Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

De Florin Palas  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – conferință duhovnicească dedicată sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18, Biserica „Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului”.

Centrul Rezistenței Anticomuniste organizează vineri, 8 decembrie 2023, ora 18:00, la Biserica „Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului” (situată în Centrul Civic din Brașov), conferința duhovnicească „Centenarul Mărturisitorilor”, dedicată foștilor deținuți politic Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea, mărturisitori ai credinței în închisorile comuniste.

La eveniment vor participa Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Valerian Pâslaru, starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filmon (fostul actor Dragoș Pâslaru, călugărit la Mănăstirea Frăsinei după ce a fost maltratat de mineri în iunie 1990), Părintele Amfilohie Brânză, starețul Schitului „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț” din Comănești, și doamna Maria Trifan, fiica mărturisitorului Traian Trifan, îndrumătorul sfinților din închisorile comuniste.

Intrarea este liberă.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Spring 02.12.2023 07:57
  Dimitrios Lambropoulos, teolog

  Patriarhul Constantinopolului face apel la un "Sinod panreligios permanent"

  Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu s-a aflat la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite (3-6 noiembrie 2023), unde a susținut două discursuri, prima la cea de-a 16-a "Conferință de politică mondială" pe tema generală "Sistemul internațional între globalizare și dezintegrare: care forțe vor prevala?"
  Discursul său a fost intitulat "Religia: speranța într-o lume în schimbare".
  Cea de-a doua prelegere intitulată "Busola conștiinței: îndrumarea acțiunii etice într-o lume care se încălzește" a fost susținută la conferința COP28 privind așa-numitele schimbări climatice, a cărei temă generală a fost "Fluxul conștiinței: unirea liderilor credinței pentru o trezire planetară".
  De câte ori a călătorit Patriarhul
  într-o țară arabă bogată pentru a-L predica pe Hristos?]

  Religia: O rețea a politicii

  Patriarhul Bartolomeu a spus la început că, în contextul acestei conferințe, nu va vorbi despre credință ca mântuire.
  Bartolomeu a spus:

  "Întrebarea pusă [Ce forțe vor prevala?] are un domeniu de aplicare mai larg, cel al viitorului global. Este vorba despre influența politică și geopolitică a religiei. »

  Adică, religia poate fi un mecanism paralel cu alte instituții pentru ca să ofere speranță


  "Dacă economia și politica nu mai pot inspira speranță, ne putem întoarce la religie?"


  Nu numai că echivalează religia cu sfera seculară, dar implică faptul că toate religiile [sunt egale]:

  "În învățăturile și ritualurile lor și în organizarea legăturilor sociale, religiile mobilizează înțelepciunea pe care omul a acumulat-o de-a lungul mileniilor."

  Bartolomeu mai spune:

  "Tradițiile noastre religioase [diverse] împărtășesc învățături fundamentale cu privire la responsabilitatea spirituală de a avea grijă de creația lui Dumnezeu. Textele noastre sacre ne poruncesc să protejăm casa noastră comună.»

  Astfel, potrivit patriarhului, toate religiile au înțelepciune, dragoste pentru creația lui Dumnezeu (chiar dacă unii cred în "zeități" care se opun Creatorului) și textelor sfinte. "Înțelepciunea", spune patriarhul Bartolomeu, este omenească, nu divină, așa cum spune apostolul (1 Cor. 2:1-16). "Ritualurile" (a se citi magia) sunt aprobate de Bartolomeu ca fiind calea [dobândirii] acestei "înțelepciuni"!

  Toate aceste cuvinte au fost rostite cu un singur scop:
  promovarea religiilor ca "raspuns si solutionare" sistemelor politice:

  "Religiile au, în tradițiile lor, elementele necesare pentru a umple golul care s-a așezat în suflete. [Religiile] pot ajuta la insuflarea unei noi vieți în societățile democratice (!)"
  după cum urmează:


  "Comunitățile religioase și indigene oferă înțelepciune străveche pentru o viață durabilă astăzi; Vocile lor pot contribui la transformarea societății.»
  Deci, potrivit patriarhului Bartolomeu, salvarea unei societăți democratice este, de asemenea, un obiectiv al islamului?


  Patriarhul Bartolomeu mai spune că religiile au un avantaj față de instituțiile seculare ca mecanisme:
  "Instituțiile religioase au capacitatea de a ajunge la mai mulți oameni prin învățăturile lor decât organizațiile internaționale, grupurile de reflecție sau ONG-urile".

  Adică, este mai ușor să convinga oamenii avand in vedere ceea ce proclamă, chiar dacă asta înseamnă terorizarea sufletelor sau vânzarea de false așteptări metafizice.


  Fanarul: Capcana perfectă

  Este ușor pentru noi să vedem că linia patriarhală de raționament conduce treptat mințile ascultătorilor săi la scopul său, de a demonstra poziția și rolul Patriarhiei Constantinopolului în acest mecanism.

  Raționamentul este clar:

  "Majoritatea rețelelor religioase traversează continente și granițe. Prin urmare, ele formează o structură spirituală care poate ajuta la moderarea forțelor de separare și divizare.
  Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, cu prezența sa globală, este un exemplu în acest sens.
  Prezența și acceptarea sa s-ar putea dovedi deosebit de benefice. »


  Deci, vedem că Biserica Ortodoxă Soborniceasca si Universală nu este nicăieri vizibilă, fiind înlocuită de, și numai de Patriarhia Constantinopolului!

  Fanarul se vede pe sine ca o corporație multinațională numită "Trupul Patriarhiei" și nu ca Trupul Bisericii care marturiseste Credința Adevărata.
  În ceea ce privește celelalte Biserici Ortodoxe autocefale, acestea sunt eliminate de pe listă.
  Motivul pentru care Bartolomeu dorește jurisdicție asupra întregii diaspore nu este pentru motivele canonice pe care le-a susținut, ci pentru a avea o putere pe care să o poată folosi ca monedă de schimb pentru obiectivele sale politice.


  Patriarhia se inserează în "politica mondială" și se laudă că este forța unificatoare a lumii, ținând pe de o parte foaia de parcurs globală care pătrunde în alte religii, iar pe de altă parte "documentele" care o susțin, pe care celelalte grupuri religioase implicate în inițiative de dialog interreligios nu le posedă:

  "Lunga istorie de coexistență, dialog și schimb, nu numai cu iudaismul, ci și cu islamul, este un avantaj real al lumii creștine".

  și, de asemenea:

  "Rămânem participanți activi la dialogul interreligios, pentru protecția mediului".


  Noua normalitate", potrivit Patriarhului Bartolomeu

  Este evident că dialogul său se desfășoară doar pentru a servi priorităților "agendei" politice: acum mediul, acum măsurile de sănătate, acum ideologia "Occidentului" etc. Nu este o coincidență faptul că Bartolomeu se referă la: "relațiile dintre Occident și restul lumii".
  Patriarhul Bartolomeu spune:
  "Invazia rusă a Ucrainei și acum războiul teribil dintre Hamas și Israel au dezvăluit o diviziune spirituală tot mai mare între aceste două blocuri".
  Deci Rusia și Hamas aparțin aceleiași tabere... "Terorism"?
  Cu toate acestea, "marele plan" apare brusc cu următoarele revelații în ambele discuții:

  "Liderii diferitelor religii trebuie să-și coordoneze eforturile pentru a amplifica rezultatele benefice ale tradițiilor lor ancestrale.
  De aceea este necesar dialogul interreligios. »
  Și
  "Cooperarea este noua normalitate! Ca niciodată, grupuri disparate formează alianțe pentru a proteja civilizația și sănătatea planetară.... Pentru a sprijini cooperarea dintre diferite religii și parteneri în știință și societate, trebuie să creăm un mecanism durabil...
  Acest lucru va transforma intențiile puternice în rezultate actualizate. Împreună, suntem dincolo de suma părților noastre. » !


