Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

De Marius Mioc  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei”, ne anunță Digi24 (linc) în 22 aprilie 2024, și despre exact același lucru sîntem anunțați și de Hotnews (linc), Știrile ProTV (linc), Euronews (linc), ziare.com (linc), Libertatea (linc), Gândul (linc), Adevărul (linc) și multe alte surse.

Găsim știrea relatată și la frații de peste Prut: TV8.md (linc), Ziarul Național (linc), unica.md (linc), radio Chișinău (linc), realitatea.md (linc). Acum, în aprilie 2024, a apărut un val de asemenea articole, dar au existat valuri identice de articole pe temă în noiembrie 2022 și iunie 2023 (tot dublă era rata de încălzire a Europei față de restul planetei și atunci).

Nu este ceva specific Europei această încălzire a vremii de două ori mai repede decît restul planetei și observațiile despre încălzirea vremii nu au apărut doar în presa românească. „Zona arctică se încălzește în ritm dublu față de restul lumii” ne informa ABC News (linc), „Canada se încălzește de două ori mai repede decît restul lumii”, anunța BBC (linc), „Orientul Mijlociu se încălzește de două ori mai repede decît restul lumii” ne spunea Washington Post (linc), „Munții se încălzesc de două ori mai repede decît restul lumii” ne spunea Pacific Standard (linc), „China se încălzește de două ori mai repede decît restul lumii” am aflat din Quartz (linc), iar pe saitul Chanel News Asia (linc) ni se explică „De ce Singapore se încălzește de două ori mai repede decît restul lumii”. The Moscow Times ne-a anunțat că Rusia se încălzește într-un mod disproporționat de rapid (linc), dar nu lămurește exact cît este această disproporție. La fel în cazul Japoniei – se încălzește mai rapid decît media planetei, spune saitul nippon.com (linc), dar nu știm exact cît de „mai rapid” – dublu sau altă proporție? În cazul Israelului, rata încălzirii nu e dublă față de restul lumii ci doar „aproape dublă”, aflăm de la experții Serviciului Meteorologic Israelian (linc).

Fenomenul nu e limitat doar la emisfera nordică. Antarctica se încălzește mai repede decît orice altă parte a Pămîntului aflăm de la msn.com (linc). Adică, chiar mai mult decît dublul ăla al încălzirii pe care-l înregistrăm prin Europa, Canada, China, Singapore. Tot o încălzire mai rapidă decît a restului lumii întîlnim și în Australia, conform saitului Popular Science (linc).

Mijloacele de informare în masă publică constant articole despre faptul că avem o gravă problemă cu încălzirea globală, și în funcție de țara unde apar asemenea articole avem și diferite țări care experimentează această încălzire mai rapidă decît media planetei, de obicei dublă. Sînt articole în toate limbile, scrise în diferite stiluri pentru a corespunde gusturilor unor ținte diferite din public. Uneori comparația nu se face cu media încălzirii întregii planete ci doar cu media încălzirii din țara respectivă. De pildă, saitul american High Country News scria că „Parcurile Naționale se încălzesc de două ori mai repede decît teritoriul total al SUA” (linc). O frumoasă pildă de articol calibrat pentru publicul care iubește natura și drumețiile prin parcuri naționale!

De-a lungul vremii părerea experților s-a mai schimbat. Cu vreo 50 de ani în urmă se vorbea de primejdia răcirii globale, acum se vorbește de primejdia încălzirii globale, dar se folosește și expresia mai cuprinzătoare de schimbare climatică care e bună pentru amîndouă variantele. Un singur lucru a rămas constant: Promovarea ideologiei Statului Maximal, care neapărat trebuie să ia măsuri ca să ne salveze de aceste primejdii despre care, dacă n-ar exista presa să ne informeze, nici n-am ști că există. Iar salvarea se face într-un singur fel: dînd dreptul Statului să instituie mai multe reglementări, să creeze mai multe programe de luptă cu primejdiile, care programe au nevoie de mai mulți bani din impozite. Dar, cînd e vorba de salvarea omenirii, oamenii vor accepta costurile cu bucurie. Așa a fost în cazul covid, așa pare să fie și cu schimbarea climatică, și dacă cumva totuși schema asta va eșua, se vor găsi alte primejdii de care musai să fim salvați. Am mai auzit de primejdii cu gripa aviară (linc), variola maimuței (linc)gripa porcină (linc), septicemia hemoragică virală (linc), dar toate sînt din domeniul medical. După marea izbîndă cu covidul era cazul de puțină variație, să se găsească ceva și din alt domeniu.

Marius Mioc

Actualizare 26 aprilie 2024: Varianta inițială a articolului a conținut poza unei coperte a revistei „Time” din 1977 despre o posibilă venire a unei ere glaciare. Am preluat acea copertă de pe internet. Am găsit apoi un articol pe saitul „Time” care tăgăduiește că acea copertă a fost publicată (linc). N-am avut posibilitatea să verific personal colecția revistei „Time” din 1977. Am hotărît să șterg poza respectivă din acest articol. Pe de altă parte, pe saitul revistei „Time” am găsit un articol din 24 iunie 1974 în care se vorbește despre o posibilă venire a unei ere glaciare și am adăugat trimitere la acel articol (linc).

Mai citește:
Uniunea Europeană ustură la buzunar: Gazul metan. În pregătire: centralele de apartament
Covid-19 – Manipulări asemănătoare (gripa aviară, variola maimuței etc.)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfânta Lumină a lui Hristos Domnul coborât la Ierusalim la ora 14.14:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Tic 24.04.2024 21:46
    Primăria din Koln trimite pensionarilor scrisori alarmante despre criza climatică,despre încălzire,etc.
  • Tic 24.04.2024 21:48
    Iar BM si FMI propun un impozit planetar de cel puțin 100 miliarde de dolari anual.
  • Augusta 24.04.2024 21:52
    ANOTHER GLOBAL WARMING FRAUD EXPOSED
    Ice Core Data Show No Carbon Dioxide Increase
    by Zbigniew Jaworowski, Ph.D.

    https://ruby.fgcu.edu/courses/twimberley/EnviroPol/EnviroPhilo/IceCoreSprg97.pdf


    https://twitter.com/melissaredpill/status/1782811284968206494?s=46&t=z1Hq_b9VI1aa08-o9rGBBA
    Hello Everybody... THERE IS NO GLOBAL WARMING!

    #ClimateChange
    #ClimateScam is Big $$$$
    #ClimateChangeIsAHoax

    https://twitter.com/BGatesIsaPyscho/status/1782765234408612054
    Înșelătorie climatică

    Astăzi, managerii de cont ai lui Joe Biden au postat: „Oricine neagă în mod intenționat impactul schimbărilor climatice condamnă poporul american la un viitor periculos”

    Așadar, iată un moment rar în care Legacy Media a difuzat o viziune alternativă - John Coleman - Fondatorul Weather Channel „NU EXISTĂ NU EXISTĂ NU EXISTĂ NU EXISTĂ SCHIMBĂRI CLIMATICE SEMNIFICATIVE FACUTE DE OM”

    Observați că Legacy Media sau Politicienii nu permit niciodată dezbateri pe acest subiect - la fel ca si cu Covid, ei vor să aveți încredere în ȘTIINȚA LOR.

    Urmeaza clipul video cu marturialui John Coleman
  • vasile grozav 24.04.2024 22:20
    Pentru ca Europa are capete încălzite prin frecarea neuronilor prostiei unii de altii, se încălzește la soare mai tare decât la umbra și la umbra mai tare decât în frigider și în frigider mai tare decât în congelator și in congelator mai tare decât tot ce e mai moale după decongelare. În concluzie bancurile seci au decedat arse, filmul mut a murit din cauza căldurii, căldura din cea a răcelii, gripei, vi rozelor și vi rozetelor ca idiotii utili sa se poata
    înmulți peste măsură, umplandu-se de ridicol și rahat globalist pana peste capetele
    pătrate strunjite la cele mai performante
    strunguri. Eu zic ca dacă Europa s-a încălzit sa sune la 989 989 și sa solicite o trupa de prostituati clismatici cu care sa întrețină relatii de răcire reciproca. Și să mai ceara ca Atlas sa accepte genul fluid, Europa sa devina lesbiana iar prostiei sa i se ridice un monument in Parlamentului European și în fiecărui Parlament al statelor membre, unde idiotii aleși sa se închine zilnic, sa-i sărute picioarele și toate organele aflate la vedere ca sa-si dovedească atașamentul total la valorile ei. Prostia omeneasca atinge culmi pe care nu credeam vreodată ca le-ar fi putut atinge. Încet si sigur Everestul prostie îl întrece pe Everestul Himalaian.
  • crazy bobz 25.04.2024 15:05
    vedeti mi KAKA macovei, CURVA DRACULUI
Ultima oră

20:00

PS Ambrozie: Nimic din ceea ce consideram cândva normal nu mai este privit la fel astăzi. Adevărul nu poate fi negociat, nici relativizat în funcție de interesele unora sau altora. Nu putem să tăcem nici în fața războiului de la graniță și din Orient

19:45

PS Sebastian: Războiul din Țara Sfântă, de vreme ce este dus de către un popor care se mai crede și astăzi ”ales”, deși nu L-a primit pe Fiul Celui Care i-a ales, mă tem că nu se va mai sfârși niciodată. Să ridicăm Crucea în locul sabiei

19:30

IPS Teodosie: ”Ne doare inima de miile de morți și de răniți din pricina războiului, acest iad instaurat de oamenii fără de Dumnezeu. Ne rugăm în fiecare zi pentru pacea lumii” - Pastorala de la Tomis

19:10

IPS Teofan: ”Pentru a conduce destinul Țării să alegem oameni cu frică de Dumnezeu și cu atașament față de valorile familiei”. IPS Laurențiu: ”Bucuria noastră să nu o lăsăm să fie umbrită de nimic”. PASTORALE

19:06

“Situație disperată” - Turcia rupe relațiile comerciale cu Israelul

18:10

Învierea Domnului este sărbătoarea iubirii smerite și milostive a lui Hristos - Mesajul și Pastorala Patriarhului Daniel de Sfintele Paști 2024. VIDEO

17:05

4 mai: Rapsodia Română se ridică la Ceruri împreună cu marele ei compozitor, românul genial George ENESCU, copilul-minune al muzicii (19 august 1881 - 4 mai 1955)

16:16

Av. Gheorghe Piperea: Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea. VIDEO 2020

15:15

CAPCANA

14:00

IUDA

13:00

Coborârea Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim - VIDEO ÎN DIRECT. Plecați-vă neamuri, Cântând Aleluia! Hristos a înviat din morți! ACTUALIZARE: Lumina a venit de Sfintele Paști ortodox, la ora 14.14

09:00

Sfânta și Marea Sâmbătă. Îngroparea Dumnezeiască și trupească a Mântuitorului Iisus Hristos și coborârea la iad

08:05

4 mai: Sfânta Muceniță Pelaghia; Sfânta Monica, mama Fericitului Augustin

00:00

Pr. Ioan Istrati: Mormântul Dulcelui Iisus și Hienele

17:30

Familia Ortodoxă: De la moarte la viață