Apel al îndrăgitului Părinte Ioan Istrati: ajutor pentru Biserica “Sf. Nicolae” din Constanța - “Cum ți-e Biserica, așa ți-e sufletul”

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am făcut apeluri pentru tot felul de persoane în nevoie, v-am rugat să vă rugați pentru sute de bolnavi, v-am simțit aproape în rugăciune, am pomenit mii de pomelnice pentru toți, am făcut un nor de rugăciune cu Paraclisul Maicii Domnului la 11 noaptea, am primit sute de oameni la fesul minunat al chirurgului ceresc Sfântul Ioan Rusul. V-am tot bătut la cap cu textele mele. 

M-am tot frăsuit, gândindu-mă cum să fac. Apoi mi-am dat seama că adevărul e totdeauna cheia realității. 

Biserica sf Nicolae din Constanța, unde slujesc, e o bisericuță mică, smerită, de cartier. A fost zidită în 1957, în plin stalinism, cu mențiunea "casă de locuit", ca să nu se prindă sovieticii atei că oamenii îi făceau Casă lui Dumnezeu. De aia nu e prea înaltă, ca alte Biserici. 

Pe Biserică, e o țiglă ceramică, care durează de 70 de ani. Dar acum e foarte degradată. Parcă e o casă părăsită. Ba chiar picură în unele locuri și ne-a stricat pictura. O doamnă profesoară din București m-a luat tare: părinte, așa arată acoperișul unei Biserici? (Am plâns de ciudă după aia).
Eu zic așa: cum ți-e Biserica, așa ți-e sufletul. Dacă acasă pui tablă bună pe casă, în casa lui Dumnezeu trebuie mult mai mult.

Așa că am hotărât, împreună cu preoții (4) și cu Consiliul parohial să schimbăm acoperișul. Vrem să punem niște tablă Lindab cu aspect de rocă, pentru a păstra specificul vechi. Dar schimbăm și asteriala (plus manopera). Parohia noastră are mulți bătrâni cu posibilități limitate, oameni sărmani cu pensie mică. Nu le putem cere lor. Lor trebuie să le dăm. 

Cine crede că m-am rugat pentru el, cine a citit cuvintele mele, cine mi-e prieten (sau urmăritor din ăia 84 000), cine a fost la fesul Sfântului Ioan Rusul și a primit binecuvântare și vindecare, cine mi-a spus durerile și eu le-am dus Sfinților Nicolae și Ioan, vă rugăm să ajutați Biserica lor. 

Vă las contul parohiei: 
Parohia Sfântul Nicolae 
RO47BRDE140SV81041411400
Swift BRDEROBUXXX
Dumnezeu să vă binecuvinteze viața.
Pentru formular 230
Parohia Sfântul Nicolae
Cui 10924203
Brd
Str. Răzoare 68 Constanța 
Contul din text

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Mielu' 01.02.2024 09:19
  @Stimate Parinte Istrati,

  Iertati interpelarea.
  Va adresez o rugaminte, si anume, credeti ca ati putea deschide un cont online prin care sa facem donatii direct de pe carduri de credit sau debit?
  Rostul acestei rugaminti este acela ca pt cei dinafara tarii, cum sunt eu, daca facem donatia prin tranzactie bancara, banca percepe o taxa destul de piperata, bani care as prefera sa-i donez decat sa intre in buzunarul celor ghiftuiti deja. Nu stiu cum e in statele UE, dar acesta este cazul la mine. As dona cu drag, atat cat pot, daca s-ar face direct.
  Deci nu ati putea deschide un cont digital online, asa cum are si publicatia Active News (si altii) via PayPal sau alta formula? In tara sunt si alte lacasuri, biserici/manastiri in nevoie de sprijin. De exemplu, Manastirea Ioan Valahul din Teleorman, complet fara acoperis, unde slujeste, vara-iarna, ger sau arsita, de cativa ani, un singur monah, care a facut minuni numai cu mainile lui, dar inca e cale lunga pt scoaterea lacasului din ruina. Si, tot asa, are doar un cont bancar pt donatii. Si, la fel, multe alte lacasuri din tara. Poate ca insasi fiecare mitropolie ar face un mare servici creind un cont general online unde sa aiba fiecare biserica apartinatoare un cont al sau pt donatii. E o sugestie doar, cu speranta ca ar aduce mai multe si mai lesne donatii. Din cate putin de la fiecare se aduna mai curand decat din donatia mai mare a unei singure persoane. Asa cred eu.
  Doamne-ajuta!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare