ASCOR Constanța organizează Conferințele Postului Mare. Invitați: Părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, și Părintele lect. Univ. Dr. Gheorghe Tudor, de la Facultatea de Teologie din București

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ASCOR Constanța și Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” organizează în perioada Postului Mare o serie de conferințe duhovnicești, anunță Asociația într-un comunicat transmis Active News. Invitații sunt părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, și părintele. lect. Univ. dr. Gheorghe Tudor, prof. la Facultatea de Teologie din București. Participanții vor avea posibilitatea de a adresa întrebări vorbitorilor.

Conferințele vor debuta în 16 aprilie. Acestea se vor desfășura după următorul program:

Marți, 16 martie, 19:00: 
Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, președintele Asociația PRO VITA: PENTRU VIAȚĂ: „Postul: ascultare, dietă sau terapie?”
Sala Magna, Palatul Arhiepiscopal

Marți, 23 martie, 19:00:
Părintele. lect. univ. dr. Gheorghe Tudor, prof. la Facultatea de Teologie din București: „Aspecte pastorale, medicale și psiho-sociale privind conduitele adictive la tineri. POSTUL MARE TERAPIE, PRIN HRISTOS ÎN PERSPECTIVA VINDECĂRII SUFLETEȘTI ȘI TRUPEȘTI”
Sala Magna, Palatul Arhiepiscopal

Intrarea este liberă!

Conferințele sunt organizate cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și cu sprijinul Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

„Ne-am gândit să aducem în fața tinerilor și a credincioșilor din Constanța, personalități marcante ale vieții culturale, științifice și spirituale, care prin activitatea lor dau dovadă că sunt iubitori de Dumnezeu, trăitori ai credinței și adevărați ambasadori ai mediilor socio-profesionale din care provin. Nădăjduim că vom continua seria conferințelor și în restul anului, aducând în mijlocul nostru invitați speciali din toată țara”, a transmis Andrei-Florin Ciobanu, președintele ASCOR Constanța.

Părintele Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului și tată a 6 copii. În anul 1994 părintele Tănase a înființat asociația PRO VITA: PENTRU VIAȚĂ, care îi primește în grija ei pe copiii aflați în situații dificile. Asociația PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copii, iar în Valea Screzii, Părintele Nicolae a construit un așezământ care, pe lângă locuință, cuprinde un dispensar medical și o biserică.

Părintele Gheorghe Tudor este profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul" din cadrul Universității din București, asistent social principal și preot de caritate la centrul de terapie și tratament al toxico-dependenților pentru tineri „Sfântul Stelian” din București. Este autorul a mai multor volume de specialitate în tratarea dependențelor și urmează să publice un manual de psihoterapie ortodoxă, primul de acest tip semnat de un român.

ASCOR este o organizație studențească dedicată promovării valorilor creștin-ortodoxe, implicată în sprijinirea comunității prin proiecte de voluntariat, acțiuni caritabile și evenimente culturale și spirituale.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

  6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

  7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

  8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

  9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

  10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian