SEIZMUL - de Costin Știrbu. CONCURSUL ActiveNews

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai pun oboseala de după sărbători, găsesc cu șansă un loc de parcare și îmi dau curaj să fac act de prezență și la ședința inopinată a asociației de proprietari din seara aceasta. De ce atâta grabă? Unde arde?

Sala e plină. Bine că n-am ajuns de la început. Iar cu aberații, proiecte inutile, cerșit de bani. Acuma cică a venit o comisie de la primărie cu niște cercetători britalici să verifice structura de rezistență a blocului. Ne prezintă o soluție tehnică foarte bună în caz de gutremur. Bla, bla, bla- îmi zic și mă strecor afară. Simt deja în nări mirosul apetisant al hamburgerilor de rucola. Tot de la primărie- cadou de la partenerul strategic pentru reducerea sau creșterea a nuș ce încălzire sau răcire globală. Whatever- vorba lu bunicu- îmi zic și mă duc la cină.

Și presa centrală a început să ne arate tot mai multe gutremure în special în zonele aflate în curs de dezvoltare. Județul Siciglia a fost devastat de un seizmde 1,5 grade, la fel la noi în Francea și în Faslui- tot 1,5 grade. E maxim pe scala Urs Vonder Aer. Vor să înceapă consolidările pe Fonduri Ameuropene. De asta veniseră și specialiștii. Cu noua metodă DFM au consolidat județele de la centru și acum ne-a venit și nouă rândul. Sper să nu se termine iar fondurile. Partidele promit 30% din PIB pentru acest proiect. Cu asta au câștigat alegerile cei de la SUE(Statele Unite ale Europei).

Luni au făcut o serie de teste la noi în bloc. Spațiile comerciale au fost evacuate și au injectat în crăpăturile din pereți o soluție concentrată de DFM. Cercetătorii au descoperit că o anume enzimă apărută în urma maturizării DFM poate interacționa cu electronii de pe ultimul strat ai betonului din pereți și îi transformă în ceva indistructibil. Sună bine.

Oricum, de când a fost interzis consumul de dulciuri, DFM se folosește cam peste tot. Se pune la parchet, ferestre termopane, borduri, etc. E foarte rezistent . Poate așa o să avem și noi autostrăzi. Chiar dacă sună un pic ciudat, DFM (Deutsche Fruchte Marmelade) a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din Uniune. Cele mai mari stocuri le-a făcut guvernul nostru LCK. Știe el ceva...

Acum, intrăm mai greu în bloc de când au început să protesteze proprietarii spațiilor comerciale. Niște înapoiați. Bine, și pompierii mascați îți cer să le arăți sticluța cu DFM la intrarea în bloc, plus cizmele din PET. Au reciclat izoletele de la plandemia precedentă.

Ne-am obișnuit până la urmă. Mai greu a fost cu tăierea țevilor de apă și a cablurilor de curent electric. Cică pe acolo apar vibrații de la anti-DFM-iștii care nu înțeleg să își consolideze casele. Degeaba stau ei pe deal dacă întreg orașul se va prăbuși de la vibrații. Guvernul are un termen limitat să-i convingă, apoi toată țara va ajunge în situație de în- frig-ment. Niște cretini.

Un pic de efort și apoi, după ce aplatizăm curba dezastrelor, strângem corturile și ne putem întoarce toți acasă, putem face baie, putem să facem ce vrem. Deocamdată, doar la serviciu și la supermarket. Măcar noi știm ce înseamnă să respecți recomandările oamenilor de știință.

După ce consolidează toate clădirile, specialiștii vor fixa DFM-ul cu un produs revoluționar de la un inventator francez pe nume E. Macrou. Produsul se numește Mouche et gay și se dă pe deasupra ferestrelor și în baie. Pereții se colorează frumos în albastru. Femeia de serviciu a vrut să îl șteargă cu o cârpă.

---Ce faci Rașela?-izbucnesc eu

- Dau mucegaiu jos.

-Pleacă de acolo, toanto, că ăla e tratamentul anti seizm și o să se dărâme blocu!!!

De un’ să știe ea ce e tehnologia. Așa se formează grupuri-grupuri de tembeli neiformați si vorbesc vrute și nevrute, dacă-i asculți zici că statul ne vrea răul. De aia s-au umplut pușcăriile cu voi, nătărăilor!

Uite ce zice la Protefau (proTV n.r.): 40 de case prăbușite în Siciglia în 2023. La Faslui au căzut 4 clădiri de chirpici și doi pereți de la un grajd, dar dacă nu scoteau instalațiile electrice și hidro-termice din tot județul, se ducea falia până la Iași.

În 2024 și 2025, datorită tratamentelor cu DFM, n-a căzut nicio clădire. Bine, s-au surpat câțiva pereți de la Mouche et Gay (la Faslui, cei doi șoferi de taxi îi zic mușegai- sunt adorabili chiar cu slaba lor pregătire tehnică) dar am fost norocoși. În China e prăpăd - vuiește presa centrală-, iar ei n-au început încă tratamentele cu DFM.

Noi am trecut deocamdată de primul val, clădirile sunt consolidate în proporție de 41,5% cu prima mână de DFM, mai trebuie date 2-3 mâini, că cică se coclește DFM-ul în timp, dar suntem mulțumiți. Primăria a acoperit aproape toate costurile, noi plătim doar reparațiile de după consolidare, cablurile și TVA-ul.

A căzut și o parte din peretele de la baie. Ăla albastru. Sigur e mâna Rașelei, dar nu mai zic nimic. Bine că am salvat orașul de seizm.

Mâine mă duc iar cu mașina la serviciu, că au început să distribuie bobulatoare. Le dă gratis Uniunea Ameuropeană. La TV zice că sunt foarte eficiente pentru tratarea apei. Apropo: voi nu ați observat că apa e cam rece? S-a ajuns până acolo încât apa are acum 10 grade Celsius!!! Specialiștii au identificat o moleculă de haș-doi-o care ne poate pune viața în pericol. De haș mai auzisem, dar asta parcă e prea de tot! Cu asta nu e de joacă. Instalezi bobulatorul și scapi. Doar dacă își instalează toată lumea. Dar precis se vor găsi căte unii cârcotași să refuze. Bobulatorul consumă puțin(1,99 Kwh), suflă aer ionizat direct pe țeava de alimentare- zic specialiștii- și doar așa putem să ne întoarcem la viața noastră de dinainte. Se montează împreună cu sistemul centralizat de încălzire pentru că centralele individuale de apartament trebuie scoase până joia viitoare. Doar câteva săptămâni și am scăpat. E chiar așa de greu de înțeles?!

Poate la următoarele sărbători o să fim din nou toți acasă, o să stăm în jurul focului și o să mâncăm cozonac. Parcă deja simt mireasma pătrunzătoare. Arahat.

Premiul III la Concursul de Eseuri ActiveNews - Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, categoria SCHIȚE.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • nenimenea 31.01.2022 01:28
    Supertare!
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației