EVENIMENTUL LUNII: Imagini inedite de la deshumarea moaștelor Mărturisitorului Ioan Ianolide, fratele Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu, și slujbele de la Cernica și Petru Vodă: ”E SFÂNT!” Reînhumarea, pe 1 iunie, de Sf. Justin Martirul și Filosoful

De Alesandru Anghel  /  

Părintele stareț de la Mănăstirea Petru Vodă, Arhimandritul Hariton Negrea (centru) și Maica stareță de la Mănăstirea Paltin, Stavrofora Justina Bujor, la slujba de pomenire pentru Mărturisitorul Ioan Ioanolide, cu moaștele sale

Părintele stareț de la Mănăstirea Petru Vodă, Arhimandritul Hariton Negrea (centru) și Maica stareță de la Mănăstirea Paltin, Stavrofora Justina Bujor, la slujba de pomenire pentru Mărturisitorul Ioan Ioanolide, cu moaștele sale

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentul Lunii în Lumea Ortodoxă: ActiveNews a prezentat sâmbătă, 25 mai 2024, imagini inedite de la deshumarea osemintelor Martirului pentru Hristos din temnițele bolșevice, Mărturisitorul Ioan Ianolide, îngropat la Cernica și acum aflat cu sfinte moaște la Petru Vodă.

Slujba de reînhumare a scriitorului și mărturisitorului Ioan Ianolide va fi oficiată sâmbătă 1 iunie, când Mănăstirea Paltin, ctitorită de Cuviosul Mărturisitor Justin Pârvu, își serbează și unul din ocrotitorii paraclisului mic, Sf. Justin Martirul și Filosoful, au informat maicile de la Petru Vodă.

Observând culoarea galbenă a craniului (FOTO), a sfintelor moaște ale mărturisitorului Ioan Ianolide, profesorul Florin Palas, un cunoscut cercetător al vieții martirilor din închisori, a exclamat „E sfânt!”.

Vă prezentăm alte imagini foto și video de la deshumare, precum și aducerea la mănăstirea Paltin a martirului pentru Hristos, într-un reportaj realizat de maicile de la Petru Vodă:

Deshumarea lui Ion Ianolide de la mănăstirea Cernica

Sâmbătă, 25 mai, Mărturisitorul Ioan Ianolide, supraviețuitor al temnițelor comuniste, a fost deshumat, la cererea familiei, din cimitirul mănăstirii Cernica. Ioan Ianolide a trecut la Domnul în data de 5 februarie 1986 și a fost înmormântat în cimitirul din lavra Sf. Calinic de la Cernica. Dorința familiei a fost ca Ioan Ianolide, una din figurile emblematice ale rezistenței anticomuniste, să fie reînhumat la mănăstirea de maici Paltin Petru-Vodă, ctitorie a Pr. Justin Pârvu, bine-cunoscutul duhovnic, arestat și el 16 ani de regimul comunist. Părintele Justin a ctitorit la Petru Vodă două mănăstiri, una de călugări (cu hramul Sf. Arhangheli) - unde se află mormântul său - și alta de maici (cu hramul Adormirea Maicii Domnului), închinate totodată și jertfei mărturisitorilor din temnițele comuniste.

În cimitirul mănăstirii Petru Vodă odihnesc și alți mărturisitori și martiri ai temnițelor comuniste, precum: Pr. Gheorghe Calciu, Radu Gyr, Pr. Ștefan Marcu, monahul Atanasie Ștefănescu, monahul Paulin Clapon, Teodor Popescu și alții.

De ce la mănăstirea Paltin

Mănăstirea de maici, Paltin Petru-Vodă, adăpostește un cămin pentru bătrâne, unde au fost îngrijite și mai multe dintre soțiile acestor mărturisitori și eroi ai neamului românesc. Doamna Constanța Ianolide se află în acest moment sub îngrijirea caldă a maicilor și dânsa și-a dorit ca osemintele soțului său să fie reînhumate în mănăstirea Paltin, spre a fi împreună într-o dragoste nedespărțită, nici aici pe pământ și nici în veșnicie.

Slujba de reînhumare a scriitorului și mărturisitorului Ioan Ianolide va fi oficiată sâmbătă 1 iunie, când mănăstirea Paltin își serbează și unul din ocrotitorii paraclisului mic, Sf. Justin Martirul și Filosoful.

Până atunci o parte din osemintele sale vor fi depuse în biserica mănăstirii Paltin, pentru cei ce vor să îl întâlnească sau revadă pe acest crainic al sfinților închisorilor, care, prin măiestria scrierilor sale, a deschis în inimile românilor o punte spre împărtășirea de harul martirilor și mărturisitorilor români din temnițele comuniste. Ioan Ianolide este autorul celebrei cărți de memorialistică, „Întoarcerea la Hristos! - PDF AICI, editată de mănăstirea Diaconești.

Prieten și biograf, al Sfântului închisorilor, Valeriu Gafencu, dar și al nostru, nevrednicilor, îl rugăm călduros să se roage și să mijlocească și pentru noi înaintea Tronului lui Dumnezeu, pe care L-a cinstit și iubit nețărmurit cu prețul vieții sale. Biografia și viața mărturisitorului Ioan Ianolide o puteți citi aici: VIAȚA. Alte 15 articole despre cine a fost Ioan Ianolide la MĂRTURISTORII.RO.

Vă prezentăm câteva imagini de la deshumare, precum și aducerea sa la mănăstirea Paltin, într-un scurt video și foto reportaj.

Mulțumim nepoatei, Ruxandra Ianolide, care s-a ocupat de organizarea acestui important moment. (foto mai jos, după slujba de parastas și reportajul video):

Slujba de deshumare a Marturisitorului Ioan Ianolide - VIDEO de Valentin Trușcă pentru ActiveNews - Starea de Libertate: Deshumarea Martirului și aducerea moaștelor la Petru Vodă - VIDEO Atitudini - Mănăstirea Paltin:

Nepoata Mărturisitorului la Mormântul de la Cernica:

Pr. Prof. Dr. Gheorghe Holbea la slujba de parastas:

 Mai multe imagini la ATITUDINI

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • INJECTIA FINALA 26.05.2024 18:09
    E Sfânt, Sfânt al acestui Pământ
    Să 'i înălțam rugăciune si'un cânt
    De iubire și veșnică frățietate
    Celui care a ieșit biruitor din toate!

    +++


    Sfântul Ioan, cel care a înfruntat alături de Valeriu Gafencu , ororile sistemului carceral bolșevic, fratele din veci al Românilor, cel care a profețit uraganele de nenorociri și moarte care se vor declanșa, universal,
    după prăpădul comunist, odihnește acum alături de frații lui de suferință supraumană, mărturisitorii și mucenicii din temnițele roșii.

    Grație lor, Românii pot sta cu fruntea sus în fața celorlalte Neamuri și a Istoriei.

    Ce mângâiere să o știm pe Doamna Constanța Ianolide sub îngrijirea bunelor maici de la Paltin - Petru Vodă.

    Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi, păcătoșii!
  • Tic 27.05.2024 12:32
    Doamne miluiește-ne pe noi,păcătoșii!
  • Radu Comsuta 26.05.2024 22:30
    Stați să vedeți când vor dezgropa moaștele sfântului închisorilor Valeriu Gafencu ! Din mărturisirea lui Ioan Ianolide, în cartea, ”Urmarea lui Hristos”, acesta mărturisește că lui Valeriu Gafencu i s-a arătat Maica Domnului în celulă, lângă patul său, pe când el ținea în mână fotografia, basarabencei pe care o iubea, Seta. Apoi Maica Domnului îi spune că de-acum încolo ea va fi dragostea lui și îl cheamă la mărturisire a credinței prin crucea suferinței. Doamne Dumnezeule, cât de frumos !

    A fost mare și Iosif Isihastul, colosal chiar, însă el și ucenicul lui Arsenie și-au ales ei înșiși această cale a nevoințelor, fără să le-o impună nimeni cu anâsâna. Gândiți-vă că cei care au fost în închisorile comuniste li s-a impus cu sila o cruce a suferinței foarte grea de dus și au dus-o până la capăt, tocmai de către semenii lor care aveau chipul lui Hristos dar au fost tocmiți în slujba satanei. Măcar Iosif Isihastul se lupta direct cu dracii uneori și fizic..., dar toți sfinții închisorilor au trebuit să arate iubire și compătimire celor care-i munceau, tot așa cum și Hristos s-a rugat și i-a iertat pe cei care l-au răstignit. Ceea ce nu e un lucru deloc ușor.
    Cutremurător !!!
  • Bizar 27.05.2024 06:24
    "THEY KILLED MY HUSBAND!"
    Italian MEP Francesca Donato's husband has been found dead with a strap around his neck in his car in Palermo. Donato opposed the "vaccine" Green Pass and sending weapons to Ukraine. RIP to architect Angelo Onorato.

    „MI-AU Ucis soțul!”
    Soțul europarlamentarului italian Francesca Donato a fost găsit mort cu o curea la gât în ​​mașina sa din Palermo. Donato s-a opus „vaccinului” Green Pass și trimiterii de arme în Ucraina. RIP către arhitectul Angelo Onorato.

    https://x.com/i/status/1794745435103597040
  1. Eminescu l-a scuipat pe Maiorescu și i-a strigat criptic în față, după arestare: ”Conspirație - O știu!/Ateul Maiorescu, Marele Mason”. VIDEO/DOC: Un general SIE a descifrat codul. Eminescu, ucis civil pe 28.06.1883 și fizic pe 16/28.06.1889. Coincidență?

  2. Jandarmii LGBT au profanat o icoană a Mântuitorului la Cluj Napoca. AZNews: Abuz al Jandarmeriei la marșul homosexualilor: A amendat cu sume uriașe un grup de copii cu icoane, în timp ce parada agresivă LGBT a fost protejată!

  3. ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

  4. Concluziile summit-ului din Elveția dedicat păcii

  5. Klaus dispărut în ceață. S-a supărat ca văcarul pe satul planetar

  6. ROMÂNII AU DAT CU FLIT PE COLDPLAY - VIDEO. Revista Presei 10 – 14 iunie 2024

  7. Modernizată la 5 stele, DANUBIUS, fosta navă a lui Ceaușescu, este scoasă la vânzare

  8. Inventatorul și antrepenorul român stabilit în Franța Andrei Rochian propune Forțelor Navale Române drone marine de mare putere și viteză, de concepție proprie, nedetectabile radar - VIDEO

  9. Realitatea PLUS detoneză bomba: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros

  10. Moartea subită a unui șef de tren. ”Mi-a rămas pe retină ce tălpi muncite avea săracul...”

Ultima oră

11:33

Doliu la ISU Sălaj. Colonelul Florin Pop, comandantul românilor în misiunea împotriva incendiilor din Grecia, a murit la doar 48 de ani

11:13

The Guardian: Netanyahu duce un război pe două fronturi și nu se întrevede sfârșitul niciunuia dintre ele

10:11

Nou tun în rețeaua Coldea-Dumbravă. Generalii au luat 200.000 de euro mită de la un primar pentru a-l scăpa de ancheta parchetului European

09:55

Omul de afaceri Dorin Cocoș rupe tăcerea despre Florian Coldea - VIDEO

09:35

Col. (rez.) Florin Șinca: HOȚIA LA VOT

08:49

Realitatea PLUS detoneză bomba: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros

08:40

Concluziile summit-ului din Elveția dedicat păcii

08:30

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

08:00

17 iunie: Sf. Mc. Manuil, Savel, Ismail, Inochentie și Felix

23:10

Eminescu l-a scuipat pe Maiorescu și i-a strigat criptic în față, după arestare: ”Conspirație - O știu!/Ateul Maiorescu, Marele Mason”. VIDEO/DOC: Un general SIE a descifrat codul. Eminescu, ucis civil pe 28.06.1883 și fizic pe 16/28.06.1889. Coincidență?

22:00

Modernizată la 5 stele, DANUBIUS, fosta navă a lui Ceaușescu, este scoasă la vânzare

21:25

Jandarmii LGBT au profanat o icoană a Mântuitorului la Cluj Napoca. AZNews: Abuz al Jandarmeriei la marșul homosexualilor: A amendat cu sume uriașe un grup de copii cu icoane, în timp ce parada agresivă LGBT a fost protejată!

20:30

Minuni și mărturii ale sfințeniei Părintelui Justin. Familia Ortodoxă: Părintele Justin Pârvu, grabnic ajutătorul († 16 iunie 2013)

19:30

Inventatorul și antrepenorul român stabilit în Franța Andrei Rochian propune Forțelor Navale Române drone marine de mare putere și viteză, de concepție proprie, nedetectabile radar - VIDEO

18:30

Irina Nastasiu: Dacă Eminescu ar fi azi printre noi, condeiul lui acid nu i-ar ierta pe cei care lovesc în Biserică, în neam și în familia creștină