Arhiepiscopul Vigano: Păstorii falși lucrează cu Masoneria pentru a distruge Biserica și a ne subjuga sub spectrul Noii Ordini Mondiale

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o predică explozivă, susținută pe 19 mai, Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Vigano scoate în evidență mai multe adevăruri dureroase cu privire la starea în care se află lumea de astăzi, precum și Biserica Catolică. Potrivit Arhiepiscopului, autoritățile laice trădătoare, precum și ierarhia bisericească tributară Conciliului Vatican II, în colaborare cu Francmasoneria, lucrează pentru a crea haos la scară globală și a subjuga lumea Noii Ordini Mondiale, pregătind calea venirii lui Antichrist. Mai jos, oferim un fragment relevant din cuvântarea Arhiepiscopului, publicată de LifesiteNews

Apostolii stăteau închiși într-o încăpere „de frica iudeilor” (Ioan 20,19): ei nu primiseră încă Duhul Sfânt, dar fricile lor omenești aveau să dispară la numai zece zile după Înălțarea Domnului, prin coborârea Duhului Sfânt. Astăzi aceeași inacțiune plină de frică se repetă, cu o ierarhie care ignoră în mod vinovat, tace, ascunde și anulează lucrarea sfințitoare a Duhului Sfânt chiar și după pogorârea Lui, chiar și după ce două mii de ani de creștinism au demonstrat puterea divină a Duhului în cucerirea sufletelor lui Dumnezeu și în zidirea Sfintei Biserici.

Nu trebuie să subestimăm gravitatea acestui act constând în [tăcere și] ascundere: este deliberat, orientat cu bună știință să provoace rău, deoarece mercenarii știu că, pentru a demola societatea civilă și Biserica, este necesar să se împiedice pe cât posibil răspândirea Duhului și lucrarea Lui prin Taine, care opresc dreapta judecată a lui Dumnezeu, prin intermediul Sfintei Liturghii. 

Ei vor să se asigure că jertfa lui Hristos este anulată, pentru ca, împiedicându-le să se împărtășească din Har, sufletele să fie slăbite și să moară, în timp ce traversează deșertul unei lumi ostile. Vina lor – așa cum am văzut în cazul medicilor în timpul farsei pandemice – nu este incompetența sau incapacitatea lor, ci dorința de a face răul, de a sluji inamicul, de a susține puterea Noii Ordini Mondiale în amăgirea lor ticăloasă că vor găsi un loc în curtea lui Antihrist.

Această lucrare subversivă are ca scop uzurparea stăpânirii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca în locul Său să poată sta fiul pierzării, Antihrist, în locașul sfânt, printr-o falsificare grotescă atât a autorității civile, cât și a celei religioase. Nu putem crede că un succesor al Apostolilor poate nega și contrazice misiunea primită de la Hristos, slujind vrăjmașului Său, fără să înțeleagă faptul că, făcând asta, el devine complice la planul satanic al revoluției.

Nu, dragi credincioși: după zeci de ani de dizolvare sistematică a Bisericii – și peste două secole de disoluție socială – niciun preot de bună credință nu mai poate crede că inovațiile introduse de [Conciliul] Vatican II nu au nicio legătură cu starea dezastruoasă în care se află lumea actuală. Pentru cei care încă apără presupusa „ortodoxie” imbatabilă a Conciliului în fața masacrului sufletelor care a avut loc în ultimii 60 de ani, se potrivesc perfect cuvintele marelui Bossuet: „Dumnezeu râde de oamenii care deplâng efectele, dar în același timp aprobă cauzele.”

Ascunderea Bisericii – adică eclipsarea ei de către secta conciliară și sinodală, cooperarea ei activă în proiectul sinarhic al Francmasoneriei – este exact opusul îngrijorării vigilente manifestate de Apostoli, care, încă lipsiți de puterea duhovnicească, așteptau armele cerești de la Domnul lor pentru a fi gata să folosească acele arme și să lupte chiar cu prețul vieții lor, așa cum s-a și întâmplat ulterior.
(...)
Lumea batjocorește și respinge pacea pe care numai Domnul nostru o poate da. Pax Christi in Regno Christi: cine vrea ca Satana să domnească nu poate nici să înțeleagă, nici să dorească pacea lui Hristos, intenționând în schimb să instaureze chaos Antichristi in Regno Antichristi. Pacea vine numai de la Hristos, iar fără Hristos nu poate exista pace. Nu poate domni pacea într-o lume cufundată în apostazie și predată cultului Satanei din cauza trădării autorităților civile corupte, subjugate puterii; nu poate exista pace într-o Biserică a cărei ierarhie nu este mai puțin apostată, coruptă atât în moravuri, cât și în credință și supusă aceleiași puteri.

Dar, dacă într-o lume care-L răstignește zilnic pe Domnul nu poate exista nici pace, nici bunăstare, există totuși un mic sanctuar unde această pace este posibilă, unde Domnul binevoiește să-și facă locaș, unde îngerii vor să se oprească și să se odihnească: sufletul nostru. Un sanctuar prețios pe care, prin voia lui Dumnezeu, nimeni nu are puterea să-l profaneze, nici măcar demonii și slujitorii lor intoxicați de delirul inteligenței artificiale.

Cu cât sufletul se abandonează mai încrezător în voia Domnului, cu atât mai repede înaintează în urcușul duhovnicesc. Aceasta este „încăperea” în care ne adăpostim adesea, cerându-i Mângâietorului să ne dea putere și să ne sprijine în vremurile de încercare. Și familia este un astfel de refugiu – „biserica de acasă” –, în care nu au acces ororile lumii corupte și care va fi mântuită atunci când va trece îngerul morții.

Dacă în sufletul nostru locuiește Preasfânta Treime, nu vom fi lipsiți de pacea interioară nici în momentele cele mai grele, pentru că vom ști că tocmai în acele situații ne vine în ajutor Domnul pentru a ne ușura purtarea crucii. Nu vom fi învinși nici atunci când vom fi pedepsiți, ca pentru o crimă, pentru că am mărturisit credința.

„Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri nu vă îngrijiți cum sau ce veți răspunde, sau ce veți zice. Că Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneți.” (Luca, 12, 11-12).

Să-L invocăm așadar, dragi frați și surori, pe Dumnezeiescul Mângâietor, pentru ca în sanctuarul inimii noastre, în familiile și comunitățile noastre, să domnească Hristos, Domnul păcii; pentru că, acolo unde domnește Fiul, domnește și Tatăl, și Duhul Sfânt, restabilind ordinea divină tulburată de păcat. Amin!

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

19 mai 2024
 
Citiți și Arhiepiscopul Viganò: ”Planul de exterminare globalist servește scopului Satanei de a ucide atât trupul cât și sufletul” - Parteneriat Opoziția
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • Radu Comsuta 22.05.2024 21:39
    Bine că și-au dat seama, dar cam târziu. Însă bine că și-au dat seama și mai târziu. Și noi să învățăm din experiența lor și să fim foarte atenți la inovații. Adevărul întreg nu poate fi împărțit de dragul unor umanisme efemere. E ca și cum ai da vrabia din mână pe cioara de pe gard.
  • IC XC NI KA 23.05.2024 00:33
    Și ce măsuri ia?

    “.. ordinea divină tulburată de păcat” NU se restabilește DECÂT ÎN BISERICĂ cea FĂRĂ de inovații..E R E T I C E!
    Respectiv cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică!

    El se aude ce spune? De ce nu părăsește barca care se scufundă dacă tot conștientizează novațiile și ..“dorința de a face răul, de a sluji inamicul, de a susține puterea Noii Ordini Mondiale în amăgirea lor ticăloasă că vor găsi un loc în curtea lui Antihrist. Această lucrare subversivă are ca scop uzurparea stăpânirii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca în locul Său să poată sta fiul pierzării, Antihrist, în locașul sfânt, printr-o falsificare grotescă atât a autorității civile, cât și a celei religioase.”

    Ce mai așteaptă? Sau pe cine? ..pe fiul pierzării ..

    Închinarea nu poate fi decât în DUH și ADEVĂR!

    Ce tot se învârte atât în jurul cozii..

    Sinodului al VII lea Ecumenic de la Niceea (787) întărește: „Să nu faceți nici inovație, nici omitere în Predania pe care am păzit-o cu evlavie până acum. Deoarece toți câți s-au păstrat înlăuntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Și cu mare pedeapsă va fi condamnat cel ce va face fie adăugiri, fie omiteri.”


    Hristos a Înviat!
  • IC XC NI KA 23.05.2024 00:34
    Și ce măsuri ia?

    “.. ordinea divină tulburată de păcat” NU se restabilește DECÂT ÎN BISERICĂ cea FĂRĂ de inovații..E R E T I C E!
    Respectiv cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică!

    El se aude ce spune? De ce nu părăsește barca care se scufundă dacă tot conștientizează novațiile și ..“dorința de a face răul, de a sluji inamicul, de a susține puterea Noii Ordini Mondiale în amăgirea lor ticăloasă că vor găsi un loc în curtea lui Antihrist. Această lucrare subversivă are ca scop uzurparea stăpânirii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca în locul Său să poată sta fiul pierzării, Antihrist, în locașul sfânt, printr-o falsificare grotescă atât a autorității civile, cât și a celei religioase.”

    Ce mai așteaptă? Sau pe cine? ..pe fiul pierzării ..

    Închinarea nu poate fi decât în DUH și ADEVĂR!

    Ce tot se învârte atât în jurul cozii..

    Sinodului al VII lea Ecumenic de la Niceea (787) întărește: „Să nu faceți nici inovație, nici omitere în Predania pe care am păzit-o cu evlavie până acum. Deoarece toți câți s-au păstrat înlăuntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Și cu mare pedeapsă va fi condamnat cel ce va face fie adăugiri, fie omiteri.”


    Hristos a Înviat!
  • RomeoB 23.05.2024 07:46
    Domnule Vigano,
    "Apostolii stăteau închiși într-o încăpere „de frica iudeilor” (Ioan 20,19)" pentru ca inca nu venise Harul Duhului Sfant; acesta avea sa vina la Rusalii. Aveau ravna dar nu era suficient. Dupa venirea Harului Duhului Sfant, l-au marturisit pe Hristos in Templul din Ierusalim si peste tot in lume, fara sa tina cont de primejdii. Cititi cu atentie Faptele Apostolilor, in particular marturisirea Sfantului Stefan !
    " Astăzi aceeași inacțiune plină de frică se repetă, cu o ierarhie care ignoră în mod vinovat". MARTURISIRE IMPORTANTA: La Vatican nici macar printre "ierarhi" nu mai exista Duh Sfant ! S-a revenit la situatia de dinainte de cincizecime. IATA UNDE DUCE EREZIA !
    NU AVETI DECAT O SINGURA SOLUTIE: INTOARCETI-VA DE UNDE ATI PLECAT, DOGMELE CI CANOANELE CELOR 7 SFINTE SINOADE ECUMENICE. PRIN BOTEZ SI HIROTONIE SI CELELALTE SFINTE TAINE, VETI REPRIMI HARUL SFANTLUI DUH !
  • xipen 23.05.2024 13:03
    Un Mason plin de iubire și dragoste va fi întotdeauna un Mason puternic. Un Mason care mutual, fără să aștepte osanale își ajută și sprijină Frații și nu numai, va fi mai cunoscut ca cel înzorzonat de Gradele Înalte ori Colanele Aurite pe care le afișează cu o atitudine plină de mândrie prin Ateliere ori diferite delegații. De fapt asta înseamnă a fi Mason, să iubești aproapele și să îl ajuți, respectându-i demnitatea. Să înțelegi, sau mai degrabă să te obișnuiești cu gândul, cel mai real de altfel, că singurul și adevăratul tău dușman e undeva în ,,oglinda din spatele tău” și de cele mai multe ori în oglindă în general! Felul muncii fiecăruia poartă o anumită amprentă, deci ajută, sprijină mutual, ajutorul îți va fi recunoscut și recompensat, atunci când va fi timpul. Aici totul facem cu dragoste și din dragoste, nu din obligație ori pentru a cere imposibilul mai târziu. Am întâlnit foarte mulți Frați, care Masoni fiind, erau supărați sau cereau un ajutor mai special și mari intervenții, pe la Frați, când pe la locul de muncă îl certa vreun șefuleț care nu era Mason! Cum se poate una ca asta? Se întrebau iei, nu eu! Se poate Fraților și una ca asta, a fi Mason nu înseamnă a fi superior celorlalți și nu înseamnă că totul ți se cuvine. A fi Mason înseamnă să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb, înseamnă să participi prin metaforica cioplire și șlefuire la construcția ta, la construcția aproapelui, semenului tău și al Templului Umanității. Nu devenim Masoni pentru a aștepta darul imaginației noastre că nouă ni se cuvine și avem întâîetate în tot. Un Mason înțelept va ști că nu suplinim rolul Societății și nu suntem nici stâlpii principali ai societății, spun asta tocmai pentru a nu se mai arunca în spatele Masoneriei eșecul societății, cum că Masonii conduc lumea și bla bla bla....Nimic mai fals, Masonii nu conduc lumea și nu reprezintă viața ori lumea. Masonii participă, alături de fiecare membru profan și nu numai, al societății, la construcția acesteia. Masonii nu sunt emblema perfecțiunii și nici deținătorii adevărului absolut ci împreună cu membrii societății caută perfecțiunea și adevărul absolut. Suntem egali în fața legii și la fel de egali în fața vieții. Rodul muncii noastre nu este separat și nu face notă distinctă de cel al societății, tocmai pentru că toți vrem o societate perfectă, milităm și lucrăm pentru asta. În Masonerie nu intri să primești, ci să oferi este simplu și foarte clar. Să oferi dragostea ta, ajutorul tău, experiența ta....Lanțul de Unire include și societatea, fără membrii căreia și fără de care nici noi nu am supraviețui. Societatea prin membrii ei reprezintă viața, iar din viață facem parte și noi! Am ținut să fac aceste precizări și pentru o parte din noi, mai ales pentru cei care se arată a fi Masoni prin insigne, grade și Colane, iar prin poze au fețele acoperite ori fug de o poză care le-ar ,,deconspira” calitatea de Frate! În realitate astfel de Masoni fug de Masonerie și de Ordin. Iar fuga asta este deliciul presei care vede în ascunzișul ăsta rușinos al Fratelui cu fața acoperită ceva de ascuns ce trebuie descoperit, nu e nimic de descoperit iar deliciul ulterior pare să fie amar ca pelinul. Mai apare probabil vreun coment de genul ,, și ăla e mason”? DA, și ăla e Mason și cu coment ori fără comentariile unora, cu nume ori fără nume, cu liste publicate ori nepublicate Masoneria își vede de drum și asta va face în continuare. Pe de altă parte am scris pentru cei rușinați să spună că sunt masoni și că dacă ar spune s-ar expune. NU, nu vă expuneți la nimic Fraților, Masoneria nu este o povară și niciun blestem sau vreo condamnare și niciun tatuaj sinistru pe care trebuie să-l purtăm ascuns toată viața, dar despre care vorbim atât de mândri în anumite cercuri. Simplu, Masoneria nu este ceea ce alți Frați, din orgoliu și mândrie, au vrut să se înțeleagă a fi, în realitate tabloul pe care l-au creat ei despre Masonerie în societate nu a făcut altceva decât să transforme Masoneria în vinovatul de serviciu pentru eșecul societății și omenirii! Masoneria în realitate oferă cu dragoste, iubire și respect ajutor tuturor, Masoneria cioplește și șlefuiește suflete îmbrăcându-le în dragoste și iubire și împreună cu întreaga societate participă la construcția Templului Umanității. Nu Masoneria a scos din Lanțul de Unire societatea, ci de multe ori a fost invers! Masoneria nu este o povară, nu este un blestem și nu este o condamnare a Profanului!
  • IC XC NI KA 23.05.2024 16:53
    Toate bune și frumoase..
    Numai că ..masoneria vine la pachet cu ide(ea)ologia creatorului universului marele arhitect fără a fi definit. Deci.. pa Dumnezeu și Personal și Creator.
    Pa Iisus Hristos. Pa Biserica Sa.
    În rest ..nicio problemă.

    Bine, ar mai fi condamnarea francmasoneriei de către Sfântul Sinod, 1934. Dar pe cine interesează dacă e vorba de a fi “plini de iubire si de dragoste..” (nu-i tot una iubirea cu dragostea?). Și ceva legat de “putere” ..
    Să înțeleg că nu vă ajunge să fiți frați în Iisus Hristos? De ce? Ce(-I) lipsește? Puterea? Atotputernicului Îi lipsește puterea?

    Așadar, Temei Nr. 785/1937, Sfântul Sinod însușindu-și concluziile din referat - studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod încă din anul 1934 - hotărăște:

    1. Biserica osândește Francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă și în special pentru următoarele motive:

    1. Francmasoneria învață pe adeptii ei să renunțe la orice credință și adevăr revelat de Dumnezeu, îndemnându-i să admită numai ceea ce descoperă cu rațiunea lor. Ea propagă astfel necredința și lupta împotriva creștinismului ale cărui învățături sunt revelate de Dumnezeu.

    Și mai departe .. https://m.activenews.ro/prima-pagina/Dupa-77-de-ani-BOR-reitereaza-MASONERIA-ramane-OSANDITA-Pozitia-Sf.-Sinod-din-1937-ramane-NESCHIMBATA-82385


    Orice lucru rău nu vine sub forma răului că ne-am feri. Vine sub forma binelui.
    Înțelegeți?

    Hristos a Înviat!
  • Mars.60 Stefan 24.05.2024 18:27
    Un mason plin de iubire și dragoste fata de cine? Fata de Iisus Hristos, Dumnezeu Perfect si Om Perfect, Mantuitorul oamenilor? Fara Hristos nu suntem nimic. Fata de Iisus Hristos daca ar fi, atunci n-ar mai fi mason, ar fi crestin. Umanitatea apartine Tatalui Ceresc, Dumnezeului Atotputernic si Sfant, Creatorului ei. Templul Sfant al Umanitatii este Sfanta Biserica cladita pe Temelia asezata de Sfintii Apostoli, pe Stanca sau "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii" care "a ajuns să fie în capul unghiului" (Matei 21:42). Despre Mantuitorul Iisus Hristos vorbim, El este Piatra, Stanca, Temelia Bisericii Crestine, sau Templul Sfant al Lui Dumnezeu. Ziditorii din Matei 21:42 stim cine sunt si degeaba zidesc ce zidesc, cioplesc ce cioplesc, tot se va prabusi pana in strafundurile Iadului, pentru ca nu e zidit pe Stanca Sfanta pe care o nesocotesc. Afară din Templul Sfant al Lui Dumnezeu, duhovniceste, sunt "câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna!"(Apocalipsa 22:15)
    Hristos a inviat!
  • Dromihete 23.05.2024 13:16
    Dar vai! Nimeni nu si-a dat seama! Sa ne unim repede cu ei sa oficializam, cum s-a oficializat "sodomia" la fratii greci! Intrebarea legitima care se pune este, ce faceti voi impaiatilor acolo? Cumva murdari de minciuna, il vindeti pe sub masa pe Hristos?
    Marea si preafericita "biserica"...succesuri habotnicilor!
  • Davinci 24.05.2024 13:14
    Observ o mare răutate a unora fata de aceasta fata bisericească care se lupta cu satanismul poiitic si cel din biserica. Nu doar biserica ortodoxa romana este cea mai tare din lume. Este o parte si ea din marile biserici. Ce au făcut mai mării politici romani pentru biserica azi nu se vede. Nu se vede de exemplul martirii neamului cel puțin din perioada interbelică si sint ascunși prin cimitire si morminte uitate. Citi știu de Vulcanescu de Calciu de Staniloae sau Galeriu ? Se vorbește de idiotul de Brucan sau Adrian Severin nepotul Anei Pauker sau al altui alogen Emil Constantinescu care au trădat tara si au revindut-o pe cind cei care sint anatemizate din mișcarea legionară sint puși la zid si călcați in picioare. UNde este biserica romana care prin neimplicare este parte la problema? CIobotea a stat in Elveția 10 ani prdind pe la seminarii si era însoțit de marele mason FRUNZAVERDE cel cre l-a susținut sa devină patriarh încâlcindu-se testamentul in privința asta lăsat de Teoctist. Sa nu fie chiar niciun dosar la CNSAS al lui Ciobotea sau a disaprut micaculos? Asta o spune chiar duplicitarul de Mircea Dinescu fost mare pe la CNSAS. CUM ramine cu implicarea masonica in biserica romana? CIti știu cum a fost inmomrintat Florian Pittis unde mulți au asistat la un cocteil de ritualuri? Mănuși albe pe mîine apoi o mina dusă la inima si nu cu o iconița intre degete cum ramine? Mai toți duplicitarii au apărut acolo pentru ca dădea bine ... printre ei si Alifantis sau Iantzu sau Snicker etc. UNde a fost biserica romana unde trebuia sa impună dogma de la care nu te abați. Ceva asemanator se întîmplă si la Vatican unde papa Francisc a încălcat dogma si a făcut pact cu comuniștii lui Obama si nu numai. Criza bisericii este foarte clara si amplificată de prostia si superficialitatea credinciosului care nu prea mai știe ce vrea. A devenit unul din aceia cu aia in fund si cu sufletul in Rai. Din ce in ce plăcerea ia loc conștiinței si unde sacrificiul sau onestitatea nu mai sint ingredientele de baza a lumii ci duplicitatea ,tupeul, servilismul, răutatea, parvenitismul, opulenta, puterea , aroganțele si altele care au fost ridicate la rang de virtute. Sint mulți care s-au plictisit de a aștepta revenirea lui Cristos fie ei si evrei si creștini. Dar sintem noi pregătiți pentru așa ceva? De 2000 de ani si chiar peste îl tot răstignim pe Cristos si războaie din ce in ce mai nimicitoare au avut loc. Minciunile care au pus politicul pervers la putere , nestudierea Biblică sau duplicitari puși pe la conducerile bisericilor fac din ce in ce mai mult oamenii sa devină rătăciți sau sa nu mai creadă in cuvintele popești. Maria Vigano s-a expus enorm împotriva hidrei masonice si. a politicului mondial. Este o onoare sa poți vedea un om ca el cu un curaj extraordinare. Pe acest fond ce poți găsi la un CIobotea/ Daniel? NImic. Dorința de a se supune OMS si al politicii UE. S-a vaccinat nu a trimis un cuvinte de suport fata de frații ortoxocsid bătuți si omoriti de regimul idiot al lui "JELENSKY."
    Masoneria prin Club Rotary loc pe unde a trecut si papa Francisc a invadat România si urmăriți chiar pe net cité ong-uri exista conduse de aceasta mișcare masonica.

