

Ministrul român al Digitalizării a vorbit despre inițiativele pe care România le va lua cu privire la accesarea Internetului, după ce președintele Italiei a propus, în discursul său de sfârșit de an, folosirea buletinului pentru utilizarea acestuia.
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării a precizat, într-o intervenție la Antena 3, care sunt inițiativele pe care le va lua țara noastră în acest sens.
„Port discuții împreună cu alte state membre la nivel european pentru reglementarea foarte clară, inclusiv a celor care au conturi pe rețelele de socializare. Când vedem conturi de Facebook, Instagram, TikTok, avem o reglementarea la nivel European prin care acei oameni care sunt identificați ca persoane fizice să fie identificați de rețeaua de socializare și să se vadă că are buletin pe model de bifă albastră, dar verde de această dată”, a explicat ministrul, potrivit stiripesurse.ro.
Acesta a precizat și care sunt în acest moment reglementările în România privind accesul Internetului.
„La nivel național, avem din luna decembrie 2023 votată legea prin care acei creatori de conținut care folosesc inteligența artificială pentru a folosi imaginea unor persoane care nu și-au dat acordul să primească amenzi foarte mari plus închisoare de la 1 la 5 ani. Avem Digital Service Act, o reglementare care urmează să intre în Parlament, prin care toate drepturile pe care le are o persoană fizică în mediul offline să le aibă și în mediul virtual”, a precizat ministrul Digitalizării.
În discursul pe care l-a susținut de Revelion, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a propus să se facă o lege care să impună accesul pe Internet doar cu un document de identitate. Mai exact, o lege împotriva anonimatului pe internet pe teritoriul Italiei.
Reacții în acest sens au apărut și din partea altor parlamentari ai partidului principal de guvernare. Aceștia au spus că pregătesc, de asemenea, o lege în această direcție.
De multă vreme se vorbește în Italia despre necesitatea unei legi care să gestioneze Internetul și rețelele de socializare, astfel să limiteze „discursul instigator la ură” în mediul online. În Italia s-a vehiculat ca vârsta minimă pentru accesarea rețelelor de socializare să fie de 13 ani.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Dvs propuneti anihilarea dreptului la exprimare garantat de art. 30 din Constitutia Romaniei si puteti fi condamnat ptr asta.
De altfel se incalca si art. 10 din Convenția europeanăa drepturilor omului.
Sergio Mattarella are 83 de ani si probabil e senil.
Cica la moderarea comentariilor prin inteligenta artificiala, cel mai greu le e botilor sa se recunoasca sarcasmul iar comentariile sarcastice supravietuiesc cenzurii. De exemplu la articolele cu morti subiti daca comentam "ce bine ca era vaxxinat, ca altfel era mult mai rau. Slava vaxxinului sigur si eficient!" botul va califica un astfel de comentariu ca fiind conform cu specificatiile stapanilor si-l vor lasa. Dintre cei care-l citesc, cine are ochi sa vada va recunoaste comentariul drept sarcasm, iar oile bineinteles ca vor fi la fel de proaste ca botii si se vor duce sa-si mai trozneasca un booster.
Oare nu o dă în dungă
Nu face parte din strungă?
Mafia știe să ungă
Cât despre preș ul corupt
Mafia de la'inceput
L'a ales, că-i controlat
Și 'i servește, la palat
Vor cenzura internetul
Vrei acces, scoate carnetul
Hidra globalistă râde, face
Legi liberticide și'n beznă rage
De aici concluzia că Google, Microsoft, Facebook, Twiter, etc, (Internet-ul în general) n-au fost niciodată niște companii independente ci niște creații și ulterir extensii ale serviciilor de informații dintr-o anumită țară.
Mai întâi ne-au ademenit cu gratuitatea, facilitatea accesului și anonimatul până ne-am obișnuit cu calculatorul și internetul precum calul cu frâul apoi, după crearea obișnuinței și viciului ne leagă practic prin intermediul actului de identitate. Altfel cum să ne facă profilul social și creditul de aceeași natură?
Chestiunea are mai mult rol de sperietoare pentru că, în ciuda „anonimatului” nostru, serviciile știu cu cea mai mare precizie cine este persoana care se ascunde în spatele unui nume sau unui cont fals.
04.01.2024 11:55
1. Va inflori internetul alternativ, adica DARKNET + retzele private aka de KARTIER
2. ZIDURILE / CLADIRILE sunt locuri perfecte pentru a ne exprima doleantele. Nici nu pot fi sterse asa de usor ca un posting de pe retzele.
3. Dobitocii globalisti sar calul. VAI DE CAPUL LOR! Vine rascoala. FICECARE CETATEAN sa aiba drept la o ARMA sa se poate apara impotriva criminalilor cu functii de conducere/ impotriva SISTEMULUI!"
Subscriu, frate/soro !
Ce pacat ca oamenii nu folosesc zidurile/CLADIRILE ca sa'si scrie ofurile.
E'o forma sigura si eficienta de contrat sistemul
Vizibilitate si mare impact
Are scrisul pe ziduri
Clar si compact
Pe strazi cu trecere mare
Ii baga in sperietoare
Dusmanii se tem ca de dracu'
Mesajele ii inteapa ca acu'