  Cine va fi "responsabil" pentru această cooperare? Fanarul în sine? "Poate lumina să fie solidară cu întunericul?" (2 Corinteni 6:14)
  S-ar putea ca, dacă legile internaționale nu ar fi fost stabilite și dacă nu ar fi existat puteri politice și militare, unele religii [violente] ar fi considerate, de asemenea, "iubitoare de pace"?

  Obiectivul conferințelor lui Bartolomeu a fost "cooperarea" între religii și crearea unui "mecanism permanent" pentru realizarea acestei cooperări.
  Cum va fi implementat acest mecanism?
  Înainte de toate, după ce vom învăța să respectăm sau pur și simplu să tolerăm libertatea oamenilor de a crede chiar și în idoli, vom fi conduși la următorul pas, acela de a îmbrățișa alte religii.
  În caz contrar, cum va fi posibilă "cooperarea"?

  În al doilea rând, Ortodoxia va fi abandonată ca mărturie a adevărului [Iisus Hristos] și "Biserica Ortodoxă" va fi promovată ca furnizor al utilitarismului, deoarece criteriul contribuției sale va fi "beneficiul general", așa cum este definit de politicieni.
  În al treilea rând, cine va fi "coordonatorul" acestui mecanism? Este cineva atât de naiv încât să creadă că un "sinod permanent al religiilor" va fi un organism neutru și independent, în timp ce "gardienii vor avea cunoștințe" despre funcționarea tuturor organizațiilor internaționale (ONU, OMS, NATO etc.)?

  Plecăciunea în fața agendelor politice și promovarea lor fac parte din misiunea episcopală a Patriarhului Constantinopolului?


  Până acum, nimeni nu se gândise la un astfel de mecanism, iar acum, dintr-o dată, Patriarhul Bartolomeu are această idee strălucită?
  Ce înseamnă "împreună suntem dincolo de suma părților noastre"? Care sunt "părțile" Patriarhiei? Colaborarea cu alte religii depășește puterea harului lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă?
  Este influența geopolitică singura preocupare a "unui om al lui Dumnezeu"?
  Devine purtător de cuvânt al Statelor Unite?
  Este periculos, dacă nu condamnabil din punct de vedere ecleziastic, să dai un fundament teoretic unui lucru complet străin de teologie.
  Prin urmare, acest lucru arată că se încearcă o egalizare a tuturor lucrurilor, și nu numai asta, ci și promovarea unei pan-religii care este dusă la nivelul următor. Dialogul interconfesional a fost un pas pregătitor pentru a crea condițiile necesare pentru acest "mecanism permanent" propus de ... Patriarhul "ortodox"!
  Ulterior, supunând religiile oricărui oportunism politic, controlul lor direct asupra lor este dat celor care sunt "responsabili", care își vor ține gura închisă atunci când statul dă un ordin, deoarece "Occidentul" este întotdeauna de "partea dreaptă a istoriei".

  Pentru ei, această nouă religie mondială este, de asemenea, intrinsec bună, pentru că va fi o creație a lui Antihrist!
  Oricine nu este de acord cu para-religia va fi etichetat ca... un terorist! Când ierarhia esențialmente inexistentă a Fanarului nu obiectează la participarea Patriarhului Bartolomeu la "conferințele politice mondiale" și la opiniile sale promoționale pe care ei nu le aprobă, înseamnă că deja nu a mai rămas nimic, totul a dispărut, [nu există] nici măcar o aducere aminte a ceea ce inseamna apartenenta la Biserica!


  https://orthodoxostypos.gr/%E1%BD%81-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%E1%BF%96-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%E1%BF%86/  ORTHODOXOLOGIE: M. Dimitrios Lambropoulos, théologien/ Le patriarche de Constantinople appelle à un « Synode panreligieux permanent »
  https://orthodoxologie.blogspot.com/2023/12/m-dimitrios-lambropoulos-theologien-le.html?m=1
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN