Ovidiu Tânjală: Majorități politice, majorități dincolo de politică

De Ovidiu Tânjală  /  

Ilustrație de Eugen Mihăescu / eugenemihaesco.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Deși mă consider a fi un liberal clasic nu cred pentru nici măcar o clipă că prezența în guvern a unor partide de stânga este ilegitimă, dimpotrivă. Sunt liberal tocmai pentru că chiar cred că un partid liberal poate îndrepta în modul cel mai eficient nedreptățile cu care se confruntă omul sărac, asta deși nu cred să existe motive pentru care nedreptatea să nu poată să fie reparată și de un partid social-democrat. Asuprirea celor lipsiți de apărare, oprimarea și înjosirea omului sărac sunt firescul societății românești căci, în vreme ce capitalul este impozitat modic, impozitarea muncii este stratosferică și tocmai de aceea existența și participarea la guvernare a unui partid social-democrat este cât se poate de legitimă. Astfel, dacă la formarea bugetului consolidat al României veniturile realizare din impozitarea profitului (15,31 mld lei) sunt infime față de cele realizate din TVA (53,44 mld lei), contribuții de asigurări (101,45 mld), salarii și venit (22,04 mld lei) și accize (27,82 mld lei), nu avem cum să nu vedem că existența și participarea la guvernare a unui partid social-democrat este întru totul legitimă. 

Cifrele de mai sus ar trebui mereu și mereu repetate, poate vor fi înțelese și de corporatiștii de tip USR, atât de prezenți la manifestații fără miză de tip Colectiv etc. și atât de absenți la recentele manifestații în favoarea Libertății. Sau poate că opiniile politice ale angajații corporațiilor sunt parte a procesului de optimizare fiscală, poate singurul domeniu în care firmele care-i angajează au o expertiză incontestabilă. 

Cum am văzut mai sus, capitalul este impozitat modic dacă referința este impozitarea aplicată muncii. Dar impozitele aplicate capitalului nu sunt neapărat mici în România, există țări care atrag capital aplicându-i impozite mai mici decât le aplicăm noi, românii. Pe de altă parte, ponderea cheltuielilor statului în economie ne arată în mod limpede că avem un stat supradimensionat, că o guvernare liberală este cât se poate de legitimă, că liberalii au multe de făcut pentru ca statul român să nu mai fie un balast care să ne împiedice în drumul către libertate și prosperitate. Faptul că nu reușim să atragem capital străin în ciuda taxelor mici ne arată că economia nu este liberă, ci este supra-reglementată și tocmai aici o guvernare liberală ar trebui să-și dea măsura utilității publice. 

Cu toate că cele de mai sus sunt cât se poate de adevărate, cu toate că am reușit să depopulăm țara penalizând munca așa cum nici o altă țară ex-comunistă nu o face, cu toate că am reușit să nu culegem roadele impozitelor rezonabile aplicate capitalului tocmai pentru că avem o birocrație obeză și bizantină ce se folosește de reglementări inepte pentru a-și exercita în mod abuziv controlul asupra economiei, vestea noii alianțe dintre social-democrați și liberali nu ar trebui să ne bucure, ci dimpotrivă.

Căci noul proiect social – liberal nu este menit să scoată salariații din iobăgia unor taxe pe muncă de 60%, nu este menit să reducă birocrația și reglementările, noul guvern social - liberal nu dorește să elibereze munca și capitalul permițând investirea eficientă a banilor, dincolo de interesele înalților birocrați ai statului și în absența reglementărilor de tot soiul. Libertatea, libertatea de a munci și de a ne investi banii munciți sau economisiți de generații este singura sursă de bunăstare, ar trebui însă să nu avem iluzii, noul guvern PNL-PSD nu se formează pentru a ne scăpa de povara taxelor pe muncă sau de povara ineptă a regulilor de tot soiul. Noul guvern pus la cale de liberali și de social-democrați nu dorește decât asigurarea unei super-majorități parlamentare la adăpostul căreia să poată să ne lipsească de libertate, fără ca să existe posibilitatea unor accidente în Parlament precum respingerea în Senat a așa-zisului certificat verde.
 
Deja social-democrații anunță renunțarea la cota unică, fără să fi sesizat în prealabil că nu avem cotă unică ori că munca este taxată peste 60% (40%+TVA+inflație+accize etc) iar nu 1% din cifra de afaceri sau 16% din profit, după cum este taxat capitalul. În loc să ceară implementarea cu adevărat a cotei unice – adică aducerea taxării muncii la nivelul la care este taxat capitalul – socialiștii vor creșterea taxării muncii celor mai talentați și mai harnici dintre noi. Socialiștii nu observă că firmele au diverse facilități fiscale – sunt, de exemplu, scutite de impozitul din profitul reinvestit – în vreme ce familiile cu mai mulți copii nu se bucură de facilități fiscale într-un mod întru totul similar firmelor care se raportează cu seriozitate la propriul viitor.
 
Nu, nu există dezbatere de idei care să ne facă mai liberi și mai prosperi, există doar interesul comun de a ne împila pentru viitorul previzibil înglodându-ne în taxe așa-zis verzi, taxe pe muncă și pe proprietate. Nu libertatea, ci dictatura medicală este motivația alianței social-liberale, medici fără pacienți precum dl. Rafila sau dl. Arafat putând să dea frâu liber sadismului medical exersat în numele organizațiilor internaționale ale căror interese le reprezintă în România. Super-majoritatea parlamentară nu este menită să strivească orice împotrivire a birocraților de tot soiul (guvern, sindicate, marile corporații) la reforma fiscalității muncii, la reformarea birocrației și a statului.
 
Noua super-majoritate este statul, metastaza etatistă diformă ce, în expansiune necontrolată, a trecut dincolo de birourile guvernului către spitalele noastre, către consiliile de administrație ale marilor companii private, către universități și firme de tot soiul. Noua majoritate este pasul dincolo de politică, este pasul către totalitarismul zilelor de mâine. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Rusi 26.11.2021 15:37
  Haznaua in care suntem se datoreaza gastii numite PNL. PNL nu mai este partid ,a devenit o gasca de parveniti avizi de imbogatire prin mijlloace ilicitte..

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei