ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a susținut marți, 16 aprilie, prima conferință din postul Sfintelor Paști, cu titlul „Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”, în cadrul evenimentului „Conferințele Postului Mare”, organizat de ASCOR Constanța și Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ulterior conferinței, presa anti-creștină și progresistă nu a scăpat prilejul de a crea scandal, a dezinforma și a ataca un preot iubit de credincioși, recunoscut pentru că a salvat mii de suflete de la avort și a ajutat sute de copii și femei abuzate și aflate în situații disperate.

Deloc surprinzător, la acest atac, în plin Postul Paștelui, a contribuit și progresistul Vasile Bănescu, care a declarat pentru hotnews.ro: „O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare. Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu.

La declarațiile lui Bănescu și articolele presei progresiste/anticreștine, care au scos din context afirmațiile Părintelui, ASCOR Constanța a reacționat printr-un comunicat de presă, pe care îl redăm mai jos:  

„Comunicat de presă

„Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.” (I Corinteni: 6, 12) 

Întrucât mediul on-line abundă de știri menite să dezinformeze, mai degrabă, decât să informeze, cu privire la afirmațiile „scandaloase” ale unui preot celebru, ne vedem nevoiți să acordăm un răspuns.

Într-adevăr, părintele Nicolae Tănase a conferențiat la Constanța cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie. 

Activitatea părintelui Nicolae Tănase este remarcabilă, fiind un adevărat temerar atât în perioada comunistă, când a cutezat să ridice o biserică, cât și după căderea regimului dictatorial, devenind primul ambasador al promovării vieții, al salvării sufletelor pierdute, în libertinajul social creat de după anii 1990.

În acel context, când unii autori media, dornici de senzațional, nici măcar nu erau născuți, părintele Nicolae Tănase intra în canale, mergea pe străzi și din cele mai tenebroase locuri, pline de suferință și promiscuitate, aducea la lumină suflete pierdute, victime ale propriilor plăceri transformate în libertinaj și dependențe, considerate paria societății, cazuri pierdute și irecuperabile.

Părintele Nicolae Tănase, de atunci și până astăzi, a văzut, a cunoscut, a cercetat duhovnicește, a ascultat, a înțeles, zeci, sute și mii de cazuri cu tipologii de viață diferite, trecute prin caznele multor încercări dorite sau nedorite.

Discursul părintelui trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată pe segmente de exprimare. 

Ca un adevărat luptător pentru viață, pentru ordinea firească a relațiilor inter-umane, pentru atitudinea morală care trebuie să existe între un bărbat și o femeie, într-un mod neconvențional (știindu-se faptul că părintele își expune prelegerile, adesea, atipic, metaforic, ironic etc.), din dorința de a trezi conștiința adormită a multora dintre noi, în fața acestui flagel, care este păcatul desfrânării, părintele Nicolae Tănase a transmis un reper comparativ-coergitiv, tocmai pentru a accentua și mai mult responsabilitatea comportamentală a tinerelor femei în fața provocărilor lumii de astăzi.

Apreciat de cei prezenți în sală, întrucât trăim o realitate cruntă, pe care nu o putem nega, aceea că foarte mulți tineri, atât băieți, cât și fete, sunt caracterizați de o sexualitate excesivă, iar o parte dintre aceștia, pe fondul unei libertăți greșit înțelese, incită sau provoacă spre proferarea unor fapte sexuale, necuvenite conform învățăturii evanghelice și a dezvoltării psiho-somatice care îi caracterizează. 

Într-o asemenea situație, pe fondul lipsei de maturitate psihică și emoțională, a lipsei experienței sociale și a discernământului duhovnicesc, opțiunea de a abuza sau de a accepta o formă de abuz sexual (înțeleasă poate, ca libertatea de a trăi), aduce după sine grave consecințe, în ceea ce însemnă natura persoanei prin formarea și dezvoltarea acesteia, implicit victime colaterale (copil născut la o vârstă fragedă, prunci avortați, părinți și membri ai familiei plini de suferință etc.) 

Față de ceea ce însemnă păcatul desfrânării, acceptat tot mai ușor de foarte mulți oameni, între care și tineri, ca o formă firească de manifestare și relaționare (din dorința evidentă de a fi acceptați și iubiți), unde accepțiunea voluntară, provocarea, incitarea sau abuzul își pot face loc cu ușurință, distrugând multe vieți (boli sexuale, boli mintale, suferințe duhovnicești, sinucideri), Biserica prin preoții ei (unii mai duri prin exprimare) rămâne un bastion de apărare a valorilor și principiilor morale enunțate în Sfânta Evanghelie și în învățătura Sfinților Părinți.

Într-o lume desacralizată, consumeristă, frivolă, promiscuă, Învățătura Evangheliei privind faptele morale și păcatele oamenilor se contra-pune cu duhul profan, lipsit de Duhul Adevărului care este Hristos Domnul prin însuși pilda vieții Lui. 

O asemenea poziție vehementă, venită din partea unui preot care a luptat și a salvat mii de vieți (4000 de suflete de la avort, alte mii de oameni aflați pe marginea prăpastiei, alte sute în fiecare zi și sute de fete despre care face referință!), trebuie să ne redea, mai mult ca oricand, respectul de sine, pentru viață, pentru demnitatea umană, să înțelegem că oricât de tineri sau vârstnici suntem avem de dus o luptă binecuvântată pentru integritatea ființială (suflet și trup) a fiecăruia dintre noi, pentru a rămâne pe deplin chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Cuvântul părintelui nu este apocaliptic, scandalos sau tendențios, din contra, este un strigăt plin de durere pentru o societate intrată într-un laxism, care la nivel legislativ, încă nu a gasit resursele necesare de prevenție și coerciție privind sexualitatea minorilor care, din păcate, pot fi abuzați, dar care la rândul lor provoacă, incită, dezvoltă comportamente sexuale prin accepțiune voluntară, tot mai des întâlnite în postările de pe canalele de socializare. 

Așadar, în Postul Mare, cuvântul integral al părintelui Nicolae Tănase este o mărturisire și o perpetuă invitație (chiar și în termeni duri) de a reflecta și de a conștientiza starea spirituală în care ne aflăm tineri și adulți, pericolul permanent al repetitivității unor fapte și urmări regretabile, din pricina lipsei noastre de  a trăi ințelept, chivernisit, cu rânduială, cu bună purtare, după învățătura cea folositare a Mântuitorului Hristos.

ASCOR Constanța"

În cadrul evenimentului organizat de ASCOR Constanța a fost prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a oferit tuturor participanților un cuvânt despre post. De asemenea, a adus mulțumiri pentru prezența părintelui în eparhie. 

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și cu sprijinul Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

Conferința poate fi ascultată integral mai jos.

VIDEO:

 Vedeți și Interviu cu Pr. Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. VIDEO

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Star 03.05.2024 15:43
  SUBSCRIU ÎNTRU TOTUL ARTICOLULUI/ REPLICII ASCOR!

  DOAMNE MILUIEȘTE-NE! DOAMNE AJUTĂ-NE! HRISTOS A ÎNVIAT!
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian