Părintele Ioan Istrati: “Preoțimea trebuie să fie sufletul neamului. Un neam care își urăște, insultă și ucide sufletul nu are mult de supraviețuit”

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum vreo lună, scriam despre o minune a Sfântului Ioan Rusul cu o femeie care a primit darul nașterii de prunci. 

Dacă în contul meu erau sute de comentarii frumoase, pline de credință și de iubire, stați să vedeți. 
Un ziar online din Botoșani a publicat minunea. A scris: Un preot iubit, originar din Moldova, scrie despre minunea Sfântului Ioan Rusul. 

Ok, până aici. 

Articolul e viral. Are 2000 de comentarii. Stau să le citesc pe sărite. 

Sute de înjurături, sunt făcut animal, cerșetor, liftă, satană în sutană, lipitoare, vierme, hoț, nemernic, dobitoc, medieval, și în alte câteva mii de feluri. Oamenii îmi înjură familia, morții, Sfinții, Dumnezeul în care sunt botezați. 

În cele 2000 de comentarii doar câteva sunt decente. În rest, urlete, imagini cu furie, blesteme, imprecații, trivialități, obscenitate, expresii vomitive. 

Ce s-a întâmplat cu creștinii ortodocși majoritari în țara asta? 
De unde atâta furie enormă, oarbă, pe preoți?
Unde am greșit, noi preoții, de suntem atât de urâți?
Să spui că e doar asaltul globaliștilor, sectarilor, useriștilor, ateilor, e clar o minciună prin omisiune. 
Răul vine din interior. E un cancer care se dezvoltă tăcut și insidios în trupul neamului. 

Undeva greșim.
Voi încerca să găsesc măcar câteva cauze ale acestei avalanșe de mizerie și de ură. 

Preoțimea trebuie să fie sufletul neamului. Un neam care își urăște, insultă și ucide sufletul nu are mult de supraviețuit. 

1. Lipsa de vocație. Mai ales în comunism, preoția era văzută ca o sursă de bunăstare fără prea mare efort.
2. Pandemia comunistă în care s-a extras sistematic mintea, credința, tradiția, decența, simțul proprietății, apartenenței. Și totuși, preoții erau mai iubiți și mai respectați în comunism.
3. Lipsa transparenței civice, care a devenit viziunea unei caste medievale, autoritariste. Sindromul turnului de fildeș.
4. Corupția. Cu toate că nu Biserica a furat această țară, ci elita politică putredă.
5. Lipsa de P.R (public relations). Să dau un exemplu.
Papa, cu o avere de sute de miliarde la dispoziție (40% din economia Italiei e sub BRC), s-a dat jos din avionul privat care poluează și costă cât 10 mii de mașini și pentru prostime s-a suit într-un Logan, provocând delirul isteric și ovațiile proștilor. La noi dacă ai o mașină bună câștigată cinstit, îți aruncă în cap "faza cu măgarul".
6. Opulența. Cu toate că vedetele, samsarii, clanurile, sunt admirați tâmp pentru asta. 90% din preoți sunt în clasa medie financiară sau sub ea.
7. Servilismul interesat față de politic. 
8. Ura media și apetența spre scandal a oamenilor. 
9. Imoralitatea, chiar a celor care ar trebui să fie modele etice. 
10. Lipsa de empatie, iubire, pasiune, înțelegere a oamenilor. 
11. Idolatria. Când aștepți idealul și nu-l găsești, te smintești. Preotul e un biet om.

La astea trebuie să lucrăm. Pentru că vom răspunde la Judecată și pentru cei ce s-au smintit și au urât Biserica, pe Dumnezeu și viața lor veșnică.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Horhina 14.02.2024 08:51
    DE LUAT AMINTE

    Când își aduce aminte omul de Dumnezeu?
    Când e bolnav, când are un necaz sau cel mai grav, pe patul morții.
    Atunci își vede toată zădărnicia vieții, că s-a îngrijit numai de trup, și-a cumpărat hainele cele mai scumpe, bucatele cele mai alese, mașinile cele mai luxoase…
    Pe patul morții și-ar dori cu disperare să dea timpul înapoi să repare trecutul în care a stat nepăsător, dar boala nu iartă, bătrânețea e necruțătoare.
    Și încep remușcările…
    Și-ar fi dorit să fi mers și el în viață la biserică; acum nu mai poate pentru că boala îl ține legat la pat.
    Și-ar fi dorit să fi ținut și el post de bunăvoie, nu regimuri impuse de doctor.
    Și-ar fi dorit să fi dat și el câte ceva de pomană în timpul vieții,avea de unde; acum banii nu îi mai ajută la nimic.
    Și-ar fi dorit să-și fi crescut copiii în credință, cu frică de Dumnezeu dar tânguirea lui va fi în zadar pentru că ei au ajuns să trăiască în aceeași necredință și nepăsare ca și el.
    Și-ar fi dorit să se fie mărturisit și el la duhovnic…
    Însă pe patul morții nimeni nu îi poate garanta salvarea sufletului.
    Doar cât este în viață omul poate să se îngrijească de suflet.
    Înaintea unui mormânt nu vor mai conta nici banii, nici studiile, nici funcția.
    Totul e praf și cenușă în comparație cu veșnicia care abia după moarte va începe.
  • Horhina 14.02.2024 09:44
    https://www.ganduridinierusalim.com/pr-arsenie-boca-vor-ramane-bisericile-goale-cucuvelele-vor-canta-intr-insele/

    – Vine timpul, si e foarte aproape, când toti preotii vor repara bisericile, iar altii vor construi altele noi, dar nelucrând ei la sufletul omului, vor ramâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta într-însele. Roadele slabirii în dreapta credinta a teologilor în facultati si seminarii vor fi preotii, care vor fi si mai slabi ca învatatorii lor; mai ales în Transilvania ortodoxia aproape ca va dispare, ultima reduta va fi Sibiul, dar va cadea si acesta. Dumnezeu nu forteaza mântuirea nimanui. Cine are minte sa ia aminte.

    Părintele Arsenie Boca – Sfaturi și îndemnuri
  • NSD 14.02.2024 10:04
    Parinte, cu tot respectul si cu toata dragostea, mult mai drag imi este adevarul: Crestinismul a adus in viata oamenilor si iubirea semenilor, dar mai ales, MORALA CRESTINA, mai pe romaneste, ce tie nu-ti place, altuia nu face! Da, este adevarat, preotii sunt si ei niste bieti oameni, dar acesti “bieti” nu trebuie “tradus” prin numai oameni! Preotii trebuie sa fie mereu exemple, dar, din pacate, expresia: “Sa faci ce zice preotul, nu ce face preotul.”, s-a transformat intr-o scuza generalizata pentru prea multa sau numai prea laica viata a multor preoti! Lacomia, fumatul, preacurvia si betivaneala multora dintre preoti, la acestea adaugandu-se dragostea de arginti, masinile scumpe si viloaiele nesimtite, au devenit cumva obisnuinte care smintesc si mintile prea slabe ale enoriasilor si, devenind publice, sunt piatra de moara a preotimii credincioase si oneste si a Bisericii! Adoptarea comportamentului strutului nu face bine nimanui si lipsa unor masuri ferme pentru starpirea unor asemenea naravuri indeparteaza oamenii de morala, dar, mai ales, de credinta, de biserica! Amintiti-va de cat rau imens a facut catolicismului pedofilia unora dintre preoti, ramasi nepedepsiti! Daca organismul uman bolnav nu isi foloseste o mare parte din energia interna pentru vindecare, sansele lui sunt minime! Parinte, nu sunt unul dintre cei care pot arunca cu o piatra, dar raspunsul dumneavoastra la mizeria umana, seamana prea mult cu o scuza si stiti prea bine: cine se scuza…!
  • singur ortodoxia 14.02.2024 20:22
    Tot Sf Păr Arsenie Boca ne spune: "Vreți sfinți? Nasteti-i!" Iaca-ta vina și vinovații. Fiecare din noi suntem parte din problema și parte din soluție. Am ucis în pântece un întreg popor roman, peste 30 de milioane de prunci avortați de la '45 pana acum. Sângele lor striga înaintea lui Dumnezeu. Cum poate sa ne fie bine?? Preoții (și conducătorii) pe care ii avem sunt cei pe care ii meritam. Cancerul ecumenismului face un enorm rău în școlile noastre teologice și în tăcerea apostata a oamenilor din Biserica. Marii noștri duhovnici sunt tot mai puțini și puțin căutați. Viața noastră duhovnicească e doar un surogat, nici Sfânta cruce nu mai știm să ne facem, facem nunti in zile de post, la cununii nu se găsesc nași să spună Crezul pe de rost, mai nou îl spune preotul, dar cerem și tot cerem și iarăși cerem de la Dumnezeu de toate... Noi suntem cei ce facem Cerul sa plângă... Lacrimile ar trebui sa fie ale noastre. Doar atunci am putea nădăjdui să scăpăm ca cei din Ninive... De acum, sa facă tot ce poate pentru veșnicie și mult mai puțin pentru "stăpânitorul veacului acestuia".... Doamne, nu ne părăsi și da-ne sa te iubim. Amin.
Ultima oră

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa „Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania

14:43

Alianța Părinților și Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților solicită organizarea unei dezbateri ample și autentice referitoare la instruirea personalului ucrainean care operează avioane F-16 din Baza Aeriană-Fetești

13:41

Răsturnare de situație! Viktor Orban i-a întors spatele lui Iohannis și merge cu Rutte la șefia NATO

13:38

Patriotismul de stadion și cei care vând meciurile României

12:19

Raidurile israeliene continuă să facă ravagii în taberele de refugiați. Doar astăzi au fost uciși 17 palestinieni. Totalul se ridică la peste 37.000 de morți

11:33

"Mașini spirituale": Invazia jefuitorilor de suflete

10:26

Cariera lui Biden e ca și încheiată. Trump a început să câștige tot mai mult simpatia tinerilor

10:11

Putin merge în Coreea de Nord pentru prima dată în 24 de ani

10:02

Stoltenberg: Calea către pace trece prin mai multe arme către Ucraina. China trebuie să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei