Ezoterista Șoșoacă și preotul zalmoxian Singurov, despre Sinodul din Creta, canoane, reptilieni și extraterești - "Nu există nicio contradicție între Hristos și Zalmoxis!” - VIDEO

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe rețelele de socializare circulă, zilele acestea, un videoclip în care senatoarea Diana Șoșoacă, invitată la una din emisiunile lui Luis Lazarus de la Zeus TV,  își dă cu părerea despre Sinodul din Creta. Pentru a-și întări poziția de acuzator al ierarhiei B.O.R., Șoșoacă face apel la autoritatea „duhovnicească” a falsului preot Adrian Singurov, adeptul Ortodoxiei Cuantice și al credinței în reptilieni și extratereștri... 

Menționăm că Adrian Singurov nu este recunoscut ca fiind preot de către nici o patrarhie ortodoxă din lume și nici de către Statul Român, așa cum se arată într-o adresă a Secretariatului de Stat pentru Culte1 [a se vedea și capturile de ecran la finalul articolului, după video, n. red.].

„V-ați vândut la Sinodul de la Creta, ăsta este adevărul! Mulți dintre voi slujiți lui Satana și știți foarte bine lucrul ăsta! Nu mă faceți să deschid emisiuni cu Luis despre Sinodul de la Creta și despre ce ați făcut! Hai să-l aducem pe părintele Singurov să ne spună ce s-a întâmplat la Sinodul de la Creta!”, spune „experta” Șoșoacă.

După ce s-a agățat de mari duhovnici și cunoscuți ierarhi (pr. Ioanichie Popescu, IPS Teodosie sau IPS Longhin Jar sunt doar câteva exemple) pentru a câștiga simpatia credincioșilor români și a-i atrage, ulterior, spre noua spiritualitate propovăduită, mai nou, chiar și la Trinitas TV de către ezoteristul Dorel Vișan2, senatoarea Șoșoacă pune la cale, împreună cu Luis Lazarus, organizarea unor emisiuni la Zeus TV, în care ereziile Sinodului din Creta să fie lămurite de nimeni altul decât „preotul” care, în 2018, a oficiat contrar canoanelor BOR o slujbă la procesul de incinerare a jurnalistului Andrei Gheorghe, argumentând că „peste milioane de ani și trupul îngropat și cel ars va arăta identic”3.

Fost preot canonic până în 2011, Adrian Singurov a părăsit BOR, pe motiv că învățătura ortodoxă este incompletă, întemeind o nouă credință numită „Ortodoxia cuantică”, un amestec de ortodoxie, concepții hinduiste și budiste, asezonat cu credința în clone, extratereștri și reptilieni (!). 

Într-una din emisiunile lui Luis Lazarus, acesta vorbește despre reptilienii „buni”: 

„Are comunicații cu ceilalți la un anumit nivel, nu este de acord cu ei. E, să zicem, un reptilian bun, în sensul că știe exact ce este. (...)  Au puterea gândului extraordinară, omul ăsta n-are nevoie să învețe tehnici de meditație, de antrenament psihotronic, de magie, de orice.”

În aceeași emisiune, Singurov face o propagandă ecumensită deșănțată, aruncând cu blasfemii asupra canoanelor: „Ne-au îmbâcsit cu prejudecăți și ne obligă să mergem pe niște clișee, în care, indiferent ce ai face și cum ai face, tu ești vinovat. Te face să crezi că ești vinovat, păcătos, nenorocit. (...) Dacă e să iei canoanele alea din punct de vedere logic, sunt mai rău decât îndrumarele astea de la școala de șoferie (...) Așa și cu canoanele, sunt absurde majoritatea.”

De altfel, Singurov însuși se declară „preot al lui Hristos și preot al lui Zalmoxis” și afirmă că rugăciunea părintelui Ghelasie isihastul nu cobora în inimă, după rânduiala athonită, ci avea o rânduială mai „evoluată”:

„Cine l-a cunoscut pe părintele Ghelasie isihastul, știe că rugăciunea lui nu cobora în inimă, după rânduiala athonită, ci avea o rânduială mai evoluată,  cobora din minte în gât, iar din inimă urca tot în gât, declanșând un sunet transcedental, de câmp torsionic, ca un urlet de lup, care deschidea ceruri, portaluri, apărea ceața și fierbea aerul în jur. Așa făceau și „Păzitorii Pragului” daci, zgrimintieși și kapnobatai care erau și păzitori ai focului veșnic și sfânt.”

De asemenea, „dreptcredinciosul” Singurov afirmă că nu e nicio opoziție între Hristos și Zalmoxis și că „Hristos a venit să-l reabiliteze pe Zalmoxis”:

„Sunt interese foarte mari să pună în opoziție pe Hristos cu Zalmoxis. Vă spun eu, nu există nici o contradicție. Asta o spun pentru că știu, nu pentru că am auzit. Am fost acolo, dincolo de Munte și de timp. Zalmoxis și-a trimis la Hristos pe cel de-al patrulea Mag, să-i ducă focul veșnic. Gaspar, Melchior și Baltazar au reprezentat școli esoterice din trei părți ale lumii, dar toate cu rădăcinile și sursa în Ramania, ulterior Dacia. Moise a studiat școala esoterică a Egiptului, învățături dezvoltate în școala Daciei cu 4000 de ani înainte. Hristos a venit să îl reabiliteze și pe Zalmoxis prin al său mag, care se separase de ceilalți trei. Lumina ce cobora în templul lui Solomon de sărbătoarea Paștelui ebraic era de origine divină dar pe linia Kogaion, Egipt, Moise, Solomon.”4

În ciuda poziției sale de contestatar al dogmelor și canoanelor și de inițiator al altei „ortodoxii”, Adrian Singurov vrea să ne convingă că se află totuși pe calea Adevărului, pe motiv că l-ar fi văzut și ar fi stat de vorbă cu... Dumnezeu! 
 
„În fața evidențelor, iertați-mă, dau cu toate cărțile de pământ, și i-aș întreba pe cerberii dogmelor dacă L-au văzut și au vorbit vreodată cu Cel căruia Îi apără dogmele? Pentru că eu L-am văzut și I-am și vorbit. Nu mai e timp de smerenie și discreție și nici de eleganță duhovnicească. Împărăția se câștigă cu luptă și dacă nu îndrăznim să zicem noi adevărul o să zică alții minciuna, care repetată va deveni un adevăr.” 5

Nu e greu de înțeles cărui dumnezeu i se închină Singurov și cine i s-a arătat celui care propovăduiește credința în zei... Mai greu este de înțeles ușurința cu care o parte din credincioșii români creditează persoane ca Diana Șoșoacă (care apare în fața tuturor drept o apărătoare a preoților prigoniți de ierarhia BOR), fără pic de discernământ și fără o minimă documentare în ceea ce privește adevăratele intenții ale New Age-iștilor.
 
Sinodul din Creta a fost contestat, pe bună dreptate, pentru adoptarea unor documente care aduceau atingere Dreptei Credințe prin recunoașterea calității de Biserică nu doar Bisericii Ortodoxe (singura care păstrează nealterat adevărul de credință), ci și celorlalte culte religioase. Ezoterismul practicat de oameni ca Șoșoacă și Singurov (cărora li se adaugă și alți adepți ai dacismului, precum Cătălin Berenghi, Dorel Vișan, Florian Colceag, Oreste Teodorescu etc.), care vor să aducă la același numitor toate religiile, sub stindardul unui dumnezeu impersonal, nu reprezintă altceva decât punerea în practică a documentelor contestate la Creta. În acest context, Șoșoacă spunea că nu are nevoie de Sfântul Andrei pentru că îl are pe Zalmoxis6.  

Curentul dacist face parte din curentul New Age aplicat sub pretextul revenirii la „strămoșii noștri dinainte de creștinism”, adică la credința în zei. Acest curent religios cu aparențe naționaliste este introdus în țările creștine sub masca întoarcerii la matcă, la străbuni. În Grecia se încearcă revenirea la Zeii Olimpului, în țările din nordul Europei la druizi etc. De altfel, păgânismul a invadat, anul acesta și Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția), unde o femeie șaman, prezentată ca fiind „șef Putanny” din tribul Yawanawá din Amazon, a efectuat un ritual păgân în cadrul unui panel, după ce membrii au discutat despre „Climă și natură”7.

Dacă autorii lucrării „Antropologia vrăjitoriei și magiei negre agresive în Amazonia”, menționată de LifesiteNews8, Neil L. Whitehead și Robin Wright, afirmă că  practicile rituale ale vindecătorilor sunt strâns legate de atacurile din partea ucigașilor șamani și nu pot fi înțelese în afara acestora”, ne întrebăm ce consecințe ar putea avea practicile zalmoxiene ale lui Singurov, reper „duhovnicesc” al senatoarei Șoșoacă și al unora dintre simpatizanții acesteia?
 
În concluzie, credem că este de la sine înțeles faptul că toți cei care se asociază cu grupările ezoteriste (din care fac parte Diana Șoșoacă, Adrian Singurov, Dorel Vișan și alții) își asumă, implicit, și rătăcirile lor, devenind părtași la tentativele de destructurare a Bisericii Ortodoxe Române și la impunerea curentului New Age în România. 

 
 
 
 
 
 
Note:








Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Tabără Octavian-Adrian 26.01.2024 19:42
    O primă erată la lectura elucubrațiilor acestui "preot cuantic"-a identifica credința cu logica, ESTE O EROARE DE TIP SOFIST, ESTE UN SOFISM.
  • IC XC NI KA 26.01.2024 22:12
    Cine crede că-i de joacă, iată:

    1. “Astăzi, din păcate, a intrat politețea europeană și vor să arate că fac binele. Vor să arate superioritatea, dar în cele din urmă merg înspre a se închina diavolului celui cu doua coarne. „Să existe o religie” – îți spun, și le nivelează pe toate.

    Sfinții Părinți au știut ceva atunci când au interzis legăturile cu cel eretic. Dar astăzi spun: „Nu numai cu cel eretic, dar și cu budistul și cu închinătorul la foc și cu închinătorul la diavol să ne rugăm. Trebuie ca și ortodocșii să se afle la rugăciunile și conferințele lor. Este o prezență.” Ce prezență? Le rezolvă toate cu rațiunea și justifică cele ce nu se pot justifica. Duhul european crede că și problemele duhovnicești pot intra în Piața Comună..

    Unii dintre ortodocși, ușori la minte, și care vor să facă proiecte, „misiune”, convoacă conferințe cu eterodocșii, ca să facă zgomot și cred că astfel vor scoate în față Ortodoxia, prin a deveni adică o salată împreună cu cei răi slăvitori.

    După aceea ultra-zelotiștii încep și apucă cealaltă extremă. Smintesc greu suflete care au evlavie și sensibilitate ortodoxă. Eterodocșii, pe de altă parte, vin la conferințe, fac pe dascălul, iau tot materialul duhovnicesc bun ce-l află la ortodocși, il trec prin atelierul lor, pun vopseaua și firma lor și-l prezintă ca prototip.

    Și lumea ciudată de azi este mișcată de astfel de lucruri ciudate, după care se distruge duhovnicește. Dar Domnul, atunci când va trebui, va ridica pe Marcii Evghenicii și Grigorii Palama, care vor aduna pe toți frații noștri cei smintiți, ca să le mărturisească credința ortodoxă și să întărească tradiția și să dea bucurie mare Maicii noastre Biserica”.
    Sf. Paisie Aghioritul, din cartea „Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan”

    Și

    2. “Aceia care au introdus aceste inovații (anglicanilor, copților, armenilor, romano-catolicilor n.n.) și au divizat Biserica vor primi o pedeapsă mai mare decât cei care L-au răstignit pe Hristos.”
    Sfântul Marcu Evghenicul

    Doamne, miluiește.
  • Alexandru. 27.01.2024 14:26
    În legătură cu video-ul, pe la sfârșit spune că papa a venit să aducă un mesaj. Dar mesajul acesta nu a fost adus de către eretici, ei doar au spus ce noi românii știam deja încă din Sec. XV, când în urma unei minuni din anul 1499 Maica Domnului a spus ortodocșilor că România este Grădina Ei.

    https://basilica.ro/cine-a-spus-prima-data-ca-romania-este-gradina-maicii-domnului/
  • Rusi 27.01.2024 15:38
    Șoșoacă a inceput sa depaseasca orice limita.
  • Dimy 27.01.2024 17:22
    Voi observați că s-a ajuns în situația, în care efectiv, nu mai ai cu cine vota?
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO