

O companie israeliană a primit undă verde de la oficialii din domeniul sănătății pentru a produce și vinde primele produse de carne din lume făcute din celule de vită cultivate în laborator, relatează thepeoplesvoice.tv.
Carnea de vită va fi crescută din celule derivate dintr-un ou fertilizat de la o vacă Black Angus care locuiește într-o fermă din California.
Inovația, anunțată săptămâna trecută de Ministerul Sănătății din Israel, a fost salutată de prim-ministrul Benjamin Netanyahu ca fiind „o descoperire de importanță globală”.
Măsura vine după ce anul trecut a fost aprobat în SUA puiul crescut în laborator.
Ministerul a spus că aprobarea face parte dintr-un program pilot pentru dezvoltarea de proteine alternative, derulat de Departamentul pentru Managementul Riscurilor Alimentare. De asemenea, acesta s-a referit la cererea globală în creștere pentru „produse de origine nonanimală”, adăugând că face eforturi pentru aprobarea surselor alimentare alternative.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris această dezvoltare ca fiind „o descoperire de importanță globală” și „o veste importantă pentru securitatea alimentară, protecția mediului și preocuparea pentru animale”.
Compania Aleph Farms, care a primit aprobarea, va crea carne de vită din celule derivate dintr-un ou fertilizat de la o vacă numită Lucy, tipul Black Angus, care trăiește într-o fermă din California. Cu toate acestea, ar putea dura luni înainte ca produsul să fie servit la masă, deoarece autoritățile de reglementare trebuie să aprobe etichetele companiei și să efectueze o inspecție finală.
„Abordarea provocărilor comune, cum este securitatea alimentară, va fi cea mai bună modalitate de a asigura prosperitatea regiunii Orientului Mijlociu, precum și a altor regiuni din lume care depind în mod semnificativ de importurile de alimente, cu accent pe Asia”, a spus Didier Toubia, CEO-ul Aleph Farms, citat de Times of Israel.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.