Dr. Răzvan Ionescu: Societate și boli (autoimune) - opinie personală. CUVÂNTUL MEDICULUI

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea este organizată la fel ca un organism viu. Așa cum organismul are structuri specializate care îl protejează de agresiuni, la fel și societatea are structuri cu funcție de apărare. Pentru organism, apărarea înseamnă protejarea celulelor proprii și sănătoase de agresorii externi sau de celulele proprii degenerate patologic.

La nivelul societății, această funcție este îndeplinită de polițieși jandarmerie, care trebuie să se ocupe de depistarea și neutralizarea indivizilor care comit acte antisociale. O altă structură cu rol în apărare este armata, care trebuie să protejeze societatea de agresori externi.

Capacitățile de apărare ale unui organism uman pot fi uneori deturnate de procesele patologice astfel încât să atace propriile structuri, iar rezultatul sunt bolile autoimune caracterizate prin autoagresiune la nivel celular. Bolile autoimune sunt printre cele mai grave cunoscute în patologia umană.

Ce observăm astăzi la nivel social? Structurile de apărare, anume poliția, jandarmeria și chiar armata, au fost folosite de 2 ani încoace împotriva indivizilor normali, care nu constituie niciun fel de pericol social. Astfel, asistăm la o stare de boală autoimună a societății, în sensul în care indivizii normali sunt agresați de structurile de apărare care ar trebui să-i protejeze. Legile emise abuziv sunt cele care au permis intoarcerea sistemelor de apărare impotriva cetățenilor onești. Aceștia sunt amendați cu sume enorme, uneori bruscați, înspăimâmântați, încătușați fără nicio vină reală, le sunt întrerupte sau / și interzise momentele de bucurie precum nunțile și botezurile, le-a fost interzisă sau ciuntită viața religioasă, până și înmormântările sau comemorarea celor dragi în cimitire. Le este amenințată însăși capacitatea de a-și întreține viața prin închiderea economiei și afectarea dreptului la muncă. Și lista abuzurilor poate continua.

În concluzie, asităm la o stare patologică a societății similară bolilor autoimune ale organismului. În funcție de gradul de haos și dezorganizare pe care le-au produs, aceste boli sunt mai ușor sau mai greu de tratat. Timpul ne va spune dacă, la nivel social, mai există resurse de redresare după haosul produs în ultimii 2 ani.

Desigur, pentru cei care au instrumentat această patologie socială există întotdeauna o motivație valabilă, crezând (sau doar mimând) că fac de fapt un bine celorlalți. Chiar și organismul are o motivație internă pentru care se auto-atacă, doar că această motivație ține de patologic, adică de deteriorarea capacităților de integrare și control.

Boala autoimună poate continua cât timp organismul nu identifică corect agresorul, confundând normalul cu patologicul. Să sperăm că vom putea, la nivel social, să revenim la starea de normalitate în care oamenii nu vor mai fi agresați tocmai de cei care trebuie să-i ocrotească. Doar că, pentru ca acest lucru să se întâmple, avem stringentă nevoie de limpezimea gândirii pe care nu o putem dobândi înafara Duhului Sfânt, care acoperă pe om în măsura smereniei acestuia.

Doamne Iisuse Hristoase, care pentru noi te-ai înomenit prin Nașterea pe care tocmai am sărbătorit-o, ai milă și ne îngăduie timp de pocăință. Amin!

Dr. Răzvan Ionescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • aspenter2002 14.01.2022 04:51
  Națiunea română este supusă unui atac continuu de distrugere prin erodare. S-a făcut sub sovietici de către sovietici și se face și sub vestici de către vestici. Desigur prin agenții cocoțați la putere. Legi care defavorizează populația, se stimulează importurile și producția autohtonă este defavorizată. Scumpirea gazelor o să ne termine. Mai există români care-și iubesc țara și poporul român,și dacă sunt de ce nu ajung în poziții de decizie?
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

22:32

Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Benjamin Netanyahu. Premierul israelian amenință cu “un scandal de proporții istorice”

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

21:00

Alertă cu bombă la Patriarhie! Credincioșii, psalții și prelații au fost evacuați chiar în timpul slujbei de priveghere pentru hramul Catedralei - Sfinții Constantin și Elena

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO