Ajutați copiii și parohia din Bârseștii de Jos pentru 1 iunie și Înălțare! Susțineți ”Biserica Copiilor”!

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Petru Ginerică, preot paroh al Parohiei Bârseștii de jos din județul Teleorman lansează o invitație, un apel către noi credincioșii. Petru Ginerică este preot într-un sat cu 150 de case, cu numeroși vârstnici, dar și cu aproximativ 110 copii, care in cea mai mare parte sunt defavorizați social, scrie ABCOrtodox.

Parohia din Bârseștii de Jos, un loc plin de tradiții și credință în inima județului Teleorman, dar care i se mai spune și Biserica Copiilor. În pitorescul sătuc al Bârseștilor de Jos, situat pe malurile Oltului, în comuna Beciu, timpul pare să-și fi oprit pașii, oferind locuitorilor o atmosferă autentică, în care tradițiile locale și bucuriile simple ale copilăriei se împletesc armonios. Aici, pe ulițe, copiii se adună cu fețele luminate de zâmbete, păstrând vie amintirea jocurilor frumoase cu care au crescut, chiar dacă resursele sunt limitate, scrie și publicația locală Liber în Teleorman.

De doi ani, în fruntea micii Biserici Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril a satului se află un preot paroh care a adus o dragoste deosebită pentru educarea micuților cu învățături ortodoxe, devenindu-le sprijin și îndrumare în viață.

Copiii, însoțiți de bătrânii înțelepți ai satului și de părinții lor, au devenit parte integrantă a vieții Bisericii. Ei nu lipsesc de la slujbe, contribuind activ și la îngrijirea Bisericii și la gospodărirea acesteia. Cu fețele pline de inocență și zâmbetele strălucitoare, acești tineri credincioși aduc o energie vie și autentică în sanctuarul lor spiritual, mai publică sursa citată.

Redăm Apelul preotului paroh primit de redacția ActiveNews:

„Hristos a înviat!

Numele meu este Petru Ginerică și sunt preot paroh al parohiei Bârseștii de Jos - Teleorman.

Preot de 2 ani în acest sat, am săvârșit numeroase activități atât sociale, cât și de îngrijire a Bisericii,  acestea fiind publicate pe pagina de Facebook.

Cu toate ca avem un sat mic cu 150 de case, cu numeroși bătrâni, ne bucuram și de un sat populat cu aproximativ 110 copii, care in cea mai mare parte sunt defavorizati social si pentru care facem permanent acțiuni, iar aproape jumătate din aceștia, frecventează des Biserica și participa atât la slujbe cât și la activitățile educationale săptămânale.

Vă prezentăm programul nostru social si de îngrijire a Bisericii pentru perioada următoare, astfel încât pregătim două noi proiecte:

1) Proiect 1 iunie: Excursie pentru 30 de copii - Muzeul National de Istorie, Grigore Antipa

Obiective:
- Vizita Muzeului Național de Istorie, Grigore Antipa
- Pranz restaurant Mc Donalds
- Vizita Mânăstirii Radu Vodă și închinarea la Moastele Sf. Nectarie de Eghina
- Plimbare si relaxare în parcul Moghioroș - Drumul Taberei

Buget necesar: 4500 lei

2) Proiect de Înălțarea Domnului: Achizitie Veșminte Sfântul Altar

Detalii proiect:
Vom achiziționa veșminte pentru Sfanta Masa Altar, veșminte pentru Ușile Împărătești si diaconești, Veșmânt pentru Masa Prscomidiar, veșminte pentru două mese de lucru, auxiliare în sfântul altar, pentru iconostase si pentru tetrapod Sf Evanghelie.

Veșmintele vor fi de material tafta de culoare grena si vor fi înfrumusețate cu broderie cu herumivi, serafimi, spice de grâu, sf cruci si două icoane brodate: icoana Învierii Domnului pentru Dvera Usile Împărătești si icoana Acoperământul Maicii Domnului pentru Sf Masa Altar!

Buget necesar: 3700 lei

Nădăjduim prin binecuvantarea Sfintei Treimi, a Maicii Domnului si ajutorul creștinilor care iubesc activitatea noastră să împlinim acestea!


 Suntem alături cu rugăciunea si deosebita noastră recunoștință  tuturor celor care se jertfesc pentru împlinirea lucrării noastre sociale si de îngrijire a bisericii Bârseștii de Jos!

Cu deosebit respect si recunoștință,
Al dumneavoastră, Preot duhovnic Petru Ginerică, Bârseștii de Jos, Teleorman

Cei care doresc să ajute își pot trimite contribuțiile la:

Western Union: Petrica Ginerica

REVOLUT: 0784207747

BRD: Nume titular: Ginerica Petrica
Cont: RO25 BRDE 410S V536 8299 4100
Moneda: RON

Posta: PAROHIA Sfintii Arhangheli Mihail și Gavril, Preot Petru Ginerica Str Vlad Țepeș 220 com Beciu Jud Teleorman

Raiffeisen:
Parohia Sf Arhangheli Mihail si Gavril
Cont: RO77RZBR0000060024432337

Vă mulțumim!”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Radu Comsuta 21.05.2024 08:05
    Am donat 200 de lei. O sumă infimă care nu acoperă nici măcar un o zecime dintr-una din sumele necesare.
    Un nr. de telefon al părintelui, sau al unei persoane de legătură, ne puteți da?

    Nota Redacției: 0784207747. Felicitări! Doamne ajută!
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?