ÎNCĂ CINCI ANI LA ZDUPUL COVID. Tovarășul Cai Qi, secretarul Partidului Comunist Chinez pe Beijing, a scăpat porumbelul negru: Cincinalul ZERO COVID, cu măști, teste și restricții, merge tot înainte

De Andrei Nicolae  /  

FOTO: NYT

FOTO: NYT

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile comuniste de la Beijing au speriat poporul și au stârnit alarmă după ce au anunțat că politica strictă de zero-Covid ar putea fi în vigoare pentru următorii cinci ani, incluzând tot tacâmul: măști, teste obligatorii în masă, inclusiv rectale, că sunt la modă, cât și restricții de călătorie, deși populația este vaccinată în proporție de aproape 100%

Anunțul, publicat luni după-amiază, a fost atribuit tovarășului Cai Qi, secretarul de la Beijing al Partidului Comunist Chinez, fost primar al orașului. Textul original spunea: „În următorii cinci ani, Beijingul se va ocupa fără încetare de normalizarea prevenirii și controlului epidemiilor.", transmite The Guardian, citat de EpochTimes.

Anunțul a fost postat pentru prima dată de oficiosul Beijing Daily și republicat de alte instituții media de stat. Acesta s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare dar, la scurt timp, referirea la "cinci ani" a fost eliminată din majoritatea publicațiilor online, iar un hashtag # aferent pe Weibo a fost șters.

Anunțul prevedea să se mențină și să îmbunătățească "gestionarea strictă a mecanismului comun de coordonare a prevenirii și controlului" și a sistemului de răspuns de urgență al orașului, inclusiv cele concepute pentru a opri circulația și transferul virusului prin "izolare, gestionare și control... imediat ce apar [transmiterile]". De asemenea, a menționat continuarea inspecțiilor stricte ale locuințelor, "normalizarea" testelor regulate și gestionarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

Autoritățile chineze, sub îndrumarea președintelui Xi Jinping, au angajat în mod repetat țara să aplice politica "zero-COVID", în ciuda faptului că restul lumii a ales calea coexistenței sau a atenuării. Xi a ordonat autorităților să găsească un echilibru între zero-COVID și creșterea economică, deoarece măsurile imprevizibile îi irită pe localnici.

Anunțul de luni și amendamentul ulterior au stârnit furie și confuzie în rândul locuitorilor din Beijing pe internet. Majoritatea comentatorilor nu păreau surprinși de perspectiva continuării sistemului pentru încă o jumătate de deceniu, dar puțini au fost cei care au susținut ideea.

"Numărătoare inversă pentru a fugi de China", a spus un utilizator Weibo.

"Scopul final al luptei împotriva epidemiei este revenirea la o viață normală și se pare că toată lumea a uitat de acest lucru", a remarcat un altul.

Autoritățile nu au clarificat declarația sau eliminarea referirii la cinci ani. Unii observatori au sugerat că sintagma "cinci ani" era un termen folosit adesea în anunțurile guvernamentale, dar care părea a fi un termen limită în acest context, sau că a fost adăugat în mod eronat de editorul inițial al anunțului - Beijing Daily.

Strategia "zero dinamic" a Chinei aparent eficientă în timpul apariției unor focare ale variantelor anterioare a fost contestată de transmisibilitatea ridicată a Omicron. Politica a dus la un blocaj îndelungat, uneori haotic și dăunător din punct de vedere economic, în Shanghai, și la restricții dure de călătorie și sociale în Beijing. Și alte orașe au fost supuse unor închideri dure, fie la nivelul întregului oraș, fie în anumite cartiere. Multe orașe și provincii au adoptat teste în masă obligatorii la fiecare câteva zile pentru locuitorii care doresc să se deplaseze în oraș, mai transmit sursele citate.

Duminică, Beijingul a anunțat că școlarizarea în persoană va fi reluată. De asemenea, autoritățile din Shanghai nu au raportat niciun caz nou în weekend, pentru prima dată din martie. Cu toate acestea, persistă amenințarea unor închideri bruște sau a unor restricții de călătorie. Săptămâna trecută, Shenzhen a izolat un cartier și a blocat mai multe clădiri rezidențiale, după ce a fost raportat un singur caz. Duminică, măsura a fost extinsă pentru a închide locurile de divertisment și parcurile, în timp ce numărul cazurilor a urcat la o duzină.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Tic 28.06.2022 10:31
    Se va termina cumva și aici, cu toată obedienta pe care mizează Xi și ai lui. Nimic nu tine o veșnicie. Iar chinezii, care ani de zile au venit în occident, sunt deja "virusați" cu morbul libertății (cât mai este și asta pe aici). Unitatea in jurul partidului începe sa crape, iar oamenii au început sa își pună întrebări!
  • mariusmioc 28.06.2022 11:19
    E invers. Apusul s-a virusat cu morbul totalitarismului.
  • mariusmioc 28.06.2022 11:18
    Așa de fain funcționează covidul pentru interesele lor de control a populației că nu renunță la el. Văd că nici nu se mai încurcă cu mesaje „2 săptămîni stăm în case și scăpăm”, trec direct la 5 ani.
  • Alex 28.06.2022 14:37
    da, ca sa n'o mai amageasca pe eGreta cu 2 saptamani, trec la direct 5 ani! si scapa si de populatie (se mai arunca de la etaj, pleaca din tara) si de poluare. Schwabienii s'au gandit bine. 'tu'i in ruga..
  • Alex 28.06.2022 14:20
    foarte bine! :)) scapam si cu poluarea, si cu supra popularea (uite ce bine dau cuvintele astea "poluare-populare") . Greta e happy :))
Ultima oră

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC