nostru are nevoie de o renastere, de o revalorificare a radacinilor noastre spirituale vitale, a etosului strabunilor pe care l-am uitat odata cu navalirile, stapanirile, jafurile si razboaiele de tot felul care ne-au intoxicat si ne-au debusolat, facandu-ne sa ne lepadam in buna parte de identitatea noastra -- "chipul si asemanarea", blocate fiind undeva in adancurile subconstientului.
    Avem nevoie de o mana de oameni entuziasti, intelepti si devotati, asa cum au fost tinerii patrioti care au pregatit Unirea de la 1859.
    Speranta moare ultima, se spune...
  • Jude Laurentiu ► Lykon 24.01.2024 14:26
    O mică eroare în articol: Documentele unirii din 1859 nu vorbesc de Țara Românească ci de: Valahia și Moldavia. Vorbesc însă de multe Țări Rumânești.
    Vezi: Convențiunea pentru organizarea definitivă a Principatelor Dunărene ale Moldaviei și Valahiei din anul 1858, cunoscută mai mult sub numele de Convenția de la Paris.
    Între anii 1859 și 1862 s-a numit Principatele Unite ale Moldaviei și Valahiei conform Convenției de la Paris.
    În 1862, Alexandru Ioan Cuza reușește să unească administrativ cele două principate, sub numele de: „Principatele Unite Române”.
    Constituția din 1866 statutează prin Articolul 1 că denumire a statului este „România”.
    Se știe sigur, din vechi izvoare medievale, că Moldova, Banatul, Făgărașul, Maramureșul, Valahia etc. erau numite în documentele vechi și terrae Valachorum sau Valachiae/ Vlachiae/ Volachiae, adică „țări ale valahilor”. Și datorită înfățișării feței locuitorilor: țări cu oameni rumeni la față „țări ale rumenilor ” (rumen” adj. îmbujorat, împurpurat, roz – trandafiriu, înroșit, roșu la față -Om cu obrajii rumeni.).
    În limbile europene și azi avem rădăina „rumen, ruman” în denumirile: Rumænien (în limba daneză), Rumeenia (în limba estonă), Roumanie (rumenii) ( în limba franceză), Rumänien (în limba germană), Rumenye (în limba idiș), Rúmenía (în limba islandeză), Rumania (în limba albaneză, arabă), Rruminia (în limba armeană), Errumania (în limba bască), Rumynija (în limba belarusă), Rumunija ( în limba bosniacă), Rumŭniya ( în limba bulgară), Rumunsko ( în limba cehă), Rumunjska (în limba croată) și așa mai departe denumiri în care se identifică grupul de litere „Ruman”/ „Rumin”/ „Rumyn”/ „Rumun”/ „Rumæn”/ „Rumen”/ „Rumān”/ cuvinte de fapt care au sens în limba română țărănească de: RUMEN
    Trebuie menționat că substituirea actuală a numelui de Valahia cu cel de Țara Românească este o eroare; nicăieri nu apare în numeroasele hărți din evul mediu. În aceste hărți găsim o Romanie dar cu capitala la Constantinopolul locuit de romei și romanoi. În limba română veche Constantinopolul era denumit Țarigrad, adică „Cetatea Împăratului” și „Înalta Poartă” ce era în secolul al XII-lea cel mai mare și cel mai bogat oraș din Europa.
    https://maps.nls.uk/view/104187467
  • Ortodox 24.01.2018 14:41
    Traiasca Romania Mare!
  • Antoneag Mihai 24.01.2021 09:55
    Bai FRAȚILOR. Toată suflarea o trage cu 24 ianuarie dar nimeni nu menționează în cîteva cuvinte pe CALENDARUL VECHI. Adică pe 6 Februarie. Eu nu sunt stilist și nici satanist nu vreau să fiu. Poporul român a fost unul și același. E singurul popor caruia i-a fost răstignit neamul și teritoriile de la DECEBAL pînă în zilele noastre. Suntem de temut dacă am fi uniți cu adevărat. De aceea ne dezbină ca să stăpînească.
  • Jude Laurentiu 24.01.2024 14:25
    O mică eroare în articol: Documentele unirii din 1859 nu vorbesc de Țara Românească ci de: Valahia și Moldavia. Vorbesc însă de multe Țări Rumânești.
    Vezi: Convențiunea pentru organizarea definitivă a Principatelor Dunărene ale Moldaviei și Valahiei din anul 1858, cunoscută mai mult sub numele de Convenția de la Paris.
    Între anii 1859 și 1862 s-a numit Principatele Unite ale Moldaviei și Valahiei conform Convenției de la Paris.
    În 1862, Alexandru Ioan Cuza reușește să unească administrativ cele două principate, sub numele de: „Principatele Unite Române”.
    Constituția din 1866 statutează prin Articolul 1 că denumire a statului este „România”.
    Se știe sigur, din vechi izvoare medievale, că Moldova, Banatul, Făgărașul, Maramureșul, Valahia etc. erau numite în documentele vechi și terrae Valachorum sau Valachiae/ Vlachiae/ Volachiae, adică „țări ale valahilor”. Și datorită înfățișării feței locuitorilor: țări cu oameni rumeni la față „țări ale rumenilor ” (rumen” adj. îmbujorat, împurpurat, roz – trandafiriu, înroșit, roșu la față -Om cu obrajii rumeni.).
    În limbile europene și azi avem rădăina „rumen, ruman” în denumirile: Rumænien (în limba daneză), Rumeenia (în limba estonă), Roumanie (rumenii) ( în limba franceză), Rumänien (în limba germană), Rumenye (în limba idiș), Rúmenía (în limba islandeză), Rumania (în limba albaneză, arabă), Rruminia (în limba armeană), Errumania (în limba bască), Rumynija (în limba belarusă), Rumunija ( în limba bosniacă), Rumŭniya ( în limba bulgară), Rumunsko ( în limba cehă), Rumunjska (în limba croată) și așa mai departe denumiri în care se identifică grupul de litere „Ruman”/ „Rumin”/ „Rumyn”/ „Rumun”/ „Rumæn”/ „Rumen”/ „Rumān”/ cuvinte de fapt care au sens în limba română țărănească de: RUMEN
    Trebuie menționat că substituirea actuală a numelui de Valahia cu cel de Țara Românească este o eroare; nicăieri nu apare în numeroasele hărți din evul mediu. În aceste hărți găsim o Romanie dar cu capitala la Constantinopolul locuit de romei și romanoi. În limba română veche Constantinopolul era denumit Țarigrad, adică „Cetatea Împăratului” și „Înalta Poartă” ce era în secolul al XII-lea cel mai mare și cel mai bogat oraș din Europa.
    https://maps.nls.uk/view/104187467
  • Alexandru. 24.01.2022 17:47
    https://basilica.ro/te-deum-patriarhul-romaniei-s-a-rugat-pentru-unitatea-nationala-convietuirea-pasnica-si-cooperarea-demna-cu-alte-popoare/

    https://basilica.ro/patriarhul-daniel-rugaciune-de-multumire-si-comemorare-pentru-unitate-nationala-text-integral/?swcfpc=1
  • Laura Outlander 24.01.2023 09:29
    Al doilea pas important către unirea principatelor. Primul pas important a fost făcut de Mihai Viteazul pe 27 mai 1600. El a fost cel care a fost primul care a aruncat sămânța unirii.
  • Lykon 24.01.2023 12:12
    Fie-i memoria vesnica in inimile romanilor! Ca si a celor care au infaptuit Unirea din 1859, careia, date fiind contextul istoric-politic si semnificatia, nu pot sa-i zic "Mica" Unire.
    Pentru mine Domnitorul Alexandru Ioan Cuza este in topul de suflet al eroilor istoriei noastre.
  • Patriot Roman 24.01.2023 13:12
    Mihai Viteazul a fost ucis de in belgian mercenar,capitan/general.Ioan Cuza Voda a avut in anturaj tot un belgian care a avut rol in tradarea lui.De asemenea sa nu uitam neamu boierilor sturdza care l-au tradat pe domnitor.Am citit ca urmasii lor traiesc si ar fi zis in presa anul trecut,ca l-au dat jos -conspiratie ,lovitura de stat-pe Cuza alesul poporului roman ,cica ,,din ratiuni de stat"! Sa nu uitam ca am ajuns unde sintem din cauza tradatorilor interni!
  • IC XC NI KA 24.01.2023 13:31
    Premisa u n i r i i neamului românesc de la Dumnezeu e .. t o t u l e de la El!
    Fundația - L I M B A! a se vedea Facerea (Geneza) cap. 11
    Ulterior credința ..

    Plecând de unde?

    Din “cetatea aceea Babilon, pentru că acolo a a m e s t e c a t Domnul limbile a tot pământul și de acolo i-a împrăștiat Domnul pe toată fața pământului.”

    Și tot EL,

    “Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. El a
    î n t ă r i t s i l i n ț e l e noastre prin înțelepciunea poporului și a condus Națiunea către un falnic viitor.”

    Haideți fraților “cei cu inima româna” să înțelegem că “eu ți-s frate, tu mi-ești frate” și “în noi doi un suflet bate!”

    De unde suflet?
    De unde bate el?
    De la El!

    Haideți fraților să ne s i l i m și noi să ne unim în “cuget și-n simțiri” ..că:

    “Unde-i unul, nu-i putere
    La nevoi și la durere.
    Unde-s doi, puterea crește
    Și d u ș m a n u l nu sporește!”

    Și uite așa să împlinim Cuvântul:

    “Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.” (Matei 18,20)

    Să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne mântuim ca N E A M în lumea asta ne-bună a babilonului care vrea ca odinioară, împotriva voinței Lui Dumnezeu, și atunci ..și și acum, și de atunci întruna ..”vârf să ajungă la cer și să ne facem faimă”..


    Trăiască neamul românesc într-o singură Românie!

    Îți mulțumim, Doamne, pentru toate!
  • guti flo 24.01.2023 20:07
    Un mason care si-a tradat neamul...a realizat prea tarziu, raul era facut deja.
    Deschideti bine ochii, ca sa intelegeti ce inseamna masonerie....opusul lui Dumnezeu...satanism.
    Cine nu stie lucrul asta...sforaie adanc.
  • Sedo 24.01.2023 22:54
    Te referi la fratii bratianu, masonii care l-au exilat pe DOMNITORUL CUZA si au adus peste noape falimentara familie Hohenzolerhn? da?
  • guti flo ► Sedo 25.01.2023 17:56
    Si-a dat seama prea tarziu ce inseamna masoneria...si cat de greu atarna pacatul tradarii, s-a trezit prea tarziu, raul era facut...si s-au debarasat (exilat) de el.
    Constantin Brancoveanu a fost ultimul care a vrut binele tarii cu adevarat...dupa el din pacate,au venit tradatorii de neam (masoni, ) sub diverse forme "domnitori", "regi", "presedinti" si toate cele.
    Pt asta am spus sa deschidem bine ochii cine este masoneria....sub o forma a binelui (unirea) , iti strecoara picatura de otrava....vezi soarta Romaniei de pe timpul lui Cuza si pana acum.
  • Cronicar Ortodox 24.01.2024 11:25
    Unirea( chiar dacă astăzi se numește și "mica Unire" 1859) și Biserica Ortodoxă Română https://www.facebook.com/100014326395458/posts/pfbid0NXtnWjhr5skqsBvWRqrbvh1LE7DSmHPcPwz1QAvRe1jMoJ1JQLUm5VZ65YQDL3PNl/?app=fbl

    Slujba de TeDeum(=pe Tine, te Lăudăm, Dumnezeule -din latină) oficiată astăzi în Biserică, arată continuitatea liturgică a Bisericii cu Neamul românesc.
  • Tabără Octavian-Adrian 24.01.2024 11:58
    "Credința și rugăciunea nu înseamnă un refugiu într-o spiritualitate DEZÎNTRUPATĂ care cultivă pasivitatea. Credința NU ÎNSEAMNĂ securizare prin formule, prin tipare de tip legalist, CI IMPLICĂ RISCUL ȘI CURAJUL. CREDINȚA NU ÎNSEAMNĂ ANEMIE PIETISTĂ , CI SE BAZEAZĂ PE DUMNEZEUL PROFEȚILOR && PE DUMNEZEUL ÎNTRUPAT ÎN PERSOANA LUI IISUS HRISTOS CARE NE-A ELIBERAT DIN ROBIA PĂCATULUI." Jacques ELLUL, Resist the powers, Albstros Book Sutherland, Australia, 1995, p. 258 preluat din Adrian LEMENI, TEHNICIZAREA INUMANĂ A VIEȚII, Basilica, 2022, p. 212
  • Cronicar Ortodox 24.01.2024 13:12
    Vă oferim mai jos documentul oficial al Sfântului Sinod al Bisericii Greciei legat de proiectul de lege în guvernul elen care dorește să legifereze căsătoria persoanelor de același gen.

    Biserica își face datoria sa de a sfătui astfel încât oamenii din toate categoriile sociale, inclusiv oamenii politici, să nu comită mari păcate și astfel să-și distrugă sufletul.

    Amintim foarte pe scurt cazul unui fost ministru grec care a emis o hotărâre oarecum similară în trecut – chiar dacă nu atât de gravă – și care nu putea să moară cu săptămânile fiind încontinuu în horcăitul morții însă sufletul nu-i mai ieșea. Nu a putut în niciun chip să moară până nu a venit la căpătâiul său mitropolit să-i citească rugăciunea de ieșire a sufletului. Mai sunt și alte cazuri – de exemplu altcineva cu o funcție similară s-a aruncat de la etaj. De obicei, însă, își pierd mințile și își distrug viața.

    De asemenea, în România deja (ar trebui să) se știe că dacă un guvern îndrăznește să oprească procesiunea de Sf. Dimitrie Basarabov, guvernul respectiv va cădea. Asta s-a întâmplat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și asta s-a întâmplat și în 2020 cu pretextul pandemiei.

    Dumnezeu nu se batjocorește!

    Caveat emptor!

    Lectură plăcută! (la sfârșit aveți câteva fotografii din Sinod)

    https://www.chilieathonita.ro/2024/01/24/declaratia-sf-sinod-al-bisericii-greciei-in-legatura-cu-casatoria-persoanelor-de-acelasi-gen/
  • Jude Laurentiu 24.01.2024 14:22
    O mică eroare în articol: Documentele unirii din 1859 nu vorbesc de Țara Românească ci de: Valahia și Moldavia. Vorbesc însă de multe Țări Rumânești.
    Vezi: Convențiunea pentru organizarea definitivă a Principatelor Dunărene ale Moldaviei și Valahiei din anul 1858, cunoscută mai mult sub numele de Convenția de la Paris.
    Între anii 1859 și 1862 s-a numit Principatele Unite ale Moldaviei și Valahiei conform Convenției de la Paris.
    În 1862, Alexandru Ioan Cuza reușește să unească administrativ cele două principate, sub numele de: „Principatele Unite Române”.
    Constituția din 1866 statutează prin Articolul 1 că denumire a statului este „România”.
    Se știe sigur, din vechi izvoare medievale, că Moldova, Banatul, Făgărașul, Maramureșul, Valahia etc. erau numite în documentele vechi și terrae Valachorum sau Valachiae/ Vlachiae/ Volachiae, adică „țări ale valahilor”. Și datorită înfățișării feței locuitorilor: țări cu oameni rumeni la față „țări ale rumenilor ” (rumen” adj. îmbujorat, împurpurat, roz – trandafiriu, înroșit, roșu la față -Om cu obrajii rumeni.).
    În limbile europene și azi avem rădăina „rumen, ruman” în denumirile: Rumænien (în limba daneză), Rumeenia (în limba estonă), Roumanie (rumenii) ( în limba franceză), Rumänien (în limba germană), Rumenye (în limba idiș), Rúmenía (în limba islandeză), Rumania (în limba albaneză, arabă), Rruminia (în limba armeană), Errumania (în limba bască), Rumynija (în limba belarusă), Rumunija ( în limba bosniacă), Rumŭniya ( în limba bulgară), Rumunsko ( în limba cehă), Rumunjska (în limba croată) și așa mai departe denumiri în care se identifică grupul de litere „Ruman”/ „Rumin”/ „Rumyn”/ „Rumun”/ „Rumæn”/ „Rumen”/ „Rumān”/ cuvinte de fapt care au sens în limba română țărănească de: RUMEN
    Trebuie menționat că substituirea actuală a numelui de Valahia cu cel de Țara Românească este o eroare; nicăieri nu apare în numeroasele hărți din evul mediu. În aceste hărți găsim o Romanie dar cu capitala la Constantinopolul locuit de romei și romanoi. În limba română veche Constantinopolul era denumit Țarigrad, adică „Cetatea Împăratului” și „Înalta Poartă” ce era în secolul al XII-lea cel mai mare și cel mai bogat oraș din Europa.
    https://maps.nls.uk/view/104187467
  • xipen 24.01.2024 17:15
    - Jurământul lui Cuza -
    „Jur în numele Prea Sfintei Treimi și în fața Țării mele, că voi păzi cu sfințenie drepturile și interesele Patriei, că voi fi credincios constituției în textul și în spiritul ei, că în toată domnia mea voi veghea la respectarea legilor pentru toți și în toate uitând toată prigonirea și ura, iubind deopotrivă pe cel ce m-a iubit și pe cel ce m-a urât, neavând dinaintea ochilor mei, decât binele și fericirea nației române. Așa Dumnezeu și compatrioții mei să-mi fie ajutor”! Am avut Conducator ROMAN! L-am Tradat! ????
Ultima oră

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul