Tehnocrația și transumanismul – agenda antiumană a „Marii Resetări”

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am tradus pentru cititorii ActiveNews un articol foarte actual și tulburător, care ne ajută să înțelegem mai bine legătura strânsă dintre tehnocrație și transumanism și modul cum prin acestea se transpune în viață agenda antiumană a Noii Resetări. Ca persoane create după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, înzestrate cu demnitate și libertate, avem datoria (și propria conștiință ne-o cere) să ne opunem cu toată ființa acestei agende, care este împotriva omului! (Irina Bazon)

Articolul de Patrick Wood, publicat pe Technocracy News:

Legătura dintre tehnocrație și transumanism este ușor de făcut odată ce s-a înțeles că ambele sunt produsele de prim rang ale religiei pseudo-științifice a scientismului, care consideră știința drept un zeu, iar oamenii de știință și inginerii acestei pseudoștiințe, drept preoți. Acest articol ne ajută să înțelegem această legătură (editorul Technocracy News).

Tehnocrația are legătură cu transformarea societății, așa cum transumanismul are legătură cu transformarea condiției umane a persoanelor care trăiesc în acea societate

Ambele se bazează pe o credință religioasă cunoscută sub numele de scientism, care consideră că știința este un zeu și că oamenii de știință, inginerii și tehnologii sunt „preoți” care transpun descoperirile în practică.

Este o eroare fatală a echivala scientismul cu știința. Adevărata știință explorează lumea naturală folosind metoda științifică testată în timp, bazată pe experimentare și validare repetată. Prin comparație, scientismul constituie o viziune speculativă, metafizică despre natura și realitatea universului și despre relația omului cu acesta.

Scientismul respinge viziunile religioase, morala și filosofia tradiționale și, în schimb, consideră știința drept sursă a valorii morale personale și societale.

Relația dintre tehnocrație și transumanism a fost cunoscută încă din 1933, când Harold Loeb a scris „Life in a Technocracy: What It Might Be Like” („Viața într-o tehnocrație: cum ar fi ea”):

„Tehnocrația are în vedere o altă formă de domesticire, o formă în care omul poate deveni mai mult decât om... Tehnocrația urmărește să dezvolte așa-numitele facultăți superioare în fiecare om și să îl facă pe fiecare om să nu se resemneze cu soarta sa... Prin producerea de indivizi specifici în scopuri specifice... O tehnocrație, atunci, va produce în timp o rasă de oameni de calitate superioară celor care sunt acum pe pământ...”

Astfel, Loeb considera că tehnocrația (societatea) produce un om superior prin aplicarea unei tehnologii avansate care să modifice condiția umană.

Natura tehnocrației


Constituită formal în 1932 de către oamenii de știință și inginerii de la Universitatea Columbia, mișcarea a fost definită astfel într-o ediție din 1938 a revistei sale, The Technocrat:

„Tehnocrația este știința ingineriei sociale, funcționarea științifică a întregului mecanism social pentru a produce și distribui bunuri și servicii întregii populații... Pentru prima dată în istoria omenirii acest lucru va fi pus în aplicare ca o chestiune științifică, tehnică, de inginerie.”

Într-adevăr, tehnocrația constituia un sistem economic bazat pe știință și inginerie socială. Tehnocrații erau siguri că abordarea lor științifică era atât de corectă încât nu mai era nevoie de nicio structură politică:

„Nu va mai fi loc pentru politică, politicieni, finanțe sau finanțatori, escrocherii sau escroci... Tehnocrația va distribui [bunuri și servicii, n. tr.] prin intermediul unui certificat de distribuție disponibil pentru fiecare cetățean de la naștere până la moarte.”

Astăzi, tehnocrația este întruchipată în proiectul „Marea Resetare” al Forumului Economic Mondial și în diferite programe ONU legate de dezvoltarea durabilă: Agenda 21, Agenda 2030, Noua Agenda Urbană etc.

Natura transumanismului


Un susținător filosofic de nădejde al transumanismului modern, Max More, l-a definit în 1990 astfel:

„...un grup de filosofii despre viață care urmăresc continuarea și accelerarea evoluției vieții inteligente dincolo de forma sa umană și de limitările umane actuale, prin intermediul științei și tehnologiei, ghidate după principii și valori care promovează viața.”

Mijloacele pentru atingerea scopului sunt, în cele din urmă, constituite de ingineria genetică care preia și accelerează teoria evoluționistă pentru a crea „umanitatea 2.0”.

De la apariția tehnologiei de editare genetică CRISPR, transumaniștii au invadat universitățile și corporațiile private cu ideile lor despre modificarea tuturor categoriilor de viețuitoare, inclusiv a omului.

Ceea ce se promovează de către Națiunile Unite ca fiind drept conservarea biodiversității este, de fapt, preluarea materialului genetic, care a fost meționată încă din 1994, la doar doi ani după debutul proiectului Dezvoltării durabile și al Agendei 21 la Conferința ONU pentru Dezvoltare Economică (UNCED) în Rio de Janeiro, Brazilia.

Cartea din 1994, The Earth Brokers, a fost scrisă de doi participanți principali la conferința de la Rio, participanți care nu au înghițit pe nemestecate ceea ce tocmai se întâmplase acolo. Ei au remarcat două lucruri cu privire la Convenția privind biodiversitatea, pe care au adoptat-o 156 de state ale lumii:

„Convenția echivalează implicit diversitatea vieții – animale și plante – cu diversitatea codurilor genetice, ceea ce se poate traduce ca resurse genetice. În acest mod, diversitatea devine un lucru pe care știința modernă îl poate manipula... Convenția promovează biotehnologia ca fiind «esențială pentru conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității»”.

În al doilea rând, ei au remarcat că „miza principală în Convenția privind biodiversitatea o constituie problema posesiunii și controlului asupra diversității biologice... Preocuparea majoră era protejarea industriilor farmaceutice și biotehnologice emergente”.

Nu este de mirare astăzi că industria farmaceutică produce injecții de terapie genetică folosind ARN modificat genetic pentru a modifica sistemul imunitar al organismului. Au muncit din greu
din 1992 pentru a avansa tehnologia necesară pentru a „deturna” genomul uman și a păși pe calea transformatoare către „Humanity 2.0”.

Totuși, tehnocrația este cea care și-a folosit tehnicile bazate pe „știința ingineriei sociale” pentru a manipula 22 % din populația lumii astfel încât să accepte de bunăvoie injecțiile care modifică genele, promovate de transumaniști.

Marea Resetare îmbrățișează atât tehnocrația, cât și transumanismul


S-a scris în mai multe reviste specializate că Forumul Economic Mondial și fondatorul/purtătorul său de cuvânt, Klaus Schwab, promovează atât tehnocrația, cât și transumanismul, în același timp. Acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător.

De pildă, Academia Europeană pentru Religie și Societate (EARS) a scris că:

„... membrii extrem de influenți ai Forumului Economic Mondial au un plan pentru ceea va urma. [Planul] se numește «Marea Resetare» și prevede un viitor cu adevărat «transumanist» pentru noi toți... De la jumătatea anului 2020, WEF (World Economic Forum) și-a promovat viziunea despre viitorul nostru post-coronavirus, pe care ei îl numesc «Marea Resetare». În viziunea lor, pandemia a scos la iveală punctele slabe ale vechiului nostru sistem și, prin urmare, ne oferă o oportunitate perfectă de a «reseta» lumea și pentru un nou început. Ce este izbitor cu privire la acest plan, pe care WEF l-a sintetizat într-o schemă conceptuală sub formă de virus, este promovarea implicită a unei filozofii numite «transumanism»”. (subliniere adăugată)

După cum am menționat la început, „Tehnocrația are legătură cu transformarea societății, așa cum transumanismul are legătură cu transformarea condiției umane a persoanelor care trăiesc în acea societate”.

În concluzie, tandemul format din tehnocrație și transumanism, împreună cu religia de la baza acestora – cea a scientismului, trebuie recunoscute ca atare și, cel mai important, trebuie să ne opunem ferm acestora și să le se respingem cu fiecare fibră a ființei noastre!

Patrick Wood

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Orizont 30.11.2021 13:01
    https://www.zerohedge.com/energy/slow-disaster-playing-out-germany-moves-shut-down-85-gw-baseload-nuclear-capacity
  • Spring 30.11.2021 15:11
    Este reală trecerea la monedele digitale ale băncii centrale? Și, dacă da, este primul pas către o monedă de rezervă globală care va înlocui dolarul și euro ca monede alese în pozițiile de rezervă ale economiilor majore?

    Ei bine, da și nu.

    Înainte de a extinde acest răspuns și de a explica impactul pe care îl vor avea monedele digitale ale băncii centrale asupra lumii mai familiare a schimbului valutar, este util să spunem mai multe despre ce sunt monedele digitale ale băncii centrale (CBDCs).

    CBDC-urile nu sunt criptomonede. CBDC-urile sunt digitale în formă, sunt înregistrate pe un registru (întreținut de o bancă centrală sau de un minister de finanțe), iar traficul de mesaje este criptat. Totuși, asemănarea cu criptomonedele se termină acolo.


    Registrele CBDC nu folosesc blockchain, iar CBDC-urile cu siguranță nu îmbrățișează modelul de emitere descentralizat salutat de mulțimea cripto. CBDC-urile vor fi foarte centralizate și controlate strâns de băncile centrale.

    CBDC-urile nu sunt monede noi. Sunt aceleași valute pe care le cunoașteți deja (dolari, yuani, euro, yeni, lira sterlină) într-o formă nouă, folosind noi canale de plată. Acestea reprezintă un progres tehnologic, dar nu înlocuiesc monedele de rezervă existente.


    CBDC-urile sunt introduse în prezent de marile bănci centrale din întreaga lume. Țările se află în diferite stadii de implementare. China este cea mai îndepărtată de-a lungul. Ei au un prototip funcțional al unui yuan digital care va fi prezentat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie 2022.


    Dacă sunteți acolo și doriți să cumpărați bilete, mese, suveniruri sau să plătiți pentru camerele de hotel, vă veți aștepta să plătiți cu noul yuan digital folosind o aplicație de telefon mobil sau alt canal de plată digital.

    Banca Centrală Europeană a trecut, de asemenea, rapid la o versiune CBDC a monedei euro. Nu sunt încă în stadiul de prototip, dar au făcut progrese materiale și se apropie de această etapă. Japonia și SUA sunt în partea din spate a liniei.


    Fed are un proiect de cercetare și dezvoltare în curs de desfășurare cu MIT pentru a studia modul în care un dolar digital s-ar putea intersecta cu sau chiar înlocui sistemul existent de plăți în dolari (care este deja digitalizat, deși fără un registru centralizat).

    SUA este probabil la câțiva ani distanță de propriul CBDC în cel mai bun caz. Deci, da, trecerea la monedele digitale ale băncii centrale este reală. Ce legătură are acest lucru cu ceea ce se numește uneori Marea Resetare? Aceasta ar fi mișcarea către o monedă unică de rezervă globală.

    Această mișcare ar fi condusă nominal de Fondul Monetar Internațional care acționează ca un fel de bancă centrală mondială. Cu toate acestea, FMI nu poate lua decizii de o asemenea magnitudine fără aprobarea SUA. (SUA are suficientă putere de vot în FMI pentru a se opune oricăror decizii materiale care nu-i plac).

    La rândul său, aprobarea SUA ar necesita un consens global între economiile majore, inclusiv China, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și alți membri ai G7 și G20.

    Această dorință de a crea bani adevărați în lume ar implica crearea unui drept de desen special digital (DST). DST-urile sunt emise de FMI țărilor membre și pot fi emise altor instituții multilaterale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite.

    De fapt, FMI are o tipografie la fel de puternică ca tipografiile Fed și BCE și poate inunda lumea cu banii lor mondiali. Înlocuirea dolarului ar implica o reuniune și un acord similar cu acordul inițial bretton woods din 1944. Acordul ar putea lua multe forme. Totuși, procesul s-ar conforma cu ceea ce mulți numesc Marea Resetare.

    Acest proces este în curs de desfășurare din 1969, când a fost creat DST. Mai multe probleme de DST au fost distribuite între 1970 și 1981, apoi niciuna nu a fost emisă până în 2009, în urma crizei financiare globale din 2008. Un nou număr a fost distribuit la începutul acestui an.

    Elitele globale văd pandemia COVID și alarma climatică ca pe un cal troian cu două capete, care poate fi folosit pentru a arunca DST asupra unei populații globale care s-a obișnuit brusc să urmeze ordinele guvernamentale.

    Recenta reuniune COP26 a alarmiștilor climatici de elită și a șefilor de stat de la Glasgow a subliniat utilizarea bancherilor centrali și a reglementărilor financiare pentru a împinge agenda alarmistă prin tăierea împrumuturilor și a serviciilor de subscriere companiilor energetice care nu promovează sursele regenerabile de energie sau care urmăresc explorarea petrolului și a gazelor (mergeți aici

    Carbonomics - Global War on Carbon Emissions
    https://katusaresearch.lpages.co/money-out-of-thin-air-paradigm-press-pp2/

    pentru a afla totul despre o viitoare taxă globală privind clima, și, de asemenea, cum puteți profita de fapt, de la ea).


    Deci, da, tendința către o monedă unică mondială este, de asemenea, reală. Totuși, lucrurile nu se întâmplă atât de repede în cercurile de elită. Chiar și Bretton Woods a avut nevoie de peste doi ani pentru a proiecta și alți cinci ani pentru a fi pus în aplicare chiar și sub presiunea celui de-al doilea război mondial. Trecerea de la sterlină la dolarul american ca monedă de rezervă principală a durat treizeci de ani din 1914 până în 1944. Cum se spune, e complicat.

    La un nivel, nu există nicio schimbare imediată. Un dolar CBDC este încă un dolar. Un euro CBDC este încă un euro. În absența unui nou regim al cursului de schimb fix de tip Bretton Woods, aceste monede ar fluctua în continuare unul împotriva celuilalt. Analizele noastre vor continua ca și până acum. Cu toate acestea, există trei schimbări uriașe care ar putea apărea din Marea Resetare.

    Primul este că un nou regim valutar global ar fi o oportunitate de a devaloriza toate monedele majore pentru a promova inflația și a fura bogăția de la deponenți. Toate monedele nu se pot devaloriza în raport cu toate celelalte monede în același timp; asta e o imposibilitate matematică.

    Cu toate acestea, toate monedele s-ar putea devaloriza simultan în raport cu aurul. Acest lucru ar putea conduce cu ușurință prețurile de aur la 5.000 dolari pe uncie sau mult mai mare pentru a atinge inflația dorită. EUR/USD ar putea rămâne în jur de 1,16 DOLARI, dar atât EUR, cât și USD ar valora mult mai puțin atunci când sunt măsurate în funcție de greutatea aurului. Aceasta ar fi o versiune accelerată a ceea ce s-a întâmplat în etape între 1925 și 1933, între 1971 și 1980 și din nou între 1999 și 2011.

    A doua schimbare ar fi că CBDC-urile facilitează mult impunerea unor rate negative ale dobânzii, confiscări și înghețarea conturilor pentru unii sau pentru toți deținătorii de conturi. Acest lucru poate fi utilizat în scopuri simple de politică sau ca un instrument al statului de supraveghere totală. Supravegherea comportamentului incorect, așa cum este definit de Partidul Comunist, este adevăratul motor al yuanului digital mai mult decât orice aspirație la un rol de monedă de rezervă a yuanilor.

    A treia modificare ar fi emiterea pe scară largă a DST și adoptarea acestora ca monedă unică de rezervă globală. Un nou Bretton Woods ar putea forța țările să dețină 100% din rezervele lor în DST- uri, iar marile corporații ar putea fi forțate să-și mențină valorile în DST- uri. Acest lucru ar putea duce la un regim de curs de schimb fix, cu un cuier bazat nu pe aur, ci pe DST.

    Toate aceste schimbări sunt acum în curs de desfășurare. Rămâne de văzut dacă se joacă de-a lungul anilor sau doar in cateva luni. Rezultatele exacte sunt incerte. Ceea ce este sigur este că voi urmări îndeaproape evoluțiile și vă va menține în fața curbei de putere pentru ca elitele continuu împing spre bani digitali și sfârșitul de numerarului.

    Towards a Single World Currency - The Daily Reckoning
    https://dailyreckoning.com/towards-a-single-world-currency/
  • Sweeping 30.11.2021 15:29
    Patrick Wood este specialistul care a studiat tehnocratia intreaga viata si detine un site de stiri despre tehnocratia ticaloasa, tradus si in limba romana,

    https://ro.technocracy.news/
  • Andrei Mihai 28.12.2021 20:35
    O carte exceptionala pe acest subiect:
    https://edituradoxologia.ro/transumanismul-decriptat-metamorfoza-navei-lui-tezeu
Ultima oră

14:31

Fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, condmnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”