    Iata ce spunea despre masonerie Eliade:
    (fragment)

    francmasonică
    de Mircea Eliade
    din “Vremea”, 10 septembrie 1936
    Nu cunosc nici un francmason si din toate cartile pe care le-am citit n-am inteles nimic asupra francmasoneriei. Nu stiu ce vor acesti oameni, cine le-a bagat in cap ca isi trag doctrinele de la Solomon si de la Piramide, si de ce sint atit de misteriosi cu “secretele” lor pe care le publica totusi in sute de carti de propaganda. Dar un lucru am invatat din comertul meu cu literatura aceasta aiurita: am invatat sa cunosc mentalitatea francmasonica.
    Va veti mira, poate, aflind ca acord o mentalitate francmasonica unor oameni care n-au nimic de-a face cu aceasta societate secreta. Intr-adevar, uimitor cit de multi intelectuali judeca lumea, spiritul si istoria cu o asemenea mentalitate francmasonica. Pe care as putea-o rezuma astfel: fel simplist de a vedea lucrurile, criterii abstracte de judecarea istoriei. Un marxist, de pilda, exemplifica de minune mentalitatea aceasta francmasonica. Pentru marxist, toate lucrurile sint clare, toata istoria este un joc de forte economice, rigide, simpliste pina la absurd, abstracte pina la confuzie. Cu un marxist nu poti discuta. Cu nici un intelectual de formatie “francmasonica” nu poti discuta. In capul lui e prea multa “lumina”, sint prea multe “certitudini”; problemele se rezolva, toate, cu aceeasi ecuatie, necunoscutele sint, toate, de acelasi grad, pe acelasi plan.
    Am inceput sa ma gindesc serios ca paradoxul acesta – mentalitate francmasonica – nu este un simplu paradox, dupa ce am cunoscut in mai deaproape mentalitatea marxista. Un marxist este un om cu o mie de certitudini si care accepta un singur miracol: opera lui Karl Marx."

    Biserica din tara nu face nimic cu acest impus Basescu care este un diavol ce se vrea cu intenții bune. El exista acolo ca PR-ul bisericii ortodoxe spunând baliverne si facind pact cu mulți "draci" ce se vor intelectuali dorind o reforma a bisericii așa cum o vor ei. Pai reforma o vrea si Pr-ul lui Schwabb un gay (soție) care ne spune fără sa aibă vreo mustrare de conștiință ca " timpul liberului arbitru a expirat. Este momentul de a se rescrie Biblia cu ajutorul inteligenței artificiale." Ce este paradoxal ca acest individ are prozeliți o mulțime la fel ca matusalemicul ce dorește sa ne distrugă prin războaie, înfometare si boli - Schwabb alături de un fost Kissinger sau Gates. In tot acest noian papa Francisc a dat credibilitate si a trecut de la anormal la normal a LGBTQ-ului ce umplea cărțile de psihiatrie cineva. NU are importanta ca ăștia de fapt nu vor egalitate ci se vor " speciali." Sint de acord cu primirea in biserici a lor așa cum spunea si Steinhardt pentru ca acolo este ultima lor șansă dar ca sa intri si sa dorești sa schimbi dogma este prea mult. Ce ați simțit cind l-ați văzut pe Elton John mireasa in biserica? Este prea mult. să-și facă biserica lor cum doresc. Dar aceștia sint încurajați de cei care nu mai vor nașteri nu mai vor nimic decit mașini si fac orice pentru a ni se servi așa zisa normalitate a lor. Numărul masonilor este in creștere pentru ca doresc putere , joburi bune. Nu cred ca s-au vaxxxinat. Poate ca au făcut apa cu sare in loc de vaxxin. pentru ca mulți au beneficiat de favoritism inclusiv angajații de la Pfizer sau armata americana. Așa ca... au avantaje si slugărnicia lor sta in promisiunea de a afla portalul care ii conduce spre ... " adevăr." Cum sa nu fie atrași de " zidari " pe cind si Adrian Păunescu a adus o ... oda masonilor scriind o poezie pentru ei? Sint mulți care vor veni sa vorbească in numele lui Cristos si vor fi falși. Iată dece vorbele apostolului Pavel sint mai adevărate ca oricind anume "sa nu aruncați cu flori in fata porcilor. LE vor minca nu le vor mirosi." Deci nu toți ne sint aproapele nostru. Așa ca spusele acestui mare om in slujba lui Dumnezeu care nu minte care nu și-a vindut sufletul merita toată atenția si considerația noastră chiar daca el aparține unei alte religii. Nu tot ce este ortodox este corect. Nu tot ce este catolic ar fi incorect. Fiecare sa fie corect in religia lui si atunci vom fi si mai puternici. Iată dece nu sint de acord cu cei care vorbesc la misto si nu iau in considerație si timpurile de azi unde curajul este pe cale de dispariție.
  • Mars.60 Stefan 24.05.2024 16:53
    Hristos a inviat!
    Subscriu celor spuse cu intelepciune de dumneavoastra.

    Sfânta Evanghelie după Luca
    Capitolul 9:49-50

    49. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.
    50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi.
    ...

    Ce semnifică cuvintele: „pentru că cine nu este împotriva noastră este pentru noi”?
    17 Noiembrie 2016, 15:36, Pr. Andrei Atudori
    https://doxologia.ro/ce-semnifica-cuvintele-pentru-ca-cine-nu-este-impotriva-noastra-este-pentru-noi

    Mariana întreabă:
    "Sarut mâna, Parinte!

    In Evanghelia de azi (Noiembrie 16) se spune că: „Iisus i-a răspuns: nu-l opriți, pentru că cine nu este împotriva noastră este pentru noi."; As vrea sa inteleg la ce se refera Domnul.

    Doamne ajuta!"

    Maria

    pr Andrei Atudori a răspuns:
    17 Noiembrie 2016

    "Doamne ajută!

    Cuvintele acestea au fost spuse de către Domnul Hristos în contextul în care Apostolii opriseră pe cineva de la a scoate demoni: „Învățătorule, am văzut pe unul care scoate afară diavoli în numele Tău și l-am oprit, pentru că nu Te urmează împreună cu noi”. Înainte de acesta Hristos le spuse că „cine este mai mic între voi toți, acela este mare”. Așadar Sfânt Ioan, probabil gândind că au greșit atunci când l-au oprit pe acela, a cerut lămuriri de la Învățătorul. Sfântul Teofilact al Bulgariei, în tâlcuirea la Evanghelia după Luca spune: „Așadar, loan s-a temut aceasta: ca nu cumva să fi făcut lucru de trufie oprindu-l pe acel om. Și pentru care pricină îl opreau pe om? Nu zavistuindu-l, ci judecându-l pe el nevrednic de a face minuni, căci nu primise împreună cu dânșii darul facerii de minuni, nici nu l-a trimis pe El Domnul spre aceasta, asemene a lor, [Apostolilor,] și nicidecum nu urma acela lui Iisus.”

    Și tot Sfântul Teofilact ne spune, că în spatele acestor cuvinte ale Mântuitorului stă acest înțeles: „Lăsați-l pe el să facă aceasta, căci zdrobește și el puterea satanei; și, de vreme ce nu vă împiedică pe voi întru propovăduire și nici nu-i ajută diavolului, dintru această pricină el este pentru noi. Căci acela care nu este împotriva Lui Dumnezeu, pentru Dumnezeu este, precum și acela care nu adună cu Dumnezeu, acela cu diavolul este".

    Cu alte cuvinte atunci când cineva, chiar și fără să își dea seama, lucrează binele, el lucrează pentru Dumnezeu și implicit împotriva diavolului.

    pr. Andrei
    https://doxologia.ro/ce-semnifica-cuvintele-pentru-ca-cine-nu-este-impotriva-noastra-este-pentru-noi
    ...

    Nu va mai amarati sufletul degeaba, domnule DAVINCI, pana la urma si cei rai vor intelege. Adevarul vine din Scriptura Sfanta, de la Dumnezeu.
    Doamne, ajuta!
  • IC XC NI KA ► Mars.60 Stefan 24.05.2024 20:25
    “Cu alte cuvinte atunci când cineva, chiar și fără să își dea seama, lucrează binele, el lucrează pentru Dumnezeu și implicit împotriva diavolului.”

    Arhiepiscopul Vigano lucrează binele fără să își dea seama? Ăsta să fie cazul lui?

    Hristos a Înviat!
  • IC XC NI KA 24.05.2024 20:19
    Cine, sau ce, îl oprește să vină la ortodoxie?

    “Nu tot ce este ortodox este corect. Nu tot ce este catolic ar fi incorect.”

    Dacă ne referim la dogmă, da, tot ce este ortodox e corect! Si tot ce este catolic, nu că “ar fi”, ci chiar este incorect! Au schimbat/novat cu inovațiile lor dogma!
    Dvs. înțelegeți ce a făcut catolicismul? A stricat tot ce s-a hotărât la Sfintele Sinoade!

    Dacă ne referim la atitudinea oamenilor, sigur că nu titulatura de ortodocși califică.

    Acum, dacă avem in vedere un om care e dator ȘI prin statutul său de preot/teolog să înțeleagă unde este Adevărul - Care fiind Unul nu poate fi în două locuri, nu are cum, este exclus - lucrurile stau cu totul altfel CÂND se raportează la Dumnezeu, Iisus Hristos, mântuire - ceea ce-i pe primul plan.

    Dacă el vorbește de probleme lumești, atunci avem idealuri omenești fără a se căuta mântuirea.

    Ce vi se pare, că Arhiepiscopul Vigano vorbește numai de idealuri omenești? (Dar dvs?)

    Sau pomenintu-L pe Hristos, unde-i dreapta lui credință?

    Iată o listă a ereziilor romano-catolice, nici una din aceste 33 de erezii, nu au existat în primul mileniu, când Apusul nu era căzut, ci sunt inovații apărute odată cu căderea. Și nici unul din acestea nu există în Biserică, în Sfânta Ortodoxie.

    1. Supremația papală, sau primatul papal.
    2. Infailibilitatea papală sau imposibilitatea de a greși.
    3. Filioque.
    4. Purgatoriul.
    5. Azima.
    6. Maria imaculata sau imaculata concepție de la Duhul Sfânt a Născătoarei de Dumnezeu.
    7. Transubstanțialitatea.
    8. Celibatul obligatoriu al preoților.
    9. Lumina și Harul create și nu necreate.
    10. Indulgențele, practicate și astăzi, secolul 21, principala pricină a nașterii protestantismului lutheran și calvin, reformații.
    11. Tezaurul de merite ale Sfinților din cer dați de "papă", păcătoșilor.
    12. Inexistența Sfintei Proscomidii.
    13. Desacralizarea și neacceptarea împodobirii Sfintelor Veșminte de slujire și a pereților bisericii cu Sfintele Icoane.
    14. Desființarea Sfântului Iconostas/Catapeteasmă.
    15. Infanții fără euharistie și mirungere.
    16. Euharistia fără spovedanie.
    17. Mirenii nu primesc sângele Domnului, doar trupul, azima în gură.
    18. Botezul fără cufundare, ci doar stropire sau turnare.
    19. Inovația postului, reinventarea lui și libertinajul postului.
    20. Mumii prin conservare, în loc de Sfinte Moaște.
    21. Căsătoria între verișorii primari, cu dispensă episcopală (practică întâlnită în Brazilia, Mexic, america latină)
    22. Grandomania construcției clădirilor de cult și prezența băncilor, împotriva comuniunii dragostei jertfelnice de coliturghisire.
    23. Inovația unei liturghii de 40 minute și repetarea ei, de n ori pe zi pe același altar.
    24. Azima-euharistie în buzunar.
    25. Desacralizarea monahismului cu ordine și apartenențe (iezuit, benedictin, franciscan etc.)
    26. Holocaustele, genocidele și crimele împotriva umanității:
    -Cruciadele- și -"Sfânta" Inchiziție-, pentru care nimeni nu i-a tras la răspundere niciodată. Ștergerea de pe fața pământului a 5 civilizații: mayași, incași, azteci, etc. și jefuirea lor de peste 50.000 de tone de aur, argint și alte metale și pietre prețioase.
    27. Inovația cultului-adorării inimii lui Hristos și-a Preacuratei.
    28. Statuile.
    29. Uniația și nașterea ereziei greco-catolicismului sau sincretismul religios.
    30. Expansiune și pază armată și implicarea în politicile lumii ale episcopul Romei apostaziat și cardinalilor săi.
    31. Inexistența succesiunii apostolice, prin auto-exluderea din Biserică în 1054 a episcopului Romei și alegerea independentă și privată a următorilor episcopi ai Romei, înafara Bisericii.
    32. Încurajarea și dezvoltarea ecumenismului.
    33. Scolasticismul, implicit fabricarea și acceptarea oricărei mântuiri.

    De aceea nici un eretic nu are har, taine, Duhul Sfânt și mântuire, fiindcă își face propriul lui "creștinism"…

    Realizați?

    Curaj înseamnă să-și asume rătăcirea ȘI SĂ SE CONVERTEASCĂ LA ORTODOXIE.
    Nu credeți că atunci altfel va cântărit cuvântul său?

    Hristos a Înviat!
Ultima oră

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO