Conspiraționiștii au avut dreptate: Vaccinul Pfizer afectează numărul de spermatozoizi. STUDIU ISRAELIAN

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu evaluat deja și publicat în revista Andrology din 17 iunie 2022, la care ActiveNews s-a referit sintetic, confirmă o altă suspiciune sumbră cu privire la vaccinurile COVID-19: acestea dăunează fertilității masculine. Mai exact, cercetătorii au constatat o scădere a numărului de spermatozoizi timp de până la cinci luni după a doua doză a vaccinului COVID-19 cu ARNm de la Pfizer, scrie Rav Arora de la The Epoch Times, chiar cu titlul de mai sus.

Anterior, orice întrebări legitime cu privire la faptul dacă vaccinarea COVID-19 afectează fertilitatea au fost respinse aprioric folosindu-se retorica perversă "nu există dovezi" (depinde de susținătorii unui produs medical distribuit la nivel universal să demonstreze că este sigur și nu invers). Apoi, în iunie 2021, a fost publicat un studiu care aparent a infirmat orice preocupare legată de fertilitatea masculină.

"Acum avem dovezi care ar trebui să vă liniștească, deoarece riscul ca imunizarea să vă compromită numărul de spermatozoizi este extrem de scăzut", a declarat atunci pentru CNN Dr. David Cohen, „expert în reproducere”.

"Deoarece vaccinurile conțin ARNm și nu virusul viu, este puțin probabil ca vaccinul să afecteze parametrii spermatozoizilor", a declarat autorul studiului din 2021, Dr. Ranjith Ramasamy, director al programului Reproductive Urology Fellowship de la Universitatea din Miami.

După publicarea studiului și susținerea pozitivă din partea comunității științifice, toate îngrijorările legate de fertilitatea masculină au fost date la o parte. Oricine a îndrăznit să pună la îndoială parametrii studiului sau efectele pe termen mai lung a fost ștampilat automat anatema cu de adept al teoriei conspirației. Fiind o persoană căreia, în general, nu îi place să se implice în speculații, nu am fost una dintre aceste persoane - dar totuși îmi amintesc foarte bine că așa s-a întâmplat.

Studiul a avut o limitare severă: a analizat doar numărul de spermatozoizi înainte de prima doză și la 70 de zile după a doua. Ce se întâmplă după două luni a rămas un mister, dar un mister care nu merită să ne îngrijoreze, după cum ni s-a spus.

Noul studiu publicat în Andrology a testat dincolo de 70 de zile și a testat numărul de spermatozoizi de la bărbați care au donat spermă la trei clinici de fertilitate din Israel. Studiul a avut patru faze: un control de bază înainte de vaccinare și un test pe termen scurt (15-45 de zile), intermediar (75-120 de zile) și pe termen lung (>150 de zile).

În prima fază (15-45 de zile), nu s-a constatat nicio schimbare semnificativă în concentrația sau motilitatea spermei.

Cu toate acestea, evaluarea intermediară (75-120 de zile) a arătat o scădere temporară de 15,4 % a concentrației de spermatozoizi, ceea ce a dus la o reducere a numărului total de motilitate (TMC) de 22,1 % în comparație cu martorul de referință înainte de vaccinare. Autorii studiului - Alon Kedem, Michal Dviri, Ana Umanski, Matan Levi, Ariel Hourvitz, Micha Baum - au concluzionat că răspunsul imunitar indus de vaccinul Pfizer "este o cauză rezonabilă pentru scăderea tranzitorie a concentrației spermei și a TMC".

Acest studiu nu este lipsit de câteva limitări. Nu a existat un grup de control de donatori de spermă nevaccinați cu care să se compare. În plus, au fost oferite doar rate relative de reducere, mai degrabă decât un număr absolut de spermatozoizi. Dacă datele mai largi prezintă o imagine și mai sumbră, este posibil ca aceasta să fi fost ascunsă, având în vedere cantitatea enormă de presiune publică și instituțională pentru a sprijini „sfânta” biotehnologie de necontestat (a se vedea reacția negativă cu care s-au confruntat Dr. Tracy Beth Hoeg și colegii săi pentru publicarea studiilor privind miocardita vaccinală).

Cea mai mare întrebare fără răspuns din acest studiu este cea referitoare la efectele secundare reproductive asociate cu o injecție de rapel. Participanților la studiu li s-a administrat o a treia doză, dar colectarea datelor s-a încheiat după cea de-a doua injecție. În plus, aceste date se referă doar la vaccinul Pfizer. După cum am văzut în cazul miocarditei, vaccinul Moderna are rate de miocardită de câteva ori mai mari (de aproximativ trei până la cinci ori) decât cel Pfizer. Dacă daunele diferențiale ale vaccinului pentru miocardită se aliniază în vreun fel cu afectarea numărului de spermatozoizi, ar fi un dezastru medical.

Fanaticii vaccinurilor au respins întotdeauna îngrijorările ca fiind din gama "teoria conspirației". Faptul că vaccinurile sunt extrem de ineficiente în prevenirea transmiterii a fost cândva o teorie a conspirației. Fostul reporter al New York Times Alex Berenson a fost dat afară de pe Twitter pentru că a făcut această afirmație, alături de alte "dezinformări".

Dovezile solide care arată că vaccinurile cauzează o rată inacceptabil de mare de miocardită la bărbați au fost, de asemenea, contestate, ignorate și denaturate în mod bizar (a se vedea Dr. Sanjay Gupta în emisiunea The Joe Rogan Experience).

A fi preocupat de "efectele secundare pe termen lung" a fost tratat ca și cum ai specula dacă Pământul este plat.

Susținătorii vaccinurilor au făcut greșeala gravă de a presupune cu prea multă încredere că necunoscutele erau complet benigne și că orice considerație contrară era o blasfemie.

Știința nu este o sfântă scriptură religioasă - este un proces în continuă evoluție. Având în vedere noile date, oamenii de știință responsabili trebuie să recunoască acest risc și să îl compare cu beneficiile potențiale ale vaccinării (împotriva bolilor grave și a morții). Și, în consecință, campania de propagandă "toată lumea de la 5 ani în sus ar trebui să se vaccineze" trebuie să fie abandonată în favoarea luării de decizii individualizate și specifice vârstei.


Un bărbat în vârstă de 30 de ani care dorește să-și întemeieze o familie poate fi descurajat în mod rezonabil să se vaccineze (sau să primească acum un rapel), având în vedere noile date, în timp ce un bărbat fragil de 75 de ani cu multiple comorbidități ar prefera să fie protejat de consecințele potențial letale ale COVID-19. Întrebarea este dacă autoritățile de sănătate publică și epidemiologii de top își vor reevalua recomandările privind vaccinarea universală și vor discuta în mod onest riscurile?

În caz contrar, aș putea afirma cu zel nietzschean că "știința a murit", conchide autorul Epoch Times, jurnalistul independent Rav Arora.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • DanielaBMED 27.06.2022 16:05
  Cred ca multi citesc ACTIVENEWS precum ascultau romanii postul ”Europa Libera” in vremea lui Ceausescu ; cred ca si politicienii nostri, ori mai marii din ”sanatate”. Sa le fie tuturor de ajutor ! - ca o gura de aer in marea poluata a dezinformarii generale. De supravietuire macar !
 • Zeta 27.06.2022 17:24
  Oanleu, încep să-și dea seama că au fost cobai? Nu cred. Poporul ales e deștept. Au știut de la bun început în ce se bagă. Sau poporul a avut prea mare încredere în guvernanții lor (proști sau trădători?)
 • Coronoia 27.06.2022 17:29
  Si ce e rau in asta? Foarte bine daca tampitii fara discernamant nu se mai impuiaza. Urmatoarea generatie se va naste din parinti care au avut suficienta minte ca sa nu se intepe cu zemuri experimentale pe motive stupide din gama "ca sa-mi dea guvernul voie sa merg la shopping" "ca sa merg la club" "ca cercul meu se amici s-au injectat toti si nu vreau sa fac nota discordanta" etc etc. Niste parinti capabili de gandire critica vor sti sa-si educe odraslele incat peste 20 de ani guvernelor, elitelor si oligarhilor le va fi mult mai greu sa incalece omenirea.
  Deci la capitolul asta sunt de acord cu "elitele": ceva depopulare e ok, hai cu (auto)sterilizarea tampitilor.
 • Andri 27.06.2022 17:55
  Offtopic, dar actual: de ce sinistrele actiuni anti guvid in China, cu 0 toleranta in Beijing si Shanghai: ca prin camioanele cu produse medicale sa transporte de fapt nuclearele pe care le pregatesc pentru vecinii si prietenii lor de la Vest, Australia etc (nu au vrut sa atraga atentia nici macar populatiei locale).

  https://zeeemedia.com/interview/uncensored-jeff-nyquist-china-plan-to-invade-us-by-mid-terms-in-november-australia-at-risk/
 • bali crator 9216 28.06.2022 10:21
  Nimic nu poate opri "poporul ales-bules" sa se puiasca si sa umple Pamintul de puturosi speculatori, avizi de avere si putere !

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol