Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Nu poți să simți bucuria și Învierea cu adevărat, dacă nu ai suferit mai înainte.

Nu e de ajuns să sacrifici ouăle de Paști ca să fii un bun creștin, ci e nevoie să te mai sacrifici oleacă și pe tine. Unde s-a mai pomenit creștinism fără jertfă, fără prigonire? Acela nu e creștinism. Noi mâncăm ouăle și Paștile și cu asta ne-am achitat! Nu, dragul meu! Toate trebuie să le trecem printr-o suferință și printr-un moment greu care au născut aceste tradiții și obiceiuri, fără de care faptele noastre așa-zis bune nu ar fi existat. Imediat trebuie să ne gândim că alături de oul roș este și Crucea îndată a Mântuitorului Iisus Hristos. Alături de pasca pe care ne-o face bunica în covățica ei acolo și împletește sfânta cruce în mijlocul ei, acolo este prezentă și durerea mucenicilor, cuvioșilor, a pustnicilor, a drep­ților care s-au nevoit în vederea acestei Răstigniri. Să ne alăturăm și zbuciumului sufletesc al Mântuitorului pe Cruce, că altfel n-ar fi fost Învierea. Ultimele ore ale Mântuitorului pe Cruce au fost cele mai grele mo­men­te… până la Săvârșitu-s-a... Ei bine, noi trebuie să trăim toate aceste implicații ale sărbătorii, nu numai în parte, ca să putem avea cu adevărat și bucuria Învierii Domnului. Că posturile, rugăciunile, nevoințele noastre sunt mijloace ca să ajungem la biruința Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului și când te fericește Dumnezeu cu o astfel de simțire a veacului viitor, nu mai ai nevoie de nici o școală, de nici o pregătire, de nici o grijă, ci singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta. Asta înseamnă biruința, biruința pas cu pas. (...) 

Doresc tuturor creștinilor români ca să câștige ha­rul și mângâierea Mântuitorului Iisus Hristos, care pen­tru a noastră mântuire S-a jertfit și a înviat a treia zi din mormânt și Îl rugăm să ia aminte și acum spre dezrobirea noastră sufletească din patimile în care ne-am afundat, să ne lămurească precum aurul în topitoare, în vâltoarea necazuri­lor, a sărăciei de azi.

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului și suferințele și persecuțiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne așa cum ne-am născut în Tradiția noastră ortodoxă și să nu ne rătăcească nimeni cu învățături străine de duhul evanghelic.

Să ne învrednicească Domnul de bucuria aceasta a mărturisirii, așa cum au mărturisit Piteștiul, Gherla, Aiudul, toți martirii neamului nostru. Vedeți totuși, pe noi, în închisoare, comunismul ne-a învățat smerenia, să fim creștini, să ne dăruim. Ne-a învățat smerenia, școala cea mai înaltă. Astfel de vremuri grele or să ne aducă smerenia, care este învierea noastră sufle­tească. Prin mândria satanică a comuniștilor, noi de fapt am câștigat daruri duhovnicești de la Hristos. Așa să aveți și voi parte de Învierea lui Hristos în inimile voastre.

Fie ca acest Paști pe care îl sărbătorim și anul acesta, prin mila Domnului, să fie un îndemn spre trezirea noastră din mormântul tăcerii și al lașității și învierea noastră în duhul martirilor și al sfinților închisorilor comuniste.

Hris­tos a înviat!

Hristos să învieze blând și frumos în inimile noastre, ca ziua aceasta mare a Învierii Domnului să fie și spre în­vierea neamului nostru!”

Preluat din Ne vorbește Părintele Justin, vol. I, Atitudini

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • Enya 16.04.2023 01:07
  HRISTOS A INVIAT!

  Sa fim bine, fratii mei romani, sa simtim Invierea cu toata fiinta noastra, fara frici, fara ganduri negre, fara disperarea ca vom fi invinsi pentru ca nu va fi asa!

  Ne vom trai vietile asa cum ni le-a decis Creatorul, pe un pamant roditor, plin de resurse si care este al nostru si vom respinge tot ceea ce satanistii incearca, INCEARCA DOAR sa ne impuna prin smulgerea vicleana a consimtamantului pentru ca suntem deja treziti in urma plandemiei si nu vom mai ceda!

  Ne vom trai vietile asa cum dorim, fara sa declansam nici cel mai mic rau si reparand tot ce-am facut gresit pana acum de s-a ajuns aici, vom elimina teroarea din suflet in care ne-au tinut satanistii si o vom inlocui cu bucuria de a trai!

  Puterea de a infrange planul ocultei este in mainile noastre, la fel cum este si decizia de a ne trai existenta pe acest pamant fericiti pentru ca nu uitati ca noi avem de partea noastra ceea ce Lucifer si demonizatii lui nu au: pe Cel ce-a creat totul! Viata noastra este in mainile noastre pentru ca Divinitatea este in noi si cu noi.

  Aceasta este urarea mea de suflet pentru toti romanii de aici si de oriunde!

  Viata este frumoasa si ne apartine in totalitate!!!!!!!!!!!

  CURAJ, VA FI BINE!
 • crazy bobz 05.05.2024 02:29
  Desteptarea popor roman! Este un Domn si mantuitor, Iisus Hristos! A inviat si ne asteapta sa ne trezim! Amin!
 • rafaela67 16.04.2023 11:31
  HRISTOS A INVIAT !
 • Carbid 16.04.2023 12:15
  "Nu există Înviere fară Răstignire"

  "De veți crede cu Adevărat ca Hristos a Înviat, EL va învia și în inimile voastre!"

  Hristos a Înviat!
  Bucuria Învierii Lui să vă umple sufletele!
 • IC XC NI KA 16.04.2023 12:16
  Adevărat a Înviat!

  Predică la Învierea Domnului (Pr. Ilie Cleopa)
  Astăzi este ziua Învierii Domnului, biruința împăcării, surparea războiului, stricarea morții și înfrângerea diavolului.
  Hristos a înviat!

  Iubiți credincioși,

  Astăzi prăznuim praznicul praznicelor și sărbătoarea sărbătorilor. Astăzi este bucurie duhovnicească pretutindeni în lumea creștină. Astăzi Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a
  LUMINAT TOATE
  prin Învierea Sa.

  Cerul și pământul după cuviință să se veselească, căci lumina Învierii Domnului a umplut de lumină cerul și pământul și iadul și pe TOȚI cei ținuți în legăturile morții cu nădejdea învierii, la veșnică veselie i-au adus prin coborârea Mântuitorului în iad.

  Astăzi Hristos, viața noastră a pus TEMELIE nouă neamului omenesc prin Învierea Sa și a încununat toate minunile preaslăvite făcute de El pe pământ.

  Astăzi este ziua Învierii Domnului, BIRUINȚA împăcării, surparea războiului, STRICAREA morții și ÎNFRÂNGEREA diavolului. Astăzi după dreptate ni se cade să repetăm cuvintele profetului Isaia:

  „Unde-ți este, moarte, biruința ta?
  Unde-ți este, moarte, boldul tău?” (Osea XIII, 14; I Corinteni XV, 55).

  Astăzi ușile de aramă le-a zdrobit Stăpânul Iisus Hristos și pe însăși numirea morții a schimbat-o, căci nu se mai numește moarte, ci somn. Mai înainte de venirea lui Hristos și de iconomia Crucii, însuși numele morții era foarte înfricoșat. Că omul cel dintâi, după ce a fost creat de Dumnezeu, cu moarte a fost amenințat: „Din pomul cunoașterii binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit” (Facere II, 17).

  Și proorocul David zice prin Duhul Sfânt: „Moartea păcătoșilor este cumplită” (Psalmi XXXIII, 20). Dar nu numai moarte se numea despărțirea sufletului de trup, ci și iad.

  Ascultă și pe patriarhul Iacob, zicând: „Veți pogorâ bătrînețele mele în iad” (Facere XLII, 38). Iar proorocul David zice: „Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului” (Psalmi XLVIII, 16).

  Dar după ce Hristos Dumnezeul nostru S-a adus jertfă pe cruce pentru noi și a înviat din morți, a transformat moartea în somn, ca un iubitor de oameni. Căci în loc de moarte, adormire și somn se zice mutarea noastră din cele de aici.

  Ascultă însuși pe Mântuitorul, zicând: „Lazăr, prietenul nostru, a adormit și merg să-l trezesc” (Ioan XI, 11).

  Căci precum ne este nouă ușor a scula pe cel ce doarme, așa și Stăpânul nostru Cel de obște poate învia pe cei morți. Însă de vreme ce cuvântul zis de Domnul era nou și străin și ucenicii nu l-au înțeles, mai arătat le-a zis: „Lazăr a murit!” (Ioan XI, 14).

  Încă și marele Apostol Pavel, dascălul lumii, scriind tesalonicenilor, zice: „Despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați ca ceilalți care nu au nădejde. Că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. Noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înaintea celor adormiți” (I Tesaloniceni IV, 13-15).

  Ați văzut, fraților, că pretutindenea moartea se numește adormire și somn?

  Ați văzut cât de strălucită este biruința Învierii lui Hristos?

  Prin Învierea Domnului nenumărate bunătăți ni s-au dat.

  Prin înviere amăgirea diavolilor s-a pierdut.

  Prin înviere biruim moartea.

  Prin înviere trecem cu vederea viața cea de acum.

  Prin înviere către răsplata cea veșnică ne sârguim.

  Prin înviere, cu trup fiind înfășurați, de cei fără trup ne apropiem D A C Ă vom voi.

  Astăzi biruințele cele strălucite ale noastre s-au făcut.

  Astăzi Hristos Domnul a biruit moartea și pe tiranul diavol l-a surpat, iar nouă cale către mântuire prin înviere ne-a dăruit.

  Deci toți să ne bucurăm, să săltăm și să ne veselim că Mântuitorul a BIRUIT moartea și iadul și pentru mântuirea noastră pe toate le-a lucrat.  Iubiți credincioși,

  În cele ce urmează dorim să arătăm pe scurt cu ce fel de trup vor învia sfinții și drepții lui Dumnezeu, precum și păcătoșii, în ziua învierii cea de obște de la sfârșitul lumii. Despre acestea vorbind, aducem în mijloc cuvântul Sfintei Scripturi, care arată că PATRU vor fi însușirile și darurile sfinților și ale drepților la învierea cea de apoi.

  Acest adevăr îl arată prealuminat marele Apostol Pavel, care zice: „Se seamănă trupul întru stricăciune, înviază întru nestricăciune.

  Iată darul nestricăciunii!

  Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă.

  Iată darul strălucirii!

  Despre acest dar al strălucirii, și Domnul a zis: Atunci drepții vor străluci ca soarele întru împărăția Tatălui lor” (Matei XIII, 43).

  „Se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere.

  Iată darul puterii!

  Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc.

  Iată darul subțirătății!

  Cei înviați vor avea trupuri ușoare, duhovnicești, nestricăcioase, adică nemuritoare, asemenea îngerilor”
  (I Corinteni XV, 42-44).

  Dar fiindcă am amintit și de trupurile păcătoșilor din vremea învierii, să știți că mare deosebire vor avea trupurile celor răi de ale sfinților și drepților în ziua judecății de apoi. Trupurile păcătoșilor vor arăta starea cumplită în care au trăit pe pământ și înfricoșatele pedepse ce îi așteaptă, când le va zice Domnul: „Duce-ți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui” (Matei XXV, 41).

  Și vor fi trupurile acestora înfricoșate la vedere și pline de spaimă. În locul strălucirii se vor îmbrăca cu adânc de întuneric, care va semăna cu întunericul cel din afară al iadului. Și după cum strălucirea fericiților va fi însoțită de frumusețe preaminunată, tot așa, trupurile păcătoșilor vor avea mare spaimă și urâciune. Și măcar că vor avea nestricăciune ca și drepții, această nestricăciune o vor avea pentru a se chinui veșnic în iad și niciodată a se mistui.

  Însă, dacă dorim să avem fericire veșnică la învierea de apoi, să nu fim fără de grijă, ci cu FRICĂ și CUTREMUR să slujim Preabunului nostru Dumnezeu până la ultima noastră suflare.

  Chiar dacă cineva ar fi împodobit cu toate faptele bune, NU poate fi fără grijă în veacul de acum. Mântuitorul ne spune că:

  „Cine va răbda până la sfârșit, acela se va mântui” (Matei X, 22).

  Să luăm pildă de la corăbierii care vin cu corăbiile pline de multe bogății și bunătăți. Ei priveghează pururea, chiar când ajung la liman sunt cu mare grijă ca nu cumva să se lovească cu corabia de vreo stâncă și să li se întâmple primejdie și pagubă mare.

  Auziți ce zice dumnezeiescul părinte Ioan Gură de Aur în această privință:

  „Să nu fim nepăsători și nerecunoscători față de binefacerile care le-am luat prin Învierea Domnului. Nici să zicem: iată, Postul Mare a trecut, de acum putem să fim fără de grijă.

  Căci acum, mai MULT decât înainte, trebuie să avem mare grijă pentru suflet ca nu cumva trupul întărindu-se, pe suflet să-l facă mai neputincios. Ca nu purtând grijă pentru rob, de stăpân să ne lenevim. Căci nevoința noastră duhovnicească este pentru toată viața”.  Iubiți credincioși,

  Zice Sfântul Apostol Pavel: „Oricine se luptă, se înfrânează de la toate” (I Corinteni IX, 25).

  Iar Sfântul Ioan Gură de Aur zice: „Am lepădat povara postului, dar n-am lepădat și RODUL postului. Căci este cu neputință și osteneala postului a o lepăda și rodul postului a-l secera. A trecut osteneala nevoințelor, dar să NU treacă râvna faptelor bune. S-a dus postul, dar să rămână evlavia. A trecut postul cel trupesc, DAR n-a trecut și postul cel duhovnicesc, care este mai bun decât acela, iar acela pentru acesta s-a făcut”.

  Prin postul duhovnicesc înțelegem lucrarea faptelor bune, pe care suntem datori să le facem toți cei ce suntem botezați în numele Preasfintei Treimi și credem în Hristos Cel înviat din morți.

  În fruntea faptelor bune care ne ajută cel mai mult la mântuirea sufletului este iubirea creștină. FĂRĂ iubire, fără iertare și milostenie nu este mântuire, nu sunt Paști, nici bucurie în suflet, nici înviere din moartea păcatelor, nici pace în inimile noastre.

  Iată o istorioară adevărată despre doi creștini certați unul cu altul, care s-au împăcat în noaptea de Înviere.

  Doi oameni, buni prieteni creștini, au ajuns la o ceartă din lucrarea diavolului de la niște lucruri de nimic. Unul, din fire mai iute, l-a înjurat și l-a insultat greu pe celălalt cu prilejul unei întâlniri familiare. Și astfel s-a așternut între ei o mare dușmănie. Deși cel ocărât și batjocorit dorea să-l dea în judecată pe cel ce l-a nedreptățit și l-a înjurat, mai ales că la acest lucru îl îndemnau mulți, el totuși n-a făcut aceasta și dorea din toată inima să restabilească pacea și prietenia cea mai dinainte. Dar celălalt nu voia cu nici un chip să-l înțeleagă, ci spre dușmănie îl pornea prin purtările și vorbele sale cele rele.

  A început Postul Mare, se apropiau Sfintele Paști și între ei nici o schimbare nu se făcuse, măcar că mergeau amândoi în fiecare Duminică la Sfânta Biserică. În Sâmbăta Mare s-au spovedit amândoi, urmând să se împărtășească la Sfânta Liturghie, în noaptea Învierii. Preotul, care cunoștea bine ce se petrecea între ei, îl povățuia de multe ori pe cel ce întreținea starea de dușmănie, ca să-și revizuiască gândurile și vorbele sale și să-și ceară iertare. Același îndemn și canon stăruitor de pocăință i-a dat și la spovedanie. Dar el, deși s-a făgăduit, n-a făcut aceasta. Spre miezul nopții, clopotele cu sunetul lor duios, chemau poporul la Sfânta Înviere. Unul a pășit pragul bisericii cu adâncă mâhnire în inimă, că nu este iertat de vecinul său. Al doilea a intrat în biserică cu frică pentru că nu și-a îndeplinit canonul, ci avea încă răutate și dușmănie, la care îl îndemna mereu blestematul diavol.

  Slujba Învierii se desfășura înălțător în mireasma dumnezeiască ce plutea în Sfânta Biserică. Duios și convingător a început la strană cântarea: „Ziua Învierii și să ne luminăm cu prăznuirea și unul pe altul să ne îmbrățișăm. Și să zicem, fraților, și celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru înviere și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”. Fiori puternici i-au zguduit sufletul și trupul, lacrimi fierbinți i se prelingeau pe obraz și rotea ochii în toate părțile ca să vadă pe vecinul său. Nu i-a fost greu să-l descopere.

  Chiar în acel moment, acela se strecura prin mulțime către dânsul, i-a ieșit înainte și s-au îmbrățișat, zicînd încet: „Hristos a înviat!”. După răspunsul plin de dragoste al vecinului: „Adevărat a înviat!”, a adăugat cu și mai multe lacrimi în ochi:

  „Iartă-mă, dragul meu, iartă-mă!

  Nu se va mai întâmpla niciodată felul cum m-am purtat cu tine. Sfânta Înviere a lucrat puternic asupra mea și m-a învățat că nu-i bine, nici evanghelic, nici creștinește, nu-i omenește ceea ce am făcut eu cu tine, în timp ce tu ai răbdat și așteptat cu încredere acest ceas al împăcării”. Astfel satana s-a prăbușit, Hristos Domnul S-a preaslăvit prin lucrarea puternică a Învierii Sale, dușmănia s-a spulberat, pacea și dragostea s-au reașezat între ei la vremea cuvenită și cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste au primit Sfânta Împărtășanie. Domnul Cel pururea viu și prezent în Taina Sfintei Euharistii i-a binecuvântat și le-a întărit împăcarea, care n-a mai fost tulburată în timpul vieții lor, deși răutăciosul diavol căuta să-i tulbure din nou.

  Cât de MULT are de învățat FIECARE din noi, din acest exemplu zguduitor de reîntoarcere sinceră la Hristos a acestor două suflete și de retrăire adevărată în El, prin biruința puternică a Sfintei Învieri! Cât de mult ar trebui noi să ne revizuim gândurile, simțirile și purtările și să ne apropiem cu inima înfrântă și smerită, cu inima plină de credință și dragoste de Potirul Sfintei Împărtășanii, ca să-L primim pe Hristos Domnul nostru Cel pururea viu și gata oricând să se sălășluiască între noi, precum spune așa de limpede în Sfânta Sa Evanghelie: „Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu, rămâne întru Mine și Eu întru el” (Ioan VI, 56).

  Vrem noi să ne hotărâm pentru aceasta? Este spre folosul nostru, spre folosul vieții pământești și cerești.

  Pentru că numai U N I Ț I cu Domnul nostru Iisus Hristos vom putea înțelege mai bine și mai adânc adevăratul ROST al vieții noastre pământești. Vom păși sigur biruitori pe drumul sfintei desăvârșiri morale și spre slăvile nesfârșitei viețuiri în cele cerești.  Iubiți credincioși,

  Astăzi este Paștile Domnului.

  Astăzi Hristos, Viața noastră, a biruit moartea, iadul și pe diavolul.

  Astăzi ni s-au deschis porțile raiului și ale Împărăției Cerurilor.

  Astăzi îngerii se bucură împreună și preamăresc pe Dumnezeu.

  Deci să lepădăm din casele și inimile noastre TOATĂ răutatea, toată întristarea și păcatul și să primim cu BUCURIE pe Hristos Cel Înviat.

  Să ne închinăm Crucii pe care S-a răstignit Hristos. Să sărutăm mormântul din care a înviat Domnului. Să urmăm cu credință și nădejde pe Mântuitorul nostru, împreună cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu toți sfinții, cu părinții și înaintașii noștri. Să ne sărutăm duhovnicește frate cu frate, să ne împăcăm, să ne iubim unii pe alții căci astăzi am dobândit iertarea și mântuirea prin Înviere.

  NIMENI să nu fie trist, nimeni să nu-și piardă credința și nădejdea în necazurile vieții, căci Hristos Cel înviat este cu noi.

  Îl purtăm în noi și rămâne în veci cu noi, de vom RĂMÂNE în dragostea Lui și-I vom păzi poruncile.

  Cu această credință dătătoare de viață, care ne dă putere și biruință, să cântăm împreună cântarea Învierii: „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”. Amin.

  Hristos a înviat!
 • INJECTIA FINALA 16.04.2023 20:43
  ENYA

  ADEVARAT A INVIAT!

  Am ascultat cuvintele ierarhilor la Învierea Domnului.
  Deși au fost câteva care, relativ și parțial, mi-au plăcut, niciunul nu m'a impresionat precum comentariul Dvoastra.
  Pulsează în el permanentele înalte ale sufletului Românesc de totdeauna : credința, vitejia, setea de adevăr și de dreptate, idealul libertății, dragostea de Dumnezeu și de frații noștri, robii Lui.


  Urmând exemplul mucenicilor și marturisitorilor din închisorile comuniste, nu ne vom lăsa biruiti de demonica Fiară , ne vom lupta pentru apărarea libertății și demnității noastre, ne vom trăi viețile în Lumina Divină, si vom trăi clipele date nouă întru bucurie terestră, celestă și slava lui Dumnezeu.

  HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR DE LA ACTIVENEWS, REDACTORI, COMENTATORI, CITITORI !
 • Enya 16.04.2023 22:12  p.s. daca imi mai scrieti o singura data cu "dvs.", nu va mai raspund la mesaje! :)
 • INJECTIA FINALA 17.04.2023 00:08
  ENYA

  OK❤
 • INJECTIA FINALA 05.05.2024 05:37
  Hristos a Inviat, fraților și surorilor!
 • Tic 05.05.2024 22:46
  Adevărat a inviat!Va fi bine,Doamne ajută!
 • INJECTIA FINALA 06.05.2024 13:58
  Fericiți cei prigoniți

  Fericiți cei prigoniți
  Cei loviți, cei izbiți
  Schingiuiți , umiliți
  Nedreptățiți, striviți,

  În iad, L'au aflat
  Pe Hristos Inviat
  Și s'au cutremurat
  Și Slavă Lui I'au dat
  Fiului Împărat

  Mărturia lor sfântă
  Ne' întărește și cântă
  A Domnului izbândă

  Pentru viața lor sângerândă

  Primit'au divina dobândă !
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump