SEIZMUL - de Costin Știrbu. CONCURSUL ActiveNews

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai pun oboseala de după sărbători, găsesc cu șansă un loc de parcare și îmi dau curaj să fac act de prezență și la ședința inopinată a asociației de proprietari din seara aceasta. De ce atâta grabă? Unde arde?

Sala e plină. Bine că n-am ajuns de la început. Iar cu aberații, proiecte inutile, cerșit de bani. Acuma cică a venit o comisie de la primărie cu niște cercetători britalici să verifice structura de rezistență a blocului. Ne prezintă o soluție tehnică foarte bună în caz de gutremur. Bla, bla, bla- îmi zic și mă strecor afară. Simt deja în nări mirosul apetisant al hamburgerilor de rucola. Tot de la primărie- cadou de la partenerul strategic pentru reducerea sau creșterea a nuș ce încălzire sau răcire globală. Whatever- vorba lu bunicu- îmi zic și mă duc la cină.

Și presa centrală a început să ne arate tot mai multe gutremure în special în zonele aflate în curs de dezvoltare. Județul Siciglia a fost devastat de un seizmde 1,5 grade, la fel la noi în Francea și în Faslui- tot 1,5 grade. E maxim pe scala Urs Vonder Aer. Vor să înceapă consolidările pe Fonduri Ameuropene. De asta veniseră și specialiștii. Cu noua metodă DFM au consolidat județele de la centru și acum ne-a venit și nouă rândul. Sper să nu se termine iar fondurile. Partidele promit 30% din PIB pentru acest proiect. Cu asta au câștigat alegerile cei de la SUE(Statele Unite ale Europei).

Luni au făcut o serie de teste la noi în bloc. Spațiile comerciale au fost evacuate și au injectat în crăpăturile din pereți o soluție concentrată de DFM. Cercetătorii au descoperit că o anume enzimă apărută în urma maturizării DFM poate interacționa cu electronii de pe ultimul strat ai betonului din pereți și îi transformă în ceva indistructibil. Sună bine.

Oricum, de când a fost interzis consumul de dulciuri, DFM se folosește cam peste tot. Se pune la parchet, ferestre termopane, borduri, etc. E foarte rezistent . Poate așa o să avem și noi autostrăzi. Chiar dacă sună un pic ciudat, DFM (Deutsche Fruchte Marmelade) a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din Uniune. Cele mai mari stocuri le-a făcut guvernul nostru LCK. Știe el ceva...

Acum, intrăm mai greu în bloc de când au început să protesteze proprietarii spațiilor comerciale. Niște înapoiați. Bine, și pompierii mascați îți cer să le arăți sticluța cu DFM la intrarea în bloc, plus cizmele din PET. Au reciclat izoletele de la plandemia precedentă.

Ne-am obișnuit până la urmă. Mai greu a fost cu tăierea țevilor de apă și a cablurilor de curent electric. Cică pe acolo apar vibrații de la anti-DFM-iștii care nu înțeleg să își consolideze casele. Degeaba stau ei pe deal dacă întreg orașul se va prăbuși de la vibrații. Guvernul are un termen limitat să-i convingă, apoi toată țara va ajunge în situație de în- frig-ment. Niște cretini.

Un pic de efort și apoi, după ce aplatizăm curba dezastrelor, strângem corturile și ne putem întoarce toți acasă, putem face baie, putem să facem ce vrem. Deocamdată, doar la serviciu și la supermarket. Măcar noi știm ce înseamnă să respecți recomandările oamenilor de știință.

După ce consolidează toate clădirile, specialiștii vor fixa DFM-ul cu un produs revoluționar de la un inventator francez pe nume E. Macrou. Produsul se numește Mouche et gay și se dă pe deasupra ferestrelor și în baie. Pereții se colorează frumos în albastru. Femeia de serviciu a vrut să îl șteargă cu o cârpă.

---Ce faci Rașela?-izbucnesc eu

- Dau mucegaiu jos.

-Pleacă de acolo, toanto, că ăla e tratamentul anti seizm și o să se dărâme blocu!!!

De un’ să știe ea ce e tehnologia. Așa se formează grupuri-grupuri de tembeli neiformați si vorbesc vrute și nevrute, dacă-i asculți zici că statul ne vrea răul. De aia s-au umplut pușcăriile cu voi, nătărăilor!

Uite ce zice la Protefau (proTV n.r.): 40 de case prăbușite în Siciglia în 2023. La Faslui au căzut 4 clădiri de chirpici și doi pereți de la un grajd, dar dacă nu scoteau instalațiile electrice și hidro-termice din tot județul, se ducea falia până la Iași.

În 2024 și 2025, datorită tratamentelor cu DFM, n-a căzut nicio clădire. Bine, s-au surpat câțiva pereți de la Mouche et Gay (la Faslui, cei doi șoferi de taxi îi zic mușegai- sunt adorabili chiar cu slaba lor pregătire tehnică) dar am fost norocoși. În China e prăpăd - vuiește presa centrală-, iar ei n-au început încă tratamentele cu DFM.

Noi am trecut deocamdată de primul val, clădirile sunt consolidate în proporție de 41,5% cu prima mână de DFM, mai trebuie date 2-3 mâini, că cică se coclește DFM-ul în timp, dar suntem mulțumiți. Primăria a acoperit aproape toate costurile, noi plătim doar reparațiile de după consolidare, cablurile și TVA-ul.

A căzut și o parte din peretele de la baie. Ăla albastru. Sigur e mâna Rașelei, dar nu mai zic nimic. Bine că am salvat orașul de seizm.

Mâine mă duc iar cu mașina la serviciu, că au început să distribuie bobulatoare. Le dă gratis Uniunea Ameuropeană. La TV zice că sunt foarte eficiente pentru tratarea apei. Apropo: voi nu ați observat că apa e cam rece? S-a ajuns până acolo încât apa are acum 10 grade Celsius!!! Specialiștii au identificat o moleculă de haș-doi-o care ne poate pune viața în pericol. De haș mai auzisem, dar asta parcă e prea de tot! Cu asta nu e de joacă. Instalezi bobulatorul și scapi. Doar dacă își instalează toată lumea. Dar precis se vor găsi căte unii cârcotași să refuze. Bobulatorul consumă puțin(1,99 Kwh), suflă aer ionizat direct pe țeava de alimentare- zic specialiștii- și doar așa putem să ne întoarcem la viața noastră de dinainte. Se montează împreună cu sistemul centralizat de încălzire pentru că centralele individuale de apartament trebuie scoase până joia viitoare. Doar câteva săptămâni și am scăpat. E chiar așa de greu de înțeles?!

Poate la următoarele sărbători o să fim din nou toți acasă, o să stăm în jurul focului și o să mâncăm cozonac. Parcă deja simt mireasma pătrunzătoare. Arahat.

Premiul III la Concursul de Eseuri ActiveNews - Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, categoria SCHIȚE.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

  2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

  3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

  4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

  5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

  6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

  7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

  8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

  9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

  10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:56

Tatăl Laurei Roșca după autopsie: ”Nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”. Doi DJ români morți în condiții neelucidate: DJ Lalla pe plajă, DJ Claudiu Găzdaru, alias Dubphone, găsit mort în casă după 7-8 zile de la deces

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române