Un document al Forumului Economic Mondial solicită limitarea „utilizării mașinilor private” și reducerea drastică a numărului de mașini până în 2050

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial (WEF) încurajează orașele să „limiteze utilizarea mașinilor private” și își propune să reducă drastic numărul de mașini până în 2050, potrivit unei cărți albe publicate recent. 

Documentul se bazează pe date uzuale falsificate privind schimbările climatice și pe modele incorecte și ignoră declinul radical iminent al populației, cu privire la care mai mulți au avertizat, scrie LifesiteNews.  

Documentul de informare, intitulat „Instrumentul Tabelul de punctaj al mobilității urbane: evaluarea comparativă a tranziției către o mobilitate urbană durabilă”, a fost publicat de WEF în colaborare cu Visa în mai 2023.

Documentul pledează pentru creșterea „căilor de transport partajate, electrice, conectate și automatizate (SEAM) și trecerea către orașe mai compacte” pentru a reduce numărul de mașini până în 2050 la 500 de milioane în întreaga lume și a reduce drastic emisiile de carbon.

„Nici un oraș singur sau o singură companie nu poate realiza singură această viziune”, se arată în document. „Printr-o colaborare susținută public-privat, putem găsi soluții inovatoare, de impact și orientate către context, pentru mobilitate, care să permită un viitor durabil pentru orașe.”

Potrivit carsMetric, în prezent există peste 1,45 miliarde de mașini în lume, iar WEF estimează că acest număr va ajunge la 2,1 miliarde până în 2050 dacă rămânem pe traiectoria actuală. Prin urmare, o reducere la 500 de milioane de mașini ar prezenta o reducere a numărului de mașini cu peste 75%.

Recent, WEF a testat instrumentul său Urban Mobility Scorecard și a ales Buenos Aires, Argentina, Curitiba, Cota Rica și Singapore ca orașe pentru testare.

Cartea albă a WEF menționează „limitarea utilizării mașinilor private prin stimularea transportului public, a ciclismului și a serviciilor de mobilitate partajată” ca fiind un obiectiv ambițios major pentru Buenos Aires.

„Capitala Argentinei urmărește să îmbunătățească mobilitatea durabilă pentru a menține oamenii în mișcare, oferind, în același timp, un transport mai conectat și integrat”, se arată în document.

De asemenea, orașul „adoptă noi soluții pentru a reduce dependența de mașinile private și pentru a oferi un sistem de transport multimodal bine integrat”, potrivit WEF.

A devenit evident că elitele nealese de la WEF și alte organizații globaliste nu urmăresc doar să înlocuiască mașinile pe benzină cu mașini electrice, ci și să reducă radical deținerea de mașini private în general.

După cum a subliniat jurnalistul Tim Hinchliffe, editor la The Sociable, „cartea albă Urban Mobility Scorecard Tool oferă și mai mult credibilitate predicției WEF potrivit căreia, până în 2030, «nu vei deține nimic și vei fi fericit.”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mircea Dragan 07.06.2023 23:02
    Eu nu mai prind din plin ce planuiesc astia de la forum.
    Vad insa tineri care marseaza la tampeniile lui Schwab.
    Sper sa le placa societatea pe care si-o construiesc.
    Enjoy!
  • Tic 08.06.2023 19:10
    Faza de nota 10 în centrul Vienei, ieri, pe o ploaie cu galeata :într-o stație de autobuz a dat sa urce o "salvatoare" a lumii cu bicicleta, dar șoferul i-a refuzat accesul fiindcă poți urca bicicleta doar în metrou. Rămâi și salvează lumea, i-a zis soțul meu. Ploaia a durat încă vreo 2 ore.
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației