Francesca Tuscano a fost ucisă de vaccinul AstraZeneca exact în aceeași perioadă cu inginerul român Ioan Barbu. Viața tinerei de 32 de ani a fost evaluată de statul italian la 77.468 euro. În România cine va plăti despăgubirile - Gheorghiță sau Arafat?

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesoara de arte Francesca Tuscano (foto stânga) a murit la 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit o doza de vaccin AstraZeneca. Cauza morții: tromboză cerebrală. La un an de la dispariție, a fost stabilită cifra despăgubirilor de stat: puțin peste 77 de mii de euro (77.468,53), o sumă destinată „rudelor îndreptățite să solicite aceasta, în cazul în care decesul părții vătămate a fost determinat de vaccinări”, scrie Corriere della Sera preluată de Gazeta Românească și ActiveNews.

În Italia există un fond de 150 de milioane de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma inoculărilor anti Covid, afirmă sursele citate.

Decesul a fost provocat de vaccin

Expertiza medicului legist Luca Tajana și a medicului hematolog Franco Piovella a stabilit că „decesul pacientului trebuie în mod rezonabil să fie legat de efectele adverse din administrarea unui vaccin anti Covid – 19.”. Și a clarificat comportamentul medicilor implicați în vaccinare.

Expertiza mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanșată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, la fel ca AstraZeneca. Cazul Francescăi este considerat „un caz model al unei reacții adverse foarte rare și foarte grave”.

Pe 2 aprilie 2021, după injecție, tânăra suferise de dureri de cap puternice: părinții ei o găsiseră inconștientă. Pe 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova.

Familia Tuscano i-a angajat pe avocații Federico Bertorello și Tatiana Massara, care încearcă să acceseze despăgubirile oferite și probabil vor înainta un dosar civil împotriva statului.Italiancă moartă din cauza vaccinului, familia primește o despăgubire de stat de 77.000 de euro. Francesca Tuscano avea 32 de ani. Familia va deschide și un dosar civil, împotriva statului.

Cazul italiencei seamnă izbitor cu cel al românului din Târgu Jiu despre care ActiveNews a scris acum un an.

Ioan Barbu, bărbatul de 47 de ani din județul Gorj, a murit în aceeași perioadă cu Francesca Tuscano, pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului. El a primit ser experimentral AstraZeneca din lotul ABV2856, retras de la vaccinare, după reacțiile adverse trombotice în Italia, transmitea ActiveNews la începutul lunii martie.

Inițial, autoritățile susținuseră că acest lot nu a ajuns în România dar până la urmă s-a stabilit că barbatul mort în Gorj a fost vaccinat cu lotul AstraZeneca retras de 9 țări. Gheorghiță de la sculăria CNCAV, cel cu „inima și cordul”, a susținut însă că nu e nici o problemă și a recomandat în continuare vaccinarea „sigură și eficientă” cu AstraZeneca.

ActiveNews a solicitat atunci să se întrerupă vaccinarea și în România, cel puțin cu AstraZeneca, până la soluționarea Anchetei. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Deși Parchetul trebuia să se autosesizeze, nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Ulterior însă, procurorii din Italia au venit în România și au cerut date despre moartea românului. Anchetatorii italieni au ajuns să se intereseze despre românul nostru după ce, în aceeași perioadă, mai multe persoane au murit în peninsulă în urma administrării dozelor de ser AstraZeneca, printre care un polițist și un militar.

Autopsia românului ucis de AstraZeneca a confirmat bănuielile noastre:

PREMIERĂ: Cheaguri de sânge în organele interne ale inginerului din Gorj decedat după vaccinul AstraZeneca, pe 1 martie, la Târgu Jiu. Gheorghiță nu a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Cine plătește acum pentru moartea inginerului?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

  6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

  7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

  8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

  9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

  10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar