Era totalitarismului digital. Ministrul digitalizării: „Până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România pare că dorește să fie în „prima linie” în marșul către a Patra Revoluție Industrială, prin care se va institui un total control tehnocratic la nivel global, facilitat prin tehnologiile digitale. Implementarea identității digitale este al patrulea obiectiv al „Agendei noastre comune”, pusă la cale de „eminențele cenușii” ale organizaților globaliste, care se consideră îndreptățite să decidă cursul pe care, în viziunea lor denaturată, trebuie să îl urmeze omenirea.

Pentru a dovedi că România urmează cu deplin conformism această cale trasată de tehnocrații globaliști, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat cu mândrie că, „până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”. Referindu-se la digitalizarea țării, ministrul a spus că „sunt și lucruri pozitive când vine vorba de România zilelor noastre”.

„Dacă ne uităm la economia digitală și la indexul DESI (digital economy and society index n.r.), așa cum am spus suntem ultimii, dar suntem pe locul 4 în Europa când vine vorba de numărul absolvenților de IT. Suntem pe poziția a treia când vine vorba de numărul specialiștilor IT care sunt femei. Și cred că aceste este un lucru bun. Și în același timp vreau să vă spun și partea negativă. Deși suntem pe poziția a 4-a când vine vorba de absolvenți IT, suntem ultimii în Europa când vine vorba de specialiști IT. Adică mulți din experții noștri odată ce termină facultatea pleacă în căutarea unor oportunități mai bune în străinătate. Și asta trebuie să schimbăm pentru că așa cum s-a spus deja: dacă nu ai oamenii care să realizeze aceste procese, care să le îndeplinească, atunci nu ai cum să obții un progres. Ei bine, ce facem în acest sens? Pornim de la primul pas care este esențial și anume identitatea digitală. Trebuie să ai o identitate digitală pentru fiecare cetățean pentru a oferi servicii publice digitale. Pentru că altfel statul nu poate să garanteze că eu sunt într-adevăr persoana care solicită un anumit serviciu. Așa că până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”, a declarat Sebastian Burduja, pe 6 septembrie, la a XV-a reuniune a Grupului de Lucru EUROSAI IT.

Ministrul Digitalizării a ținut să sublinieze că va fi o tehnologie de ultimă generație, alte țări doar experimentând fiecare pas al procesului, însă România va trece direct la tehnologia de recunoaștere facială.

Ca și cum aceasta ar fi o problemă presantă și urgentă a țării noastre în aceste vremuri, problemă care necesită investiții uriașe, Burduja a anunțat un alt proiect major, reprezentat de „cloud-ul guvernamental”, o investiție masivă, de aproximativ 600 de milioane de euro, care se va realiza prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). În cadrul acestui proiect, cea mai mare parte a administrației centrale va fi trecută în cloud, „un loc sigur pentru datele cetățenilor”.

O a treia componentă majoră a planului privind alinierea României la agenda globalistă a digitalizării lumii o reprezintă Coaliția Națională pentru Competențe Digitale. Ministrul Digitalizării a subliniat că în România 80% dintre gospodării au acces la internet, 13 milioane dintre români accesează Internetul în fiecare zi, dar 10 milioane „nu au competențe digitale elementare”. 

De asemenea, ministrul Digitalizării a subliniat că 100 de milioane de euro din fondurile europene vor fi folosiți pentru a crea „un hub național pe inteligență artificială”, care va aduce „laolaltă inteligența din diaspora și mințile care sunt în țară. Prin acest hub se va face cercetare avansată pe IA, iar rezultatele vor fi transferate către tehnologie”, a explicat Sebastian Burduja.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (18)
  • siBemol14a 09.09.2022 22:36
    Sebastian Burduja face parte dintr-un guvern care nu știe din ce lume face parte. O țară mică ca a noastră ȘI cu o autoritate eșuată trebuie să se preocupe de îmbunătățirea traiului zilnic al oamenilor și abia apoi de cai verzi pe pereți. Cercetarea fundamentală pe care apoi n-o aplici (dar rezultatele sunt furate de ”prieteni”) se face de persoane individuale din plăcere, pentru a dovedi sieși și lumii că individual nu suntem handicapați (chiar dacă autoritatea este). Cercetarea într-o comunitate condusă responsabil se ocupă de canalizare și apoi de sateliți, de eradicarea analfabetismului apărut după 1990 și apoi de IA și de cloud, ca să ofere sectorului de producție măcar încrederea (dar și soluțiile) de a face scriere/citire de masă, canale (urbane sau de irigații), căldură în case chiar dacă nu mai putem de încălzire globală, soluții de om normal la noua religie ecologică etc. Dacă domnul ministru știe că în septembrie 2022 nu avem specialiști (luându-și lumea în cap în principal nemulțumiți de lipsa completă de performanță a autorităților) cum oare va digitaliza țara asta (care merită mult mai mult) până în iunie 2023 ?
  • Enya 09.09.2022 22:47
    Cine e burduja asta? S-o imbotniteze digital pe muma-sa!!

    Cu noi n-a semnat nici un contract, nu suntem de acord, romanii habar n-au avut ca acesti borfasi ce-si zic politicieni, criminali la propriu, au creat monstruozitatea numita "ministerul digitalizarii"!!!

    Nu ne-au anuntat, nu ne-au cerut acordul, nu ne-am dat acordul!!!!, deci tot ce fac e ilegal, imoral, inuman si pentru asta trebuie judecati de urgenta, condamnati la moarte si executati pentru GENOCID!

    "Digitalizarea" inseamna apoi injectarea fortata a oamenilor cu moarte si gene straine care distrug ADN-ul uman divin!

    Deci, cine o comanda si o pune in practica se face vinovat de GENOCID!!!!
  • Mircea Dragan 10.09.2022 10:10
    Burduja este un tinerel tembel care crede ca nu stim ce inseamna totalitarism (el nu a ''prins'' regimul comunist).
    Este un penelist pus pe furat fireste si vrea sa ciordeasca cateva milioane din cei 600 de milioane euro ce urmeaza sa-i acceseze el ptr digitalizare.
  • Enya 09.09.2022 22:48
    Urgent retrageti-va TOTI banii din banci, altfel veti ramane fara ei!

    In curand vor crea DIGIMONEDA si toate sumele din conturile voastre vor fi convertite in aceasta moneda virtuala, care va fi una fictiva, inexistenta, asa ca nu veti mai putea retrage nimic, niciodata!

    Toate tranzactiile se vor face din acel moment doar prin intermediul bancilor (carduri), iar in scurta vreme veti fi conditionati sa va "vaccinati" daca vreti sa mai aveti acces la digimoneda din cont (toata munca si agoniseala voastra)!

    "Vaccinarea" inseamna hibridizarea cu genele demonilor, pierderea ADN-ului uman si al sufletului, PIERDEREA DEFINITIVA A PROTECTIEI DIVINE si trecerea sub custodia speciei neumane a demonilor! Din momentul primei intepari, nu va mai apartineti nici voua, nici lui Dumnezeu, ci demonilor, si cu cat va veti "vaccina" mai des, cu atat mai rapid se va realiza hibridizarea completa. Asta in cazul exemplarelor sanatoase si rezistente, caci cea mai mare parte dintre intepati va muri de cancer si alte boli!

    Bancile sunt urmatorii nostri calai!!!
  • Kara 09.09.2022 23:53
    Retrasi si investiti dar nu in bunuri imobile. Tot ce se va putea da la schimb: alimente, medicamente, etc. desi vor veni sa controleze si sa confiste surplusul.Casele si pamantul se vor confisca (globaliza). Vor avea dreptul sa locuiasca intr-o casa dar nu cu excedent de camere, depinde cate persoane sunt in familie. In camerele care nu sunt ocupate oricine din orice colt al lumii poate veni sa locuiasca. Scumpirile la gaz si electricitate sunt pentru a nu se putea plati si astfel casa/pamantul se va confisca.
    Cei care au fost "esentiali" acum 2 ani vor deveni neesentiali. Doctorii vor fi inlocuiti cu IA, toti prezentatorii tv + actorii cu holograme / CGI, jurnalistii la fel, politistii si militarii cu roboti si drone, avocati, procurori, judecatori etc. nu vor mai fi (toate deciziile le va lua IA), politicienii eliminati, nu va mai fi presedinte ci comisar zonal etc.
    Venitul va fi unul fix -venitul universal, chiar daca au avut mai multi bani in cont, acestia se vor confisca. Dca nu au scor social bun, le va taia din venit. Va fi o limita de varsta, probabil 50 de ani, cand vor primi injectia letala. Intr-un cuvant, o mizerabila distopie.
  • Carbid 10.09.2022 09:03
    Nici nu e nevoie sa te vaccinezi ca sa se produca raul cel mare! Identitatea digitală inseamna renuntarea la numele de botez, renuntarea la Taina Botezului, si deci ADIO mantuire! Nici Dumnezeu nu se mai baga peste tine!
  • Mircea Dragan 09.09.2022 23:05
    Cine-i mai baga in seama pe niste tampiti? Ei renuntasera la incalzirea pe lemne desi 2/3 din romani se incalzesc pe lemne. Acum asta cu identitatea digitala uitand ca 2/3 din romani habar nu au de internet iar 10% nici curent nu au. Prostii astia ticalosi si slugarnici cred ca toata Romania e vre-un sector 1.
  • aspenter2002 10.09.2022 01:15
    https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/gigi-becali-decizie-socanta-da-afara-din-primul-11-al-celor-de-la-fcsb-fotbalistii-vaccinati-si-face-o-dezvaluire-care-poate-produce-un-adevarat-cutremur-de-natura-penala-cei-pe-care-ii-v-19416094
  • Nick Cohen 10.09.2022 06:29
    Vaccinarea COV-ID adica Modificarea / Marcarea Genetica a oamenilor este puntea de legatura cu digitalizarea persoanelor . Cu tehnologia in uz , se poate citi cine este si cine nu este vaccinat cit si codul de vaccinat .
  • Mircea Dragan 10.09.2022 08:43
    Cand am citit planul astuia am fost sigur ca nu-i decat un cretin care nu stie cum e dictatura -(Born: June 18, 1985 (age 37 years), Bucharest).
    Prostea tu stii ce-i identitatea digitala? Iadul pe pamant! Auzi la el! Sa stie sigur ca persoana din fata lui e chiar aia! Dar cine vine sa vorbeasca cu voi ?
    Exact ca alti prosti care spuneau ca CI-urile trebuie schimbate ca nu incap in .....portofel. A venit statul si le-a schimbat dar le-a pus si un chip in care sunt amprentele prostului ''progresist''.
  • Carbid 10.09.2022 09:00
    Ministru blestemat! Stii ce inseamna identitatea digitală??
    Renuntare la Taina Botezului, aaadicăă, ADIO MANTUIRE!
    Aviz amatorilor....
  • Mircea Dragan 10.09.2022 18:04
    ''13 milioane dintre români accesează Internetul în fiecare zi, dar 10 milioane „nu au competențe digitale elementare''
    Si ce face Burduja cu aia 10 milioane?
  • Kara 10.09.2022 21:09
    Pa-i asta nu gandeste "nici de-aici pana aici". Datele care le are sunt realizate de IA, el e doar căpățâna vorbitoare.
    Presupun ca IA-ul a luat in calcul cei 10 milioane care nu s-au recenzat ei insisi online. Din acestia, multi n-au avut chef, multi n-au vrut.
  • George 10.09.2022 21:39
    Se duce și îi învață... lol. Idioții aștia conduc România ca si cum ar fi vreun SRL de-al lor.

    P.S. - Nu mai puneți cratimă între vre și un... Cuvântul "vreun" se scrie legat.
    https://www.dragos-serban.ro/vreun-sau-vre-un-cum-scriem-corect.html
  • Kara 10.09.2022 21:51
    Chinezii trebuie să scaneze codul QR cu permisul lor verde pentru a trece de punctele de control.

    O dronă cu codul QR plutește deasupra autostrazii în orașul Lanzhou:
    https://twitter.com/songpinganq/status/1565205289720492032
  • Enya 11.09.2022 02:03
    Asa e, Kara, asta le e planul, dar oamenii au inceput sa se trezeasca masiv, iar ocultei nu ii va reusi!

    Ei vor vrea sa ne lase fara proprietati, insa nu inseamna si ca vor reusi! Se va face varsare de sange pentru ca romanii nu vor renunta la casele si curtile si animalele lor! Iar cand se va ajunge in punctul fara intoarcere, atunci va cadea si sistemul! Toata putreziciunea Matrix-ului se va prabusi, iar oamenii vor refuza sa mai faca parte din sistem!

    In fond, ce ne pot face? Nimic! Nu pot omori o tara intreaga caci ii va casapi tara intreaga pe ei. Nu pot aresta o tara intreaga ca iese razboi civil din care statul (dusmanul nostru) va iesi DESFIINTAT!

    Trebuie doar sa nu mai acceptam nimic din interdictiile sau "legile" lor ilegale, iar atunci cand atenteaza grav la viata noastra sau bunurile noastre, sa ii urcam putin pe la inaltimea copacilor, sa ne vada mai bine!

    Solutii sunt pentru criminalii astia, de-acum ne-am invatat lectia de la pandemia inexistenta si nu le mai permitem jegurilor nimic din ce ne forteaza ei sa acceptam!

    Bineinteles ca intre timp vom boicota tot ce se poate boicota:
    - bancile!
    - supermarketurile si toate mall-urile ocultei! Duceti-va, fratilor, in piata si la magazinele romanesti care vand produse romanesti, azi am luat din piata cu 100 lei toate bunatatile, struguri, ardei, rosii, dovlecei, busuioc, cartofi, un pepene rosu, piersici, paine cu cartofi de la mama ei, ce cautati la reptile sa le imbogatiti si sa mancati cancer pe paine, n-aveti voie sa mai intrati vreodata in vreun mega lidl auchan carreforur penny si toate celelalte care v-au umilit cu scanarea si botnita, prin ele s-a reusit bagarea simbolului sclaviei in viata noastra, sunt ale ocultei si au 3 scopuri, sa distruga micile magazine romanesti, deci pe noi toti, sa ne otraveasca la propriu cu toate chimicalele cancerigene si sa ne stranga cu usa cand se mai da drumul la cate un episod din digitalizarea noastra, cine mai intra vreodata la reptilele alea, sa i se arda in cratite toate mancarurile din ingredientele luate de acolo! Toata viata! :)
    - actele biometrice (le refuzam pur si simplu si nu mai schimbam nimic, stam cu cele vechi expirate, si-asa trebuie sa ni le anulam la un moment dat pe astea pe care le avem cand vom face pasul catre REVENDICAREA SUVERANITATII INDIVIDUALE, cea care ne scoate din sistemul in care oculta ne-a bagat fortat si care ne asigura libertatea sfanta daruita de Dumnezeu!
    - votul electoral! NU MAI VOTAM NICIODATA PARTIDE POLITICE SI POLITICIENI, gata, s-a terminat cu imparatia lor, vom trece la autoguvernarea care va veni firesc cand ne vom regrupa in triburi si comunitati mici in Natura sfanta
    - refuzam orice vaccin!!!! Iar cine isi mai vaccineaza o singura data copilul cu orice fel de vaccin si nu-l ia pe Mengelele ala nenorocit de gat si nu-l agata in cuierul de langa usa cand il preseaza, forteaza, ameninta sa-si vaccineze copilul, atunci e si el tot un criminal sinistru ce-si omoara cu mana lui copilul inocent si merita bagat la inchisoare in aceeasi celula cu eroul eugenist!

    Fratilor, avem ac de cojocul lor, trebuie doar sa nu ne fie frica, atat!!
  • Enya 11.09.2022 02:03
    Domnule Carbid, aveti dreptate cu Taina Botezului, asta e din perspectiva noastra, dar din a demonilor nu se poate fara "vaccinare" pentru ca numai asta se pot amesteca cu noi si sa devina compatibili pentru aceasta Terra la care poftesc de mii de ani!
  • Marhild 11.09.2022 16:14
    Ce "identitate digitala", cand in Romania inca sunt mii de persoane cu Carte de Identitate Provizorie, completata de mana de catre functionarii de la Evidenta Populatiei? Intai sa elimine obligativitatea "luatului in spatiu " de catre proprietar sau obligativitatea sacrosanctului domiciliu de pe buletin, si apoi sa mai vorbim!
    Iii pasa cuiva de copiii expusi excluziunii sociale si abandonului scolar din pricina faptului ca stau in chirie cu parintii iar proprietarii nu vor sa le faca nici macar flotant?
    Ii pasa cuiva de adultii care nu se pot angaja nicaieri ,deoarece Cartea de Identitate Provizorie cu mentiunea " lipsa locuinta" nu e acceptata de niciun angajator?
    Mai intai sa rezolve problemele acestea, apoi sa viseze la cai digitali verzi pe pereti.
Ultima oră

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova