POLIȚIA MONDIALĂ A INTERNETULUI. Forumul Economic de la Davos susține un plan global de supraveghere a conținutului online folosind Inteligența Artificială (I)

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial a publicat luna aceasta un articol în care propune crearea unui sistem de cenzură online care va funcționa printr-o combinație între inteligența artificială și cea umană, sistem care ar globaliza urmărirea „gândirii incorecte”.

Avertizând cu privire la o „lume întunecată a pericolelor online”, situație pe care vrea să o soluționeze, Forumul Economic Mondial (WEF) a publicat luna aceasta un articol în care propune o „soluție” la „abuzul online”, soluție la care să contribuie inteligență artificială (AI) combinată cu cea umană.

Se propune un sistem bazat pe inteligența artificială, care să automatizeze cenzurarea „dezinformarii” și „discursului instigator la ură” și să împiedice răspândirea „abuzului asupra copiilor, extremismului, dezinformarii, discursului instigator la ură și fraudei” online, scrie childrenshealthdefense.org, care semnalează apariția articolului. Chiar dacă Forumul mondialist al lui Klaus Schwab a adăugat o notă ulterioară apariției articolului online în care se afirmă că materialul nu aparține organizației, susținerea ideilor este implicită prin publicarea lui. Altfel nu ar fi făcut-o. Dacă ar fi un „forum de idei”, cum se auto-proclamă, de ce nu îi publică articolele de specialitate ale lui Robert F. Kennedy sau Joseph Mercola? Întrebare retorică.

Potrivit autorului articolului publicat de Forumul Economic Mondial, Inbal Goldberger, doar „echipele umane de încredere și siguranță” nu sunt pe deplin capabile să controleze un astfel de conținut online.

Goldberger este vicepreședinte al ActiveFence Trust & Safety, o companie de tehnologie cu sediul în New York și Tel Aviv, care, după cum susține, „colectează automat date din milioane de surse și aplică IA contextuală pentru a susține încrederea și operațiunile pentru menținerea siguranței”.

În loc de a se baza doar pe echipele umane pentru moderare, Goldberger propune un sistem bazat pe „inteligență asistată de oameni, în mai multe limbi, în afara platformelor” - cu alte cuvinte, inputuri furnizate de surse umane „experte”, care ar crea apoi „seturi de învățare” prin care ar antrena IA să recunoască conținutul pretins dăunător sau periculos.

Această „inteligență în afara platformelor” – însemnând mai mult învățare automată decât IA în sine, potrivit lui Didi Rankovic de la ReclaimTheNet.org – va fi colectată din „milioane de surse”, apoi unificată pentru a putea fi folosită ulterior pentru „deciziile de eliminare a conținutului” de către „platformele de internet”.

Potrivit lui Goldberger, sistemul ar îmbina „mecanismele de detectare automată mai inteligente cu expertiza umană” și va permite crearea de „IA cu inteligență umană integrată”.

Acest lucru ar oferi, de asemenea, protecție împotriva „actorilor cu metode tot mai avansate care folosesc abuziv platformele în moduri diferite”.

„Un moderator uman care este expert în supremația albă europeană nu va fi neapărat capabil să recunoască un conținut dăunător în India sau narațiuni care propagă dezinformare în Kenya”, a explicat Goldberger.

Cu toate acestea, „combinând în mod unic puterea tehnologiei inovatoare, colectarea de informații din afara platformelor și abilitățile experților în conținut, care înțeleg cum funcționează actorii reprezentând astfel de amenințări, detectarea corespunzătoare a abuzului online poate atinge o precizie aproape perfectă”, întrucât aceste seturi de învățare sunt „integrate” în IA de-a lungul timpului, potrivit lui Goldberger.

Acest lucru ar permite „echipelor de încredere și siguranță” să „oprească amenințările care apar în online înainte ca acestea să ajungă la utilizatori”.

Într-o analiză referitoare la modul în care ar arăta propunerea lui Goldberger în practică, bloggerul Igor Chudov a explicat cum are loc astăzi controlul conținutului pe rețelele sociale, pe o platformă.

De exemplu, moderatorii de conținut de la Twitter consultă numai conținutul postat pe platforma respectivă, dar nu și conținutul pe care îl postează un utilizator în afara Twitter.

Chudov spune că acesta este motivul pentru care WEF pare să susțină propunerea de „extindere [a supravegherii] dincolo de principalele platforme de Internet, pentru a colecta informații despre oameni și idei de pretutindeni”.

„O astfel de abordare”, scrie Chudov, „le-ar permite să știe mai bine ce persoană sau idee să cenzureze – pe toate platformele majore simultan.”

„Informațiile” colectate de sistem din „milioanele de surse” ale sale ar detecta, potrivit lui Chudov, „gânduri care nu sunt pe placul lor”, rezultatul fiind „decizii de eliminare a conținutului transmise unor entități precum Twitter, Facebook și așa mai departe. … [Aceasta înseamnă] o schimbare majoră față de status quo-ul în care fiecare platformă decide ce să facă în baza mesajelor postate doar pe platforma respectivă.”

În acest mod, „urmărirea gândirii incorecte devine [o practică] globalizată”, conchide Chudov.

Ca răspuns la propunerea WEF, ReclaimTheNet.org subliniază că o astfel de strategie echivalează cu a exercita presiune asupra rețelelor sociale pentru a le determina să practice „cenzura preventivă”.

Chudov consideră că WEF promovează o astfel de propunere pentru că „devine îngrijorată” că „opiniile indezirabile devin tot mai populare, iar cenzorii online nu pot ține pasul cu milioane de oameni care devin tot mai conștienți și mai vocali”.

Potrivit Daily Caller, „documentul WEF nu menționează cum vor fi aleși membrii echipei de instruire AI, cum vor fi trași la răspundere sau dacă țările vor putea exercita controale asupra AI”.

Într-o notă explicativă care însoțește articolul lui Goldberger, WEF asigură publicul că conținutul articolului „este opinia autorului, nu a Forumului Economic Mondial”, adăugând că „acest articol a fost distribuit pe site-uri care denaturează în mod obișnuit conținutul și răspândesc dezinformare.”

Cu toate acestea, WEF pare deschisă să îmbrățișeze propuneri precum cea a lui Goldberger. De exemplu, într-un articol din mai 2022 de pe site-ul său, WEF propune un „Consiliu de supraveghere” ca exemplu de „model de guvernare în lumea reală” care poate fi aplicat în cazul guvernării în metavers.

Și, după cum a remarcat Chudov, „moderarea conținutului de către IA se înscrie direct într-un sistem de credit social [stabilit de] IA”.
 
Va urma: ONU, susținută de Fundația Gates, propune, de asemenea, „ruperea lanțului dezinformării”. UNESCO a anunțat recent un parteneriat cu Twitter, Comisia Europeană și Congresul Mondial Evreiesc pentru lansarea campaniei „#ThinkBeforeSharing”, pentru a „opri răspândirea teoriilor conspirației”.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Radu Comsuta 25.08.2022 22:03
    Mai simplu spus poliția gândirii, așa zișii ”fact-chekers” corecți politic, și-au dat seama că nu pot controla totul la nivelul și eficiența pe care și-o doresc,astfel că și-au propus să antreneze și alte elemente în ecuație cum ar fi AI-ul combinat cu factorul uman și mai știu eu ce alte găselnițe, mergând până acolo încât să-l implice și pe internautul de la care pleacă mesajul, fie el și mai puțin corect politic, de a se autocenzura după cum cântă Big Brother. Așa că vorba americanului: ”Thanks, but no thanks. I did not sign up for this sheet !!!”. Nu voi renunța nicioadată la gândirea mea liberă și critică oricât de ”supărați” se vor arăta, cică, unii (yeeeah, riiight) și voi căuta orice metode și canale de a mă exprima în consecință. Și ca mine mai sunt încă 8 miliarde de oameni pe terra. Sunt sigur că opt miliarde de oameni pot găsi soluții de-a ocolii cenzura comunistoidă la care nici mama, și nici tata fact-cheker-ilor nu s-au gândit !
  • Tic 25.08.2022 22:11
    Stimabililor, din zbaterile astea vi se va trage! Parol!
  • Radu Comsuta 25.08.2022 23:32
    Chiar și așa, sunt cu conștiința (glasul lui Dumnezeu din om) împăcată. Cel puțin pentru mine asta contează, restul prea puțin.
  • aspenter2002 26.08.2022 03:04
    https://www.cbsnews.com/video/yuval-noah-harari-on-how-he-met-his-husband/#app
  • Andri 26.08.2022 05:21
    Cum putem invinge WEF
    The Path to Defeating The WEF: How We Plan to Fight and Win

    https://thelibertyforum.org/posts/the-path-to-defeating-the-wef-how-we-plan-to-fight-and-win
  • Andri 26.08.2022 05:33
    Study: 94% Of Vaxxed Have Pre-Blood Clot Formations! – Shocking Evidence Exposed! [VIDEO]

    “Josh Sigurdson reports on the recent study out of Italy proving without a doubt that 94% of vaccinated people studied have pre-blood clot formations that are clearly distinguishable from unvaccinated healthy people. The study reported on 1006 participants and is one of the most groundbreaking studies of its kind thus far. This is on top of the crystalline formations in vaccinated people’s blood which was shown by this study as well as by another German study. Also, 29% of vaxxed teens studied in Taiwan have heart-related problems. Cancer risk, according to multiple combined studies, show an increased risk of 143,233.33%.


    https://www.redvoicemedia.com/2022/08/study-94-of-vaxxed-have-pre-blood-clot-formations-shocking-evidence-exposed-video/ref/6/
  • Mihai Cantuniari 26.08.2022 11:47
    Daca se va ajunge la asta, -- si se va ajunge! --, cenzura comunista va fi un parfum, o dulce aducere aminte din vremuri patriarhale.
  1. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  2. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  3. Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

  4. Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

  5. Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

  6. În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

  7. Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

  8. O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

  9. Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

  10. 17 milioane de morți ai vaccinului și o tută. ”Amanta lui Cîțu” contrazice un studiu de 180 de pagini efectuat în 17 țări de oameni de știință cu reputație internațională cât și pe Tucker Carlson. Factual, ONG-ul cu un capital de 2.500.000 lei

Ultima oră

08:24

Biden o dă din nou în bară: ”Unchiul meu a fost mâncat de canibali” - VIDEO

23:39

Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

22:20

Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

22:00

O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

21:10

CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

20:27

Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

19:05

În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

18:10

Marius Mioc: Plățile industriei farmaceutice către medicii americani: 12,1 miliarde dolari către 826313 medici, în 9 ani și jumătate

17:18

Lansarea aplicației PATRIMONIUM, un proiect de promovare a valorilor românești

16:55

Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

16:40

“Medici pentru Consimțământ Informat” adresează Ministerului Sănătății o cerere privind controversatul Tratat pandemic al OMS. Scrisoare deschisă către OMS, inițiată de Dr. David Bell

15:32

Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

14:32

Adrian Onciu: Între escaladare și salvarea aparențelor

13:51

Iohannis a semnat cererile de urmărire penală a lui Petre Roman și a lui Gelu Voican Voiculescu în Dosarul Mineriadei

13:28

Politico: "Ucraina se îndreaptă spre Dezastru"