

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a cerut statelor membre să ia în considerare schimbarea legislației privitoare la starea de urgență, care să reglementeze controlul bolilor transmisibile. Solicitarea a fost făcută într-un raport privitor la lecțiile învățate din pandemia Covid și a avut la bază plângerile țărilor europene referitoare la legislația învechită sau inexistentă în ce privește situațiile de criză.
Legislația privind pandemia ca stare de urgență sau controlul bolilor transmisibile trebuie schimbată în statele UE, consideră Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Instituția a arătat că mai multe țări au raportat că legislația care guvernează răspunsul la pandemie a fost învechită sau inexistentă și că elaborarea unei noi legislații în timpul crizei a adăugat o presiune semnificativă.
”Prin urmare, este important să se ia în considerare importanța existenței unei legislații actualizate care reglementează controlul bolilor transmisibile. Această legislație ar trebui să susțină planurile de urgență, luând în considerare în același timp probleme legate de drepturile omului și de protecția datelor. Cooperarea internațională și solidaritatea între țări sunt, de asemenea, importante în acest domeniu și, se pare, în multe cazuri, acest lucru nu a fost optim în timpul pandemiei de Covid-19. Multe țări se gândesc în prezent să dezvolte și să mențină stocuri de echipamente de protecție, produse farmaceutice, de testare și alte echipamente”, precizează ECDC. Totodată, planurile de pregătire ar trebui actualizate în ce privește restricțiile din pandemie, iar acestea ar trebui să țină cont de faza pandemiei, eficacitatea preconizată într-un anumit context socio-economic și politic, perspective comportamentale, impacturi socio-economice și niveluri de incertitudine.
”Statele UE au raportat necesitatea de a stabili un rol oficial pentru institutele de sănătate publică în oferirea de sfaturi bazate pe dovezi și evitarea politizării acestora. Este nevoie de un răspuns general la amenințările pentru sănătate și de o mai bună reprezentare a expertizei în domeniul sănătății publice la niveluri superioare, în organele de decizie și în structurile de gestionare a crizelor. În mod similar, ar trebui făcută distincția între deciziile politice și opiniile experților”, mai semnalează ECDC.
Pandemia schimbărilor climatice
Potrivit ECDC, foarte importante sunt respectarea și promovarea unei abordări „One-Health” (o abordare colaborativă, multisectorială și transdisciplinară – care lucrează la nivel local, regional, național și global) pentru nevoile viitoare de pregătire, din cauza numărului mare de amenințări zoonotice pentru sănătate care apar și a numeroaselor efecte ale schimbărilor climatice. Provocări semnificative pe tot parcursul pandemiei Covid au fost considerate comunicarea riscurilor și implicarea comunității, tocmai de aceea capacitatea de comunicare cu publicul și mass-media ar trebui consolidată.
”Gestionarea cererilor media și controlul dezinformării au pus o presiune suplimentară asupra publicului și asupra personalului sanitar. Statele membre și ECDC au identificat, de asemenea, necesitatea de a include input-ul științelor comportamentale și sociale în documentele lor de orientare. Mesajele ar trebui elaborate de echipe multidisciplinare, capacitatea de a utiliza și de a profita de noile tehnologii pentru a comunica fiind, de asemenea, identificată ca fiind semnificativă (de ex. crearea de videoclipuri, infografice, cronologie ale evenimentelor din timpul crizei, mesaje pe rețelele sociale etc.”, se mai arată în raportul ECDC.
Încrederea în guverne
Comunicarea transparentă și încrederea în guverne și în instituții au fost recunoscute ca factori importanți care influențează aderarea la orientările naționale. Cu toate acestea, nu este posibil să se construiască încredere în timpul unei crize, iar bazele trebuie puse în timp de pace, iar eforturile de a construi încrederea și implicarea comunităților trebuie făcute înainte de răspunsul la focar, susține ECDC.
Parteneriat NAȚIONAL
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
ECDC sa afle de unde a aparut virusul asta si sa inchida asa ''cercetarii'' ca tot de acolo va veni si urmatorul virus.
Sa-l trimita pe etiopianul ala de la OMS care a musamalizat 2 epidemii de holera in Etiopia pana la Wuhan si sa ne informeze ce fac aia acolo.
''Comunicarea transparentă și încrederea în guverne și în instituții'' Cei care au avut incredere in guvern acum sunt morti sau bolnavi.
Incredere? Da! Nici acum nu stim '' specialistii'' si componenta consiliului ala a lui Arafat! Care incredere?
Oculta , holbată, la pândă
Să vâneze omenirea plăpândă
Ce minte normală ar crede
Că șefii sunt simple otrepe
Din umbră conduși de Ocultă
O forță demonică , cruntă
Ce ne vrea spulberați, masacrați
De câțiva oligarhi blestemați
Auziți, goarnele sună
Oamenii se trezesc, tună
Revolta, se'aprinde furtuna
Domnul pregătește cununa !
Articolele Irinei Bazon sunt edificatoare in aceasta directie: https://www.activenews.ro/externe/Tratatul-pentru-pandemii-confera-OMS-puteri-sporite-de-supraveghere-si-de-suprimare-a-%E2%80%9Edezinformarii-.-Amendamentele-propuse-la-Regulamentul-Sanitar-International-Botnita-pe-gura-presei-si-a-vocilor-libere-180452
1. Eliminarea din codul penal a infracțiunii de „zădărnicire a combaterii bolilor”.
2. Eliminarea din constituție a obligației Statului de a asigura sănătatea populației. Fiecare om e răspunzător pentru propria sa sănătate și acest drept nu trebui lăsat în puterea Statului
3. Eliminarea protocoalelor obligatorii la tratarea unor boli. Datorită acestora a crescut mortalitatea în ultima vreme.
4. Lipsirea Colegiului Medicilor de puterea de a ridica dreptul de profesie a unor medici. Oricine a absolvit facutatea de medicină trebuie să fie liber să profeseze, fără alte aprobări. Colegiul Medicilor e acaparat de firmele farmaceutice, impune tratamente scumpe și ineficiente care folosesc acestora și interzice tratamente ieftine și eficiente, și pedepsește medicii care nu respectă regulile impuse.
Pentru medicii care greșesc în profesie există instanțe judecătorești care pot stabili răspunderi.
5. Campanii de vaccinare nu mai trebuie finanțate de Stat. Cine vrea, poate primi vaccinuri contra cost. (asta se leagă cu eliminarea din Constituție a obligației statului de a apăra sănătatea populației, ca să nu se dea pretext de procese împotriva Statului că n-a asigurat vaccinare).
ActiveNews, preia ștafeta pentru campania de implementare a schimbărilor legislative propuse de d-nul Mioc !!!
Cititorii ActiveNews din lumea întreagă, implicațivă în țările unde locuiți pentru aceste schimbări în legislație. Preluați inițiativa. Nu-i mai lăsați pe tartorii de la putere să ne dicteze ei ce trebuie făcut !