Fundația Rockefeller și alte organizații globaliste finanțează cu milioane de dolari cercetări în psihologia comportamentală pentru a „impulsiona” cât mai mulți oameni să se vaccineze anti-COVID-19 (I)

De Irina Bazon  /  


Fundația Rockefeller, Fundația Națională pentru Știință (o agenție „independentă” a guvernului SUA) și alte organizații nonprofit globaliste investesc milioane de dolari într-o inițiativă de cercetare „pentru a crește gradul utilizării vaccinurilor COVID-19 și al [respectării] altor măsuri recomandate de sănătate publică, prin combaterea dezinformării”.

În colaborare cu Consiliul de Cercetare în domeniul Științelor Sociale (SSRC), Fundația Rockefeller a anunțat luna trecută o finanțare de 7,2 milioane de dolari pentru Proiectul Mercur, lansat inițial în noiembrie 2021, sub sloganul „Împreună, putem construi un mediu informațional mai sănătos”.

Fondurile vor susține 12 echipe de cercetători din 17 țări care vor efectua studii referitoare la psihologia comportamentală, aplicată „pentru a combate amenințarea în creștere la nivel global reprezentată de ratele scăzute de vaccinare împotriva COVID-19 și de dezinformare în sănătatea publică”, a declarat Fundația Rockefeller, potrivit The Defender.  

Fundația Rockefeller și SSRC susțin că scopul Proiectului Mercur, al cărui nume provine de la zeul roman al mesajelor și comunicării, este de a promova sănătatea și siguranța publică.

Proiectul este însă bazat pe „propaganda” menită să îi „impulsioneze” pe cei nevaccinați să se vaccineze, scrie zerohedge.com.  

Instituirea „schimbării comportamentale”, fiind vizați elevii și alte grupuri socio-economice specifice

Printre „intervențiile” Fundației Rockefeller sunt „traininguri pentru elevii de liceu” pentru a-i ajuta „să identifice dezinformarea despre vaccinul COVID-19”, „dobândirea de către mesagerii de încredere de strategii de comunicare pentru a crește cererea vaccinării împotriva COVID-19” și „folosirea rețelele sociale pentru a distribui mesaje adaptate, dezvoltate de comunitate, pentru a crește cererea de vaccinare împotriva COVID-19.”

Potrivit ZeroHedge, grupurile de cercetare finanțate prin Proiectul Mercur „activează cu intenția de a adapta narațiunile legate de vaccinare la diferitele medii etnice și politice”, pentru a pătrunde în fiecare mediu cultural și a convinge oamenii să primească vaccinul.

Proiectul folosește „un limbaj ambiguu și declarații referitoare la misiune” pentru a ascunde, cel puțin parțial, scopul principal al proiectului constând în „utilizarea psihologiei comportamentale și a elementelor psihologiei de masă pentru a înțelege rezistența manifestată la nivel global la eforturile recente de a obține conformarea [la măsurile privind] COVID”, scrie ZeroHedge.

„Fabricarea unei propagande eficiente COVID” și „trenuri de bani” pentru psihologi și cercetătorii în psihologia comportamentală

În noiembrie 2021, Proiectul Mercur a primit o finanțare inițială de 7,5 milioane de dolari de la entități precum Fundația Rockefeller, Fundația Robert Wood Johnson, organizația filantropică Craig Newmark și Fundația Alfred P. Sloan. Până în august 2022, aceste entități au finanțat Proiectul Mercur în valoare de 10,25 milioane de dolari.

De asemenea, în iunie, proiectul a primit 20 de milioane de dolari de la Fundația Națională de Știință pentru a studia „intervenții pentru creșterea cererii de vaccinare împotriva COVID-19 și alte comportamente pozitive pentru promovarea sănătății”.

În urma celui mai recent apel al SSRC pentru depunerea de propuneri, sub egida Proiectului Mercur, aproape 200 de propuneri au fost trimise.

Propunerile acceptate provin de la cercetători din țări precum SUA, Canada, Côte d’Ivoire, Anglia, Franța, Ghana, Haiti, Kenya, India, Malawi, Mexic, Sierra Leone, Spania, Rwanda și Tanzania.

Cercetătorii din SUA reprezintă instituții precum Carnegie Mellon, Columbia, Duke, Harvard, MIT, New York University, Rutgers, St. Augustine University, Stanford, UC Berkeley, University of Southern California, University of Chicago, University of Pennsylvania, University of Michigan, Vanderbilt și Yale.

Titlurile unora dintre proiectele finanțate cel mai recent prin Proiectul Mercur sunt:

„Decizie greu de luat: impactul tehnologiei mobile asupra (dez)informării și luării deciziilor privind protecția anti-Covid-19.”
„Promovarea boosterelor pe scară largă: Un megastudiu pentru a crește gradul vaccinării pe scară largă”
„Construirea unui set de instrumente eficient (pentru combaterea dezinformarii): Un proiect de colaborare de proporții pentru a compara intervențiile efectuate în sensul dezinformării”
„Utilizarea influencerilor pentru a contracara dezinformarea: soluții ușor de adaptat în Sudul Global.”
„Țintirea rețelelor de dezinformare în domeniul sănătății: intervenții pentru transformarea rețelelor
în sensul reducerii răspândirii dezinformărilor online despre sănătate.”

Argumentând în favoarea cercetărilor finanțate de proiect, Anna Harvey, președintele SSRC, a declarat

„În contextul în care COVID-19 este răspândit și în evoluție rapidă peste tot, există o nevoie presantă pentru intervenții care au potențialul de a crește gradul de vaccinare. Vaccinurile sunt eficiente doar dacă devin vaccinări; vaccinurile sunt o minune științifică, dar potențialul lor nu este atins dacă sunt lăsate pe raft.”

După cum scrie ZeroHedge, în spatele acestei retorici, esența Proiectului Mercur este „propaganda”, iar „rațiunea de a exista a Proiectului Mercur implică ideea că nu se poate avea încredere în oameni și în capacitatea lor de a decide singuri cu privire la informațiile la care sunt expuși.”

Se așteaptă ca indivizii „să fie modelați pentru a accepta narațiunea mainstream”, ca și cum „informațiile din mainstream și cele promovate oficial de establishment sunt întotdeauna demne de încredere și imparțiale”, notează ZeroHedge.

„Fabricarea unei propagande eficiente legate de COVID devine un tren de bani pentru micile grupuri de cercetători în psihologia comportamentală și de psihologi care se suie în el”, adaugă ZeroHedge.
(Va urma)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Tic 15.09.2022 21:06
  Pai, pana acum nu au avut astfel de echipe de psihoexperti, gen Diaconu, bune sa ne studieze comportamentul? Sau pana acum au mers pe mana IA? (pardon, tasta IA)
  Dragi părinți, întrați in pâine și fiți atenți la copiii, pana la adânci bătrâneți , căci nemernicii sunt cu ochii pe noi. Din meseria de părinte nu se iese la pensie și nici în șomaj nu poți întra!
  Altfel încap copiii pe mana unor psihologi și cine știe ce lucrează ăștia, ca și ceilalți "eroi" experți.
  Iar elitelor, le urez sa le mănânce banii echipele de "experți"!
 • Coronoia 15.09.2022 23:50
  Sunt dusi cu pluta! Pot sa studieze si sa analizeze pana le da borsu pe nas, pe mine una nu o sa ma "impulsioneze" nici mama pisihologiei sa ma injectez. Nici daca il invie astia pe Sigmund Freund si-l pun pe ala personal se se roage de mine in genunchi si sa-mi suga tocurile de la cizme, nici asa nu o sa ma convinga.

  Nu ma intereseaza jegul lor de vaxin ucigas si gata, si ca mine cred ca sunt majoritatea care nu s-au lasat injectati pana acum. Ce tot insista atata de-amproastelea. Chiar nu sunt capabili sa priceapa ca exista o categorie de oameni care nu pun botul la prostelile lor?! Nu ne-am lasat noi prostiti la inceput cand inca nu se stia clar de ce sunt capabile zemurile lor, cu atat mai putin o sa ne lasam prostiti acum dupa ce am fost martori la atatea decese bruste si neasteptate printre fraierii vaxinati.

  "vaccinurile sunt o minune științifică, dar potențialul lor nu este atins dacă sunt lăsate pe raft.” - eh, daca nu vor sa le lase pe raft atunci sa si le bage dracului in cur!!
 • tempor1k 16.09.2022 09:55
  Cum se poate modifIca comportamentul consumatorului:
  Un raport COww-ID din 12 septembrie pe ziare com
  „Peste 1.400 de infectări în ultimele 24 de ore. 156 de pacienți internați la ATI”

  https://ziare.com/covid-19/coronavirus-12-septembrie-2022-infectari-ati-decese-covid-1760845
  AMESTECAREA DATELOR CONCLUDENTE. omiterea unor date concludente, aranjarea într-o anumită ierarhie a datelor cu alte date, ...
  Sunt practici MALIȚIOASE de mușamalizare.
  Din textul articolului amintit omul citește că au fost 1.474 de cazuri de gripă OAUU și ce să vezi și încă 53 de persoane confirmate cu un alt 2-le test la cateva zile, și BOMBA 157 internați la ATI (fără a se specifica dacă aveau comorbidităț, alte boli grave, ...)
  Ca un final apoteotic la adresa vaccinării, articolul de încheie că a existat un singur vaccinat!!!
  La cât de alambicate sunt datele omul simplu rămâne in minte cu titlul și cu sfârșitul tragic :„ A FOST NUMAI UNUL VACCINAT DIN CEI PESTE 1400 ”
 1. Dezvăluirile-bombă făcute de Project Veritas despre Pfizer și producerea variantelor virusului Covid, ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România. VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

 2. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 3. Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică?

 4. Viceprimarul Hunedoarei, Cătălin Olar, a murit la 47 de ani. În 2021 promova vaccinarea la Castelul Corvinilor cu Johnson sau Pfizer. Au trecut 2 ani. FOTO

 5. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 6. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 7. Aeroportul din Timișoara a ascuns moartea subită a unui angajat SRI de la Departamentul de IT. Bărbatul a fost găsit decedat în propriul birou, după cum s-a aflat pe surse. Nu este singurul caz

 8. Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

 9. Alexandru Gavril: ANDREW TATE vs Jordan Peterson. SISTEM ANTI-SISTEM - CONTROVERSE ÎN MATRIX

 10. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu - Boală Autoimună după Vaccinul Covid: MI-AU ÎNȚEPENIT MUȘCHII. VIDEO-CONFESIUNI după VIDEO-ANAMNEZA Ancăi Alexandrescu

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul

00:30

Dezvăluirile-bombă făcute de Project Veritas despre Pfizer și producerea variantelor virusului Covid, ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România. VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