Articol de opinie din Newsweek: Răspunsul la COVID s-a bazat pe MINCIUNI. Se impune prezentarea de scuze și efectuarea de investigații

De Irina Bazon  /  

Captura: Newsweek

Captura: Newsweek

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația Newsweek a postat un articol de opinie, scris de Scott Atlas, intitulat „Răspunsul Americii la COVID s-a bazat pe minciuni”, iar autorul cere prezentarea de „scuze” și efectuarea de „investigații”.
 
Articol nu face decât să recunoască ceea ce ActiveNews a scris încă de la începutul „pandemiei” doar pentru a fi acuzat de „fake news” de către entitați plătite cu milioane de euro din banii noștri, pentru a anihila vocile care rostesc adevărul prin dezinformări, acuze false și liste negre. Cineva trebuie să răspundă pentru toate acestea.

Deși articolul, semnalat de Igor Chudov, nu conține informații noi pentru cititorii noștri, faptul că este publicat într-o publicație mainstream dovedește că pionii sistemului își dau seama că nu mai pot ascunde realitatea prin minciuni. Oamenii au înțeles și se vor întoarce împotriva lor pe măsură ce morțile subite cauzate de serurile experimentale vor dubla cimitirele. Și atunci crează camere de depresurizare. Televiziuni ale sistemului umplute cu alte milioane de euro de Guvern care descoperă și fură cu nesimțire documentare traduse de colaboratorii noștri benevoli în nopți de nesomn despre pericolele vaccinării și difuzate acum doi ani de noi, publicații care recunosc cu o jumătate de gură că s-a greșit, vedete vacciniste care și-au dat cu deodorant în gură ca să scape de mirosurile emanate și azi etc. Dar să vedem care este și opinia lui Igor Chudov în articolul prezentat de Irina Bazon. (Redacția)

Aproape toți liderii Americii au retras treptat ordinele de vaccinare obligatorie, cerințele și regulile de închidere ca resctricții anti-COVID – chiar și în state precum California, care au impus cele mai stricte și de durată restricții asupra publicului. În același timp, mass-media a recunoscut treptat apariția continuă de studii care infirmă total presupusele justificări pentru aceste restricții. Această inversare evidentă este prezentată în mod fals ca fiind „noi informații” sau „noi dovezi”. Se recunoaște prea puțin că a fost vorba de o eroare. 

Nu am asistat la prezentarea de scuze publice pentru propagarea de informații false sau pentru denigrarea și discreditarea acelor experți în politici și a oamenilor de știință din domeniul medical, ca mine, care au prezentat în mod corect date și informații standard despre infecțiile virale și pandemii și despre noțiuni fundamentale de biologie.

Articolul, la care ar putea subscrie mulți alți sceptici COVID, continuă astfel:

Iată cele mai grave 10 falsuri – cunoscute de ani de zile ca fiind idei false, fiindcă nu s-a aflat asta recent sau nu s-a dovedit recent că sunt false – promovate de liderii americani din domeniul sănătății publice, de oficialii aleși și nealeși și de cadre universitare a căror credibilitate este acum compromisă:

1. Coronavirusul SARS-CoV-2 are o rată de mortalitate mult mai mare decât gripa cu câteva ordine de mărime. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ordin_de_m%C4%83rime 

2. Toată lumea are un risc semnificativ de a muri din cauza acestui virus.

3. Nimeni nu dispune de nicio protecție imunologică [naturală], deoarece acest virus este complet nou.

4. Persoanele asimptomatice sunt factori majori de răspândire.

5. Închiderea — a școlilor și a afacerilor, închiderea oamenilor în casele lor, oprirea asistenței medicale non-COVID și interzicerea călătoriilor — va opri sau elimina virusul.

6. Măștile vor proteja pe toată lumea și vor opri răspândirea.

7. Se știe că virusul apare în mod natural, iar a susține faptul că își are originea într-un laborator este o teorie a conspirației.

8. Profesorii sunt expuși unui risc deosebit de mare.

9. Vaccinurile anti-COVID opresc răspândirea infecției.

10. Protecția imună vine doar dintr-un vaccin.

În articol, Scott Atlas cere efectuarea de investigații și prezentarea de scuze [de către cei care au propagat panica și informațiile false]. El recunoaște, de asemenea, că investigațiile vor fi probabil denaturate:

Însă pentru a ne asigura că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla niciodată, liderii guvernamentali, oficialii de la putere și academicienii și consilierii influenți, aflați adesea în conflicte de interese, trebuie să fie trași la răspundere. Personal, rămân extrem de sceptic că orice anchetă sau comisie guvernamentală va putea fi desfășurată cu evitarea politizării. Indiferent de intenția lor, toate aceste anchete conduse de guvern vor fi cel puțin percepute ca fiind motivate politic, iar concluziile lor vor fi respinse categoric de multe persoane. Aceste investigații trebuie totuși să continue, fie și numai pentru a scoate la lumină adevărul, pentru a-i învăța pe copiii noștri că adevărul contează și pentru a ne aminti de lecția esențială afirmată de G.K. Chesterton potrivit căreia „Ceea ce este corect rămâne corect, chiar dacă nimeni nu face ceea ce este corect. Eroarea rămâne eroare, chiar dacă toată lumea este în eroare”.

Vom auzi oare scuze și vor fi efectuate anchete? (scuze și investigații adevărate, nu false.)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • DanielSimion 09.03.2023 14:22
    Ar fi bine si intelept sa nu ne luam dupa fente. Sa nu cumva sa credem ca am scapat de stanica si, cand colo, sa dam nas in nas cu tac'su. Sa intelegem ca proverbul ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba, este bazat pe o lunga experienta, observare (nu stiinta...). Sa nu ne iluzionam ca cioclii pandemiei s-au transformat, peste noapte, in luptatori pentru adevar si dreptate. Sau in oameni normali, cu fair-play. Chiar (si) daca aceasta parere ne gadila stima de sine. Minciuna este urmata de alta minciuna, pentru ca nimeni nu poate sluji la doi stapani. Iar intoarcerea pacatosului nu este usoara, se face cu multa pocainta, in timp. Totul este cu un anumit scop. Iar scopul nu e luminos, nici pe departe. Cine are ochi de vazut, sa vada! Si sa inteleaga. Sa nu facem marea greseala, pe o parte, de a-i incrimina pe fratii nostri mai putin informati, mai slabi in credinta, mai neputinciosi si mai credului, iar pe de alta parte ai cita si ai promova pe "pocaitii" de serviciu. Sa nu bagam lupul in stana, chiar daca el si-a dat cuvantul ca nu mai face ce-i sta in fire si ca va apara oitele cand vine ursu'.
  • Rusi 09.03.2023 17:34
    Se impune prezentarea de scuze? Se impune puscarie,multa puscarie.
  1. Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

  2. Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

  3. Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

  4. Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

  5. Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

  6. Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

  7. Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

  8. Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

  9. Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

  10. Descoperire șocantă. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

Ultima oră

00:35

17 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, episcopul Persiei

00:30

Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

23:57

Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

23:40

Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

23:10

Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

23:00

Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

22:41

Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

21:30

In Memoriam Profesorul Radu Ciuceanu: TESTAMENT DUHOVNICESC

21:00

DE ZIUA LUI RADU CIUCEANU (16 aprilie 1928- 12 septembrie 2022). Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române așteaptă să i se atribuie, postum, numele său

20:29

Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

19:13

Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

18:30

16 aprilie: 145 de ani de la nașterea lui Gala Galaction, preotul prozator, traducător al Sfintei Scripturi

17:16

“Verificatorii de fapte” parteneri ai Facebook, printre care UE, susțin în mod perfid că activitatea lor nu este Cenzură – însă faptele îi contrazic flagrant

16:00

16 aprilie: Sfintele Mucenițe Fecioare Agapia, Irina și Hionia. Sfinții Felix episcopul, Ianuarie preotul, Furtunat și Septemiu

14:29

Morți subite în magistratură: Procurorul Pavel Palcu a murit la 70 de ani, după un AVC făcut în decembrie. Fostul procuror Doru-Viorel Ursu, mort subit la 71 de ani. Avocatul Dumitru Rădescu, fost judecător, mort la numai 58 de ani