Teolog de la Oxford: "Supremația Albă își are originea în Biserica Creștină primară"

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinismul din vremea lui Iisus Hristos a fost „deformat” de rasism, afirmă Anthony Reddie, profesor de teologie neagră (sic!) la Universitatea Oxford. Ce e de făcut?

Cu ocazia unei conferințe pe tema rasismului mondial, organizată de Universitatea Baylor luna aceasta, Reddie a afirmat că „supremația albă” continuă să fie foarte răspândită, deoarece își are rădăcinile în Biserica Creștină Primară, informează Baptist News Global.

Deși creștinismul „a fost creat ca o mișcare pentru cei care sunt marginalizați și oprimați” (sic!), a spus teologul, conducătorii albi au început în scurt timp să utilizeze religia ca pe o armă pentru a cuceri pământuri și pentru a asupri alte culturi.

De această „deformare a creștinismului” ar fi responsabili chiar primii creștini, care i-au acuzat pe evrei că l-au ucis pe Iisus, în locul adevăratului vinovat, care ar fi Pilat din Pont.

Spune Reddie:

„Pilat reprezintă supremația albă, iar supremația albă este astfel normalizată și devine efectiv religia lui Iisus, religia lui Dumnezeu.”

De-a lungul timpului, a mai afirmat profesorul, tot mai mulți oameni au ajuns să creadă că Iisus era un european alb asemenea lor.

De aici, până la ideea că oamenii de alte culori sunt ființe „inferioare” a fost doar un pas, făcut cu rapiditate.

Reddie a dat exemplul Statelor Unite, unde, a explicat el, un creștinism impregnat de suprematism alb a făcut ca proprietarii de plantații să nu vadă nici o contradicție între credința lor și proprietatea asupra altor ființe umane.

„Îi considerau pe oamenii care erau diferiți ca inferiori și că era OK (sic!) să îi ucidă sau să îi înrobească pentru propria lor bunăstare.”

Profesorul de la Oxford nu a uitat să precizeze că această atitudine continuă să existe în America, ea fiind principala cauză a ascensiunii „Trumpismului”.

Dat fiind că Supremația Albă este atât de legată de Creștinism de atâta vreme, a conchis teologul negru, ea a „deformat însăși structura a ceea ce numim Creștinism și natura Bisericii”.

Concluzia sugerată implicit este evidentă: atât Creștinismul cât și Biserica trebuie „reparate”.

De cine? De EI.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • DanielaBMED 28.02.2024 13:58
    Halucinant !
  • minita 28.02.2024 20:31
    Era o injuratura cu radacina din care a crescut stejarul... Ii vine turnata.
  • P. Mihail 28.02.2024 21:14
    1. Varujan Vozganian spunea încă din ian. 2022, pe baza statisticilor oficiale, că „acest virus țintește, destabilizează rasa albă” - https://www.youtube.com/watch?v=SqHmKYGXG3w.

    2. Măsurile cele mai tiranice legate de terapia covid (protocoale greșite, abuzuri de putere, lockdown), „vaccinul anticovid” și dictatura digitală (testare-înțepare, limitarea activităților și a călătoriilor în funcție de certificatul „verde”, limitarea și eliminarea bancomatelor și cash-ului), confirmate de statisticile macabre ale excesului de îmbolnăvire și mortalitate din ultimii 3 ani, au fost aplicate în țările unde majoritară este/era rasa albă (creștină în mare parte): Europa, America, Australia.

    3. Oare nu e nici o legătură cu impunerea, tocmai în acești ultimi ani de tulburare mondială, a unei anumite culturi și „istorii” a unei minorități etnice în mai toate țările lumii, în vreme ce Hollywood-ul mistifică istoria recentă legată de implicarea „savanților” criminali Openheimer, Einstein & Co implicați în cel mai mare și mai rapid holocaust nuclear din Japonia, cautând să-i exonereze de vinovăția reală și să-i prezinte ca pe niște „binefăcători” care nu au avut ce face?
  • P. Mihail 28.02.2024 22:25
    Citez din articol: „De această „deformare a creștinismului” ar fi responsabili chiar primii creștini, care i-au acuzat pe evrei că l-au ucis pe Iisus, în locul adevăratului vinovat, care ar fi Pilat din Pont. Spune Reddie: Pilat reprezintă supremația albă, iar supremația albă este astfel normalizată și devine efectiv religia lui Iisus, religia lui Dumnezeu.”.

    Mincinosul profesor inventează niște argumente „de paie”, dar se vede că nu a citit Faptele Apostolilor la capitolele 2,22-24 ; 3,12-17 ; 4,8-12 ; 5,29-31 și 7,51-53.
  • Radu Comsuta 28.02.2024 22:30
    Ăsta-i semnalul când vrei să asmuți haitele turbate ca să distrugi Biserica. Ca un stimul care nu are nici o legătură cu realitatea, dar care acționează asupra formării reflexelor de fiare sălbatice. De fapt lucrurile stau taman pe dos. Nu există nici un supremațism alb dar există o ură concertată împotriva albilor și a culturii lor iude-creștine milenare, și prin urmare săracii albi sunt victimele, nu agresorul!
  • Davinci 29.02.2024 02:59
    Si cite nu se pot spune la cuvintele acestui individ care citează care dorește sa readucă pe tapet nu neadaptarea celor de culoare la educație ci cum sint încă maltratați. Cum ne violentează cum nu merg la scoli cum se ocupa de droguri ar trebui sa vadă oamenii de știință ale căror descoperiri au făcut sa meargă cu o mașina cu un tren apoi cucerirea spațiului si așa mai departe. SI ei sint buni in sporturi in muzica dar... nu este totul. Așa ca... Pai nu veniră acum ecumenicii de la Grecia prin Chrissavgis, care din 2012 este și Arhidiacon al Tronului Ecumenic, a publicat pe 17 februarie în ziarul grec de mare circulație Kathimerini, un articol cu titlul: „Lucrurile care sunt ale lui Dumnezeu și lucrurile care sunt ale Cezarului”. Da ne îndeamnă sa facem diferența dintre "Legalitate" si "Moralitate." Frumos si logic doar ca religia este dogma si asta se uita. Dogma ceva ce a fost dovedit... Elegant vor sa răstoarne totul sa se creeze o fisura. Cu uita domnul care ne spune de cit de oprimați au fost negrii sa nu uite ca cei care i-au vindut ca sclavi au fost exact șefii de sclavi adică tot negrii. Au fost abuzuri dar de abuzurile lor cu albii nicio vorba. Azi ii auzi ca tot ce înseamnă Shakespeare sau Beethonen trebuiesc elminati dat fiind ca ei fac parte din elitism.

    Ce uita el despre biserica este acel NOSTRA AETATE care ce înseamnă?
    NOSTRA AETATE
    Nostra Aetate (în traducere din latină, „În vremea noastră”) este declarația privind relațiile Bisericii cu religiile necreștine dată de al Doilea Conciliu de la Vatican.În EPOCA NOASTRĂ, în care neamul omenesc este din zi în zi mai strâns unit și în care crește interdependența dintre popoare, Biserica își examinează cu mai multă atenție relațiile cu religiile necreștine. În îndatorirea ei de a promova unitatea și iubirea dintre oameni și chiar dintre popoare, ea examinează aici în primul rând ceea ce oamenii au în comun și ceea ce îi îndeamnă să-și trăiască împreună menirea.
    Într-adevăr, toate popoarele alcătuiesc o singură comunitate; au o sigură origine, căci Dumnezeu a rânduit neamul omenesc să locuiască toată fața pământului.
    Eu insumi sint așa zis creștin ortodox dar nepracticant . IOV si Brâncoveanu mi-au arătat ce înseamnă sa fi creștin cu adevărat. Cad si eu in latura tradiționaliștilor dar ca scăpare m-am agățat de cele spuse de Matei " si ajuta necrdintei mele." Asta m-a eliberat dar azi in minciuna sint mulți creștini care se cred creștini si nu ar mișcă un deget daca Cel De Sus ar cere sacrificiu suprem. Excepțiile întăresc regula. îmi este teama de inceracarea lui Dumnezeu cind aș spune "CRED DOAMNE!." Asta sint eu si îmi asum. Dar țin linia si merg spre bine... spre EL>
    Ma mir ca nu vor sa schimbe după cum doreau cineva pe ISUS ALB CU CEL NEGRU. VOrbim de suflet nu de culoare. Isus s-a sacrificat pentru toți nu doar pentru cei albi sau , galbeni sau negri. Ca au fost asociații extremiste si mai exista au dat naștere si la asociații ale celor de culoare extremiste la violenta lor care este clara si azi. BEL CURVE o lucrare de sociologie cu psihologie arătau bazat pe date ca educația la ei este cea mai de jos. In S.U.A. unde trăiesc comunitatea de culoare urăsc pe asiatici care au venit aici nu de mult si s-au educat. Eu pe cind eram in College aveam vreo doi studenți de culoare nu mai mulți. Ei fac bani din altceva ei nu muncesc iar excepțiile da sint cei care întăresc regula. SI știu si ei foarte bine asta. A- l ataca pe Trump este o mirsavie pentru ca ar fi trebuit sa îl atace pe Biden pe cind după ce a lăsat echipament de miliarde in Afganistan pe cind au murit soldați americani chiar de culoare unii nu a îngenunchiat după cum a făcut-o pentru drogatul si b atașului domestic de FLOYD . Nu i-am văzut sa iasă la apel sa ceara grupurilor de culoare din ANtica si nu numai care agresează bătrînilor albi etc. Va aduceți aminte de Rondney KING? A fost filmat de un alb dinar cum era bătut. CInd au început razmerita in Los Angeles si imprejuriimi au fost lăsați sa facă ceea ce știau mai bine Au năvălit exact ca si in perioada Biden in magazine au furat tot ce le ieșea in cale. Si obținuseră cistigarea procesului lui ROdney care fusese bătut bestial pe cind era culcat la pămînt de către niște schizoizi de polițiști din Los Angeles. Ei bine s-a făcut apel de oameni politici de culoare , actori ca sa se întoarcă in casele lor. EI bine nu s-au întors si totul a culminat pe cind un grup de culoare au dat cu o sticla de bere in capul unui tirist. Acesta a fost dus la spital paralizând ulterior. Atunci au intrat in acțiune Național Guard. AU filmat aceștia tot cum au distrus diverse magazine de unde au furat la greu. SI atunci? Cei care trăim aici știm foarte bine. AM prieteni de culoare , LGBTQ , orientali pe cind am lucrat pentru guvern si nu am avut nicio reclamație fiind colegi buni si săritori. Sfirsesc prin a spune ceea ce a spus un mare prelat. ca "IERTAREA ESTE MAI TARE CA ADEVARUL" si cred in acest statement. Pina atunci sa ii înțelegem durerile pentru ca au fost abuzuri clare.... dar lucrurile sint altcumva acum. Au avut președinte de culoare care și-a arătat limitele in a fi marxist cel care nu spunea Mary Christmas nicioadata si care a făcut un mare rău. Așa ca îl invit sa fie mai tolerant cu Trump care nu este marxist si care poate fi un președinte corect pentru toți. Acest discurs imi aduce aminte de problema rromilor din Romania unde iata-I ca si azi se ocupa de fraude de batai conduc clanuri ca sa nu mai spun ce fac aici in SUA. Scolile si munca sint pentru masini si elefanti s-ar zice. Atit.
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat