SE PREGĂTEȘTE (ALT)CEVA? Guvernul a aprobat sporuri de până la 85% personalului medical care se ocupă de Covid sau de altă epidemie. Aceasta poate fi declarată de Ministerul Sănătății, CNSU și OMS

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Deși se plânge că n-are bani și inflația lovește grav țara (știm deja din cauza cui), Guvernul a găsit brusc fonduri prin cămările sale golite de războiul din Ucraina pentru ca angajații din spitale implicați în îngrijirea pacienților cu COVID să primească sporuri de până la 85% în situațiile de risc epidemiologic.

Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic, anunță agenția Mediafax citată de ȘPS.

Astfel, se acordă sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Printr-o Hotărâre aprobată în ședința de ieri se stabilește că personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare implicat direct în îngrijirea pacienților cu Covid-19 va primi un spor de până la 85% din salariul de bază pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic, informează mai pe larg o publicație de specialitate.

Prin noul act normativ, care modifică anexa nr. II a Regulamentului cadru aprobat prin HG nr. 153/2018, „se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020”, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Astfel, se acordă sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Legea nr. 136/2020 prevede 4 astfel de situații:

• epidemie declarată prin ordin al Ministrului Sănătății;

• urgență de sănătate publică de importanță internațională, certificată prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în baza declarației Organizației Mondiale a Sănătății;

• pandemie declarată de Organizația Mondială a Sănătății și certificată prin hotărâre de Comitetul Național pentru Situații de Urgență;

• cazul de risc epidemiologic și biologic iminent identificat și constatat de structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență sau de către instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Șeful Pfizer în 2018 despre pastila electronică cu cip la Forumul Economic Mondial

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • ioansperling 26.05.2022 13:03
  Acum ca se știe că majoritatea medicilor sunt niste prostituate care isi vând constiinta pe bani ( si mântuirea dar asta nu ii intereseaza deocamdata) este mult mai usor de ucis omenirea si restul de democratie ramas cu ajutorul lor: se da drumul la presa si se mai tipăresc niste bani, care curand vor fi folositi pe post de hartie igenică!
 • Andri 26.05.2022 14:14
  Astia-s cei 30 de arginti pt care isi vor vinde sufletele.
 • IC XC NI KA ► Andri 26.05.2022 23:23
  Și dacă se porcăiesc și nu se ‘spânzură’ ..își mai pierd mântuirea?
 • Nata ► IC XC NI KA 27.05.2022 09:20
  Mai degraba isi spanzura pacientul decat pe ei!
 • Titus M. 26.05.2022 14:14
  Pai trebuiesc motivati pentru urmatoarea etapa a mascaradei , vai de cei cu adevarat bolnavi pentru ce va urma si cati vor muri de mana vracilor din ghetourile asa numite spitale
 • Tic 26.05.2022 18:09
  Haideți să ne punem pe învățat medicina naturistă! Altfel nu mai am incredere in "eroii" in alb. Și asa tot ce găsim în farmacii și spitale sunt otrăvuri. Chiar suntem nevoiți sa ne îngrijim sănătatea, dieta, integritatea mentală și sufleteasca cu adevărat.
 • OMAGA ► Tic 27.05.2022 23:28
  Trebuie sa iesim din marile orase, poluate, murdare, infecte (la propriu).
  Zgomot non-stop, radiatii 5G, mancare plina de chimicale.

  Din pacate e usor de spus si greu de facut. Cei care au reusit insa sa se mute la sat au castigat insa enorm.
 • OMAGA 26.05.2022 16:29
  Reapar in lumina reflectoarelor eroii in halate albe?
 • Orizont 26.05.2022 17:24
  Aceste "sporuri" mi se par cea mai stridenta ciudatenie din peisajul tern al cociocului dambovitean.. Cineva a primit noi directive pentru urmatoarea etapa ...

  https://banned.video/watch?id=628e2717a9904b1ee7d8cb18
 • Vasile Pdure 26.05.2022 19:05
  Totul e pe față. Scapă cine poate. Spovediți-vă și împărtășiți-vă.Vă veți aduce aminte de sfatul acesta.
 • mariusmioc 26.05.2022 20:03
  Cu sporuri din astea nu mai scăpăm de epidemii. Din 2020 scriam: ca să scăpăm de covid trebuie eliminate stimulentele financiare în favoarea covidului: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/06/08/o-necesitate-pentru-stoparea-molimei-covid-eliminarea-tuturor-stimulentelor-financiare-pentru-aceasta-boala/
 • Nata 27.05.2022 09:21
  Isi ingrasa criminalii de azi si de maine.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

13:00

Avocatul Gheorghe Piperea lansează platforma civică România Nes(u)pusă la Craiova

13:00

Corneliu Vlad: SUA vs Rusia: CARE PE CARE?

12:10

Eliberarea Insulei Șerpilor – victorie ucraineană sau mutare de șah-mat a rușilor?

11:10

„Agenda noastră comună” în Era Post-Covid – „digitalizarea totală a lumii” și „multilateralismul” triumfal. Klaus Schwab: „Acum este un moment istoric, nu numai pentru a lupta împotriva virusului real, ci și pentru a modela sistemul pentru era post-covid”

10:00

A murit cunoscutul medic evreu-american VLADIMIR ZELENKO. El a deconspirat vaccinarea Covid în fața unui Tribunal Rabinic: Treziți-vă! Este al III-lea război mondial. Este moarte. Este genocid. Doar 10% vom supraviețui - cei cu credință

00:05

1 iulie: Sfântul Leontie de la Rădăuți

00:00

1 iulie: Sfinții Mucenici și Doctori fără de arginți Cosma și Damian, cei din Roma

23:10

SUBVERSIUNEA. Cei 4 pași prin care se distruge o națiune. VIDEO

22:30

Pr. Ioan Istrati: LEAGĂNUL DE LACRIMI

22:08

Cea mai vaccinată țară din Europa are acum cea mai gravă situație COVID

20:00

Nicicînd nu visam ca, avînd la Cotroceni un fost profesor drept președinte, nivelul educației școlare să ajungă atît de jos! OPINIA PROFESORULUI

19:10

Patriarhia Bulgariei dorește oare să-l autohtonizeze pe Sfântul Apostol Andrei încercând să-l așeze deasupra Mitropoliei din Durostorum?

18:00

CINE L-A ACOPERIT PE BĂSESCU LA CNSAS 14 ANI? Germina Nagâț, într-o comunicare transmisă ActiveNews, dezavuează Concluziile Anchetei CNSAS, care demonstrează că ea a știut de TOATE documentele încă din 2005-2008 ca șefă a Direcției de Investigații

17:18

Creatoarea serialului Friends își pune țărână în cap pentru că toate personajele sunt ALBE

15:35

PROTEST pe patru roți AZI la BUCUREȘTI contra scumpirilor de carburanți și a Guvernului de 50 de bani. Piața Constituției, ora 17, benzinăriile din Centrul Capitalei, Piața Victoriei, ora 19.00. ACTUALIZARE VIDEO