Părintele Ioan Istrati: “O parohie de 84 de mii de oameni care se roagă unii pentru alții” - ajutor pentru Biserica “Sf. Nicolae” din Constanța

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am rămas fascinat de răspunsul oamenilor la apelul meu pentru reabilitarea acoperișului Bisericii noastre. Sunt onorat și bucuros de câtă lume mă iubește fără să merit. Sunt copleșit de duioșia și lumina din inimile oamenilor. Îmi vine să vă îmbrățișez pe toți și să vă port la Hristos Dumnezeu. E minunat să știi că oamenii înțeleg ceea ce scrii și simt ceea ce simți. O parohie de 84 de mii de oameni care se roagă unii pentru alții. 

Promit că vom face toți împreună Bisericuța noastră un chivot ceresc în care Sfântul Nicolae cel Bun și Sfântul Ioan Rusul, chirurgul minunat, să vină mereu și să vindece preadesele noastre dureri. 
Vă iubesc!

Repostăm mai jos apelul părintelui (n. red.):

Am făcut apeluri pentru tot felul de persoane în nevoie, v-am rugat să vă rugați pentru sute de bolnavi, v-am simțit aproape în rugăciune, am pomenit mii de pomelnice pentru toți, am făcut un nor de rugăciune cu Paraclisul Maicii Domnului la 11 noaptea, am primit sute de oameni la fesul minunat al chirurgului ceresc Sfântul Ioan Rusul. V-am tot bătut la cap cu textele mele. 

M-am tot frăsuit, gândindu-mă cum să fac. Apoi mi-am dat seama că adevărul e totdeauna cheia realității. 

Biserica sf Nicolae din Constanța, unde slujesc, e o bisericuță mică, smerită, de cartier. A fost zidită în 1957, în plin stalinism, cu mențiunea "casă de locuit", ca să nu se prindă sovieticii atei că oamenii îi făceau Casă lui Dumnezeu. De aia nu e prea înaltă, ca alte Biserici. 

Pe Biserică, e o țiglă ceramică, care durează de 70 de ani. Dar acum e foarte degradată. Parcă e o casă părăsită. Ba chiar picură în unele locuri și ne-a stricat pictura. O doamnă profesoară din București m-a luat tare: părinte, așa arată acoperișul unei Biserici? (Am plâns de ciudă după aia).
Eu zic așa: cum ți-e Biserica, așa ți-e sufletul. Dacă acasă pui tablă bună pe casă, în casa lui Dumnezeu trebuie mult mai mult.

Așa că am hotărât, împreună cu preoții (4) și cu Consiliul parohial să schimbăm acoperișul. Vrem să punem niște tablă Lindab cu aspect de rocă, pentru a păstra specificul vechi. Dar schimbăm și asteriala (plus manopera). Parohia noastră are mulți bătrâni cu posibilități limitate, oameni sărmani cu pensie mică. Nu le putem cere lor. Lor trebuie să le dăm. 

Cine crede că m-am rugat pentru el, cine a citit cuvintele mele, cine mi-e prieten (sau urmăritor din ăia 84 000), cine a fost la fesul Sfântului Ioan Rusul și a primit binecuvântare și vindecare, cine mi-a spus durerile și eu le-am dus Sfinților Nicolae și Ioan, vă rugăm să ajutați Biserica lor. 

Vă las contul parohiei: 
Parohia Sfântul Nicolae 
RO47BRDE140SV81041411400
Swift BRDEROBUXXX
Dumnezeu să vă binecuvinteze viața.
Pentru formular 230
Parohia Sfântul Nicolae
Cui 10924203
Brd
Str. Răzoare 68 Constanța 
Contul din text
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Briela 02.02.2024 13:52
    Doamne ajută, părinte drag, să reușiți să duceți la bun sfârșit ce v-ați propus!
Ultima oră

19:50

Declarația Politică a Săptămânii: 14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel vs Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele comuniste

18:23

Baconschi, de la Baha'i la Ordinul Fraților Minori Conventuali catolici. FOTO/INFO

17:00

300.000 de maghiari la rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, ca întotdeauna, cu însemne ale ”Ungariei Mari” și ”Ținutului Secuiesc”. Revista Profesionistă a Presei 13 – 17 mai 2024

16:00

Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

14:20

Iulian Capsali: FLORIN PIERSIC - O VICTIMĂ A CRIZEI MEDICINEI

13:48

"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

12:25

Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

11:29

Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

11:00

PE 17 MAI 1817 S-A NĂSCUT IOAN IRIMIE/IRINYI JÁNOS INVENTATORUL CHIBRITULUI CU FOSFOR, UNCHIUL LUI IOSIF VULCAN

10:00

18 mai: Sfânta Muceniță Hristina - Cristina și Sfinții Mucenici Petru, Dionisie, Andrei și Pavel împreună cu Sfinții Paulin, Iraclie și Venedim

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap