EXCLUSIV. Constantin Necula pus la punct oficial de Patriarhul Daniel pentru spiritualism new-age-ist. După Visarion Alexa și Vasile Ioana se sparge încă un propagandist vaccinist sincretist. Mai urmează calendaristul sinecurist Vasile Bănescu

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul ecumenist Constantin Necula de la Sibiu, fost propagandist vaccinist, între multe altele, este pus la punct de Patriarhie, printr-o Scrisoare trimisă luna trecută de Vicarul Patriarhal Varlaam Ploieșteanul, de pe adresa Cancelariei Sfântului Sinod și din încredințarea Prea Fericitului Patriarh Daniel.

Necula este acuzat că practică tehnici new-age-iste și necreștine la o așa-zisă universitate ”Life” pentru foloase materiale destul de consistente.

După cum se vede de pe site-ul „universității” colegii lui Necula mai învață cursanții despre Cabală, Ierburi Magice, Spiritualitate dar și despre Unghii cu Gel. Maestrul Oreste oferă un curs despre „În căutarea Unității”, probabil inspirat de Petiția lui Papahagi, Baconschi și Bănescu. În cazul acestora se poate bănui și Unitatea, la fel ca și în Cazul Necula, din câte se pare.

De exemplu, reamintim că în același spirit, Constantin Necula afirma la postul noii Securități Digi24 că „A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme e periculos. În mâna lui Dumnezeu stau și astfel de vaccinuri”.

Necula este prezent și într-o altă organizație sincretist-educațională, cu legături mormone, SUPER-TEACH, problemă în care societatea civilă românească s-a adresat Sfântului Sinod printr-o Scrisoare Deschisă.

După spargerea „influencerilor” cu sutană Visarion Alexa și Vasile Ioana, cazul Constantin Necula este un semn că se strânge lațul și în jurul sinecuristului Vasile Bănescu.

Redăm în continuare adresa Cancelariei Sfântului Sinod primită de la sursele ActiveNews din Patriarhie:

PATRIARHIA ROMÂNĂ

CANCELARIA SFÂNTULUI SINOD

Înaltpreasfințitului Părinte LAURENȚIU, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfinția Voastră,

Hristos a înviat!

nr. 4997 / 17 mai 2023

Cu dragoste în Hristos,

Vă aducem la cunoștință că, la Cancelaria Sfântului Sinod, s-au primit mai multe sesizări și plângeri, prin care se semnala ca total nepotrivită participarea pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, la Surnmitul anual de Spiritualitate organizat de Life University în perioada 15-31 mai 2023, care promovează o formă de spiritualitate necreștină bazată pe sincretism religios și concretizată în vânzarea online a cursurilor unor „experți de top".

În acest sens, din cercetările făcute la Cancelaria Sfântului Sinod s-au constatat următoarele: - într-adevăr, pe site-ul Life University (www.life-university.ro), pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA este prezentat ca „expert de top" la Summitul de Spiritualitate 2023, fiind poziționat primul în lista de vorbitori, care include specialiști în numerologie, astrologie, program ancestral, animalul spiritual, yoga, metoda Regeneration, Life Coaching, Feng Shui, Budism, Radiestezie, Huna etc; - lista „experților de top" ai Summitului de spiritualitate prezentată pe site și pe numeroase rețele media (anexa nr. i) este următoarea:

• Părintele CONSTANTIN NECULA

• ANATOL BASARAB (numerologie)

• CRISTINA DEMETRESCU (astrologie)

• OVIDIU DRAGOȘ ARGEȘANU (spiritualitate)

• ORESTE TEODORESCU (spiritualitate)

• ADINA MOLDOVEANU (program ancestral)

• DANIELA VOICU (animalul spiritual)

• ANCA MAFTEI (metoda Regeneration)

• DENIS DOCHIOIU (Yoga)

- pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA este inclus în programul de cursuri al Life University cu un Masterclass   intitulat „Învățăturile Părintelui Necula", pentru care fiecare cursant trebuie să plăteasca suma de 687 lei, care a fost diminuat recent printr-un bonus de tip BlackFriday de primavară cu 67%, rămânand de plată suma de 196 lei;

- pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA este prezentat pe site-ul Life University astfel:

„Părintele Necula este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. A susținut peste 150 de conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale, cat și internaționale";

- Life University nu este o unitate de învățământ, ci o marcă comercială (brand) a firmei SC Extreme Training SRL, care își are sediul social în str. Ernest Djuvara nr. 16, sector 6, București;

- firma SC Extreme Training SRL (R018227600, J40 / 21327 /2005) a fost inființată în anul 2005 de di. MARIAN RUJOIU ca o companie de training, coaching și consultanță, ce oferă programe personalizate pentru companii și cursuri pentru persoane fizice atât în format fizic, cât și în locații din București, Brașov, Constanta, Cluj Napoca, Iași și Timișoara.

Din cele prezentate reiese ca pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA s-a inclus într-un program comercial  iluzoriu numit  „university” (universitate), care promovează sincretismul religios și valori necreștine, unde vinde online, prin intermediul SC Extreme Training SRL din București, cursurile sale pentru suma de 196 lei/participant.

Activitatea pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN NECULA de „expert de top" în cadrul Life University, un brand cu titulatură iluzorie, precum și predarea de cursuri online plătite în programul „Summitul de Spiritualitate 2023”, care promovează sincretismul religios și valori necreștine, contravin flagrant cu vocația sacerdotală și de profesor de teologie.

În plus, prezența unui preot ortodox, profesor și prodecan într­-o Facultate de Teologie Ortodoxă, într-un astfel de program poate oferi și o credibilitate pentru viitorii cursanți, care sunt amăgiti astfel că respectivul program ar fi acceptat de Biserica Ortodoxă Română.

Vedeți și A murit subit un tânăr student la Facultatea de Teologie Sfântul Ierarh Andrei Șaguna din Sibiu: Florin Tudor Știrb. Prieten: „Mi-a zis că de când s-a vaccinat nu mai este omul sănătos de dinainte! Păcat, mare păcat, mor oameni tineri!”. ULTIMUL COLIND

Prin urmare, respectuos Vă solicităm, Înaltpreasfinția Voastră, ca, până în ziua  de  joi, 1 iunie 2023, să  comunicați,  prin email (cancelaria@patriarhia.ro), la Cancelaria Sfântului Sinod, punctul de vedere referitor la situația pr. prof. univ. dr.  CONSTANTIN NECULA, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în ceea ce privește prezența sa ca „expert de top” la Summitul de Spiritualitate 2023 pentru a preda cursuri online pe  platforma Life University, precizând dacă a avut binecuvantarea (acordul scris al) Chiriarhului, precum și masurile  întreprinse pentru a corecta aceasta situație neconcordantă cu învățătura de credintă și cu disciplina canonică a Bisericii Ortodoxe.

Din încredințarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

SECRETARUL SFÂNTULUI SINOD

VARLAAM PLOIEȘTEANUL
Episcop vicar patriarhal

ActiveNews face precizarea că Constantin Necula predă „cursurile” respective cel puțin din 2021 la „universitatea” "vieții".

FOTO-CAPTURI:


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • sergent X 21.06.2023 18:01
    In sfarsit !
    Nu-l vedeam preot in aparitiile lui la tv. Omul acesta e altceva.
    Bravo!
  • INJECTIA FINALA 21.06.2023 21:02
    Preotul Constantin Necula


    Necula e scula
    Prin care Oculta
    Lucrează la greu

    Uitând de Dumnezeu!

    Guraliv, ipocrit
    Pe câți i'a zobit
    Cu serul otrăvit

    Pentru gologani
    Tradând pe "golani"
    Printre șobolani

    Zboară ultimii ani

    Dă eternitatea
    Pentru faimă și bani !
  • Corina George 22.06.2023 11:16
    I se da prea multa atenție acestui Necula. Nu este un om prost la fel cum nici Baconsky sau Banescu plus Pleșu și Liiceanu , Patapievici. Nu dar diavolul lucrează cu intenții bune prin acești nemernici care iei bat joc de ei înșiși. Toți simt în nări ca este rost de bani de poziții știind mai mult decit știm noi și atunci anticipează. Din poate din aceasta ecuație l-ați scos pe Ciobotea. Este mason suta la suta. A stat în Elveția cu Frunzaverde 5 ani. Cel din urma un mason... înrăit care a contribuit enorme la numirea patriarhului > ani citit " cum se alege un patriarh? Merita. Biserica română este plina de masonii de la clubul Rotary unde și papa Francisc a trecut plasat de iezuiți. CUm ramine însă cu aceste Ciobotea și " da m-am vaccinat . gata!? Cum ramine... pentru ca acest patriarh dacă a luat acum atitudine este o mișcare hoțească. o mișcare în a ieși în evidenta acuzind pe alții el care s-a supus vaccinarii care nu a ajutat pe prelații frați ortodocși din Ucraina etc. Care nu a făcut un singur demers pentru a înceta un război la care mai toți de văzul lumii îl acuza pe Putin . Nu spune nimic de oprirea presei Ruse pentru ca așa este ordinul. La teologie a învățat oare în filozofie ete în orice analiza ai nevoie de minimul doua sisteme de referință. Depsre ruși trebuie sa luam ce ne dictează senilul yankeu... și atit. de peste un an de zile suntem aburiți ca Putin are cancer ca vor ceda ca vor pierde... și totul sta în aminarea injecției finale pentru fasciștii ucrainieni care și-au bătut joc de preoții ortodocși de romani luindu-i la mișto și acuzând-o ca nu a avut niciodată Basarabia. Frumos nu? Acum ne distruge și Delta pentru ca așa vor yankeii nu? Dar tu Ciobatea pe ce parte joci? Care iei este ordinul sa îl execuți? dacă ăștia cu new age-ul lor sunt niște trepădușilor tu reprezinți o biserica... și nu faci nimic. dece nu ii vezi și pe altaic are au mașini de lux care au vile afara care au copii la studii în străinătate bă mai mult vin pe la biserici și cu avioane. normal sa taci pentru ca iei iei banul de la statul roman. nu ai făcut vreo Judecata pe cind inmormintarea lui Pittiș cel mason a fost un conctail de ritualuri masonice și ortodocse. Nu ai vorbit niciodată de eroii neamului care zac prin cimitire uitate și morminte cenzurate. crezi ca asta te face mai tare în a tace cind trebuie sa voresti și vorbești cind nu trebuie? Avem destule exemple cu trompete în sutana care sunt niște impostori și nu doresc decit mediatizare și de aici alte venituri. a tace nu înseamnă întotdeauna ca ești filozof mai este și semn de neștiință și prostie. copii învață la s coala. ceva prost care ar fi trebuit ca pedagogie sa fie schimbat cursul. nu exista nicăieri vreun cuvine fata de Nae Ionescu, Vulcănescu , Steinhardt , Eliade. Nicăieri. PEntru mine a nu ii pomeni de frica și a nu intra în polemici cu alogeni este un semn de trădare de a nu fi roman adevărat. Au fost multi care ar fi putut fi masoni dar nu au fost... Calciu, Pîrvu, Eminemcu , Păulescu, Zelea, Eliade, Mata , Marin , CRainic, Militaru , Vasile Voiculscu, Galeriu, STaniloae. UNde sunt ei? NU este politic sa ii amintești? Pai nu ai un singur șef anume pe Dumnezeu? Sau ai mai multi ? nu degeaba se spune ca c ei mai multi diavoli sunt în jurul turlelor bisericilor pentru ca acolo este de lucru. Pedagagia predării Bibliei nu o refaceți. citiți Vulcănescu și Eliade! Este mai ușor sa băgați frica în copii decit sa le explicați cum sa se apropie de Dumnezeu. Da este timpul de a reda Boblia pe instelesul tuturor... Acolo pe cind se preda religia în scoli. este proslăvita pedeapsa dacă nu faci așa și așa... Și data ca vouă nu vi se întîmplă nimic... securea dirijează totul pe toate registrele... Așa ca un Necula sau Ioana un papagal ordinar nu fac decit sa execute cele ce li se spun. NU am văzut pe patriarhul nostru și pe alți preoți sa meargă la Plopeni la preotul Tanase care are sute de copii abandonati cărora le-a dat un trai decent , sc oala și asistenta... Sfințesc. NIMIC> Sa fi văzut bsierca ca este alături de fostul sportiv Neshu care consturieste cea a magnific pentru cei cu handicapuri? Sau la cernauti măicuțe și călugări care se ocupa de copii cu malformații asigurindu-le un loc și o masa? Dumnezeule... prin voi Dumnezeu nu exista și nu are cum sa fie slujit strimb de site farisei așa cum sunt și preoții care se cred mai deștepți decit CReatorul ... Mă aștept la o liga de fotbal preotesca și la o alta forma de metal rock. în locul lui JUDas Priest un fel de combinație cu Patapievici și Liiceanu iar v ocal exact după fizic ca a cel C anned Hill pe numele de ac um Pleșu. NU mai aveți Rușine și frica de nimic. Ani trădat pe Dumnezeu și respectul arata de cei ce cred. Repet Daniel este în capul listei și asta sa nu uitați. NU am nimic cu el dar întrebati-l pe fratele lui. Cum ramine cu poza alături de Bivolaru prin Elveția? Cum. SInteti toți o apa și un pămînt. NU ani învățat nimic de la Arsenie Papacioc, Cleopa, Pîrvu și alți mari martiri ai neamului. Averi și atit. Restul faceți orice ca prostii sa va c reala. Închei cu poezia magnifica valabilă și acum a lui Vlahuta scrisă în 1881 anume " Cirmacii." anatemă penru mincinoși și duplicitari

    O poezie scrisă în 1881 – descrie cu o precizie năucitoare guvernanții de azi:
    ALEXANDRU VLAHUȚĂ 1881
    .
    CÂRMACII
    .
    Vai, nenorocită țară, rele zile-ai mai ajuns!
    A lor gheare-nfipte-n pieptu-ți fără milă l-au străpuns
    Și-n bucăți împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
    Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
    .
    Ăști nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
    Țin a tale zile-n mână, ș-a ta cinste sub călcâi.
    Și călări pe tine, țară, se cred zei aceste bestii,
    Cum se cred ades copiii împărați călări pe trestii.
    .
    Ei sunt mari și tari, și nu au nici rușine, nici sfială
    Că-ntr-o zi, poate, urmașii le vor cere socoteală
    De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma țării
    Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, și pe valurile mării!
    .
    Și când cugeți c-acești trântori, astă haită de samsari
    Prin tertipuri și prin intrigi au ajuns puternici, mari,
    Și când vezi pe-a vieții scară unde-au fost și unde sunt,
    Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți și crunt
    .
    Privesc azi din înălțime spre norodul tăvălit
    În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
    Când te uiți cum se răsfață, cum își fac de cap mișeii,
    Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
    .
    Ș-apoi, după ce-au dat palme, și-au scuipat în fața țării,
    După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
    După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
    Au curajul acești oameni de nimic, acești mișei
    .
    Au curaju-n fața lumii ca să strige-n gura mare:
    Ne vrea țara! Îi vrea țara? Auziți nerușinare!
    Vai, de-ar fi pe voia țării, știți voi unde v-ați trezi!
    Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!
    .
    Cum să mai vedem în țară cinste, muncă, propășire,
    Când spoiala azi e totul, când vezi că prin lingușire
    Și fățărnicii, netoții, au ajuns așa departe!
    Cum să-ți mai trudești viața ca să-nveți puțină carte
    Când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor răi,
    Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!
    .
    .
    Alexandru Vlahuță,
    Târgoviște, iunie 1881
  • Miss Ter 22.06.2023 13:39
    Tot avertizam credincioșii ortodocsi în legătură cu acest lup în blană de oaie dar ca prin farmec unii chiar aleși o luau după el pe drumurile lui strâmbe. Acum s-a adeverit că ce spuneam avea sens.
    Un preot telectual cu pretenții de om deschis, cu mintea liberă, provenit dintr-o familie de protestanți, un om care preot fiind alege să ascundă crucea în buzunar pentru a nu leza alte religii... treaba lui dar păcat de cei înșelați.
    Dumnezeu să îl judece (osândească) dacă e cazul. Eu nu am căderea dar cu toate acestea am obligația de a salva frații ce sunt ademeniți la moarte și să le dau informații salvatoare.
    În pandemie a ieșit mizeria la suprafață și s-au văzut strălucind și oamenii Lui Dumnezeu.
  • Vasile Isache 22.06.2023 17:47
    Paradoxal, cel mai bine l-a descris Victor Ciutacu: „Popa Glamour”!
  • Vasile Isache 22.06.2023 17:48
    Paradoxal, cel mai bine l-a descris Victor Ciutacu: „Popa Glamour”!
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO