Marele Duhovnic Iulian Prodromitul: SĂ NU TE VACCINEZI CU NICI UN CHIP! Mai bine să-ți pierzi viața asta, lumească, decât să te vaccinezi! Aleargă la Dumnezeu! - CUVÂNT PENTRU NEAMUL ROMÂNESC. FOTO: Avva Iulian Lazăr, în ieslea Domnului

De Redacția și Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele Duhovnic Iulian Prodromitul, probabil ultimul Bătrân din galeria stâlpilor contemporani ai Ortodoxiei românești care acum strălucesc călăuzindu-ne și rugându-se pentru noi din Ceruri, între care sunt Părintele Justin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Sofian Boghiu, Părintele Ilie Cleopa și alții, a plecat la Domnul și Mântuitorul nostru, azi, vineri, 10 martie 2023, la ora 13. Înmormântarea va avea loc mâine, sâmbătă, 11 martie 2023, la ora 14.30, potrivit cutumelor de la Sfântul Munte Athos și va fi reflectată de la fața locului și de ActiveNews. Avva Iulian împlinise 97 de ani pe 9 ianuarie anul acesta și se naște la Ceruri în aceeași lună în care, pe 22 ale ei, în 2011, își punea sufletul în brațele Domnului, la 96 de ani, Părintele Petroniu Tănase, starețul așezământului românesc athonit Prodromu, mărturisitor al Rugului Aprins (foto mai jos cu cei doi via pagina schitului).

Câteva repere biografice oferite de teologul Laurențiu Dumitru pe blogul său, Sfântul Munte Athos: „Ioan Lazăr, precum se numea mai înainte de a deveni ieromonahul Iulian, s-a născut la data de 8 ianuarie 1926, în localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie și Elisabeta, oameni simpli și credincioși nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan să îmbrățișeze viața monahală. Astfel, în anul 1946, la numai 20 de ani, el va fi închinoviat la Mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, el va termina armata, lucru obligatoriu la acea vreme. Petrecând zece ani în rugăciune și ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot. În anul 1977, împlinind vârsta de 50 de ani, părintele Iulian de la Sihăstria vine în Sfântul Munte Athos, loc unde va și rămâne până astăzi. Viețuind vreme de patru ani la Schitul Lacu, abia mai apoi, în anul 1981, el ajunge la Schitul Prodromu unde este pus duhovnic. Până astăzi, el a spovedit și îndrumat obștea schitului și pelerinii veniți din țară.”, mai scrie Laurențiu Dumitru despre marele duhovnic de la Prodromu.

Noi suntem prea mici pentru a vorbi despre Părintele Iulian, pe care l-am surprins doar prin câteva crâmpeie de imagini, bucurându-ne să fim puțin alături de dânsul și să ne împărtășim din sfințenia pe care o răspândea în jurul său. Ne bazăm însă pe nevoitorul și râvnitorul George Crăsnean, autorul unor fotografii și mărturii extraordinare de la Sfântul Munte Athos, între care și cea pe care o reproducem în continuare, rămasă ca un cuvânt testamentar pentru poporul român în aceste vremuri de război total. Relatarea este din 2021, când începuse atacul la sufletul omului prin cel la adresa trupului său, vremuri profețite de altfel chiar de către mari duhovnici de la Sfântul Munte Athos.

„Să nu te vaccinezi cu nici un chip! Mai bine să-ți pierzi viața asta, lumească, decât să te vaccinezi! Aleargă la Dumnezeu!”, este strigarea Părintelui Iulian. Să ascultăm îndemnul Duhovnicului de la Sfântul Munte, sfânt călugăr așezat acum în ieslea Domnului.  Foto: Prodromu-Athos.Ro

Veșnica lui pomenire!

Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos să ne ajute sa rămânem cu El fără să-L trădam pentru că doar El este Calea, Adevărul și Viața.

Hristos a înviat!

Despre timpurile din urmă, („timpul rugăciunii”), cu avva Iulian Prodromitul

de George Crasnean

„De multe ori am fost în Athos (168 de pelerinaje), dar cu dor am dorit să revăd athoniții anul acesta. Poate și pentru că e tot mai dificil să ajungi în „Grădina Maicii Domnului”, dar și pentru că avva Iulian (Prodromitul) a mai albit de ani (95/96), iar eu voiam să`l mai întreb câte ceva despre cele ce se mai petrec la noi, în lume.

Așa că am făcut un test PCR și am plecat către Muntele Sfânt, împreună cu George și Marian. Traseul nostru trece neapărat prin Stavros, pe la Vassilis Krezas și pe la celebrul său restaurant „Agnanti” („Priveliște”, în greaca veche). L`am iscodit puțin pe Vassilis (care vorbește bine graiul nostru) despre numărul mic de turiști și pelerini din Grecia, dar el a dat din umeri neputincios spunându`mi că nici ei nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat, de ce se îngreuiază accesul turiștilor în țara lor. Încerca doar să se bucure de faptul că poate să`și țină localul deschis (în Grecia au fost închise timp de șase luni: noiembrie 2020 – mai 2021) și speră că molima aceasta va înceta.

Prima schimbare am constatat`o chiar în dimineața celei de`a doua zi: nu puteai să`ți ridici Diamonitirion-ul (permisul de intrare în Athos) până nu`ți mai făceai un test rapid antigen. Nu conta că ești vaccinat, sau că nu trecuseră 72 de ore de la ultimul tău test PCR: trebuia să te supui ridicolei scobiri în nas ca să poți păși pe pământ sfânt! Și ca să`ți mai taie din dorința de sfințire, Panagiotis (Christiadis, supervizorul Grafiei – Biroului de Pelerinaje athonite) nu`ți dădea voie să urci pe corabie până nu`ți puneai masca „corect”(?!) pe față. După ce am urcat pe „Axion Estin” am numărat pelerinii: 21 în salon și 14 pe covertă! Cred că pe ferry-boat mai erau vreo trei-patru monahi aghioriți și două camioane. Atât. Prin comparație, până în 2019, nu aveai unde să arunci un ac pe corabie, de atâta lume și mașini. Ba încă, uneori, mai adăugau încă un ferry în cursă!

Am coborât la Dochiariou, unde ne aștepta fratele Constantin cu mașina Prodromului (trimisă de grijuliul stareț Atanasie). Aș fi voit a grăi cu părintele Mina aici, dar m`am folosit și de părintele Calist care mi`a spus că starețul nu i`a obligat să se vaccineze, ci le`a spus că „fiecare e liber să facă cum vrea în privința aceasta”. În alte mănăstiri stareții le`au sugerat monahilor să se vaccineze iar aceștia au făcut „ascultare”. „Deci, ia seama, mulți s`au vaccinat – împotriva convingerilor lor – din… ascultare!”. Așa au ajuns unele mănăstiri grecești athonite vaccinate în totalitate.

Am intrat și prin Careia să mai târguim câte ceva pentru prodromiți însă, fiind vremea amiezii și nefiind pelerini, nu era nici țipenie prin „capitală”. Nu cred că am văzut atâta pustietate în Karyes vreodată. Un singur șofer basarabean asculta știrile în limba rusă pe pragul Grafiei. Cu el am mai sporovăit până a deschis Yorgos prăvălia și așa am aflat cum și`a găsit sfârșitul unul dintre cei mai vechi prieteni ai mei din Athos: Petru Bardos. Dumnezeu să`l numere cu cei dragi ai Lui, că era om bun și iscusit șofer pe drumurile athonite!

Prodromu arată foarte bine ca așezământ românesc aghiorit. Râvna și priceperea starețului și a obștii sale se văd de la intrarea în schit: eu nu m`am gândit niciodată că starețul ar putea schimba chiar și modelul pietrelor de pe aleea ce duce către biserică, însă meșterii pietrari tocmiți de părintele Atanasie tocmai asta făceau! Om cu adevărat bun și foarte harnic, starețul Prodromului nu trebuie căutat undeva anume, căci e mereu unde nu te aștepți. De aceea eu mă așez pe o bancă (de obicei în apropierea unui loc unde se lucrează) și aștept, căci este imposibil să nu apară și egumenul îndată, cu ceva treabă, pe acolo. Deși e doar de zece ani stareț al Prodromului, el a reușit într`adevăr, să schimbe fața schitului.

Am dorit de toți prodromiții cum dorești de familia ta dragă, dar mai cu seamă de părintele Iulian. „Bătrânul” e cu adevărat bătrân acum – căci a purces spre nouăzeci și șase de primăveri – și singurul care are curajul să`mi zică… „flăcău” la anii mei (căci eu sunt doar cu treizeci și cinci de ani mai mic decât el!).

L`am întrebat pe avva ce să fac în vremurile acestea și mi`a zis să mă rog. A spus că acum, într`adevăr, a venit timpul rugăciunii:

„Măi, uite ce`i: ceea mai mare boală a omului este păcatul. Mai mare decât orice molimă de`asta. Și primul semn de boală este atunci când omul nu se mai roagă. De asta să nu te vaccinezi cu niciun chip! Mai bine să`ți pierzi viața asta, lumească, decât să te vaccinezi! Aleargă la Dumnezeu! Nu este Hristos doctorul sufletelor și al trupurilor noastre? Nu El pe cei care aveau trebuință de vindecare îi făcea sănătoși (Luca IX, 11)? Roagă`te și zi ca psalmistul: Miluiește`mă, Doamne, că neputincios sunt; vindecă`mă, Doamne, că s`au tulburat oasele mele. (Psalm VI, 2). Și cine va mai întreba, tot așa să`i spui. Să le spui că așa am zis eu. Așa să le spui”.

Cu toate că era tare obosit și tulburat, am îndrăznit și l`am mai întrebat și despre ispitele care vin de la cititul Psaltirii. M`a sfătuit însă să ascult ce`mi va spune ucenicul său despre aceasta.

Iar ucenicul a zis: un frate al nostru avea mare râvnă la psaltire și negrăind cu duhovnicul despre aceasta, a venit dracul curviei peste el. Negăsind el scăpare dintru aceasta, a alergat la duhovnic. După ce l`a dojenit puțin, acesta i`a spus să`și pună mâna pe umărul său. Iar dacă s`a rugat bătrânul în taină, după ce a plecat fratele, s`a aflat izbăvit de patima curviei.

„Deci George, de astfel de duhovnici este trebuință: care să te acopere cu harul lor și să te scoată din păcat atunci când ești copleșit de patimă. Sfaturi pot să`ți dau și eu. Chiar bune. Însă de har este nevoie atunci când ești biruit de potrivnicul”.

Îndată m`am și gândit atunci la avva Paisie (Olaru), care plângea pentru ucenicii săi și făcea canon în locul lor, căci știa că nu pot duce cât ziceau Sfinții Părinți că e de folos pentru tămăduirea lor. Și la părintele Paisie (Vasilioglu) de la Frăsinei, care și’a făcut crucea de mormânt cu mai bine de un an înainte de moarte (ianuarie 2007) și iată ce și’a scris pe ea: Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai ascultat rugăciunea tâlharului pe cruce și l’ai mântuit pe el, cel dintâi dintre păcătoșii cu care ai deschis raiul; Tu, Cel ce nu ai alungat de la Tine pe vameșul și pe desfrânata; ascultă și acum smerita mea rugăciune pentru toți credincioșii pe care i’am spovedit și le dă celor vii iertarea păcatelor și mântuirea lor, iar celor răposați, odihnă și fericire veșnică! Amin! Ianuarie 2007

Și iată așa am plecat din Athos: căutând duhovnicul…

Prodromu, la 13 august 2021, în ultimul – nădăjduiesc că nu și cel din urmă – pelerinaj athonit.”

Sursa: Revista Lumea credinței nr. 215 / 01 septembrie 2021, preluat de pe Blogul Sfântul Munte Athos

Vedeți și Părintele Iulian în chilia sa, despre educația acasă a copiilor:
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Radu Comsuta 10.03.2023 21:09
    "Așa au ajuns unele mănăstiri grecești athonite vaccinate în totalitate". Asta ar însemna apropierea sfârșitului muntelui Athos. Mai e de așteptat ca femeile să dea buzna...
  • hannah 10.03.2023 21:31
    Domnul sa-l aiba in paza!
    Oare se vor mai naste astfel de suflete aici pe Pamant? o sa le simtim lipsa, desi nu am fost in contact direct cu acesti purtatori de Cuvant Dumnezeiesc! Personal l-am cunoscut doar pe Parintele Galeriu si am asistat la slujbele lui. Chiar mi-e dor de astfel de oameni, sper ca atunci cand voi plecat din asta viata pamanteasca sa-i cunosc pe toti cei ce s-au rugat pentru neamul lor si-al meu implicit.
    In urma cu ceva ani (pe vremea in care inca se mai developau filme), o prietena de-a mea a colindat prin tara si-a vizitat toate bisericile si manastirile ce i s-au ivit in cale. Ajungand la una din ele, i s-a recomandat sa nu faca fotografii in interior si mai ales preotului ce slujea acolo, pentru ca nu va iesi nimic (ca poza). Ambitioasa si curioasa, amica a cautat un moment prielnic si aflandu-se fata in fata cu preotul i-a facut o poza la risc. Ajunsa acasa a developat filmul si curiozitatea a facut-o sa caute prima data poza cu parintele fotografiat. Spre marea ei uimire, desi fusese fata in fata cu el, poza iesise complet clara, dar in locul parintelui era doar o lumina, el fizic neaparand in poza respectiva. A povestit tuturor asta, dar putini am fost cei ce am inteles ca este o minune si am si aceptat faptul respectiv ca o minune. Minunile chiar exista! Cum poti denumi faptul ca Iisus a venit printre noi si ne-a adus mantuirea de la Tatal Ceresc, decat ca fiind o minune? Cum poti descrie faptul ca-L descoperi pe Iisus la varsta de 5 ani si simti ca-L iubesti dintotdeauna si dinainte de timp, decat ca este o minune? Cum poti descrie faptul ca te afli la limita dintre lumi si El te ajuta sa ramai inca alaturi de parinti si frati si iti da puterea sa pasesti din nou, sa vezi, sa auzi, sa razi, sa te bucuri de prieteni si de viata ce ti-a daruit-o, decat ca o minune?!
    Dumnezeu chiar este minune si este minunea tuturor celor ce-L cauta si-L primesc in viata lor! Eu Il caut de la cinci ani in fiecare zi a vietii mele si sper din suflet sa ma ajute sa-L descopar tot in fiecare clipa a vietii mele!
  • hannah 10.03.2023 21:39
    A mai observat cineva sau macar a simtit ca privirea duhovnicilor, preotilor cu har, surprinsi in fotografii, iti poate vedea sufletul si trece dincolo de tine si de timp si spatiu si ca par inconjurati de o atmosfera de liniste totala (figurativ vorbind)? Si fotografiile de sus sunt exceptionale, chiar cutremuratoare (in sensul bun bineinteles)!
  • Sdv 10.03.2023 23:45
    Desigur...Fotografia fiind arta de a "picta cu lumina" ce poate fi mai frumos decat sa pictezi cu lumina niste oameni care sunt ei insisi Lumina?!...

    Dumnezeu sa-l odihneasca langa El pe Parintele Prodromitu iar pe noi sa ne ierte ca nu putem sa facem nici macar o mica parte din tot ce au facut acesti Parinti!
    Doamne ajuta!
  • INJECTIA FINALA 12.03.2023 01:41
    Sa nu va vaccinati cu nici un chip !

    Ne'a spus Parintele Iulian, ieri pe Pamant, astazi printre sfintii din Ceruri.

    VESNICA LUI POMENIRE !
  • alex888 16.03.2023 13:57
    Români veniti acasa din lume si stabiliti-vã din nou aici pe pãmântul vostru strãmosesc!!! Pânã in 2030 casele, conturile bancare din America, Canada, Australia, N. Zeelandã, Anglia, etc. vor disparea din posessia voastrã, nimic nu veti mai avea, nimic!!!. Vã vor lua si sufletul prin urmatoarele “vaxx-inuri”, veti fi microchipati si logati in sistemul Bestiei, viata voastrã va fi a celui pe care Eminescu il chema Luceafarul. Mai avem oameni ai Domnului Isus Christos cu Har aici la noi acasã!. Iar dacã v-a fi sã ne intâmpinãm sfârsitul sã fie pe pãmântul nostru cel strãmosesc, nu pe meleagurile strãine si pervertite, ca sã muruti degeaba, nu vã mai gânditi la averi si la o viatã precedentã “normalã” nimic nu se mai reîntoarce la normal, pânã la purificarea acestei lumi, dupã care lumea nouã.Si v-a începe si de la noi o lume nouã, cu conducãtori curatzi in suflet si in trup. Dati-vã sufletul lui Christos, nu este târziu!!!
    Dumnezeu sã và binecuvânte-ze Pãrinte drag Iulian!!! stiu cã sunteti printre Sfinti cu Viatã vesnicã ai Domnului Isus Christos, si vã rugati si pentru noi cu mai multã putere!!!
    Binecuvântea-zã Doamne cel Viu si Vesnic cu fiul Tãu Isus Christos si Duhul Sfânt aceastã tara a noastrã, în vecii vecilor Amin!!!!
  • alex888 16.03.2023 13:58
    Români veniti acasa din lume si stabiliti-vã din nou aici pe pãmântul vostru strãmosesc!!! Pânã in 2030 casele, conturile bancare din America, Canada, Australia, N. Zeelandã, Anglia, etc. vor disparea din posessia voastrã, nimic nu veti mai avea, nimic!!!. Vã vor lua si sufletul prin urmatoarele “vaxx-inuri”, veti fi microchipati si logati in sistemul Bestiei, viata voastrã va fi a celui pe care Eminescu il chema Luceafarul. Mai avem oameni ai Domnului Isus Christos cu Har aici la noi acasã!. Iar dacã v-a fi sã ne intâmpinãm sfârsitul sã fie pe pãmântul nostru cel strãmosesc, nu pe meleagurile strãine si pervertite, ca sã muruti degeaba, nu vã mai gânditi la averi si la o viatã precedentã “normalã” nimic nu se mai reîntoarce la normal, pânã la purificarea acestei lumi, dupã care lumea nouã.Si v-a începe si de la noi o lume nouã, cu conducãtori curatzi in suflet si in trup. Dati-vã sufletul lui Christos, nu este târziu!!!
    Dumnezeu sã và binecuvânte-ze Pãrinte drag Iulian!!! stiu cã sunteti printre Sfinti cu Viatã vesnicã ai Domnului Isus Christos, si vã rugati si pentru noi cu mai multã putere!!!
    Binecuvântea-zã Doamne cel Viu si Vesnic cu fiul Tãu Isus Christos si Duhul Sfânt aceastã tara a noastrã, în vecii vecilor Amin!!!!
Ultima oră

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI