Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un episod din podcastul „The John-Henry Westen Show”, difuzat de Lifesite News, se evidențiază ce anume au spus teologii și misticii catolici cu privire la religia falsă pe care Antihrist o va impune asupra lumii în detrimentul credinței creștine, arătând cum această religie falsă se răspândește deja astăzi în întreaga lume.

Potrivit podcastului, răspândirea naturalismului în sfera publică și cea privată este un mijloc principal prin care se pregătește venirea Antihristului, sau a lui Moșiah așteptat de evrei, ambii părând a fi aceeași persoană.

Naturalismul, prezentat în video, este „aerul” pe care îl respirăm astăzi. Este prezent în lumea conservatoare, precum și în lumea catolică.

„Există o tendință constantă de a adopta termeni precum «valori iudeo-creștine» și de a ne concentra pe ceea ce se presupune că ne unește – cu alte cuvinte, a face o virtute din formarea de alianțe politice pe termen lung cu cei aparținând tuturor religiilor și nici uneia și din a promova «binele comun» fără a ține cont de Hristos sau de ordinea supranaturală – de parcă n-ar conta dacă le lăsăm deoparte.
(...)
Chiar dacă facem [aceste alianțe] în apărarea valorilor conservatoare, asta înseamnă, mai mult sau mai puțin, adoptarea principiilor naturalismului, francmasoneriei și – se pare – pregătirea drumului pentru Antihrist și pentru Moșiah pământesc.

Papa Pius al X-lea a scris, la începutul secolului al XX-lea, despre această activitate politică naturalistă. El a spus:

Marea mișcare a apostaziei [va fi] organizată în fiecare țară în scopul înființării unei Biserici Mondiale Unice, care nu va avea nici dogme, nici ierarhie, nici reguli de disciplină pentru minte și pentru înfrânarea patimilor.” - se menționează în podcast.

Într-o emisiune anterioară, s-a discutat pe tema „Poate omul să fie bun fără Hristos?”. În ultimele secole, ideea „de a fi bun fără Hristos” a fost susținută de diferite grupuri anti-creștine:

„Este ideea care stă la baza Iluminismului, a Revoluției Franceze, a Francmasoneriei, a Comunismului – și, în zilele noastre, a modernismului, fiind promovată de susținătorii dialogului inter-religios. Toate aceste teorii converg către ideea de a putea fi bun fără Hristos – concepția centrală a unei religii puțin cunoscute, dar a cărei influență este în creștere – menită să aducă rapid lumea în primele etape ale oribilei domnii a lui Antihrist. Promotorii ei se află deja în poziții înalte astăzi.”

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Constantin din S. 10.05.2024 22:06
    Marea mișcare a apostaziei [va fi] organizată în fiecare țară în scopul înființării unei Biserici Mondiale Unice, care nu va avea nici dogme, nici ierarhie, nici reguli de disciplină pentru minte și pentru înfrânarea patimilor.” -
    Dar va avea un ȘEF cu ai săi.
  • Alexandru ND 11.05.2024 01:47
    Păi însuși așa-zisul catolicism (papismul mai bine spus) s-a dovedit un aliat de nădejde, cu voie sau fără voie, mai ales în ultimele decenii.
    Și ipocrizia referitoare la "Biserica Mondială", când Papa este cel care râvnește, cu misiune din partea Antichristului, la subjugarea Bisericii lui Hristos, Biserica noastră Ortodoxă.
    Prin trufia lor, care nu face doi bani în fața Adevărului (Învierea e mereu atunci când trebuie, de Paștile Ortodox), papistașii fac tocmai jocul francmasoneriei. Ei nu se pot opune acesteia în mod eficient, chiar dacă ar vrea, neavând Duhul Sfânt. "Misticii catolici" e un non-sens, misticii adevărați sunt doar ortodocșii.
  • Bizar 11.05.2024 07:10
    ia cautatile originile celor de la Heurovision , nu multi vor ramane mirati :

    https://twitter.com/i/status/1788880226207822295
  • Aly09 11.05.2024 13:00
    Pff, Lucifer trebuie distrus cu tot cu armata sa


    Dumnezeu este singurul nostru salvator


    P.S.

    Să vedeți de nu câștigă nebuna asta, tot ce este posibil la ce se încumetă deja acest show demult timp demonic !!!

    Oricum e clar că toți din Eurovision sunt soldații lui Lucifer
  • Aly09 11.05.2024 09:44
    HAARP lovește din nou toată Europa inclusiv toată România.

    La o simplă căutare pe Google cu denumirea "mincinoasă" de aurora boreala vom vedea ca a fost vizibilă din nou în toată România.

    Nebunii se pregătesc de distrus lumea !

    Am să vă las și ceva articole de pe diverse site uri de publicații media din online.


    https://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-27122985-furtuna-solara-intensitate-rara-indreapta-spre-pamant.htm


    https://digi24.ro/stiri/sci-tech/o-furtuna-solara-de-o-intensitate-rara-se-indreapta-spre-pamant-ce-efecte-ar-putea-sa-produca-fenomenul-2788817



    Trezirea POPOR !!!
  • RomeoB 11.05.2024 12:35
    Papalitatea nu are solutii pentru intarzierea venirii lui antihrist, pentru ca nefiind Biserica nu are Sfinte Taine ! Solutia este la ortodocsi, dar sunt prea putini care-si asuma starea de autentica jertfa !
  • RomeoB 11.05.2024 12:40
    Sf Ap Pavel ne avertizeata ca "taina faradelegii" incepuse sa se lucreze inca de pe vremea sa. Dar "turma mica" era ravnitoare si avea Sfinte Taine lucratoare. Omul modern secularizat nici nu mai suporta sa auda de Hristos.
  • Davinci 11.05.2024 13:23
    MIRCEA ELIADE: DESPRE MENTALITATEA FRANCMASONICĂ

    Nu cunosc nici un francmason și din toate cărțile pe care le-am citit n-am înțeles nimic asupra francmasoneriei. Nu știu ce vor acești oameni, cine le-a băgat în cap că își trag doctrinele de la Solomon și de la Piramide, și de ce sunt atât de misterioși cu ’’secretele’’ lor pe care le publică totuși în sute de cărți de propagadă.
    Dar un lucru am învățat din comerțul meu cu literatura asta aiurită: am învățat să cunosc mentalitatea francmasonică. Vă veți mira, poate, aflând că acord o mentalitate francmasonică unor oameni care n-au nimic de-a face cu această societate secretă.

    Într-adevăr, uimitor cât de mulți intelectuali judecă lumea, spiritul și istoria cu o astfel de mentalitate francmasonică. Pe care aș putea-o rezuma astfel: fel simplist de a vedea lucrurile, criterii abstracte de judecare a istoriei. Un marxist, de pildă, exemplifică de minune mentalitatea aceasta francmasonică. Pentru marxist, toate lucrurile sunt clare, toată istoria este un joc de forțe economice, rigide, simpliste până la absurd, abstracte până la confuzie.

    Cu un marxist nu poți discuta. În capul lui e prea multă ’’lumină’’, sunt prea multe ’’certitudini’’; problemele se rezolvă, toate, cu aceeași ecuație, necunoscutele sunt, toate, de același grad, pe același plan. Am început să mă gândesc serios că paradoxul acesta – mentalitate francmasonică – nu este un simplu paradox, după ce am cunoscut mai îndeaproape mentalitatea marxistă. Un marxist este un om cu o mie de certitudini și care acceptă un singur miracol: opera lui Karl Marx.

    Pentru el istoria se rezolvă în câteva formule simple, care explică tot, satisface orice curiozitate, preîntâmpină orice controversă – iraționalul, imprevizibilul, ireductibilul – toate acele forțe obscure și peste putință de anticipat care fac istoria unei țări să se deosebească net de istoria altei țări – pentru un fericit marxist cu mentalitate francmasonică nu există.

    Ceea ce caracterizează această mentalitate francmasonică este strania conjugare a abstractului și a grosolanului. Într-adevăr, un spirit francmason judecă lumea și istoria într-un chip abstract (adică fără atingere directă cu realitățile, fără experiența timpului, fără priză asupra prezentului).

    Un francmason pur sânge, ar spune de pildă cam astfel: Mihai Viteazul a reprezentat cutare Forță și a jignit cutare simbol; din această cauză, lipsindu-i ajutorul Maestrului trei Stele, și-a găsit moartea, așa cum era de așteptat.

    (Am pe masă, acum când scriu, o serie întreagă de cărți ale ’’magistrului’’ Ragon. Dacă cineva se îndoiește de felul cum am rezumat judecata masonică asupra istoriei, pot cita din Ragon. Și jocul poate continua).

    Ați observat cât de ’’abstract’’ și cât de grosolan, totuși, judecă un mason – sau un marxist, unul cu mentalitate masonică – istoria, lumea, viața. Nu există concret pentru ei; nu există fapte, pur și simplu fapte, adică evenimente imprevizibile, ireductibile, iraționale. Ei posedă o schemă simplistă – adică semidoctă, adică pseudorațională, lipsită de pătrundere filozofică și, în același timp, lipsită de intuiția directă a faptelor, a realităților – și cu această schemă rezolvă totul.

    Pentru un fericit participant la mentalitatea masonică nu există enigme după cum nu există destin. Toate se pot prevedea, toate se pot explica; toate și pentru oricine. Freud și psihanaliza alcătuiesc încă un admirabil exemplu de ceea ce numesc mentalitate francmasonică. Freud laicizează Absolutul, adică pune la îndemâna oricui o cheie unică prin care, crede el, se explică toate cele sufletești.

    De unde înainte înțelegerea Absolutului (adică a sensului existenței, sufletului, a realităților suprafirești) presupunea efort, asceza, inteligență – deci inegalitate – psihanaliza oferă tuturor această înțelegere în schimbul a trei sau patru cărți, accesibile oricui, costând aproximativ 1000 lei. Freud este un grav exemplu de trădare a spiritualității iudaice – adică de monovalență transferată și de laicizare a Absolutului.

    De altfel, ar fi interesant de studiat apariția elementului dramatic în spiritualitatea iudaică (unde n-a existat niciodată, unde liturghia era singurul dinamism acceptat în experiența spiritului) – care după părerea noastră coincide cu această laicizare a Absolutului. Nu mai e nevoie de efort, de inegalitate, de inteligență deci – căci e la îndemâna oricui.

    Învață un simbol în plus, și ai înțeles Evul Mediu. Citești un volum din ’’Capitalul’’ lui Marx și ai înțeles feudalismul. Plătești încă o taxă la Lojă și înveți un al doilea simbol; înțelegi atunci misterul secolului al XVIII – lea. Citești un al doilea volum din ’’Capital’’ și înțelegi Revoluția Franceză. Poate că cele ce scriu par vorbe glumețe. Și n-aș vrea să pară așa. Lucrurile sunt prea serioase și prea triste. Nu știu ce e această societate sau lojă masonică, dar mi se pare că spiritul masoneriei-simplism, anti-istorie, abstracțiune versus grosolănie – a pătruns și a răscolit întreaga mentalitate europeană.

    Sunt clase întregi de oameni atât de siguri că posedă cheia universului, clavis abs conditorum, încât nici nu mai poți sta de vorbă cu ei. Și observați că această certitudine nu se referă la principii, la esența lucrurilor, la un domeniu propriu filozofiei sau religiei – ci se referă la un domeniu de realități fenomenologice, în veșnică prefacere, în evanescenta revenire; viața, istoria, omul de toate zilele și omul faptelor mari.

    Nu știu dacă ați întâlnit și dumneavoastră asemenea ’’intelectuali’’ de formație masonică, oameni cu care nu poți sta de vorbă asupra lucrurilor de toate zilele, ci cu care trebuie să te întâlnești pe un teren neutru de discuție. Priviți cu mai multă luare aminte asemenea oameni. Veți observa că ei toți acceptă un miracol în centrul înțelegerii lor universale.

    Ei admit că, în cursul istoriei, a intervenit la o anumită dată un eveniment unic, singular, ireversibil – prin care se explică totul și pentru toată lumea. Este un proces invers, de degradare, a ceea ce am putea numi mentalitatea creștină, dacă creștinismul ar fi ceva abstract și nu s-ar contopi, în cazurile sale autentice, cu însăși firea omului, cu omenia. Și un creștin admite că prin faptul istoric al venirii Mântuitorului pe pământ lumea s-a schimbat. Și acest fapt este ireversibil și este un miracol.

    Dar observați câte deosebiri de mentalitatea laică modernă, de mentalitatea masonică. În primul rând, creștinul religios în general (filozoful, moralistul), acceptă harul, mântuirea, destinul, istoria; acceptă o economie spirituală paralelă cu economia, să mi se ierte expresia, ’’economică’’. Continuați dumneavoastră și veți găsi câte deosebiri veți voi. Există un lucru pe care mentalitatea masonică îl refuză îndârjit: subtilitatea, disocierea planurilor.

    Un socialist știe una și bună; un teozof știe trei și bune. Dar numai UNA ,sau numai TREI. Niciodată altceva, niciodată altfel. Veți spune: bine, dar acesta este însăși scopul rațiunii (al gândirii științifice sau filozofice), de a găsi numai o lege, numai un criteriu de înțelegere a lumii. Foarte just. Numai că rațiunea caută o lege care să se refere la principii, la esență. Unitatea rațiunii constă în coerență, nu în monovalență. Mentalitatea masonică, dimpotrivă, ignoră coerența, ocupându-se numai de monovalență.

    Adică, în loc de a judeca lumea organic (coerent), o judecă simplist (constrâns, monovalent). Nu știu și nu interesează orientarea acestor note, dacă există vreo legătură istorică între feluritele manifestări ale mentalității masonice în lumea modernă (iluminism, marxism, teozofism, anti-istorism etc.). De altfel, mentalitatea masonică se manifestă și în afara cadrelor menționate mai sus.

    Am un excelent prieten care judecă lumea masonic, fără a fi nici marxist, nici teozof. Este numai simplist, și puțin cam semidoct. Cu cât știi mai convins ’’una și bună’’, cu atât te apropii de mentalitatea masonică. Iată, de pildă, istoria politicii românești de la pașoptism la 1933. Peste tot nu întâlnești decât legi abstracte, fapte iluministe, gândire grosolană.

    Lipsește cu desăvârșire simțul realului, al concretului, al omeniei, intuiția de toate zilele. Și lista exemplelor poate continua. Din ’’Vremea’’, 10 septembrie 1936.
  • Tic 11.05.2024 18:04
    Foarte bine venit comentariul. Mulțumesc.
  • INJECTIA FINALA 11.05.2024 19:59
    Multumim, frate DAVINCI, pt Mircea Eliade
  • INJECTIA FINALA 11.05.2024 20:00
    Francmasonii, profitorii
    S'au urcat la cârma țării
    Se falesc și dau din coate
    Cine aur masiv scoate

    Jefuind pe apucate
    Mulțimile spoliate

    Tovarășii cu șorțuleț
    Ieșit 'au din coteț
    Pe limba'i, fiecare
    Ajuns acuma mare
    Grohăie diavolește
    Infulecând un pește
    Și fac doar planuri mari
    Bând sticle de Cotnari
    Cântați de lăutari

    Uitând că-s găinari

    Legiune ascunsă
    De Dracul este unsă
    De șefii ei impunsă
    Decorată și tunsă

    Ci Românimea'i mulsă

    Aveau suflet odată
    L'au vândut pentru plată
    La Marea Judecată

    Își vor primi răsplată !

    +++

    Valelau, fratii 3 puncte
    Cu plete carunte
    Urati si mascati
    Ca vomita si Muntii Carpati

    Se scutura si Marea Neagra
    Monahii se roaga in Lavra
    Demonii negri, cu sortulet
    Scot colti de mistret

    Hoti, vicleni, hrapareti
    Drogati, ghiftuiti, beti
    Au vandut tara, tot ogorul

    Infiltrat, a adormit si Bor ul

    Maine, Horia (cu toporul)
    Va ridica întreg poporul
    Un cer stralucitor se va ivi

    Masoneria'n bezna va pieri !





    Masoneria la moartea masonului Răzvan Theodorescu


    Prin hrube lugubre sărmanul Răzvan
    Aleargă să scape de'arhitectul tiran
    Să uite de marele suveran
    Să devină o clipă golan

    S'a lăsat amăgit de loja infamă
    Ce patria noastră o sfarmă
    Ce sapă continuu fundația ei
    Ei impostorii, ridicolii zei

    Lojile toate pe neam cățărate
    Distrug tot ce'i viu în Cetate
    Apocaliptici, masonii ne vor
    Morți sau sclavi sub picior

    Români, nu uitați de topor!
    Să fugă din străvechiul ogor
    Cei ce calcă tot ce'i sfânt
    Pe divinul nostru pământ!

    +++

    Unde's frații noștri uciși?
    În cărțile vieții înscriși
    Cu manipulări grosolane
    La TV, îi batjocoreai Răzvane

    Unde's cei mai buni dintre frați
    Îngropați de Răzvan și-ai lui frați
    De comuniști și masoni laolaltă
    În sângeroasa, nedreaptă baltă

    I'auzi vii în Ceruri, Răzvane
    Cum se bucură pe tăpșane?
    În timp ce incinsele plite
    Te frig, in dureri infinite!

    +++

    Pe cei cu coloana spartă
    Cu picioarele rupte
    Cu capul crăpat
    Cu mațele scoase

    Îi întreabă masonul Răzvan:
    Cum ați ajuns pe cerescul tăpșan?
    De ce eu mă aflu în chinuri cumplite
    Și dracii au toți priviri ingrozite?

    Ce rău am comis, ce păcat?
    În iad de'am căzut, condamnat
    Ai ascuns adevărul, Răzvane
    Morții aruncați în furgoane!
Ultima oră

23:10

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania