Iulian Capsali: SFÂRȘITUL ILUZIEI

De Iulian Capsali  /  

Captură: YouTube

Captură: YouTube

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu această ocazie, a răstălmăcirii comunicatului inițial și al păstrării în funcție a unui individ complet inadecvat - ca să mă exprim eufemistic - am trăit și sfârșitul iluziei. Pe lângă un Stat Paralel care conduce de facto Romania, vedem că începe să se ițească o "biserică paralelă", care se arată mai puternică chiar decât Sfântul Sinod. Organizație care își apără cu dinții interfața (strâmbă) dintre BOR (așa cum este perceput public purtătorul de cuvânt al Patriarhiei) și societate.

Trinitas era deja captiv al acestor forțe ecumeniste centrifuge; acum vedem că poate da peste cap și impune un personaj ridicol, cu un discurs prolix, căutat și agresiv, dar care lovește exact în ierarhii ortodocși integraliști (nu pot spune conservatori, întrucât limbajul politic ar fi impropriu, iar sintagma ortodox conservator este pleonastică) și are opinii politice conforme cu Sistemul.

Câinele patriarhului, după cum l-a încondeiat IPS Calinic al Sucevei, și haita aferentă, din care face parte inclusiv beizadeaua bolșevică de Primăverii, infatigabilul globalist Vladimir Tismăneanu, pe lângă Martorii lui Petrov, chiar fac politică. Inclusiv în Biserică, acolo unde folosesc pârghii de împingere a BOR în orbita occidentală (modificarea pascaliei), sub pretextul abracadabrant că altfel, vezi doamne, ortodoxia românească ar cădea sub influența Kremlinului. Cum? Nimeni nu ne spune. Însuși faptul că suntem ortodocși ne împinge spre acest destin implacabil.

De altfel, pentru acești occidentalolatri, toți ierarhii, preoții și mirenii care nu se conformează politic progresismului și vor să păstreze neîntinată Predania, cei care au o poziție net antiecumenistă, sunt "putiniști". Au folosit acest poanson propagandistic și în plandemie, deși Rusia a intrat în paradigma "covid", inclusiv prin vaccinare. Nu contează, o minciună repetată de un milion de ori, vorba lui Goebbels, devine adevăr.
Dar nu devine, niciodată, Adevărul.

Să reamintim faptul că, în anii dictaturii bio-medicale "covid", Bănescu devenise un soi de agent de vânzări al unui vaccin care a distrus vieți, folosind ca tribună postul tv al Patriarhiei. De altfel, toată pletora intelectuală globalistă ori a tăcut, ori a sprijinit măsurile liberticide, anticonstituționale, inclusiv închiderea bisericilor, luate de Cezarul vremelnic.

Este simptomatic faptul că la acest ultim Sinod a fost blamat FĂRĂ ABSOLUT NICIUN MOTIV CLAR IPS Teodosie, un ierarh rugător, curajos, care a luptat ani de zile pentru dreptul creștinilor de a fi în biserici și a se împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului, un ierarh carismatic și intempestiv, iar nu cu foarte mulți ani în urmă, un alt ierarh care a sodomizat tineri - vorbim de Corneliu Onilă - protejat de organele de cercetare, nu numai că nu a fost caterisit, cum era normal, dar nu i s-a dat nicio mustrare în Sinod. S-a retras (probele circulă și astăzi pe internet), este și acum un ierarh al BOR, care se bucură de toate privilegiile funcției, cazat într-o vilă de protocol a unei mănăstiri.

La acest ultim Sinod, ierarhii ecumeniști, care participă la slujbe comune și vorbesc, folosind pluralul, de "biserici apostolice", sau alții care cultivă filiere homosexuale în proximitate, cazuri flagrante, nu au fost atinși nici măcar cu un ghiocel. Nu, "pericolul" în BOR este vlădica Teodosie, cel prețuit nu doar în arhiepiscopia Tomisului, ci în toată țara. Despre care știm de la Digi 24 că face excese. E adevărat, slujește mereu, face des privegheri și masluri.

Despre simbioza dintre Vasile Bănescu și presa globalistă înțesată de acoperiți am tot vorbit în ultimul timp. Practic, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei folosește în războaiele "sfinte" pe care le duce împotriva unor ierarhi sau a "extremismului politic" cele mai anticlericale goarne mediatice. Mulți dintre activiștii de presă lovind direct în Biserică și Patriarh de mulți ani, inclusiv în scurtul interval dintre comunicatele de presă în care Bănescu era trecut pe linie moartă prin decizia Sinodului și revenirea rapidă în funcție.

Cazul cel mai flagrant și recent este al Ramonei Ursu, cea care cerea redacției scandaluri despre popi când lucra la Adevărul, și al colegei Carmen Dumitrescu, ambele comentând disprețuitor asupra Sfântului Sinod.

Ramona Ursu: „Nicio așteptare bună nu aveam de la Sinodul BOR. Zero. E o formă fără fond acolo. Cei mai mulți dintre ei seamănă leit cu Teodosie. Slab pregătiți, avizi de putere. Îi interesează strict confortul lor, nimic altceva. Nu dau doi bani pe credincioși, pe îndrumarea lor corectă, moral și creștinește vorbind, nu-i interesează să țină pasul cu lumea în care trăim (sic!)" Evident, "să țină pasul cu lumea'' înseamnă să fie acceptabili pentru progresiști.
Carmen Dumitrescu: „Eu până acum am auzit de Sfântul Sinod din cărți. Nu credeam că pe bune că există o instanță unde popii se judecă între ei, deși n-au studii juridice".

Ei bine, cele două prestatoare de servicii jurnalistice au dat drumul de curând unui site de presă în care a fost ”executat” Pr. Prof. Mindea, o somitate mondială în neurochirurgie, al cărui păcat capital este apropierea de IPS Teodosie. De fapt, cum am mai arătat, lovitura a fost cu manta la Arhiepiscop, exact înaintea Sinodului.
Despre acest site de prestări servicii de presă, Vasile Bănescu afirma entuziasmat: „Pe 1 februarie a apărut – în peisajul nostru mediatic invadat de agresivitate, vulgaritate, manipulare și torente de fleacuri parazitare – un site gândit și fondat de jurnaliști onești, credibili și profesioniști”

Patriarhul Daniel, prin susținerea necondiționată pe care o dă purtătorului său de cuvânt - care a avut nesimțirea să terfelească inclusiv ierarhi vechi ai Bisericii, membri ai Sfântului Sinod, caz unic în lume, cred - nu face decât să arate ori că este presat de forțe exterioare Bisericii, ori că opiniile lui Vasile Bănescu sunt și ale Preafericirii Sale.

Tertium non datur.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • DanielaBMED 02.03.2024 18:57
  Vasile Bănescu a fost, nu știu dacă va mai fi, purtător de cuvânt al Patriarhiei , iar asta nu este DELOC echivalent cu un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. De ar înțelege tot creștinul de rând că Patriarhia nu este Biserica Ortodoxă Română...!
  Domnule Capsali, cred că așa este cum ziceți...

  Sunt vremuri de CERNERE.
 • vasile grozav 02.03.2024 19:01
  E timpul ca să nu vă mai îndoiți. Opiniile exprimate de Banescu sunt opiniile Marelui Alb. Am tot afirmat acest adevăr. Nu mai e loc de dubii. Tot ce tine de adevăr, profunzime, credinta apostolica trebuie denigrat. Cazul Banesu e un caz tipic de infuzie de ecumenisti progresisti în BOR. E beizadeaua Marelui Alb. Atât și nimic mai mult.
  PS. Nu l-am auzit pe Daniel sa ia atitudine iimpotriva Parlamentului Greciei după chestiunea cu homosexualii. Chiar, de ce ar lua, dacă pe culoarele patriarhiei se circula spre aceeași direcție cu Marele Ecumenist în fruntea mișcării de regenerare neomarxista a bisericii naționale și de alinierea ei la valorile globalismului anticrestin.
 • spiritliber 02.03.2024 19:26
  Intr-un stat esuat este de asteptat sa avem si un patriarh esuat. Un patriarh care coabiteaza cu unealta diavolului. Sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa le dea ce merita !
 • georg xanthu 02.03.2024 19:29
  ce dracu,oameni buni,nu putem scäpa de oträvurile astea,.?de comunistii de azi,urmasii celor din trecut,..
  cum s au transportat toti unii pe altii de au infectat societatea,sunt peste tot in toate sectoarele de autoritate socialä.
  Si copiii nostri abia isi gäsesc un loc de muncä,iar beizadele astea comuniste murdäresc europa in pozitii inalte..
 • Mehdi 02.03.2024 20:05
  Oare catolicii ce părere au de șeful lor papa de la vatican care binecuvanteaza căsătoriile între poponari. normal ca se sunt smintiti. La fel Creștinii Ortodocși, se simt smintiti de anumite decizii, ale unor clerici ori patriarhi...
 • Passagero 02.03.2024 19:34
  Daca este asa cum se spune in acest articol, atunci ne aflam in situatia in care "cainii latra, ursul merge", situatie care dovedeste nu doar lipsa de fermitate in forma CONTINUATA, ci si acceptarea benevola a unui compromis distructiv.
  Cotzofenele vopsite in frunte cu Ramona Ursu si Carmen Dumitrescu, cufundate in credinta pana la genunchiul broastei, impreuna cu pitzigoii motzatzi si gureshi Banescu, Papahagi, Baconski si toate goarnele globaaliste sa mearga si sa-si faca biserica lor, asa cum o vor ei si sa lase in pace Biserica bimilenara a Lui Dumnezeu.
  Indemnul acesta l-am auzit in anul 2000 la vrednicul de pomenire slujitor al Lui Hristos, IPS Victorin Ursachi cand elemente securisto-comuniste pripasite intr-o biserica romaneasca ortodoxa din Mississauga, impreuna cu goarne de sprijin din tara, vroiau sa-si faca o biserica cu pecetea lui mamona pe ea.
  Atunci IPS Victorin, batran si bolnav, a strigat in biserica din Mississauga: "comunistii atei care au urat si urasc Biserica Lui Dumnezeu sa se duca si sa-si faca biserica lor si sa lase in pace Biserica Lui Dumnezeu".
  IPS Victorin a fost om sfant, vrednic slujitor al Lui Dumnezeu care a ales calea cea stramta.
  I-am vazut "resedinta" sa de arhiereu din Detroit cand am fost de cateva ori sa luam materiale pentru parohie: o camera saracacioasa si rece in care el insusi traia intr-o saracie lucie, insa in ochi avea totdeauna o lumina care incalzea. Deci, cotzofenele vopsite si pitzigoii guresi si progresisti sa-si faca "biserica" lor si s-o lase in pace si NESCHIMBATA pe cea pe care a ridicat-o Mantuitorul si Sfintii Apostoli.
  Noi, cei ce suntem numiti retrograzi, avem Viata in aceasta Biserica si nu vrem sa renuntam la Viata la indemnul inselator si ucigas al goarnelor $atani$te si cu i$onul pitzigoilor si cotzofenelor vopsite autohtone.
 • brian duffy 02.03.2024 19:52
  incep sa ma ntreb daca nu cumva randuiala bisericii dupa vechiul calendar este cea adevarata.
  sa nu uitam ca apele Iordanului se intorc de Boboteaza pe 19 ianuarie si nu 6...
  de asemenea, calendarul bisericii etiopiene este in urma cu 7-8 ani, si se pare ca acesta este calendarul real calculat pornind de la modelul ebraic antic de a tine anii.
  si-ar cam trebui sa ne uitam mai atent si la data Nasterii Domnului.
 • Dorel Timpa 02.03.2024 20:13
  Jos banescu!
  Nu reprezinti biserica Ortodoxa Romana!
  Securistule, masonule!
  Du-te sa te joci in alta parte!
 • Briel 02.03.2024 20:24
  Nasol moment !
  Miroase a xxxx de la mare distanță....și a șantaj.
  Atâtea titluri și zorzoane când patriarhul este de fapt un episcop și atât.
  Cât timp învățătura care o propaga este cea a lui Hristos, trebuie suportat, chiar dacă pute pe alocuri :) să-l lăsăm pe Dumnezeu să facă judecata.
  Că și fariseii învățau drept ....

  Iar împuțiciunea de v.b. trebuie pur și simplu tratată ca inexistentă .....împreună cu susținătorii lui telectuali, unul mai pierdut ca altul.
  Dându-le atenție îi hrănim !
 • Orizont 02.03.2024 20:48
  Draga redactie , da' lasati si comentariul meu postat aici (eventual intreg) . Daca vreti va mai dau detalii - asa ca sa-i vina mintea la cap si sa se lepede de trepadusii satanei ! Ce rezolvam daca ascundem asa gunoi ?
 • singur ortodoxia 02.03.2024 21:06
  Face Domnul curățenie. In curând.
 • eugen adi 03.03.2024 01:25
  "Cand un clovn (Banescu) sau un Servitor se muta intr-un Palat, chiar si Patriarhal, el nu devine Rege si nici Patriarh, ci Palatul devine Circ."... se vede clar ca se duce o lupta intre securisti si sortulete, unii avand ambele titulaturi... acum are de suferit Ortodoxia, in iad vor suferi tradatorii...
 • INJECTIA FINALA 04.03.2024 13:30
  Cât va mai sta
  Pe tronu'i bis
  Un cancer greu va dezvolta
  Apoi se'aruncă în abis

  Și 'astfel Daniel Bănescu
  Ins bicefal și duh de monstru
  S'o îneca cu'un os de pește
  Dreptatea Domnului pe creste

  Un patriarh vrednic veni'va
  Biserica întreagă curăți'va
  Și izbăviți de lojile stricate

  Vom ctitori biserici minunate!
 • Rusi 04.03.2024 15:33
  Toti patrupezi precum Ramona Ursu si
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu